Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(arkava @ 2016 06 10, 19:27)
Jei tokiu oru viduj -24. Turbūt kūrenat. Nes stebuklais nelabai tikiu

Gali netikėti, bet mano name šiandieną per pietus buvo: pirmame aukšte +24, antrame +26. Tai saulės ir NRG (geriausiai praleidžia saulę) stiklų rezultatas. Ką tik grįžau nuo namo, tai po visos dienos vėdinimo vakare abiejuose aukštuose buvo +22,5 laipsniai. Namas nešildomas nuo balandžioo 30 dienos arba šilumos siurblys rodė, kad neveikia jau 700 val. Šilumos siurblys rodo, kad šildymas įsijungs tada, jei grindų grįžtantis termofikatas atvės iki +15 laipsnių (su fisterize +14), o į grįžtantis šiandieną buvo +21,5 laipsnio. Taigi grindų termofikatas turi atvėsti net 8 laipsniais, kad įsijungtų šildymas. Jei netiki, rytoj nufilmuosiu ar nufotografuosiu.

Būna stebuklų. O tavo name greičiausiai rytoj reikės šildymą jungti, nes dieną tik +11 laipsnių. Ir tai vos vieną valandą, nes dažniau temperatūra bus vos +9.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 10, 19:53)
Ir aš nesuprantu. Kai lauke tik apie 15, o viduj 24 - mistika. Sienų termomasė turėtų spinduliuot apie 26 laipsniu šilumą. Netikiu, kad sienos tiek įšilę.

Nesupranti, nes miške gyveni. Ir giedi giesmę, kuri tau patinka pagal valdžią. Jei lauke karšta, tai džiaugiesi, kad tavo name vėsu. Bet kai lauke vėsu ir tikrai šiltų namų savininkai tau sako, kad jų namuose šilta, - tu netiki. Kaip patikėsi, nes nesueina melagystės galai.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 10, 19:54)
Cia tik cibulis taip gali.. nesuprasti...  doh.gif

O velnio išpera viską gerai supranta? Tu, velnio išpera, negali ramus praeiti pro šalį, bet iš kitų reikalauji. Susipažink su savim, velnio išpera.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 10, 20:38)
Seip neviena karkasini,skydini pastates,bet mano namas murinis. smile.gif daugkas stebejosi nes galvojo kad as karkasinuka statysiu (kas butu vieni juokai) bet as apie karkasinius namus turiu savo asmenine nuomone... smile.gif

Tu esi dvigubas blogis. Pats sau tokio namo nestatai, bet kitiems siūlai. Kaip tavo sąžinė? Ramiai miegi? Ar patinka ant kitų kaulų gyventi? Neilgai gyvensi? O gal visgi karkasinis nėra toks blogas namas? Kas meluoja: karkasnis ar biesas?

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 10, 20:56)
Dare pas mumis norvegai sandarumo testa.. 0.67.  Tik kazkaip keistai greitai padare,per koki 15-20 minuciu  biggrin.gif

Kreivus namus statai, jei už užsakovų pinigus ir dar Norgėje sugebi tik 0,67 sandarumą išspausti. Tau atrodo, kad testą blogą padarė. Bet pats esi lėvas statybininkas, kuris nemoka statyti sandarių namų. Ne norvegai blogi, o tavo statybų kultūra ir tavo statybų supratimas. Nemoki tu statyti sandarių namų: sau nepastatei sandaraus namo ir kitiems nepastatei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 birželio 2016 - 23:38
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 00:46)
Nesupranti, nes miške gyveni. Ir giedi giesmę, kuri tau patinka pagal valdžią. Jei lauke karšta, tai džiaugiesi, kad tavo name vėsu. Bet kai lauke vėsu ir tikrai šiltų namų savininkai tau sako, kad jų namuose šilta, - tu netiki. Kaip patikėsi, nes nesueina melagystės galai.
Papildyta:

O velnio išpera viską gerai supranta? Tu, velnio išpera, negali ramus praeiti pro šalį, bet iš kitų reikalauji. Susipažink su savim, velnio išpera.
Papildyta:

Tu esi dvigubas blogis. Pats sau tokio namo nestatai, bet kitiems siūlai. Kaip tavo sąžinė? Ramiai miegi? Ar patinka ant kitų kaulų gyventi? Neilgai gyvensi? O gal visgi karkasinis nėra toks blogas namas? Kas meluoja: karkasnis ar biesas?
Papildyta:

Kreivus namus statai, jei už užsakovų pinigus ir dar Norgėje sugebi tik 0,67 sandarumą išspausti. Tau atrodo, kad testą blogą padarė. Bet pats esi lėvas statybininkas, kuris nemoka statyti sandarių namų.  Ne norvegai blogi, o tavo statybų kultūra ir tavo statybų supratimas. Nemoki tu statyti sandarių namų: sau nepastatei sandaraus namo ir kitiems nepastatei.

Sako duok durniui kelia..... vistiek jo neras.. Zinai,sakytu koks protingas zmogus,tai imciau i galva,o kai kaskoks prisigeres tipelis aiskina... Man taspats.. Su tokiais postais tik parodai savo veida..
O tu pranesk,pranesk policijai,ka as parasiau,jei reikes as atsakysiu,bet ir tau teks.. man cia apie zydrus nerasinesi.. p.s. tavo zinutes taippat issaugotos ir paruostos. thumbup.gif
p.s.2 ta ka tu matei yra viesai prieinama ar matei paskutines nuotraukas? smile.gif

Cibuli, galiu tau pasakyti aciu,nes pagaliau supratau kad laikas man trintis is si forumo atejo kritinis taskas kurio jau seniai laukiau. Gali galvoti kad taves issigandau ir begu i krumus. Is savo puses as manau kad gana man cia su tavm kapotis,tu mane su savo nusisnekejimais erzini,tai gal tu toliau ir strateguok.. Bet tas musu reikalas jei nori gai likti nebaigtas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 11 birželio 2016 - 05:50
Po nakties temperatura pirmam aukste nukrito iki 22laipsniu. Salta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 06 11, 05:26)
Sako duok durniui kelia.....    vistiek jo neras..     

O tu pranesk,pranesk policijai,ka as parasiau,jei reikes as atsakysiu,bet ir tau teks.. 

Is savo puses as manau kad gana man cia su tavm kapotis,tu mane su savo nusisnekejimais erzini

Tai ko neduodi tam durniui kelio? Kodėl visada prie manęs kabinėjiesi? Jei esi toks protingas, kodėl turi tiek nori man gelti? O gal šį posakį sau prisitaikei?

Abu vienas kitą visokiais žodžiais išvadiname ir dažniausiai tu pirmas pradedi. Aišku tu sau to nepripažinsi. Bet aš niekada negrasinau smurtiniu susidorojimu, o tu tai sau leidai. Ir jau ne pirmą kartą.

Mano nusišnekėjimai erzina? Dar nesenai sakei, kad jie juokina ir tau labai patinka. Apsispręsk vieną kartą. Buvai su Milao nusprendęs mane ignoruoti. Tai ko neignoruoji? Ko kabinėjiesi?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 10, 19:27)
Jei tokiu oru viduj -24. Turbūt kūrenat. Nes stebuklais nelabai tikiu

Vakar pirmame aukšte buvo beveik 24 laipsniai, o antrame aukšte šiek tiek virš 22 laipsnių. Antrame aukšte buvo vėsiau, nes buvau visą dieną palikęs pravertus antro aukšto langus. Tuo metu kai dariau nuotraukas visus langus uždariau.

Šiandieną pirmame aukšte šiek tiek virš 22 laipsnių, antrame aukšte irgi tas pats - šiek tiek virš 22 laipsnių. Štai ką gali saulė. Vakar švietė, šiandieną nešviečia ir namas akivaizdžiai atvėso. Dar prisidėjo ir intensyvus vėdinimas.

Namas tikrai nekurenamas. Štai kiek laiko šilumos siurblys stovi. Čia dar vienas patvirtinimas, kad jis nebuvo įsijungęs nuo balandžio pabaigos. Vadinasi name šilumą galėjo užkelti tik saulė, o ne pečiaus kurenimas. Todėl čia jokio stebuklo nėra: gerai saulę praleidžiantys stiklai, jie be žaliuzių, namas gerai orientuotas į saulę. Štai ir stebuklas.

O čia temperatūros. Grįžtantis šiuo metu yra 21,6, kuomet numatytas grįžtantis turi būti 15 laipsnių. Įvertinus, kad histerizė yra 1, tai realiai grįžtantis turi atvėsti iki 14 laipsnių, kad įsijungtų šildymas. Vadinasi grįžtantis vanduo turi atvėsi 7,6 laipsniais. Lauke tuo metu buvo vos 8,4 laipsniai, o paros vidurkis 9,9 laipsniai (matosi toje pačioje paskutinėje mano įdėtoje nuotraukoje).

O tu tikriausiai jau kūrei pečių? Kokios temperatūros laikosi tavo name?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 birželio 2016 - 17:17
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 00:46)
Papildyta:

Papildyta:

Papildyta:

Kreivus namus statai, jei už užsakovų pinigus ir dar Norgėje sugebi tik 0,67 sandarumą išspausti. Tau atrodo, kad testą blogą padarė. Bet pats esi lėvas statybininkas, kuris nemoka statyti sandarių namų.  Ne norvegai blogi, o tavo statybų kultūra ir tavo statybų supratimas. Nemoki tu statyti sandarių namų: sau nepastatei sandaraus namo ir kitiems nepastatei.

Cibuli. Nuo kada kreivumas ir sandarumas taspats? Cia tarp kitko. Poto tu bent jau zinai leistinus standartus norvegijoje kad sneki? Eilini karta nusipezi is nieko. doh.gif
P.s. Ne as statau,o mes statom. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar per pietus name buvo 22,3 laipsniai, Šiandieną Vilniuje karts nuo karto išlenda saulė. To pakako, kad name temperatūra pakiltų pusę laipsnio iki 22,8 laipsnių. Antrame aukšte panaši temperatūra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 birželio 2016 - 16:10
Gal kam bus įdomu. Naudingos informacijos beveik nėra. Išskyrus tik apie šildymo ir karšto vandens ruošimo kainas. Galėjo namo kainą nurodyti, bent jau kvadrato kaina.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 11, 17:15)
Vakar pirmame aukšte buvo beveik 24 laipsniai, o antrame aukšte šiek tiek virš 22 laipsnių. Antrame aukšte buvo vėsiau, nes buvau visą dieną palikęs pravertus antro aukšto langus. Tuo metu kai dariau nuotraukas visus langus uždariau.

Šiandieną pirmame aukšte šiek tiek virš 22 laipsnių, antrame aukšte irgi tas pats - šiek tiek virš 22 laipsnių. Štai ką gali saulė. Vakar švietė, šiandieną nešviečia ir namas akivaizdžiai atvėso. Dar prisidėjo ir intensyvus vėdinimas.

Namas tikrai nekurenamas. Štai kiek laiko šilumos siurblys stovi. Čia dar vienas patvirtinimas, kad jis nebuvo įsijungęs nuo balandžio pabaigos. Vadinasi name šilumą galėjo užkelti tik saulė, o ne pečiaus kurenimas. Todėl čia jokio stebuklo nėra: gerai saulę praleidžiantys stiklai, jie be žaliuzių, namas gerai orientuotas į saulę. Štai ir stebuklas.

O čia temperatūros. Grįžtantis šiuo metu yra 21,6, kuomet numatytas grįžtantis turi būti 15 laipsnių. Įvertinus, kad histerizė yra 1, tai realiai grįžtantis turi atvėsti iki 14 laipsnių, kad įsijungtų šildymas. Vadinasi grįžtantis vanduo turi atvėsi 7,6 laipsniais. Lauke tuo metu buvo vos 8,4 laipsniai, o paros vidurkis 9,9 laipsniai (matosi toje pačioje paskutinėje mano įdėtoje nuotraukoje).

O tu tikriausiai jau kūrei pečių? Kokios temperatūros laikosi tavo name?

O atskirai vonios patalpu nesildot? As ir vasara ten sildau,, nes viena patalpa be langu, kad tamsoj pelesio neatsirastu bei kad dregme nesirinktu, ir lyg pagal higienos normas ten silciau turetu but
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 12, 20:16)
O atskirai vonios patalpu nesildot? As ir vasara ten sildau,, nes viena patalpa be langu, kad tamsoj pelesio neatsirastu bei kad dregme nesirinktu, ir lyg pagal higienos normas ten silciau turetu but

Aš dar negyvenu name. Be to jei norėčiau šildyti vonią, tai reikėtų įjungti viso namo šildymą, nes atskirai voniai nėra.
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 12, 21:16)

Kai visame name pakankamai šilta ir visos patalpos gerai ventiliuojamos, drėgmė niekur neužsilaiko, tad ir apie pelėsį kalbėti nematau pagrindo.
Atsakyti