Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

Gal kam ironija, as jos kazkaip neizvelgiu.

Jei sienos stiklines, tai viduj ir karšta smile.gif

QUOTE(longger @ 2016 06 08, 10:37)
iš jūsų priimu šiuos klausimus kaip didelę ironiją.

Atsakyti
Pries pora savaiciu klausiau apie gipso sukima ant medinio karkaso nuoroda.

O jeigu vietoj medzio naudoti fanera tarkime 2.5 - 2.7 cm storio (lapai buna po 3m)? Speju stiprumas faneros geresnis nei medzio, plius mazesne tikimybe vaikscioti, gauti paprasciau.. Ar yra kokiu blogybiu ?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 08, 09:51)
Miško esmės nesupratau, ir jis kaitimama visai neįtakoja.
Gal kad šalia asfaltuotų kelių įkaitusių nėra? smile.gif))

Miške ir taip vėsiau. Miškas ir ilgi karnizai duoda daug šešėlių langams, todėl per juos saulė tiek neprikaitina. Taip pat lyg ir nepamenu langų iki žemės, o lango apačios mažiausiai šešėliuojamos karnizų. Taip viskas ir susidėlioja, kad namas neperkaista.
Atsakyti
Iki medziu- 10-12m. Neitakoja. Vakarine saulė sviecia lyg horizonto.
Terasinis langas iki grindu, ilenda 1m saules.
Kitka patasiau ankstesmiam poste, kad nereiktu apie vesinimus galvot ( neįroniškai).

QUOTE(BangaS @ 2016 06 08, 12:42)
Miške ir taip vėsiau. Miškas ir ilgi karnizai duoda daug šešėlių langams, todėl per juos saulė tiek neprikaitina. Taip pat lyg ir nepamenu langų iki žemės, o lango apačios mažiausiai šešėliuojamos karnizų.  Taip viskas ir susidėlioja, kad namas neperkaista.

Atsakyti
Laba diena,

Dabar kaip suprantu dauguma deda neoporą dėl jo geresnių savybių už paprastą polistirolą. Pribrendo laikas man šiltint fasadą, tai pradėjau ieškot kas tai padarytų, vieni gali, kad ir ryt pradėt( įtariu, kad nekokybiški, todėl ir darbo neturi), kiti tik rudenį eilės galas. Bet va vienas kuriam paskambinau man sako, kad neoporas nekokybiškas pas mus, turi pjaustyt mažais lapais, kitaip jį labai išpučia, reik daug smeigių ir pan. ir atseit tipo dėt paprastą polistirolą ir bus ledas. Kaip čia yr tiesos ar šiaip meistras su rankom iš s******? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2016 06 08, 15:10)
Laba diena,

Dabar kaip suprantu dauguma deda neoporą dėl jo geresnių savybių už paprastą polistirolą. Pribrendo laikas man šiltint fasadą, tai pradėjau ieškot kas tai padarytų, vieni gali, kad ir ryt pradėt( įtariu, kad nekokybiški, todėl ir darbo neturi), kiti tik rudenį eilės galas.  Bet va vienas kuriam paskambinau man sako, kad neoporas nekokybiškas pas mus, turi pjaustyt mažais lapais, kitaip jį labai išpučia, reik daug smeigių ir pan. ir atseit tipo dėt paprastą polistirolą ir bus ledas. Kaip čia yr tiesos ar šiaip meistras su rankom iš s******? g.gif

kazkokie nevyke meistrai pasitaiko tamstai... Viskas su tuo neoporu gerai, jeigu is Lietuvisku - tai Ukmerges Gelzbetonio neblogas, teko ciupineti ir nauja Etnos kuris taip pat visai neprastas. Geriausia ispudi padare Finnfoam neoporas, todel ji ir naudojom. Jis "kepamas" formose, o ne pjaustomas kaip Lietuviskas.
Atsakyti
LVL teoriškai tam tinkamesnė medžiaga būtų, ir pagaminta reikiamų matmenų. Nebereiktų vargti su faneros lapų tampymais ir pjaustymais. Spręskit pagal kainą visa tai įvertinę.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 06 08, 13:12)
O jeigu vietoj medzio naudoti fanera tarkime 2.5 - 2.7 cm storio (lapai buna po 3m)? Speju stiprumas faneros geresnis nei medzio, plius mazesne tikimybe vaikscioti, gauti paprasciau.. Ar yra kokiu blogybiu ? <{POST_SNAPBACK}>

Jei inžineriškai, reiktų kalbėti tokiais keiksmažodžiais kaip NEPS70, EPS80 ir panašiai. Gal ten ir lygino NEPS70 su EPS80. Tai nieko nuostabaus kad baltas tvirtesnis. Kas tai yra aplamai per procesas neoporo išpūtimas? Neoporas gamyklose pučiamas. Ant sienų PUR klijai gali būti pučiami.
Nuojauta kužda, kad kažkas su meistru ne to...
QUOTE(Pafis @ 2016 06 08, 15:10)
Laba diena,
Dabar kaip suprantu dauguma deda neoporą dėl jo geresnių savybių už paprastą polistirolą. Pribrendo laikas man šiltint fasadą, tai pradėjau ieškot kas tai padarytų, vieni gali, kad ir ryt pradėt( įtariu, kad nekokybiški, todėl ir darbo neturi), kiti tik rudenį eilės galas.  Bet va vienas kuriam paskambinau man sako, kad neoporas nekokybiškas pas mus, turi pjaustyt mažais lapais, kitaip jį labai išpučia, reik daug smeigių ir pan. ir atseit tipo dėt paprastą polistirolą ir bus ledas. Kaip čia yr tiesos ar šiaip meistras su rankom iš s******? g.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 06 08, 13:12)

O jeigu vietoj medzio naudoti fanera tarkime 2.5 - 2.7 cm storio (lapai buna po 3m)? Speju stiprumas faneros geresnis nei medzio, plius mazesne tikimybe vaikscioti, gauti paprasciau.. Ar yra kokiu blogybiu ?

aš nesuprantu tamstos klausimo. Jums leidimo reikia? Asmeniškai aš leidžiu, sukite 4u.gif
berods dar visa Norvegija leido 4u.gif

ar forume norisi rasti sprendimą, kuris turėtų minimalią riziką sutrūkinėti, bet tam nenorite dėti nei metalinio karkaso (dvigubo), nei sukti jokių šukų ir pageidautina viengubą gipsą ir geriausiai tiesiai prie gegnių? ir dar kad kas nors prisiimtų atsakomybę bei suteiktų garantiją? Nu nėra tokio sprendimo. NĖRA. Fanera negelbėja. Aplamai, tiesiai prie gegnių mažai kas gelbėja. Turite pasirinkti ko jums norisi.

jeigu reikia tobulo vaizdo ir minimalaus lubų nusileidimo - imate įtempiamas ir nesukate nei sau, nei kitiems smegenų. Jeigu mirtinai norisi gipso - darykite kuo mažiau nuo gegnių priklausomą karkasą ir nedėkite faneros. Arba dėkite fanerą, bet nebedėkite gipso.

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 06 08, 11:41)
pas mane , kaip ir pas arkava, labai panasios oro T viduje.
siandien ryte 20.3C, vakar vakare - 20.8C
namas - 1a su gyvenama mansarda (ale troba)
namas tarp B ir A klasiu
saules tik ryte iki 10val papuola per langus, ir vakare po 19val

idomu kokios vidaus T 'standartiniu' namu?

O jums nepersalta 20 laipsniu vasara? Nesijauciat kaip rusyje? Pas mane pirmam aukste dabar 25 ir tai jau vesoka...
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 06 08, 15:53)
LVL teoriškai tam tinkamesnė medžiaga būtų, ir pagaminta reikiamų matmenų. Nebereiktų vargti su faneros lapų tampymais ir pjaustymais. Spręskit pagal kainą visa tai įvertinę.

Snekate kogero apie steico LVL ?
Atsakyti
Nea.
Kai 25, jau daugelis ieško visapusiško vėdinimo pattalpose.
Kiekvienam- savo.

QUOTE(bruonius @ 2016 06 08, 16:04)
O jums nepersalta 20 laipsniu vasara? Nesijauciat kaip rusyje? Pas mane pirmam aukste dabar 25 ir tai jau vesoka...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 08, 20:51)
Nea.
Kai 25, jau daugelis ieško visapusiško vėdinimo pattalpose.
Kiekvienam- savo.

Nepainiokit vedinimo su vesinimu, kuriu galu vesinti, kai kambariuose 25, o lauke 18? As suprantu, kad kiekvienam savo, bet vasara laikyti name 20 yra kazkas keisto.
Atsakyti