Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

Kol kas nieko įspūdingo. Devintą valandą vakaro pirmame aukšte radau +25 laipsnius, antrame aukšte maždaug +25,5 laipsnio. Jei lyginti su butu, tai dabar jame +26,4, nors visi langai atidaryti maksimaliai.

Tuo metu, kai buvau prie namo, lauke buvo +24,3 laipsniai. Nusprendžiau namą pravėdinti. Po 15 min. pirmame aukšte temperatūra krito iki +24,7 laipsnio (taip pat 2 proc. krito ir drėgmė: nuo 38 iki 36 proc.), antrame aukšte atvėso irgi iki +24,7 laipsnio. Panašu, kad sunkus ir sandarus namas sunkiai pasiduoda vėsinimui, bet tikiuosi, kad per dar kelias dienas pagaliau turėtų atvėsti. Nors dabartinės temperatūros name tikrai pakankamos, labiau trūksta priverstinio vėdinimo (vėjelio), nes +25 tikrai labai maloni temperatūra per tokius karščius. Tiesa, savaitgalį dirbs elektras, o jis mėgsta atsidaryti langus, tai gali visą vėsinimą paleisti šuniui ant uodegos.

Dar pastebėjau, kad vienu metu į grindis atėjo šiek tiek mažiau nei +18 laipsnių. Visgi temperatūros nuėmimas vis dar siekia 1,5 laipsnio. Gręžinyje vaikšto tokios temperatūros.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 06 03, 21:07)
Ar kas nors ryztumetes nuosava vaika paleisti ropineti pusnuogi 17-18 laipsniu grindimis vasaros metu? As jau nekalbu, jeigu grindu danga plyteles, kur salcio pojutis yra kur kas didesnis.

Mano name gana mažai plytelių: išskyrus WC, vonią ir tambūrą. Virtuvėje - parketlentės. Be ne tai esmė. Pažiūrėk čia. Turėtum suprasti, kad tiekiamas +18, o grįžtamas +19,4, vamzdžiai vynioti kas 20 cm. Todėl tikrai visos grindys nėra 18 laipsnių, labiau panašu link 19 laipsnių. Jei pastebėjai, tai net prie didžiausių šalčių mano namo grindyse vaikščiojo apie +22/+23 laipsnių temperatūra.

Asmeniškai stovėjau basas ant tambūro plytelių - jokio šalčio. Net nesuprastum, vėsuma ir tiek. Bet gal aš nejaučiu, nes bėgioju net ir per šiuos karščius kiekvieną dieną, o po to vonioje šaltu vandeniu apsipilu. Užsigrūdinau. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 birželio 2016 - 22:04
QUOTE(bruonius @ 2016 06 03, 23:15)
i vesinima, neisleisciau nei vieno cento tokiam beprasmiam dalykui.

Gale puslapio pasiskaitykit http://www.supermama...242730-500.html ne karve ,,,, . Atitinkamu darbu eigoje tikrai verta prasimetyti vamzdziu kur tik kasimai darosi ar net po grindim po putpasciu pasiemsti vazdzio . Galima pries rekupa panuaudot ziema ir vasara ...
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 03, 18:41)
Jūs visiškai teisus. Turint dujinį ar elektrinį šildymą kondicionierius yra labai superinis reikalas. ....
......
Gal būt aš klystu  4u.gif išsakiau subjektyvią nuomonę, praktiškai to neišbandęs, beje, kaip ir Jūs  drinks_cheers.gif

Taip, jus klystste, kondicionierius siltame name yra absoliuciai nereikalingas daiktas. Geriau investuokite i vejos laistymo sistema ir grezini ar gera sulini is kurio laistydite pievute, kitai turesite ruda, isdegusia veja.
Pagalvokite ko jus norite vasaros vakarais - uzsidare langus sedeti priplekusiuose namuose ar ijunge laistymo sistema megautis oro gaiva, vandens ciurlenimu ir sodria vejos zaluma.
Atsakyti
Jeigu kazkam teke vasaros metu kaime praeiti basam pro betonini trobos priengi, tai kiek laiko jus ten noretumete pastoveti ir dar su vaiku pazaisti?smile.gif

Teko ir ne kartą. Ir rytoj vaikščiosiu basas. Kaime aš visą laiką vaikštau basas: per ražienas, per viską ir į uošvių rūsį basas nueinu. Pirmas valandas skaudą, o vėliau batų negaliu užsidėti. Įpratimo reikalas.
Papildyta:
Pareiskimas priimtas:) Prasau pasikvieskite mane i svecius kokia karstesne liepos savaite, t.y. esant kelioms dienoms  > 30, patirti vesa empiriskai. Savaime suprantama -  atvykciau ne tusciomis:)

Galima ir tuščiomis. Kada tik bus noras.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 06 03, 21:15)
zodziu dzin tas 30 laipsniu, palendi po dusu ar po sulinio vandeniu ir viskas gerai.

Būtent. Aš taip ir darau visą savaitę. Kelias dienas parėkiau nuo šalčio, bet jau pripratau. Puikumėlis organizmui ir kraujagyslėmis. O kojas prausiu jau nuo balandžio vien šaltu vandeniu ir tikrai gerai jaučiuosiu. Ir vakar pabėgiojęs sėdėjau bute ant sofos ir galvojau: kaip būtų puiku, kad dabar iš grindų eitų vėsa. Kaip name nuo vėsinamų grindų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 birželio 2016 - 21:44
QUOTE(cibulis @ 2016 06 03, 22:30)
Kol kas nieko įspūdingo. Devintą valandą vakaro pirmame aukšte radau +25 laispnius, antrame aukšte maždaug +25,5 laipsnio. Jei lyginti su butu, tai dabar jame +26,4, nors visi langai atidaryti maksimaliai.

Tuo metu, kai buvau prie namo, lauke buvo +24,3 laipsniai. Nusprendžiau namą pravėdinti. Po 15 min. pirmame aukšte temperatūra krito iki +24,7 laipsnio (taip pat 2 proc. krito ir drėgmė: nuo 38 iki 36 proc.), antrame aukšte atvėso irgi iki +24,7 laipsnio. Panašu, kad sunkus ir sandarus namas sunkiai pasiduoda vėsinimui, bet tikiuosi, kad per dar kelias dienas pagaliau turėtų atvėsti. Nors dabartinės temperatūros name tikrai pakankamos, labiau trūksta priverstinio vėdinimo (vėjelio), nes +25 tikrai labai maloni temperatūra per tokius karščius. Tiesa, savaitgalį dirbs elektras, o jis mėgsta atsidaryti langus, tai gali visą vėsinimą paleisti šuniui ant uodegos.

Dar pastebėjau, kad vienu metu į grindis atėjo šiek tiek mažiau nei +18 laipsnių. Visgi temperatūros nuėmimas vis dar siekia 1,5 laipsnio. Gręžinyje vaikšto tokios temperatūros.
Papildyta:

Mano name gana mažai plytelių: išskyrus WC, vonią ir tambūrą. Virtuvėje - parketlentės. Be ne tai esmė. Pažiūrėk čia. Turėtum suprasti, kad tiekiamas +18, o grįžtamas +19,4, vamzdžiai vynioti kas 20 cm. Todėl tikrai visos grindys nėra 18 laipsnių, labiau panašu link 19 laipsnių.

Asmeniškai stovėjau basas ant tambūro plytelių - jokio šalčio. Net nesuprastum, vėsuma ir tiek. Bet gal aš nejaučiu, nes bėgioju net ir per šiuos karščius kiekvieną dieną, o po to vonioje šaltu vandeniu apsipilu. Užsigrūdinau.  lotuliukas.gif

Cibuli, kol sako kailiu neisitikinsi, tol taves niekas nepaveiks! smile.gif sakiau, kad vedinsi langus atsidares, sakiau kad beprasmis pinigu svaistymas i vesinimo sistemas, ypac kai grindys medines. Gerai, kad tau kainavo tik 600€ ta vesinimo funkcija, tai del tiek neskauda galvos.
O del ledines vonios, tai pritariu, nieko nera geriau uz salta dusa, kai lauke +30! Arba gali po vejos laistymo purkstukais palakstyti, irgi labai padeda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 03 birželio 2016 - 21:45
QUOTE(bruonius @ 2016 06 03, 21:42)
Cibuli, kol sako kailiu neisitikinsi, tol taves niekas nepaveiks! smile.gif sakiau, kad vedinsi langus atsidares, sakiau kad beprasmis pinigu svaistymas i vesinimo sistemas, ypac kai grindys medines. Gerai, kad tau kainavo tik 600€ ta vesinimo funkcija, tai del tiek neskauda galvos.

Kol nėra rekupo, vaizdas nėra pilnas, nes uždarius langus vėsinimas vyksta, bet niekas negainioja vėjelio. Trūksta vėjo judėjimo. Taip pat manau, kad namas yra perkaitęs ir pasyvi vėsinimo funkcija gali jo neatvėsinti be žaliuzių. Teisingiau kitą savaitę namas atvės, bet ir vėl su nauja karščio banga prikais. Bet tai nėra ŠS vėsinimo bėda. Taip yra todėl, kad mano langai per daug gerai praleidžia saulės šilumą, pats namas beveik idealiai orientuotas į saulę, todėl be žaliuzių vėsinimas gali būti neefektyvus. Taip pat trūksta ir rekuperatoriaus.

Tiesiog pasidalinau informacija kaip sekasi vėsinti sunkų, sandarų ir dar gerokai perkaitintą namą per didžiulius karščius. Esminis dalykas nuo buto - vėsiau maždaug 2 laipsniais. Bet gal dėl to, kad niekas negyvena ir maisto negamina.

Bet šiaip pasyvi vėsinimo funkcija tikrai geras dalykas. Bent jau naktį su rekūpo bypasu atvėsintų namą ir miegotum kaip užmuštas. O dabar bute vartausi kaip kotletas keptuvėje, nors langai ir atidaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 birželio 2016 - 22:07
QUOTE(cibulis @ 2016 06 03, 22:53)
Kol nėra rekupo.....
....
Bet šiaip pasyvi vėsinimo funkcija tikrai geras dalykas. Bent jau naktį su rekūpo bypasu atvėsintų namą ir miegotum kaip užmuštas. O dabar bute vartausi kaip kotletas keptuvėje.

Sutinku, kad pasyvi vesinimo sistema teoriskai yra geras dalykas. Jei ji veiks, tai bus pora savaiciu metuose, kada tikrai noresi ja naudoti. Buna liepa, rugpjuti tokios isties karstos savaites, tada jau tikrai gerai bus penkiais laipsniais vesesnis oras name. Bet kaip tai reiks pasiekti, kai rekuperatorius pus is lauko karsta ora - nezinau. Nebent diena uzdangstyti langus ir isjungti rekuperatoriu, o nakciai ijungti.
O bute tai baisoka turetu dabar buti. vienas vaistas - ledinis dusas. As sulinio vandeniu kasdien kelis kartus persipilu ir gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 03 birželio 2016 - 22:09
QUOTE(bruonius @ 2016 06 03, 22:07)
Sutinku, kad pasyvi vesinimo sistema teoriskai yra geras dalykas. Jei ji veiks, tai bus pora savaiciu metuose, kada tikrai noresi ja naudoti. Buna liepa, rugpjuti tokios isties karstos savaites, tada jau tikrai gerai bus penkiais laipsniais vesesnis oras name. Bet kaip tai reiks pasiekti, kai rekuperatorius pus is lauko karsta ora - nezinau. Nebent diena uzdangstyti langus ir isjungti rekuperatoriu, o nakciai ijungti.

Šito ir aš nežinau. Rugpjūtį turėtų atvažiuoti rekūpas. Teisingiau jis jau turėtų stovėti name sumontuotas. Gal dar papulsiu ant karščio bangos ir bus proga išbandyti. Pažaisiu, pareguliuosiu ir kažkaip empiriškai sužinosiu, bet net neabejoju, kad bent jau naktimis pasyvi vėsinimo funkcija su rekūpo bypasu duotų tokią gaivą, kad miegotum kaip užmuštas. Jokie praviri langai taip neišvėdintų ir neatšaldytų namo per karščius.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 06 03, 22:07)
O bute tai baisoka turetu dabar buti. vienas vaistas - ledinis dusas. As sulinio vandeniu kasdien kelis kartus persipilu ir gerai smile.gif

Ir kas keisčiausiai, kad bute langai šiaurės vakarų kryptimi. Lyg ir neturėtų jis taip stipriai perkaisti, bet perkaista labiau nei namas, todėl esu pripratęs prie karščių. O butas gal per kaista nuo maisto ruošos. Žmona šiandieną kepė šamą, pyragą ir pan.

Ir man patinka šaltas dušas. Dar grynai lediniu vandeniu nesipyliau, pratinuosi po truputį, bet gal jau kitą savaitę pilsiuosi vien šaltu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 birželio 2016 - 22:15
QUOTE(cibulis @ 2016 06 03, 23:20)
Šito ir aš nežinau. Rugpjūtį turėtų atvažiuoti rekūpas. Teisingiau jis jau turėtų stovėti name sumontuotas. Gal dar papulsiu ant karščio bangos ir bus proga išbandyti. Pažaisiu, pareguliuosiu ir kažkaip empiriškai sužinosiu, bet net neabejoju, kad bent jau naktimis pasyvi vėsinimo funkcija su rekūpo bypasu duotų tokią gaivą, kad miegotum kaip užmuštas. Jokie praviri langai taip neišvėdintų ir neatšaldytų namo per karščius.
Papildyta:

Ir kas keisčiausiai, kad bute langai šiaurės vakarų kryptimi. Lyg ir neturėtų jis taip stipriai perkaisti, bet perkaista labiau nei namas, todėl esu pripratęs prie karščių. O butas gal per kaista nuo maisto ruošos. Žmona šiandieną kepė šamą, pyragą ir pan.

Ir man patinka šaltas dušas. Dar grynai lediniu vandeniu nesipyliau, pratinuosi po truputį, bet gal jau kitą savaitę pilsiuosi vien šaltu vandeniu.

Turetu buti neblogai tam tavo neme su vesinimo funkcija, panasu, kad karscio su metais dauges, tai siltas namas gales atlikineti ir šaltnamio funkcija, turetu buti lygiai taip pat efektyvu neileisti dilumos kaip ir neisleisti.
Beje, net ir nevesinamame name visuomet bus vesiau nei bute.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 03, 22:53)
Bent jau naktį su rekūpo bypasu atvėsintų namą

Nihrena tas ByPassas namo neatvėsina
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 06 04, 00:44)
Nihrena tas ByPassas namo neatvėsina

Yes.
Bet cibulis savo utopijose yvena ir nenori suprasti,apgaudineja save. Nieko,laikas parodys kas yra kas ir supras.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 03, 22:20)

Toks lyrinis nukrypimas. Kai kazkada toks veikejas citizenas ar dziaki chanas pilste, jog sveikiausia lindeti prapuciamoje misko trobeleje, uosti saku kvapa pries spragsinti zidini, tai karstai gincijotes, kad ne tame amziuje gyvename, namas turi buti siltas ir sandarus, t.y. tarnauti zmogui. Cia ne tik jusu pozicija buvo. Bet stai vesinimo tema ir namas jau neturi tarnauti zmogui, gelbsti saltas sulinio ar duso vanduo, tai labai maza pas jus objektyvumo. Juk jeigu salta, tai galima uzsimesti kailinius ir kam tada reikia 40 cm neoporo ant sienos, jeigu truksta oro - praverti langus, o ne kurti rekupa, jeigu karsta - persipilt kibiru salto vandens, ar ne taip?smile.gif O as teigiu, kad jeigu keliate auksciausius standartus namo sandarumui, silumos laidumui, vedinimui, tai tereiketu pripazinti, kad efektyvumo prasme toki auksta vesinimo standarta palaikytu tik kondicionieriai, su tinkamai parinktomis montavimo vietomis, darbo rezimais ir pazangia iranga. Cia tik pastebejimas, kad nederetu taikyti dvigubu standartu skirtingoms sistemoms.
O del to duso, tai jeigu jau taip sveikuoliskai norite gyvuoti, tai turetumete zinoti, kad uz salta dusa kur kas sveikiau yra kontrastinis dusas: saltas-karstas. Bute/name tas nesunkiai pasiekiama, o va gerb. Broniui prie sulinio jau butu sunkiau:)
Atsakyti