Tuo metu, kai buvau prie namo, lauke buvo +24,3 laipsniai. Nusprendžiau namą pravėdinti. Po 15 min. pirmame aukšte temperatūra krito iki +24,7 laipsnio (taip pat 2 proc. krito ir drėgmė: nuo 38 iki 36 proc.), antrame aukšte atvėso irgi iki +24,7 laipsnio. Panašu, kad sunkus ir sandarus namas sunkiai pasiduoda vėsinimui, bet tikiuosi, kad per dar kelias dienas pagaliau turėtų atvėsti. Nors dabartinės temperatūros name tikrai pakankamos, labiau trūksta priverstinio vėdinimo (vėjelio), nes +25 tikrai labai maloni temperatūra per tokius karščius. Tiesa, savaitgalį dirbs elektras, o jis mėgsta atsidaryti langus, tai gali visą vėsinimą paleisti šuniui ant uodegos.
Dar pastebėjau, kad vienu metu į grindis atėjo šiek tiek mažiau nei +18 laipsnių. Visgi temperatūros nuėmimas vis dar siekia 1,5 laipsnio. Gręžinyje vaikšto tokios temperatūros.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 06 03, 21:07)
Ar kas nors ryztumetes nuosava vaika paleisti ropineti pusnuogi 17-18 laipsniu grindimis vasaros metu? As jau nekalbu, jeigu grindu danga plyteles, kur salcio pojutis yra kur kas didesnis.
Mano name gana mažai plytelių: išskyrus WC, vonią ir tambūrą. Virtuvėje - parketlentės. Be ne tai esmė. Pažiūrėk čia. Turėtum suprasti, kad tiekiamas +18, o grįžtamas +19,4, vamzdžiai vynioti kas 20 cm. Todėl tikrai visos grindys nėra 18 laipsnių, labiau panašu link 19 laipsnių. Jei pastebėjai, tai net prie didžiausių šalčių mano namo grindyse vaikščiojo apie +22/+23 laipsnių temperatūra.
Asmeniškai stovėjau basas ant tambūro plytelių - jokio šalčio. Net nesuprastum, vėsuma ir tiek. Bet gal aš nejaučiu, nes bėgioju net ir per šiuos karščius kiekvieną dieną, o po to vonioje šaltu vandeniu apsipilu. Užsigrūdinau.