QUOTE(Adwoco @ 2016 06 03, 16:53)
Kalbame apie nesulyginamus dalykus. Per para "atmusate" viena laipsni ar tik jo dali ir tai esant 26-27 lauke. Tai kaip jus su kaitra kovosite esant pvz. savaite lauke virs 30. Sakysite tai buna retai? Taip, retai, gal 2 savaites per metus, bet kaip tas dvi savaites gyvenate? Atsakau - griztate tik pernakvoti prie atviru langu, o diena vaziuojate prie ezero, nes namuose neisbusite. Laikyti pasyvu vesinima 5-6 dienos pries karscius, t.y. tam ruostis? Cia gal ne jusu, kazkieno kito mintis buvo. Tai kur cia komfortas? Tinkamai parinkti kondicionieriai bet kiek prikaitinta nama atvesins per 1 val ar net greiciau.
Kiti niuansai. Labai nesveika yra zema temperatura kojoms, kai galva kaista, o tai yra pasyvaus vesinimo pasekme. Be to ir elementari fizika- saltas oras nekyla i virsu, o laikosi pazemiui. Jus bandote save itikinti su kylancia vesa, bet realiai pasijaucia juk tik 3-4 laipsniu skirtumas, bet tikrai ne 0,6. Pasyvus vesinimas pasiteisintu nuo lubu, o nuo grindu pasiteisina sildymas, nes siluma kyla i virsu. Bent jau tokios mano zinomos aksiomos. Vis tik bus labai idomus suzinoti jusu namu temperatura, esant karscio pliupsniams:) Beda ta, kad del dregmes susidarymo negalima paduoti pvz. 14-16 termofikato, todel prie dideliu karsciu pasyvus vesinimas NEEFEKTYVUS. Nesakau, kad minusu neturi kondicionierius. Tiesiog tai yra vesinimo irenginys, o ŠS, kaip zinia, yra sildymo irenginys. Irenginiu naudojimas ne pagal paskirti dideles zalos gsl ir nedaro, taciau naudos - taip pat:)
Jūs visiškai teisus. Turint dujinį ar elektrinį šildymą kondicionierius yra labai superinis reikalas. Viską protingai sudėliojus minusai minimalūs, o efektas staigus ir juntamas. viskas keičiasi, kai turi ŠS, o ne dujas. Kam dar keli kondicionieriai su visais savo vamzdynais ir išoriniais bei vidiniais blokais, kai turi vėsinimo funkciją pagal nutylėjimą? Teisingai Korida pastebėjo - jokia galva nekaista, o kojos nešąla. Čia gal neteisinga nuomonė susiformavo pastovėjus prie veikiančio kondicionieriaus ar Maximos pieno skyriuje.
taip, tiek grindinis šildymas, tiek vėsinimas yra inertiški ir lėti dalykai. Jeigu po savaitės nešildymo prie -20C lauke įjungsite grindinį šildymą, tikriausiai nesulauksite kada namas sušils. Bet juk niekas taip nedaro. Šildymas pradeda veikti palaipsniui ir AUTOMATIŠKAI ir niekam RUOŠTIS PRIEŠ DIENAS nereikia
. Kaip viduje buvo +20C (+/-2C) taip jie ir būna, nesvarbu kiek už lango. Ir nei ten galva šąla, nei kojos spirga. Nelabai ir jauti tos šilumos basa koja. 1:1 ir su vėsinimu. pašilo lauke, pasiekė nustatytus parametrus ir pradėjo vėsinti. Pradžioje po 1-2 valandas per dieną, vėliau dažniau. Gal tik per didžiausius karščius jaučiasi, jog patalpos šiltesnės, nei norėtųsi, bet įėjus iš lauko, atgal nebesinori
Atsakingai pareiškiu, nesisluoksniuoja oras
ir grįžus nereikia šliaužioti grindimis, norint neperkaitinti galvos
viskas veikia +/- tolygiai.
Galvoju tik, jog neblogą mintį BangaS pakišo (na, bent jau man) apie sieninį šildymą/vėsinimą. T.y. vamzdeliai vedžiojasi sienose. Va tada mirtų Jūsų paskutinis teorinis motyvas dėl šąlančių kojų ir perkaitintos galvos.
o kas liečia lubinį variantą - apžiūrėjau aš Restoje tuos reikalus. Nu šaudykit mane, bet tai būtų paskutiė sistema, kurią rinkčiausi. Net nekilo noras klausti, kiek tai kainuoja. Gal būt kokiam nors restauruojamam ir UNESCO saugomam objekte. O kur dar visos pašalinės bėdos dėl kondensato ir pelėsio? garantija sandarumui? sakysite 10metų? o ar dažnas lupat gipsą žemėn kas 10 metų? O kur užakimo galimybė? skersmenys ten milimetro dalimis matuojami. Gal būt aš klystu
išsakiau subjektyvią nuomonę, praktiškai to neišbandęs, beje, kaip ir Jūs