QUOTE(bruonius @ 2016 05 04, 17:51)
Tai gal reikia istrinnti viska ir palikti tik isrusiuotus cibulio postus? Keisti veiksmai.
Cibuli, mano klausimas apie A+ tvora nepraejo cenzuros, tai pakartoju, kaip einasi gaminti A++ namo tvora, gal jau aptvertas sklypas?
Cibuli, mano klausimas apie A+ tvora nepraejo cenzuros, tai pakartoju, kaip einasi gaminti A++ namo tvora, gal jau aptvertas sklypas?
Mano namas ne A++ ir toks jis greičiausiai niekada nebus. A+ tikiuosi gauti, jei sertifikuosiu.
Tvora nuo A+ ar A++ nepriklauso, nes tai yra tik tvora. Kaip gaminome gali pamatyti čia. Tvora jau senai pagaminta, nusmėliuota, du kartus gruntuota ir dažyta. Kaip tik rytoj važiuoju į Kauną atsiskaityti už smėliavimo, gruntavimo ir dažymo darbus. O štai kada tvora stovės sklype - vis dar net pats nežinau. Gal šiemet, o gal ir ne šiemet.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 04, 19:59)
Galimybe yra. Dabar kaip tik atkastas pamatas, paruostas siltinimui. Investicijos kaina ~ 100 , t.y. bulgarkes su dideliu deimantiniu disku nuoma Gote ir manau puse dienos darbo pjaustinejant pamata. Prie namo samatos aisku atrodo niekis, bet tikriausiai visi pritars, kad jeigu namo statybos eigoje jeigu visur desi po 100 vien tik del ramios galvos, o ne realiam pagrindimui esant, tai ta namo samata padides trecdaliu.
Dėl tokių smulkemų statybos išlaidos tikrai neišaugs trečdaliu. Kitas dalykas, kad be pjaustymo darbų dar reikia įskaičiuoti ir EPS, klijus, darbą ir gal armavimą. Aišku nebus brangu, bet tikriausiai suma išaugs iki 150 eurų. Ir kaip bebūtų keista, bet šitie 150 eurų atsipirks per 1 metus C klasės name, per 2 metus B klasės name, per 3 metus - A klasės name ir t.t. Kuo šiltesnis namas, tuo ilgesnis atsipirkimo laikotarpis, bet jis tikrai bus. Ir kaip sakė Mintas nuo pelėsio ir kitų negandų saugos. Jei namo konstrukcinės savybės nenukentės tikrai verta pjauti.
Šioje temoje klausti tokių dalykų lyg ir nepriderėtų, nes toks dalykas yra savaime suprantamas. O kaip tavo projektas: nejaugi architektas, konstruktorius neįvertino tokių dalykų? Kiek suprantu viskas, kas yra iki A klasės, yra daroma beveik bet kaip. Neprikišu tavo projektui, bet tai elementarios klaidos. Dėti daugiau EPS ar kitų dalykų gal ir neverta tam tikrais atvejais, bet daryti tokias šilumos tiltelių nesąmones - nedovanotina. Tokius konstruktorius ir architektus reikėtų viešinti. Taip dirbti negalima.