Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(korida @ 2016 05 31, 11:34)
Pas mane dabar apie 24,5lC . Savaitgali buvau ijunges vesinima per grindis ,t.y. padaviau  18lC temofikata i grindis  tai buvo  truputi visr  23l,2C. Tiek rodo rekupo istraukimo temperatura .

Sendien ryte vel ijungiau ,kad pavesintu , smagiau miegasi . Jokio grindu vesumo diskonforto nesijaucia- PVC danga .

Aš irgi labai norėčiau išbandyti vėsinimo funkciją, bet daro apdailą ir vis laksto pirmyn atgal. Įtariu, kad nėra gera mintis vėsintis, kai neįjungtas rekuperatorius. O gal kaip tik pabandyti įjungti vėsinimą? Bet rekuperatoriaus kol kas nėra.

Kita vertus ant visų grindų užtiesiau kartoną, kad parketlenčių nesubraižytų. O kai kuriuose vietose ne tik popierius, bet ir įpakavimo kartonas (dar storesnis). Įtariu, kad per tą popierių gali visai nepraeiti vėsa arba tarp grindų ir popieriaus susidarys dar rasos taškas ir viskas sudrėgs. Arba tik popierius sudrėgs. Verta pabandyti ar ne? Man atrodo, kad gal dar per anksti žaisti.

Kiek laiko per parą vėsiniesi? Ant grindų nesimato rasos?
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2016 05 31, 12:49)

Kas čia tokio juokingo? Labai norėčiau sužinoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 gegužės 2016 - 12:51
Kaip tai kas juokingo? Kai deklaruojamas begalinis noras šviest žmones ir dalintis informacija, o sunku pasidalinti visais trim turimais klipukais... Ką jau kalbėt, kad kokio velnio juos išiminėt reikia iš interneto... klasikinis cibulis biggrin.gif Iš serijos vieną rašau, kitą darau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 31, 14:53)
Aš irgi labai norėčiau išbandyti vėsinimo funkciją, bet daro apdailą ir vis laksto pirmyn atgal. Įtariu, kad nėra gera mintis vėsintis, kai neįjungtas rekuperatorius. O gal kaip tik pabandyti įjungti vėsinimą? Bet rekuperatoriaus kol kas nėra.

Kita vertus ant visų grindų užtiesiau kartoną, kad parketlenčių nesubraižytų. O kai kuriuose vietose ne tik popierius, bet ir įpakavimo kartonas (dar storesnis). Įtariu, kad per tą popierių gali visai nepraeiti vėsa arba tarp grindų ir popieriaus susidarys dar rasos taškas ir viskas sudrėgs. Arba tik popierius sudrėgs. Verta pabandyti ar ne? Man atrodo, kad gal dar per anksti žaisti.

Papildyta:

Gali ijungti, kartonas tikrai nieko nepakenks .Tik leisk is pradziu kokia 20lC -21lC termofikata .Atveso iki tiek ir kad issijungtu . Na ir uzdek histereze pvz 1-2lC . Kondensatas pas mane prie tokiu temperaturu nesidaro ir nesimato ,net grindys vos vos vesios ,kaip rasiau jokio man diskonforto tik kaifas .
Sestadieni kokia 10val vesinau ,sekmasieni 5val . siandiem nuo 9val iki dabar leidziu ... didele inercija ,greitai to nepajunti reikia laiko ir mazdaug paplanuoti pagal meteo prognoze .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 31 gegužės 2016 - 13:14
QUOTE(gediminas_ @ 2016 05 31, 12:55)
Kaip tai kas juokingo? Kai deklaruojamas begalinis noras šviest žmones ir dalintis informacija, o sunku pasidalinti visais trim turimais klipukais... Ką jau kalbėt, kad kokio velnio juos išiminėt reikia iš interneto... klasikinis cibulis biggrin.gif Iš serijos vieną rašau, kitą darau.

Viskas, ką turiu tuose atskiruose filmukuose, galima pamatyti toje TV laidoje. Kitas dalykas - ne tu paprašei, todėl ne tavęs ir paklausiau, ką žmogus nori daugiau pamatyti. Trečias dalykas - nieko nemačiau apie tavo namo statybas: nei nuotraukų, nei video. Būtų smagu pažiūrėti. Gal tada mažiau juoktumeisi. Bet patenkinsiu tavo smalsumą:

1. Štai čia - dedama vata tarp gegnių.
2. Štai čia - vatos pjovimas.
3. Štai čia - išpjaustytas vatos gabalas.

Dabar leisk paklausti, kuo šitie atskiri filmukai yra geresni už TV laidą, kurios nuorodą esu įdėjęs. TV laidoje yra visa ta pati medžiaga. Aš asmeniškai labai nemėgstu internetinių šiukšlių. Tavo smalsumą patenkinau, bet, pvz., trečias mano ką tik įdėtas filmukas yra internetinė šiukšlė. Taip pat noriu pasakyti, kad neprivalau reklamuoti Knauf produkcijos. Prašiau jų labai gerų kainų, t.y. išskirtinių kainų. Nedavė tokių kainų. Kodėl aš dabar juos turiu reklamuoti? Kaip paprastas namo statytojas esu sumokėjęs už vatą ir pats sprendžiu, ką man daryti su savo namo medžiaga ir ko nedaryti. Būtų Knauf nemalęs šūdo, būčiau gal ir filmuką susukęs. Pasirodo, kad kai kam tokie dalykai įdomus net ir po metų kitų. Nenorėjo tikrai geros reklamos, todėl tikrai neprivalau tenkinti tavo ar kitų smalsumo.

Mano begalinis noras šviesti žmones niekur nėra dingęs. Esminius video filmukus gali rasti mano video kanale. Savo nuožiūra sprendžiu, kuriuos palikti, o kurios - ištrinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 gegužės 2016 - 13:25
QUOTE(korida @ 2016 05 31, 13:10)
Sestadieni kokia 10val vesinau ,sekmasieni 5val .  siandiem nuo 9val iki dabar leidziu  ... didele inercija ,greitai to nepajunti reikia laiko ir mazdaug paplanuoti pagal meteo prognoze .

Jei gerai suprantu, tai geoterminio atstovai siūlo vėsinimo įsijungimą numatyti automatinį. Uždedi prie kokių temperatūrų jis turi jungtis ir jis pats sprendžią, kiek laiko ir kada dirbti. Idealus dalykas tik baisu, kad nesugadintų grindų, jei pradės veikti gegužę, o išsijungs kokį rugsėjį. Aišku visus tuos mėnesius jis neveiks be sustojimo, bet gali veikti gana dažnai. Dėl grindų, kur išklijuotos plytelės - nebijau. Baisiau dėl parktelenčių. O kad nėra priverstinio vėdinimo nebus prastai grindims?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 31, 16:32)
Baisiau dėl parktelenčių. O kad nėra priverstinio vėdinimo nebus prastai grindims?

Nieko neatsitiks su tokiom termofikato temperaturom 20-21lC drasiai jungiat ir bandot 4u.gif Saket ,kad dirba ir vaiksto tai ir parasivedina ,nakciai mikro palikit ...
Atsakyti

Vamzdzio nejungiu, nėr tikslo, kai naturaliai vėdinas.
Viska uzdarius- 21 vargiai būtų.
Ieskosiu kt TErmometro. Ypač drėgmei pasitikrint, nes apie60

QUOTE(korida @ 2016 05 31, 10:34)

Pabandyk kitus termometrus .Ar irgi taip rodo ? Is kur ten pas tave name tiek vesumos  ?Kiba per vamzdi pumpuoji ...

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 31, 13:53)

Papildyta:

Kokia prasme dabar vesinti? Nebent yra didelis noras isbandyti vesinimo funkcija, bet rezultatas vis tiek nebus tikras. Geriau palauk, kol turesi svarias grindis ir zinosi, kad rezultatas bus neiskreiptas.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 31, 15:39)
Vamzdzio nejungiu, nėr tikslo, kai naturaliai vėdinas.
Viska uzdarius- 21 vargiai būtų.
Ieskosiu kt TErmometro. Ypač drėgmei pasitikrint, nes apie60

Jei nenaudoji vamzdžio (ŽŠ), tai kažkokia mistika. Taip pat jei sakai, kad vėdiniesi natūraliai ir name tik 21, tai tikras kažkas ne taip. Mano bute irgi vos ne visą parą praviri visi langai. Butas yra orientuotas šiaurės vakarų kryptimi ir saulės gauna realiai tik vakare. Virš vieno kambario yra kaimyno balkonas, todėl pakankamas šešėliavimas. Šiuo metu bute 27,7, drėgmė 41 proc.

Jei sakai, kad name laikosi 60 proc. drėgmė, tai manau nepakankamai į tavo namą papuola lauko oro, nes oras dabar sausas ir turėtų numušti drėgmę iki kokių 40 proc. Mano name palikus pravirus visus langus visą dieną, vakare buvo apie 37 ar 39 proc. drėgmė. Tik name niekas neruošia maišto, nesimaudo, o, pvz., bute ką tik pabėgiojęs išsimaudžiau, žmona valgyti darė, todėl ir drėgmė šiek tiek didesnė, bet ji tėra 41 proc., kuomet tavo name 60 proc.

Gal po tavo namu yra rūsys iš kurio eina vėsa? O gal kažkas prastai su grindų sandarumu, apšiltinimu, kad iš grunto ateina vėsa. Nes kai lauke +30, nenaudojamas ŽŠ, o namas vėdinamas per langus, tai drėgmė turėtų būti ne 60 proc., o mažesnė. Todėl kažkokia mistika su tavo namo vidaus temperatūra. Arba kažko iki galo nepasakai.
Atsakyti
pas mane namie irgi tik +22C viduj, santikine 65-70%, si sekmadieni net +21C nebuvo
agregatas matuojantis T viduje pirktas makvezoj smile.gif ( turiu 3 termometrus ir visi skirtingai rodo, tai sis rode 'per viduri'). termometras Ia. IIa gal 1C daugiau (ten ner termometro)
is lauko grizus - tikrai kaifas.
jokio aktyvaus ar pasyvaus vesinimo nera. rekupo nera. rusio ner. nakciai praveriam langus , diena stengiames palikti uzvertus. uozuoalidu ner. saules kliuna per 3 langus ryte (pilnai 'ziuri' i rytus)
daugiau tik vakare po 19 val trupitis kliuna,
per pietinius tik 0.5m ilenda saule, kieme dideli lapuociai (uz 20m), 2a. pietiniai pilnai seselyje.
namas 'pilnai' gyvenamas..

p.s. visa geguze sildymas pilnai buvo isjungtas, kai buvo zemos temp geguze., tai namie buvo nukritus iki +18.5-+18.9 ir perpaskutine savaite po truputi vis kilo iki dabartine +22C
p.s.s. kai buvo dar negyvenamas vasara max Tviduje buvo +19
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 05 31, 23:21)
pas mane namie irgi tik +22C viduj, santikine 65-70%, si sekmadieni net +21C nebuvo

jokio aktyvaus ar pasyvaus vesinimo nera. rekupo nera. rusio ner. nakciai praveriam langus , diena    stengiames palikti uzvertus. uozuoalidu ner. saules kliuna per 3 langus ryte (pilnai 'ziuri' i rytus)

visa geguze sildymas pilnai buvo isjungtas, kai buvo zemos temp geguze., tai namie buvo nukritus iki +18.5-+18.9 ir perpaskutine savaite po truputi vis kilo iki dabartine +22C
p.s.s. kai buvo dar negyvenamas vasara max Tviduje buvo +19

Jei dieną langai uždaryti, o praveriate tik naktį, tai tada gal ir aišku, kodėl drėgmė apie 65-70, nes naktį drėgmė pakyla. Jūs gaunate tik nakties drėgno ir vėsesnio oro. Bute visą naktį buvo praviri langai. Dabar bute +26,9, drėgmė 50 proc. Vakar vakare temperatūra buvo panaši, bet drėgmė buvo apie 40 proc. Tačiau mano butas pastatytas iš betoninių blokų, todėl turi daug termomasės, todėl bute drėgmė pakilo (įleistas lauko drėgnas oras), bet neatvėso, nes betonas atidavė dieną sukauptą šilumą.

Tikėtina, kad jūsų namai su Arkava yra lengvesnių konstrukcijų, todėl taip neįšyla. Tai parodo ir tai, kad visą gegužę turėjote vos iki +19, kuomet tik per karščius pakilo iki +22. Mano name visą gegužę buvo virš 22 ar 23 (gerai nepamenu), bet namas sunkus, vedinu tik dieną, todėl jis neišsivedina, o tik šyla. Teisingiau daugiau temperatūra nei krenta, nei kyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 birželio 2016 - 07:01
QUOTE(cibulis @ 2016 06 01, 08:00)
Jei dieną langai uždaryti, o praveriate tik naktį, tai tada gal ir aišku, kodėl drėgmė apie 65-70, nes naktį drėgmė pakyla. Jūs gaunate tik nakties drėgno ir vėsesnio oro. Bute visą naktį buvo praviri langai.  Dabar bute +26,9, drėgmė 50 proc.  Vakar vakare temperatūra buvo panaši, bet drėgmė buvo apie 40 proc. Tačiau mano butas pastatytas iš betoninių blokų, todėl turi daug termomasės, todėl bute drėgmė pakilo (įleistas lauko drėgnas oras), bet neatvėso, nes betonas atidavė dieną sukauptą šilumą.

Tikėtina, kad jūsų namai su Arkava yra lengvesnių konstrukcijų, todėl taip neįšyla. Tai parodo ir tai, kad visą gegužę turėjote vos iki +19, kuomet tik per karščius pakilo iki +22. Mano name visą gegužę buvo virš 22 ar 23 (gerai nepamenu), bet namas sunkus, vedinu tik dieną, todėl jis neišsivedina, o tik šyla. Teisingiau daugiau temperatūra nei krenta, nei kyla.

Pas tave termomase yra,pas mane jos nera. Pas tave silta ir pas mane silta. Ka i tai atsakysi?
Atsakyti