Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(mintas @ 2016 05 24, 21:51)
Tiek Arkava tiek Korida be jokių pykčių pasakė akivaizdų dalyką. Nei tu nei aš statybų ankščiau nebuvome matę, bet tokiam brokui pamatyti kokios nors ypatingos patirties nereikia, akivaizdžai ir taip matosi.

Tuomet aš buvau neteisus. Man atrodė, kad tyčiojasi iš manęs, kad atsieit viską suprantu. Aš tikrai visko nesuprantu ir jei statyčiau dar vieną namą vis tiek samdyčiau techninę priežiūrą. Galbūt kažko labai ypatingo ir pats nepražiopsočiau, bet namas - brangiausia gyvenimo investicija, todėl reikėtų ir eksperto įvertinimo. Tik dabar greičiausiai samdyčiau kelis žmones: vieną betono, mūro darbams, kitą - stogui, medinei daliai, sandarumui ir kitiems panašiems dalykams. Bet kuriuo atveju Gediminą tikrai vėl samdyčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 gegužės 2016 - 06:43
QUOTE(cibulis @ 2016 05 25, 07:42)
Tuomet aš buvau neteisus. Man atrodė, kad tyčiojasi iš manęs, kad atsieit viską suprantu. Aš tikrai visko nesuprantu ir jei statyčiau dar vieną namą vis tiek samdyčiau techninę priežiūrą. Galbūt kažko labai ypatingo ir pats nepražiopsočiau, bet namas - brangiausia gyvenimo investicija, todėl reikėtų ir eksperto įvertinimo. Tik dabar greičiausiai samdyčiau kelis žmones: vieną betono, mūro darbams, kitą - stogui, medinei daliai, sandarumui ir kitiems panašiems dalykams. Bet kuriuo atveju Gediminą tikrai vėl samdyčiau.

laba ryta,

Cibuli paprašysiu man to Gedimino kontaktą i až. Mes tai statybose visiskai žali, ir tiek išmanyti, kiek išmano čia bediskutuojantys, jau yra labai daug.....
dėkui
Atsakyti
Buvau į vieną firmą nuvažiavęs plytelių glaisto ir pamačiau kaip sukosi plokščių pamatų reklama. Užklausiau, tai davė lankstinuką. Čia jų lietuviškas puslapis. Bet man patiko plokščio pamato gaminiai (plokštės su frezuotais kampais, gali būti iš karto 32 cm storio). Turi visas reikiamas detales tik kaina įtariu bus įspūdinga. Gaminio liamda įspūdinga. Įdomiausia, kad jie plokščiam pamatui turi tokias plokštes: viduje galima daug armatūros sudėti. Mano vienas kaimynas tokį plokščią pamatą dabar kaip tik daro. Maždaug eina 1x1 metras EPS kubai, o tarp jų 10-20 cm tarpai (kaip toje nuorodoje). Įprasta, kad tik po pamatinėmis sienomis eina 10 cm XPS, o kitur 30-40 cm pagal poreikį. O čia deda tokius 1x1 m kvadračiukus ir tas 10 cm XPS įgilinimas eina per visą plokštę. Gal ir ne toks šiltas pamatas kaip įprasta, bet jis daug tvirstesnis ir labiau pasiduodantis remontui. Sakė, kad jei plokštė pasėdą, tai lengvai gali pakelti kurį nori kampą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 gegužės 2016 - 19:49
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 20:45)
Buvau į vieną firmą nuvažiavęs plytelių glaisto ir pamačiau kaip sukosi plokščių pamatų reklama. Užklausiau, tai davė lankstinuką.  Čia jų lietuviškas puslapis. Bet man patiko plokščio pamato gaminiai (plokštės su frezuotais kampais, gali būti iš karto 32 cm storio). Turi visas reikiamas detales tik kaina įtariu bus įspūdinga. Gaminio liamda įspūdinga. Įdomiausia, kad jie plokščiam pamatui turi tokias plokštes: viduje galima daug armatūros sudėti. Mano vienas kaimynas tokį plokščią pamatą dabar kaip tik daro. Maždaug eina 1x1 metras EPS kubai, o tarp jų 10-20 cm tarpai (kaip toje nuorodoje). Įprasta, kad tik po pamatinėmis sienomis eina 10 cm XPS, o kitur 30-40 cm pagal poreikį. O čia deda tokius 1x1 m kvadračiukus ir tas 10 cm XPS įgilinimas eina per visą plokštę. Gal ir ne toks šiltas pamatas kaip įprasta, bet jis daug tvirstesnis ir labiau pasiduodantis remontui. Sakė, kad jei plokštė pasėdą, tai lengvai gali pakelti kurį nori kampą.

jacckon ,vienas is brangiausiu gamintoju Norvegijoje. Idomu kokios kainos LT... Eiliniam Lietuviui turbut neikandama...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 26, 19:56)
jacckon ,vienas is brangiausiu gamintoju Norvegijoje. Idomu kokios kainos LT...  Eiliniam Lietuviui turbut  neikandama...

Neužfiksavau gerai, bet lyg ir sakė, kad kubas 400 eurų. Dabar galvoju, kad nesąmonė, nors visko gali būti. Kam įdomu, pasiskambins ir sužinos tiksliai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 19:59)
Neužfiksavau gerai, bet lyg ir sakė, kad kubas 400 eurų. Dabar galvoju, kad nesąmonė, nors visko gali būti. Kam įdomu, pasiskambins ir sužinos tiksliai.

Kodėl nesamonė jeigu Kaune gaminamas XPS kainuoja 100 eur/kubas?
Manau, kad kainą teisingai pasakė. Reklama tik tam, kad pliusą gautų ir atsirastų vienas klientas per kelis metus, kuris už viską sumokės.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 26, 19:56)
jacckon ,vienas is brangiausiu gamintoju Norvegijoje. Idomu kokios kainos LT...   Eiliniam Lietuviui turbut   neikandama...

biesas ar tiesa kad norvegijoje lubu gipsas paprastai sukamas ant medinio karkaso?

man idomu kodel pas mus visi taip kategoriskai mediniams taseliams. svarstom mansardos slaite naudoti medinius obliuotus (ale sausus) taselius ir sukti vienguba gipsa. Slaito ilgis maziau nei 2.5m reiskias tilps pilni lapai gipso, siules tik sonines.

medini karkasa paprasciau montuoti nei vadinamus gispo krokodilus del esamo PIR 10 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 27 gegužės 2016 - 09:33
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 27, 09:21)
biesas ar tiesa kad norvegijoje lubu gipsas paprastai sukamas ant medinio karkaso?

man idomu kodel pas mus visi taip kategoriskai mediniams taseliams. svarstom mansardos slaite naudoti medinius obliuotus (ale sausus)  taselius ir sukti vienguba gipsa. Slaito ilgis maziau nei 2.5m reiskias tilps pilni lapai gipso, siules tik sonines.

medini karkasa paprasciau montuoti nei vadinamus gispo krokodilus del esamo PIR 10 cm.

o kodėl sakot, jog kategoriškai? nematau nei čia, nei kitoje literatūroje jokio kategoriškumo. Tik rekomendacijos. Čia kiekvieno asmeninis reikalas. Viskas priklauso nuo norimo rezultato. Jeigu tenkina sutrūkusių siūlių vaizdas - jokių problemų. Apdaila - asmeninis pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 27 gegužės 2016 - 10:03
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 27, 10:21)

man idomu kodel pas mus visi taip kategoriskai mediniams taseliams. svarstom mansardos slaite naudoti medinius obliuotus (ale sausus)  taselius ir sukti vienguba gipsa. Slaito ilgis maziau nei 2.5m reiskias tilps pilni lapai gipso, siules tik sonines.

Tik viena karta picerijoje darydami pakabinamas lubas naudojom metala,kai patys paprasem. O daugiau tai medis,medis,medis.. Perdangos sumustinis dabar dazniausiai - dvitejine sija,ir penketukas skersai kas 40 cm. Gipsas vienas sluoksnis. Ant karkaso lubos kaip ir netrukineja,bet kampuose buna visko. Tiesa ten gipso siulem medziagos kitokios,bet manau Lietuvoje geresnes,eastingesnes..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 27, 10:09)
Tik viena karta picerijoje darydami  pakabinamas lubas naudojom metala,kai patys paprasem. O daugiau tai medis,medis,medis.. Perdangos sumustinis dabar dazniausiai - dvitejine sija,ir penketukas skersai kas 40 cm.  Gipsas vienas sluoksnis.  Ant karkaso lubos kaip ir netrukineja,bet kampuose buna visko.  Tiesa ten gipso siulem medziagos kitokios,bet manau Lietuvoje geresnes,eastingesnes..

O kokias medžiagas rekomenduotumėte naudoti siūlėms, kad išvengti trūkinėjimo?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 05 27, 10:01)
o kodėl sakot, jog kategoriškai? nematau nei čia, nei kitoje literatūroje jokio kategoriškumo. T

snekant su meistaris susidariau tokia nuomone kad naudoja tik metalinius profilius ir dazniausiai dvieju lygiu.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 27, 11:13)
snekant su meistaris susidariau tokia nuomone kad naudoja tik metalinius profilius ir dazniausiai dvieju lygiu.

... ir dvigubą gipsą. Nes tikriausiai dėl atsiradusių įtrūkimų VilkasPilkas bus dar ir piktas, o tai jau gresia nesumokėtais pinigais arba problemomis ateityje. O kas jų nori? todėl ir vadovaujasi žmonės Knauf rekomendacijomis, nes kitų mūsuose nėra arba jos menkai žinomos.
Atsakyti