Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(BangaS @ 2016 05 24, 10:14)
Broniau, tai pasakykite kaip gyventi bute? 1 valanda ir oras kambaryje jau iškvėpuotas. Daug kas nedarinėja langų šaltuoju metų laiku.  Kuo jie kvėpuoja?

Aš dabar darinėju langus kiekvieną naktį po kelis kartus. Jeigu užmiegu su atidarytu - susuka sprandą, prikelia troleibusai. Jeigu užmiegu su uždarytu - perkaistu ir pritrūkstu oro. Ir taip visus metus kankinuosi.  Pagal jus tikriausiai butai nėra skirti žmonėms gyventi, bet nepamirškite, kad net ir butuose bė vėdinimo žmonės nesuka galvos, o pridėjus rekuperacinę sistemą būtų visai gerai. 
Iki kokio lygio jūs norite pakelti oro kokybės kartelę? 

Name gal bus kitaip, bet pirmojo aukšto langų pravertų nesinori palikti dėl saugumo ir vabzdžių.  Nebent norisi čiulbėjimo paklausyti. 
Jeigu įėjus į vidų oro gaivume nesijaučia skirtumo lyginant su lauku, tai nėra ir didelio poreikio laikyti pravertus langus.
Nesuprantu ar jums oro trūksta, ar per karšta kambaryje, ar atidarytas langas jums daugiau reiškia betarpiškumą su aplinką, suartėjimą su gamta?

Nesuprantu kam langus laikyti uzdarytus, jei galima juos atidaryti ir kvepuoti tikrai grynu oru.
Nei vienas rekuperatorius neisvedins kambariu taip, kaip skersvejis pro atvirus langus.
Yra dar gaivos ir pavasario/vasaros jausmas, kurio joks ventiliatorius pro vamzdzius neipus.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 24, 11:06)
Nesuprantu kam langus laikyti uzdarytus, jei galima juos atidaryti ir kvepuoti tikrai grynu oru.
Nei vienas rekuperatorius neisvedins kambariu taip, kaip skersvejis pro atvirus langus.
Yra dar gaivos ir pavasario/vasaros jausmas, kurio joks ventiliatorius pro vamzdzius neipus.

Jūs esate vienas iš tų retų žmonių, kuriems patinka skersvėjai kambariuose.

Sutinku, kad langą smagu plačiai atidaryti kai norisi, bet jeigu darinėjama kasdien dėl įsivaizduojamo pridususio oro tai kažkas negerai su vėdinimo sistema.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galite rekomenduoti gera statybu prieziura A klases namui?

Dekui

Atsakyti
QUOTE(girute @ 2016 05 24, 15:52)
gal kas galite rekomenduoti gera statybu prieziura A klases namui?

Galiu rekomenduoti tą, kuris man žiūrėjo statybų pabaigos procesus, nes turėjau du prižiūrėtus. Pirmasis (beje rekomendavo Mintas) labiau sužiūrėjo pamatus, mūrą, stogą, bet jo nebuvau patenkintas, nes betoną, mūrą jis supranta, bet, pvz., stogo visai nesuprato, šiltinimo kokybė - jam mistika. Būtent jis pražiūrėjo rostverko apšiltinimą, todėl teko taisyti. Ta prasme jam tarpas pamatų apšiltinime - ne tarpas.

Antrasis prižiūrėtojas realiai sužiūrėjo stogo šiltinimą medinio karkaso, sandarumo ir pan. dalykus. Nemanau, kad jis viską gerai supranta. Tarkime gal prasčiau supranta betono, mūro dalykus ir pan., bet tikrai gerai supranta medžio dalykus (stogas), šiltinimo, sandarumo dalykus. Gaila, kad jo nebuvo, kai darėme stogą.

Galbūt yra ir universalių statybų prižiūrėtojų - nežinau, bet aš manau, kad vieni geriau supranta vienus dalykus, kiti - kitus. Galite paklausti ir Vaikio nuomonės ar jam tiko, tas antrasis asmuo? Jo vardas - Gediminas. Jei norėsite kontaktų, atsiųsiu asmeniškai.
Atsakyti
Iš šio posto peršasi išvada, kad pastato šeimininkas, pateikęs šias išvadas, pats puikiausiai supranta visas subtilybes. Žino kas geriau- blogiau prižiūri.

QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 18:06)
Galiu rekomenduoti tą, kuris man žiūrėjo statybų pabaigos procesus, nes turėjau du prižiūrėtus. Pirmasis (beje rekomendavo Mintas) labiau sužiūrėjo pamatus, mūrą, stogą, bet jo nebuvau patenkintas, nes betoną, mūrą jis supranta, bet, pvz., stogo visai nesuprato, šiltinimo kokybė - jam mistika. Būtent jis pražiūrėjo rostverko apšiltinimą, todėl teko taisyti. Ta prasme jam tarpas pamatų apšiltinime - ne tarpas.

Antrasis prižiūrėtojas realiai sužiūrėjo stogo šiltinimą medinio karkaso, sandarumo ir pan. dalykus. Nemanau, kad jis viską gerai supranta. Tarkime gal prasčiau supranta betono, mūro dalykus ir pan., bet tikrai gerai supranta medžio dalykus (stogas), šiltinimo, sandarumo dalykus. Gaila, kad jo nebuvo, kai darėme stogą.

Galbūt yra ir universalių statybų prižiūrėtojų - nežinau, bet aš manau, kad vieni geriau supranta vienus dalykus, kiti - kitus. Galite paklausti ir Vaikio nuomonės ar jam tiko, tas antrasis asmuo? Jo vardas - Gediminas. Jei norėsite kontaktų, atsiųsiu asmeniškai.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 24, 20:25)
Iš šio posto peršasi išvada, kad pastato šeimininkas, pateikęs šias išvadas, pats puikiausiai supranta visas subtilybes. Žino kas geriau- blogiau prižiūri.

Atsakysiu diplomatiškai ir santūriai, nors tavo tekstas tiesiog prišvinkęs patyčiomis.

Minto rekomenduoto prižiūrėtojo darbai
Štai čia po rostverku sudėtas XPS. Arba čia. Net aklas kurmis matytų, kokie tarpai palikti. Be to jis sugebėjo pamatyti, kad namas per vieną kraštinę pailgėjęs 4 cm (įstrižainės buvo geros), bet apšiltinimo kokybė jam tiko.

Tačiau viską vainikavo stogas. Kai pradėjo daryti stogą, atvažiavo tas prižiūrėtojas. Užlipo ant perdangos, pakalbėjo su stoginininkais pasivedė mane toliau, kad jie negirdėtų, ir sako: girdėjau, kad čia vieni geriausių stogdengių Vilniuje. Man čia nėra ką daryti. Aukščiausio lygio pižoniškumas. Po šių žodžių jis mano name daugiau nesirodė.

Tai dabar pasakyk ar aš viską pats suprantu ir specialiai kabinėjuosi, ar iš kažko reikėtų atimti techninio prižiūrėtojo licenciją, nes jis visiškas analfabetas?

Antrasis prižiūrėtojas
Turėjai matyti, kaip jis dalyvavo stogo apšiltinime, kaip padėjo su PIR plokščių montavimu, sandarinimu ir t.t. Jis man net brėžinių kai kuriuos mazgus autokadu paišydavo, daug konsultavo vietoje, telefonu, susirašinėjome el. laiškas. Nėra ir mano surastas prižiūrėtojas tobulas, bet jis tikrai domisi naujovėmis, supranta šiltų namų statybų niuansus, nors kartai sutirština spalvas. Man irgi ne visi jo sprendimai patiko, nes buvo gal per daug brangūs, kraštutiniai, bet jį tikrai galiu rekomenduoti. Pirmojo - jokiu būdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 gegužės 2016 - 20:50
Jei pats akcentuoji, kad priziurėtojas pridarė klaidų, vadinasi pats puikiai išmanai reikalą, ir pastebi akivaizdžias statybininkų klaidas
Man taip atrodo. Gal kitiem atrodo kitaip.
Bet mes demokratijoj smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 19:44)
Atsakysiu diplomatiškai ir santūriai, nors tavo tekstas tiesiog prišvinkęs patyčiomis.

Minto rekomenduoto prižiūrėtojo darbai
Štai čia po rostverku sudėtas XPS. Arba čia.  Net aklas kurmis matytų, kokie tarpai palikti. Be to jis sugebėjo pamatyti, kad namas per vieną kraštinę pailgėjęs 4 cm (įstrižainės buvo geros), bet apšiltinimo kokybė jam tiko.

Tačiau viską vainikavo stogas. Kai pradėjo daryti stogą, atvažiavo tas prižiūrėtojas. Užlipo ant perdangos, pakalbėjo su stoginininkais pasivedė mane toliau, kad jie negirdėtų, ir sako: girdėjau, kad čia vieni geriausių stogdengių Vilniuje. Man čia nėra ką daryti. Aukščiausio lygio pižoniškumas. Po šių žodžių jis mano name daugiau nesirodė.

Tai dabar pasakyk ar aš viską pats suprantu ir specialiai kabinėjuosi, ar iš kažko reikėtų atimti techninio prižiūrėtojo licenciją, nes jis visiškas analfabetas?

Antrasis prižiūrėtojas
Turėjai matyti, kaip jis dalyvavo stogo apšiltinime, kaip padėjo su PIR plokščių montavimu, sandarinimu ir t.t. Jis man net brėžinių kai kuriuos mazgus autokadu paišydavo, daug konsultavo vietoje, telefonu, susirašinėjome el. laiškas. Nėra ir mano surastas prižiūrėtojas tobulas, bet jis tikrai domisi naujovėmis, supranta šiltų namų statybų niuansus, nors kartai sutirština spalvas. Man irgi ne visi jo sprendimai patiko, nes buvo gal per daug brangūs, kraštutiniai, bet jį tikrai galiu rekomenduoti. Pirmojo - jokiu būdu.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 22:44)

Tai dabar pasakyk ar aš viską pats suprantu ir specialiai kabinėjuosi,

Na is pateiktu nuotrauku ir paaiskinimu jus viska gerai suprantate ir kam jum buvo reikalinga ta teh. prieziura
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 gegužės 2016 - 21:12
QUOTE(arkava @ 2016 05 24, 21:03)
Jei pats akcentuoji, kad priziurėtojas pridarė klaidų,  vadinasi pats puikiai išmanai reikalą, ir pastebi akivaizdžias statybininkų klaidas
Man taip atrodo. Gal kitiem atrodo kitaip.
Bet mes demokratijoj  smile.gif

Beviltiška. Iki koktumo beviltiška ir absurdiška. Nebeturiu ką pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 05 24, 21:09)
Na is pateiktu nuotrauku ir paaiskinimu jus viska gerai suprantate ir kam jum buvo reikalinga ta  teh. prieziura

Turiu įtarimą, kad tokios užuominos ir sakiniai su dviprasmiškais išvedžiojimais vėl gali iššaukti beprasmius ginčus. O aš tiesiog pasidalinau savo patirtimi apie techninius prižiūrėtus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 gegužės 2016 - 21:18
QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 23:17)
Beviltiška. Iki koktumo beviltiška ir absurdiška. Nebeturiu ką pasakyti.
Papildyta:

Turiu įtarimą, kad tokios užuominos ir sakiniai su dviprasmiškais išvedžiojimais vėl gali iššaukti beprasmius ginčus. O aš tiesiog pasidalinau savo patirtimi apie techninius prižiūrėtus.

Ks mano puses jokiu dviprasmybiu . nepykit ,bet tikrai kazkas jus persekioja .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 05 24, 21:24)
Ks mano puses jokiu dviprasmybiu . nepykit ,bet tikrai kazkas jus persekioja .

Aš nesu statybininkas ir juo labiau nesu baigęs inžinerinių mokslų. Statau pirmą namą ir visų dalykų tikrai neišmanau. Vienintelis dalykas, kurį supratau statydamas A klasės namą yra toks: apšiltinimo sluoksnis nuo pamatų iki stogo turi būti vientisas, jei su pieštuku nepavyksta nuo pamatų iki stogo nubraukti vientiso apšiltinimo sluoksnio vadinasi namas nebus sandarus ir šiltas. Visų kitų dalykų nežinau ir juos turėjo sužiūrėti techninė priežiūrą. Aš rūpinausi tik vientisu apšiltinimo sluoksniu ir namo sandarumu.

Dabar iš asmeninės patirties galiu daug pasakyti, bet tai turi žinoti techninė priežiūrą, o ne pirmą namą statantis žmogus. Pvz.,

1. Jei daryčiau polinius pamatus, tai prašyčiau, kad polių viršų išlietų ne bet kaip, o apdėję metalinį karkasą. Kažkas panašaus (paskutinė nuotrauka).
2. Difuzinę plėvelę liepčiau suklijuoti specialiais klijais, nes man ją tiesiog sudėjo ir prikalė "makaronais". O dar geriau - liepčiau naudoti MPP vietoje difuzinės plėvelės.
3. Liepčiau sužiūrėti gegnių žingsnį, kad vėliau nebūtų keblumų šiltinant stogą.
Daug tokių dalykų galima prirašyti, tačiau kad jų neatsirastų turi sužiūrėti techninė priežiūra, o ne žalias namo statytojas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 21:44)
jį tikrai galiu rekomenduoti. Pirmojo - jokiu būdu.

Apšiltinimo darbus dariau pats, tad tam man priežiūros nereikėjo, o ko pats nesupratau, tai visokie mūro, betonavimo darbai, gelbėjo priežiūra.

Kam ko reikia.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 21:44)

Štai čia po rostverku sudėtas XPS. Arba čia.

Po panašaus vaizdo savo statybų aikštelėje, prie namo šiltinimo darbų neprileidau nei vieno samdomo darbuotojo. Viską dariau savom rankom.

Nereikėtų pamiršti, kad 4-5 metai atgal visi statybininkai taip putplastį klojo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 24, 22:17)
aš tiesiog pasidalinau savo patirtimi apie techninius prižiūrėtus.

Tiek Arkava tiek Korida be jokių pykčių pasakė akivaizdų dalyką. Nei tu nei aš statybų ankščiau nebuvome matę, bet tokiam brokui pamatyti kokios nors ypatingos patirties nereikia, akivaizdžai ir taip matosi.
Atsakyti