Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 20:57)
Nesu toks melagis kaip čia pieši. Vakar sakiau, kad tavo siena kičinė. Dizainerė paneigė, todėl aš pripažinau, kad klydau. O tu vis tiek burbi savo nesąmones.

Be to man tikrai nėra karšta. Dabar bute 25,1 ir man netgi darosi vėsu, nes visi langai atidaryti. Name ir lauke būna karšta, kai temperatūra užkyla virš 26 laipsnių ir daugiau. Kalbu apie lauko temperatūra, kuri stipriai užkilus laikosi kelias dienas ar savaitę.

va ir vel.. Dizainere sako kad viskas normaliai,bet tau kicine. Bet man pa barabanu ka tu galvoji apie mano siena,kaip kad manyciau tau dzin ka as mastau apie tavo grindis ant sienos..
Kas iecia temperaturas. Vasara norisi vesumos,ziema karscio. tau 25 norma tai ir gerai,o man geriausia 21. Nekenciu silumos.
Atsakyti
Čia visi apie namo perkaitimą kai kalba, tai ir aš pagaliau nusprendžiau išjungti žiemos režimą rekupe smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 05 23, 21:06)
ar naudojiesi bypass funkcija ?

Taip. Padeda per karscius, tada uzdarineju langus, uzdengiu uzuolaidas tai su bypass per diena maziau prikaista. O siaip tai ijungta nuo geguzes pradzios iki rudens.
Atsakyti
Ir visas forumas apie priešybes, ir jų nevienybę. Melagystes, ir sričiių pažinimus bei kompetencijas. Apyttuštės kalbos
Gerai kad jos- barškinant klaviatūras lotuliukas.gif
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 19:09)
tau 25 norma tai ir gerai,o man geriausia 21. Nekenciu silumos.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 23, 21:15)
Ir visas forumas apie priešybes, ir jų nevienybę. Melagystes, ir sričiių pažinimus bei kompetencijas. Apyttuštės kalbos
Gerai kad jos- barškinant klaviatūras  lotuliukas.gif

tai vat todel ir barskinama,kad galima cia filosofuoti,isvedzioti ir t.t. Kaipten bebutu visoje informacijoje yra tiesos,tik reikia ja moketi ir atsirinkti..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 21:09)
va ir vel.. Dizainere sako kad viskas normaliai,bet tau kicine.  Bet man pa barabanu ka tu galvoji apie mano siena,kaip kad manyciau  tau dzin ka as mastau  apie tavo grindis  ant sienos..   
Kas iecia temperaturas. Vasara norisi vesumos,ziema karscio. tau 25 norma tai ir gerai,o man geriausia 21. Nekenciu silumos.

Mat kaip idomu. Svetaineje ziema man 21 jau vesoka, o vasara salta:) miegamajame, zinoma, idealu 18. Tai irodo, kad silumos/salcio komforto zonos jutimas yra is dalies subjektyvus. Komforto zona skirtingiems zmonems gali skirtis keliais laipsniais ir tie keli laipsniai gali sukelti nesibaigiancias diskusiju audras, nors is esmes bus lyginami obuoliai su apelsinais smile.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif. Atsirenkam, bet ne visi.
Gyvai tokiais kiekiais info neapsikeistume lotuliukas.gif

QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 19:21)
tai vat todel ir barskinama,kad galima cia filosofuoti,isvedzioti ir t.t. Kaipten bebutu visoje informacijoje yra tiesos,tik  reikia ja moketi  ir atsirinkti..

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 21:22)
Mat kaip idomu. Svetaineje ziema man 21 jau vesoka, o vasara salta:) miegamajame, zinoma, idealu 18. Tai irodo, kad silumos/salcio komforto zonos jutimas yra is dalies subjektyvus. Komforto zona skirtingiems zmonems gali skirtis keliais laipsniais ir tie keli laipsniai gali sukelti nesibaigiancias diskusiju audras, nors is esmes bus lyginami obuoliai su apelsinais smile.gif

Yes.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 05 23, 21:27)
drinks_cheers.gif. Atsirenkam, bet ne visi.
Gyvai tokiais kiekiais info neapsikeistume  lotuliukas.gif

Ne.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 21:34)
Yes.

Papildyta:
Ne.

Mat kaip gerai.
As kazkaip itariu, kad karkasiniame name, kai nera sienu termomases, rekuperatoriaus bypass funkcija ir pasyvus grindinis vesinimas igyja gerokai didesne prasme nei muriniame name, kurio sienu ir grindu termomase yra didele ir temperaturos pokyciu inercija atitinkamai yra ddesne. Sioje vietoje irgi gali buti daugybe gincu ir niekad nerandamas kompromisas, nes galimai yra lyginami absoliuciai skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 19:42)
Prieš gerą valandą žiūrėjau temperatūras name. Pirmame buvo +24,2, antrame +25. Realiai tikrai nesijaučia, kad būtų karšta. Man visai maloni šiluma.

Mano name temperatūros panašios. Vadinasi nėra akivaizdaus ar didesnio perkaitimo. Aišku aš dar name negyvenu, t.y. žmonės neišskiria papildomos šilumos, bet lygiai taip pat nėra jokių žaliuzių ant langų.

Butu idomu suzinoti, kiek laiko jau nama statot ir kiek dar statysit? Temperatura matuojat diena-vakare, kazka pasikrapstot ir griztat i buta, palike visokiu pasyviu gerybiu prifarsiruota nama nakvoti viena? Kazkokia keistenybe... Ar cia nuotoliniu budu gaudot info, ar siltai namas stovi?smile.gif Ir del tu temperaturu. Kam idomu temeperaturos name, kuriame vienintele gyvastis, tai pora kartu per para smirinejantis seimininkas?? Ar temperatura nekinta nuo zujanciu vaiku, virtuveje siauciancios zmonos, t.y. virtuves irangos, orkaites, virykles, vonios, dusu ir kitos iprastos veiklos name? Cia gi zmones raso temperaturas name, kuriame vyksta gyvenimas:)
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 23, 20:43)
Butu idomu suzinoti, kiek laiko jau nama statot ir kiek dar statysit?

Panašu į pasityčiojimą, o ne į norą žinoti. Be to vieni keliasi į tokius namus, kurie dar realiai būna nepabaigti. Ir tada gyvena pusiau skustuose, pusiau luptuose namuose. Aš turiu krūvą tokių kaimynų. Manęs niekas nespaudžia, todėl ir nesiekiu žūtbūt įsikelti į pusiau skustą, pusiau luptą namą. Jeigu labai norėčiau jau už mėnesio galėčiau keltis gyventi į pusiau skustą pusiau luptą namą, bet nenoriu keltis į nepabaigtą namą.

Paklausk kitų kaip gyvenasi pusiau skustuose, pusiau luptuose namuose. Mintas kiek žinau dar lygtai tik vieną aukštą įsirengęs, o kitą vis dar daro. Arkavai irgi kažko aplinkui trūksta, Biesui trūksta terasos lyg ir tvoros. Nesmerkiu kitų pasirinkimo, bet neturiu poreikio skubinti įsikėlimo. Pvz., vienas kaimynas gyvena, bet laiptų dar nuogas betonas, nėra turėklų, o tik kažkokios lentos, antrame aukšte WC įrengtas, pirmame - ne, tvora nepastatyta, rusys nebaigtas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 22:14)

Kiek ir kokie nustatymo rezimai yra jusu rekupe , kurie susije su bypass-u ir temperaturos kontrole , kurie uztikrina pasirinkima paduodamai kompf. T. t.y. kada vesinti o kada taupyti silima(kad ir Arkavos atvejis kai namiskiams pasirode ,kad vesoka)
Atsakyti