Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(korida @ 2016 05 23, 18:15)
Cia Jus gana teisus ,apie dvi -tris savaites priklausomai kokia vasara ...

Prieš gerą valandą žiūrėjau temperatūras name. Pirmame buvo +24,2, antrame +25. Realiai tikrai nesijaučia, kad būtų karšta. Man visai maloni šiluma. Saulė Vilniuje spigino visą dieną, bet temperatūros iki beprotybės neužkėlė. Vakare buvo tiek pat kiek ir ryte.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 18:28)
Siaip tai siuo metu atidaryti tik antro auksto langai, pirmam aukste 23,5 laipsnio - vesoka, todel langai uzdaryti.

Mano name temperatūros panašios. Vadinasi nėra akivaizdaus ar didesnio perkaitimo. Aišku aš dar name negyvenu, t.y. žmonės neišskiria papildomos šilumos, bet lygiai taip pat nėra jokių žaliuzių ant langų.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 05 23, 20:32)
perskaitykit 191 zinute ir dar pabandykit isivaizduoti kai temperaturos priesingos . TAIP IR BEGIOSIT ATIDATINET IR UZDARINET KAI JOS KEICIASI . Tegul tai daro automatika per rekupa ... tai konfortas .
Na ir uodai ,muses ... buna gi ju -niekaip nepaneigsit  to ...

Idomu kaip ikinkyti rekupa kad jis duotu zema temperatura.. Pas tave po zeme vamzdis. pas mane jo nera. Diena rekupas pumpuoja silta ora i nama.. Idomu kokie pas pati nustatymai.. Nors turbut musu situacijos tokios skirtingos kad kazin ar imanoma sulyginti.. Bet ga kaipnors..

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 05 23, 20:32)
perskaitykit 191 zinute ir dar pabandykit isivaizduoti kai temperaturos priesingos . TAIP IR BEGIOSIT ATIDATINET IR UZDARINET KAI JOS KEICIASI . Tegul tai daro automatika per rekupa ... tai konfortas .
Na ir uodai ,muses ... buna gi ju -niekaip nepaneigsit  to ...

p.s.
Gyvenau viena sezona be rekupo uzsipypinau bedarinedamas langus net rankenos isklibo reikejo daverzti ...

Nesuprantu, kam begioti atidarineti ir uzdarineti langus, atidarei ir palikai. Jei labai salta - uzdarei ir palikai, tada vedinasi rekuperatoriaus pagalba. Nebent jusu namas karkasinis ir labai greit oras viduje atsala arba susyla, tuomet rekuperatorius yra iseitis. Vidines sienos kokios, GKP ar blokelis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 20:42)
. Man visai maloni šiluma.

Tau ir pragare butu visai maloni siluma. Juk kitaip nepripazinsi.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 20:42)
Prieš gerą valandą žiūrėjau temperatūras name. Pirmame buvo +24,2, antrame +25. Realiai tikrai nesijaučia, kad būtų karšta. Man visai maloni šiluma. Saulė Vilniuje spigino visą dieną, bet temperatūros iki beprotybės neužkėlė. Vakare buvo tiek pat kiek ir ryte.
Papildyta:

Mano name temperatūros panašios. Vadinasi nėra akivaizdaus ar didesnio perkaitimo. Aišku aš dar name negyvenu, t.y. žmonės neišskiria papildomos šilumos, bet lygiai taip pat nėra jokių žaliuzių ant langų.

Sakiau, kad 24-25 vasara yra pats tas. 23 jau vesoka. 27 jau komforto riba.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 20:45)

Pirtis vienas dalykas,bet 25 laipsniai tai man tik ziema neblogai..,bet ir tai beveik perkarsta.. Bet cia jau kalbam apie yprocius..
Atsakyti

...o 20 - šalta 😆

( Prie 27- numirciau).
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 18:45)

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 19:45)
Tau ir pragare butu visai maloni siluma.  Juk kitaip nepripazinsi..  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nesu toks melagis kaip čia pieši. Vakar sakiau, kad tavo siena kičinė. Dizainerė paneigė, todėl aš pripažinau, kad klydau. O tu vis tiek burbi savo nesąmones.

Be to man tikrai nėra karšta. Dabar bute 25,1 ir man netgi darosi vėsu, nes visi langai atidaryti. Name ir lauke būna karšta, kai temperatūra užkyla virš 26 laipsnių ir daugiau. Kalbu apie lauko temperatūra, kuri stipriai užkilus laikosi kelias dienas ar savaitę.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 21:43)
Idomu kaip ikinkyti rekupa  kad jis duotu zema temperatura.. Pas tave po zeme vamzdis. pas mane jo nera. Diena rekupas pumpuoja  silta ora i  nama..  Idomu kokie pas pati nustatymai.. Nors turbut musu situacijos tokios skirtingos kad kazin  ar imanoma sulyginti.. Bet ga kaipnors..

Jei rekupe yra bypass funkcija ,tai gali valdiklyje nusistatyti atitinkamas temperaturas ,pagal kurias ir vyksta konfortabilios oro termperaturos padavimo parinkimas i patalpas ,t.y. gali tauputi siluma ar atvirksciai vesuma .
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 23, 20:53)
...o 20 - šalta 😆

( Prie 27- numirciau).

Nu jo, svetaineje 20 salta. Bet cia kaip kam, kitam ziema 16 yra pats tas, man 22-23 ziema yra pats tas, o vasara 24-25. 27 jau karsta, o auksciau jau visai nekas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 20:57)
N....
Be to man tikrai nėra karšta. Dabar bute 25,1 ir man netgi darosi vėsu, nes visi langai atidaryti. Name ir lauke būna karšta, kai temperatūra užkyla virš 26 laipsnių ir daugiau. Kalbu apie lauko temperatūra, kuri stipriai užkilus laikosi kelias dienas ar savaitę.

Vat taip va, 25 ir atidaryti langai yra nuostabu. Grynas oras, vejelis, pauksciukai pavasari ir ziogai rugpjuti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 23 gegužės 2016 - 20:04
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 21:44)
Nesuprantu, kam begioti atidarineti ir uzdarineti langus, atidarei ir palikai. Jei labai salta - uzdarei ir palikai, tada vedinasi rekuperatoriaus pagalba.

ar naudojiesi bypass funkcija ?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 20:23)
Niekaip nesuprantu kaip jus izvelgiat komforta langu neatidarinejime. Matyt mano issilavinime ir gyvenimo patirtyje yra spragu  smile.gif

Matyt
Atsakyti