Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

Nieko nesureikšminu. Tik pasiklausiau, ar šiltuose namuose vasara nešąlat😆
Nes: namas silumos neileidžia, langai užšešeliuoti, tai laikosi apie 19-20 stabiliai. Net ir kai lauke( kaip pernai buvo ir 32-35). Mano galva- namas izoliuotas. Cibulis sako, kad ne, nes neįšyla.
Pas ji ikaista 23-25 ir daugiau.

Galiu vėsintis per ŽŠ, bet to nereikia.
Zodziu, viskas ok. Išeičių yra .
PS. Pertvaros- blokeliai, tinkas.

QUOTE(korida @ 2016 05 22, 12:43)
Arba Arkava kazkiek viska sureiksmina .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 22 gegužės 2016 - 16:02
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 10:12)
Nemeluok sau ir kitiems.

Niekad nebuvau tas, kuris meluoja, taip kad tamsta prašyčiau atsargiau su įžeidinėjimais, man labai nepatinka, kai kas mane šmeižia, ir skolingas tikrai nelieku. O jei savo neišmanymą bandot pripaišyti kitiems, kaip melagystę, tai pradžiai savimi pasirūpinkit.

Jei Arkavos namiškiams norėjosi šilumos, tai kažkas su namu negerai.

Jei kai aplink karšta, o pas jį vėsu nuo žiemos, tai pas jį tikrai gerai temperatūra name užsilaiko. Taip gali būti pagrinde dėl termomasės, bet kai termomasės nėra daug, tai ir apšiltinimas vaidina svarbų vaidmenį.

Jis neperkaista, bet ir nėra šiltas.

Taip, kad namas neperkaista, tai neįrodymas, kad jis šiltas. Senamiesčio namai su metro storio mūro sienomis irgi neperkaista, ir jie tikrai nėra šilti. Aš buvau asmeniškai pas Arkavą ir galiu drąsiai teigti, Arkavos namas šiltas. Priešingai, nei jūs tamsta.

Arba neperkaista, nes nėra šiltas, t.y. nėra sandarus.

Jei būtų nesandarus ar prastai apšiltintas, tai pas jį temperatūra vasaros vidurį tikrai nebūtų 22C laipsniai be aktyvaus vėsinimo.

Pats Arkava sakė, kad naktimis namas atvėsta. Aš įtariu, kad visa problema - namo nesandarumas ir gal būt inercijos trūkumas.

doh.gif

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 05 22, 12:50)
kodel Tu naudoji tiek daug zodi - nemeluok ? Man tai jis prilygsta kaip  izeidimui ,daugiau negu sarkastiskas pasakymas kaip pvz . bulius ,svogunas ar koks visazinis ar dar kaip kitaip ...

Didelis dėkui už išsakytas mintis.

O tau Cibuli primenu, objektyvi nuomonė, tai subjektyvių nuomonių visuma. Savo subjektyvią nuomonę prašyčiau pasilaikyti ir neįžeidinti kitų asmenė šiame forume, o tuo labiau ir asmeniškai manęs reikalauju neįžeidinėti.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 14:08)
Tikrame A klasės name paros bėgyje temperatūra taip stipriai nešokinėja. O Arkava teigia, kad jo namas stipriai atvėsta. Kodėl?

Arkavos name temperatūra ne šokinėja, o laikosi pastovi apie 20C kiaurus metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 gegužės 2016 - 16:23
QUOTE(mintas @ 2016 05 22, 16:21)
tamsta prašyčiau atsargiau O jei savo neišmanymą bandot pripaišyti kitiem

O tau Cibuli primenu

Tai aš tamsa ir jūs ar tu? Mintai apsispręsk, nes esi akivaizdžiai nestabilus.
Papildyta:
Arkavos name temperatūra ne šokinėja, o laikosi pastovi apie 20C kiaurus metus.

Kitą kartą kai kažkam advokatausi, geriau susipažink su byla. Jo name paros bėgyje temperatūra šokinėja, o tu sakai, kad kiaurus metus laikosi pastovi. Susipažinti su byla gali ir čia.

Aš nesakau, kad Arkavos namas blogas, bet kažkas ne taip, jei gegužės viduryje name šalta ir temperatūra stipriai šokinėja paros bėgyje. Mano name vakar buvo apie 24 laipsniai. Tiek pat radau ir šį vakarą: pirmame aukšte ir antrame aukšte.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 13:53)
o, viskas užšešėlliuota. Neprišildo.
Saulė vidurdieny kabina gal 1m grindu. 

Jei saulė į namą įlenda net 1 metrą ir vis tiek name šalta, tai tavo stiklų g reikšmė tikėtina nesiekia ir 39 proc. Ar žinai, kokius stiklus susidėjai?
Papildyta:
Niekad nebuvau tas, kuris meluoja, taip kad tamsta prašyčiau atsargiau su įžeidinėjimais, man labai nepatinka, kai kas mane šmeižia, ir skolingas tikrai nelieku.

Paskaityk, ką rašei. Tada perskaityk dar čia. Ar matai, ką Arkava parašęs: kad saulė vidurdienį į namą įlenda net 1 metrą. O kiek ji įlenda rytą ir vakarą. Aišku, kad daugiau nebent aplinkiniai objektai užstoja saulę.

Todėl ir parašiau, kad meluoji. O teisingiau bandei ginti, bet nelabai kas išėjo.
Atsakyti
Na advokatūros reikalus aiškinkinkitės kaip norit, bet 24 man nei vasara, nei žiemą nereikia.
Nešokinėja ji baisiai, 1-2 laipsniai, bet esmė, kad neikaista, kaip pas tave.
Kur dėsies, jei bus 30 lauke?
Šaldysies, vesinsies?
Namas nevėsins...
Manyčiau, gal net pliusingesnis namas gavosi..........

QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 18:10)
Tai aš tamsa ir jūs ar tu? Mintai apsispręsk, nes esi akivaizdžiai nestabilus.
Papildyta:

Kitą kartą kai kažkam advokatausi, geriau susipažink su byla. Jo name paros bėgyje temperatūra šokinėja, o tu sakai, kad kiaurus metus laikosi pastovi. Susipažinti su byla gali ir čia.

Aš nesakau, kad Arkavos namas blogas, bet kažkas ne taip, jei gegužės viduryje name šalta ir temperatūra stipriai šokinėja paros bėgyje. Mano name vakar buvo apie 24 laipsniai. Tiek pat radau ir šį vakarą: pirmame aukšte ir antrame aukšte.
Papildyta:

Jei saulė į namą įlenda net 1 metrą ir vis tiek name šalta, tai tavo stiklų g reikšmė tikėtina nesiekia ir 39 proc. Ar žinai, kokius stiklus susidėjai?
Papildyta:

Paskaityk, ką rašei. Tada perskaityk dar čia. Ar matai, ką Arkava parašęs: kad saulė vidurdienį į namą įlenda net 1 metrą. O kiek ji įlenda rytą ir vakarą. Aišku, kad daugiau nebent aplinkiniai objektai užstoja saulę.

Todėl ir parašiau, kad meluoji. O teisingiau bandei ginti, bet nelabai kas išėjo.

Atsakyti
Aš buvau asmeniškai pas Arkavą ir galiu drąsiai teigti, Arkavos namas šiltas. Priešingai, nei jūs tamsta.

Tu, Mintai, asmeniškai buvai ir mano name. Kodėl jis nėra šiltas? Kas ne taip? Ar čia aš nesu šiltas, nes kažkaip labai keistai parašei?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 05 22, 19:17)
Na advokatūros reikalus aiškinkinkitės kaip norit, bet 24 man nei vasara, nei žiemą nereikia.
Nešokinėja ji baisiai, 1-2 laipsniai, bet esmė, kad neikaista, kaip pas tave.

Vieną kartą apsispręsk. Tai namiškams šalta, tai rašai, kad name temperatūra šokinėja, tai jau nešokinėja.

Ar mano namas kaistas, ar ne dabar būtų neteisinga sakyti, kad jis dar nėra iki galo įrengtas. Kai bus žaliuzės/užuolaidos, tada ir bus aišku ar perkaista, ar ne.
Atsakyti
Nzn, 1-2 laipsniai, ar baisūs šuoliai... bet tikrai neikaista virš 22
Tai mano atveju visas žaliuzes atstoja šešėliavimas.
Gal ir viskas Ok.

QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 18:23)

Vieną kartą apsispręsk. Tai namiškams šalta, tai rašai, kad name temperatūra šokinėja, tai jau nešokinėja.

Ar mano namas kaistas, ar ne dabar būtų neteisinga sakyti, kad jis dar nėra iki galo įrengtas. Kai bus žaliuzės/užuolaidos, tada ir bus aišku ar perkaista, ar ne.

Atsakyti
Tai paga cibuio teorija,kuris namas vasara prisyla,tas ir geras? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 20:10)
Tai aš tamsa

Eik į darželį, gal vaikai skaityti išmokys.

byla. Jo name paros bėgyje temperatūra šokinėja,

1C-2C skirtumas paros bėgyje ir tai temperatūros šokinėjimas? Tai pas tave su kokiais 5C-10C iš vis ne šiltas ir sandarus namas o viena didelė neapšiltinta skylė vadinasi.

Žinai, tau reikėtų apie sofizma paskaityti.

"Ožys turi ragus. Karvė žinduolis. Cibulis irgi žinduolis. Vadinasi Cibulis turi ragus. Vadinasi Cibulis Ožys."

Čia tavo logika. Nepergyvenk, aš skaityti moku, o vat tamsta mąstyti, tai nė pro kur, ir su tokiais sofistinio lygio pamastymais dar drįsta mane šmeižti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 20:23)
tai rašai, kad name temperatūra šokinėja, tai jau nešokinėja.

Apie ką aš ir kalbu, skaityti eik pasimokinti. Nė karto Arkava nerašė, kad pas jį temperatūra šokinėja. Nė karto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 gegužės 2016 - 19:38
QUOTE(arkava @ 2016 05 22, 19:36)
Nzn, 1-2 laipsniai, ar baisūs šuoliai... bet tikrai neikaista virš 22
Tai mano atveju visas žaliuzes atstoja šešėliavimas.
Gal ir viskas Ok.

Bent jau pagal tai ką pats rašei, tai šokinėja 2-3 laipsniais. Ir jei saulė įlenda net 1 metrą vidurdienį, tai vadinasi susidėjai saulės nepraleidžiančius stiklus.

Tik visa esmė kaip šokinėja. Mano name šiuo metu stabiliai laikosi +24 ir tik pašvietus saulei, antrame aukšte temperatūra pakyla iki +28. Be to mano namas nėra gyvenamas. O tavo namas gyvenamas ir dieną pakyla tik iki 21-22, o naktį būna 19-20. Ir jei namiškiai sako, kad 20 laipsnių šalta, tai namas tikrai nėra sandarus. Mano name, kai buvo 20 laipsniai, tai tikrai nebuvo šalta. Vadinasi kažkur vėjas prapučia, todėl 20 laipsnių atrodo, kad šalta.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 05 22, 19:41)
Apie ką aš ir kalbu, skaityti eik pasimokinti. Nė karto Arkava nerašė, kad pas jį temperatūra šokinėja. Nė karto.

Pats išmok skaityti.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 05 22, 19:41)
Žinai, tau reikėtų apie sofizma paskaityti.

"Ožys turi ragus. Karvė žinduolis. Cibulis irgi žinduolis. Vadinasi Cibulis turi ragus. Vadinasi Cibulis Ožys."

O negalėjai tokio pačio pavyzdžio pateikti su savimi? Ko čia prie manęs kabinėjiesi? Matot, aš poną Mintą įžeidžiu pasakęs, kad jis meluoja. O jis mane vadina ožiu ir galvoja, kad neįžeidžia.

Mintai, iš tavęs tokių dalykų nesitikėjau. Atrodė, kad esi padorus dėstytojo vienturtis, bet pasirodo, kad esi mužikas ir chamas.
Atsakyti
[quote=cibulis,2016 05 22, 19:08]

Mano name šiuo metu stabiliai laikosi +24 ir tik pašvietus saulei, antrame aukšte temperatūra pakyla iki +28. Be to mano namas nėra gyvenamas. O tavo namas gyvenamas ir dieną pakyla tik iki 21-22, o naktį būna 19-20. Ir jei namiškiai sako, kad 20 laipsnių šalta, tai namas tikrai nėra sandarus. Mano name, kai buvo 20 laipsniai, tai tikrai nebuvo šalta. Vadinasi kažkur vėjas prapučia, todėl 20 laipsnių atrodo, kad šalta.

O ka tu veiksi, kai lauke bus +30? O jeigu per mazai per langus patenka i vidu saules, tai kaip tau namas prisils is lauko temperaturas +18-20 nepasidarys +24. Ir jeigu plius nakti langai praviri, nors jeigu ir rekupas veikia, vesinasi namas.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 05 22, 20:17)
O ka tu veiksi, kai lauke bus +30? O jeigu per mazai per langus patenka i vidu saules, tai kaip tau namas prisils is lauko temperaturas +18-20 nepasidarys +24. Ir jeigu plius nakti langai praviri, nors jeigu ir rekupas veikia, vesinasi namas.

Kai lauke bus +30, parašysiu SM kiek yra mano name. Jo name net vidurdienį saulė įlenda 1 metrą, todėl rytą ir po pietų turi įlįsti dar daugiau. Kodėl neprišildo? Namas turėtų prišilti ir jei būtų sandarus, sunkus namas, tai vakare tikrai neatvėstų. Todėl arba stiklai nepraleidžia saulės, arba namas pakankamai kiauras ir dar be termomasės (statytas iš akyto betono). O gal viskas kartu: ir stikliai nepraleidžia saulės į vidų, namas nėra sandarus ir be termomasės. Štai ir atsakymas, kodėl name šokinėja temperatūra ir šalta.

Ar jauti kaip nusišneki su tais pradarytais langais? Arkavos namiškai skundžiasi, kad jiems name vėsu, bet vis tiek laiko naktį pradarytus langus. Auksinė logika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gegužės 2016 - 20:27
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 19:22)
Kai lauke bus +30, parašysiu SM kiek yra mano name. Jo name net vidurdienį saulė įlenda 1 metrą, todėl rytą ir po pietų turi įlįsti dar daugiau. Kodėl neprišildo? Namas turėtų prišilti ir jei būtų sandarus, sunkus namas, tai vakare tikrai neatvėstų. Todėl arba stiklai nepraleidžia saulės, arba namas pakankamai kiauras ir dar be termomasės (statytas iš akyto betono). O gal viskas kartu: ir stikliai nepraleidžia saulės į vidų, namas nėra sandarus ir be termomasės. Štai ir atsakymas, kodėl name šokinėja temperatūra ir šalta.

Ar jau kaip nusišneki su tais pradarytais langais? Arkavos namiškai skundžiasi, kad jiems name vėsu, bet vis tiek laiko naktį pradarytus langus. Auksinė logika.

Tai jeigu parase vedinasi naturaliai, tai reiskia langai praverti, ar kaip cia suprasti? Tai cia kas nusisneka?
Atsakyti