Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

Na 24 tikrai viduje būtų daugoka. Bet galima langu pagalba įsileis šilumos. Arba ne langų.

Esmė, kodėl žymiai šiltesniuose ir sandaresniuose forumiečių namuose - karščiau. Juk kažkuria prasme termosai.?

QUOTE(bruonius @ 2016 05 21, 13:16)
Jei per karscius 22, tai kiek ne per karscius? Nesijauti kaip rusyje?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 15:24)
Na 24 tikrai viduje būtų daugoka. Bet galima langu pagalba įsileis šilumos. Arba ne langų.

Esmė, kodėl žymiai šiltesniuose ir sandaresniuose forumiečių namuose - karščiau. Juk kažkuria prasme termosai.?

Kokiu langu, langai neatsidarineja.
24-25 yra pats tas, vasara maziau nenoreciau.
Termosai vasara yra gerai, blogai jei negali to termoso efektyviai ir greitai pravedinti.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 13:53)
Jo, viskas užšešėlliuota. Neprišildo.
Saulė vidurdieny kabina gal 1m grindu.  Tidėl jokiu vėsinimų net pagalvot nereikia.

Mano name pirmame aukšte saulė vidurdienį įlenda gal tik 0,5 m, bet mano name vis tiek temperatūra aukštesnė. Todėl ne šešėliavimas viską lemia, o kiti dalykai. Gal mano namas labiau apšiltintas, sandaresnis, langai geriau orientuoti į saulę, patys stiklai geriau praleidžia šilumą ir t.t.

Jei tokiu oru tavo namiškiai skundžiasi, kad vėsu, vadinasi namas tikrai nėra toks šiltas, kad trauktų iki A klasės.
Atsakyti
Tai gal kaip tik, apšiltintas, nei šilumos ( nei šalčio ziema) neisileidzia ?
Termoso f- ja.
Mano galva siltinimas ir sandarinimas dirba abiem kryptim (šilumos/šalčio)..

QUOTE(cibulis @ 2016 05 21, 13:57)

Jei tokiu oru tavo namiškiai skundžiasi, kad vėsu, vadinasi namas tikrai nėra toks šiltas, kad trauktų iki A klasės.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 18:21)
Tai gal kaip tik, apšiltintas, nei šilumos ( nei šalčio ziema) neisileidzia ?
Termoso f- ja.
Mano galva siltinimas ir sandarinimas dirba abiem kryptim (šilumos/šalčio)..

Teisingai, tik kadangi langai šešėliuoti, tai jie nežaidžia ir perkaitimas negresia.
Atsakyti
Tai 135 postas ne visai teisingas....

QUOTE(mintas @ 2016 05 21, 17:21)
Teisingai, tik kadangi langai šešėliuoti, tai jie nežaidžia ir perkaitimas negresia.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 05 21, 18:21)

Nemeluok sau ir kitiems. Jei Arkavos namiškiams norėjosi šilumos, tai kažkas su namu negerai. Jis neperkaista, bet ir nėra šiltas. Arba neperkaista, nes nėra šiltas, t.y. nėra sandarus. Pats Arkava sakė, kad naktimis namas atvėsta. Aš įtariu, kad visa problema - namo nesandarumas ir gal būt inercijos trūkumas.
Atsakyti
Dar kitaip pasuksiu- vasara manau nereikia kad jis butu šiltas, tada reiks € vėsinimui smile.gif
Detalizuoju: naktimis ne atvėsta, bet greičiau dienomis - neprišyla. Jei nebuti tokio šešėliavimo-butu ir vasara labiau karšta, nei šilta.
Ziema-šilumos trukumu ir nuotėkiu nesiskundziu

QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 08:12)
Nemeluok sau ir kitiems. Jei Arkavos namiškiams norėjosi šilumos, tai kažkas su namu negerai. Jis neperkaista, bet ir nėra šiltas. Arba neperkaista, nes nėra šiltas, t.y. nėra sandarus. Pats Arkava sakė, kad naktimis namas atvėsta. Aš įtariu, kad visa problema - namo nesandarumas ir gal būt inercijos trūkumas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 11:12)

kodel Tu naudoji tiek daug zodi - nemeluok ? Man tai jis prilygsta kaip izeidimui ,daugiau negu sarkastiskas pasakymas kaip pvz . bulius ,svogunas ar koks visazinis ar dar kaip kitaip ...
Prie ko cia sandarumas smile.gif ...Arkava vedinasi nama naturaliai ,t.y. atsidares langus ir kaip supratau pas ji visi langai gerai seseliuoti .Kadangi pas ji uztikrinti vedinima tai langai praviri o praejusi savaite buvo vesi tai ir atveso namas iki kokio 20-21 lC. As pvz. ta vesesne savite keleta dienu naudojau rekupa ,kad pagrazintu siluma ,nes man smagiau kai viduje 23 o ne 20 .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 22 gegužės 2016 - 11:55
QUOTE(korida @ 2016 05 22, 11:50)
kodel Tu naudoji tiek daug zodi - nemeluok ? Man tai jis prilygsta kaip  izeidimui ,daugiau negu sarkastiskas pasakymas kaip pvz . bulius ,svogunas ar koks visazinis ar dar kaip kitaip ...
Prie ko cia sandarumas smile.gif ...Arkava vedinasi nama naturaliai ,t.y. atsidares langus ir kaip supratau pas ji visi langai gerai seseliuoti .Kadangi pas ji uztikrinti vedinima tai langai praviri o praejusi savaite  buvo vesi  tai ir atveso namas iki kokio 20-21 lC.  As pvz. ta vesesne savite keleta dienu  naudojau rekupa ,kad pagrazintu siluma ,nes man smagiau kai  viduje 23 o ne 20 .

Ok, tada reikėtų sakyti negink taip primityviai. Tikrame A klasės name paros bėgyje temperatūra taip stipriai nešokinėja. O Arkava teigia, kad jo namas stipriai atvėsta. Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 14:08)
Ok, tada reikėtų sakyti negink taip primityviai. Tikrame A klasės name paros bėgyje temperatūra taip stipriai nešokinėja. O Arkava teigia, kad jo namas stipriai atvėsta. Kodėl?

Nezinau kaip jusu super siltuose namuose, bet maniskiame pirmam aukste kaip ikalta 23, langu nebepradarineju, nes atsala. Antrame aukste dabar 21, langai diena nakti atidaryti. Kaip tai vertinti gerai ar blogai nezinau, bet man patinka. Siaip pirmam aukste galetu buti ir 24-25, dabar butu pats tas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 15:08)
Tikrame A klasės name paros bėgyje temperatūra taip stipriai nešokinėja. O Arkava teigia, kad jo namas stipriai atvėsta. Kodėl?

taigi aukciau atsakiau :
Arkava vedinasi nama naturaliai ,t.y. atsidares langus ir kaip supratau pas ji visi langai gerai seseliuoti (Saule dienos metu neprikaitina).Kadangi pas ji ,kad uztikrinti reikiama vedinima ,tai langai praviri kaip suprantu visa laika . O praejusi savaite buvo vesesne ir dregnesne tai ir atveso namas iki kokio 20-21 lC ,tai namiskiams turbut namie butu irgi smagiau jei temperatura butu aukstesne apie 23-24lC .
Dar gal mazesne name termomase ,kuri l.reiskia tem. svyravimams ,lyg pas ji blokeliai lengvesni ir pertvaros (speju) gipsines ?
Arba Arkava kazkiek viska sureiksmina .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 22 gegužės 2016 - 13:51