QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 08:43)
Besivartant palatoje, kilo klausimas- kokio T-ros dabar Jūsų pliusiniuose namuose ? Kai saulė pašildo, nakty? Svyravymai? Pasišildyt nereikia?
Namiškiai rėkia, kad vėsoka....
Meistras baigia klijuoti plyteles, tai vis skundžiasi, kad jam karšta mano name. Vakar net klausė ar tikrai išjungiau siurblį, nes matė, kad ekranas dega. Galvojo, kad gal vis dar šildau namą. Kadangi jam karšta, tai visą dieną laiko pravirus visus langus. Vakar vakare name buvo 21,9 laipsniai. Drėgmė atrodo, kad buvo 33 proc.
Man kaip tik buvo kilusi mintis įjungti vėsinimą, bet kadangi parketlentes tik prieš kelias savaites baigė kloti, tai kažkaip nesiryžau įjungti. Galvojau gal verta temperatūrą name numušti keliais laipsniais, kad būtų meistrui vėsiau dirbti, bet nejungiau vėsinimo. Galbūt šiemet ir visai nejungsiu, o gal kokią liepą ar rugpjūtį ir pabandysiu savaitę ar kitą.
Tie 21,9 laipsniai yra pirmame aukšte. Antrame aukšte turiu kitą termometrą, kuris stovi pietryčių pusės kambaryje prie pat lango. Tai kai spigina saulė (ne tiesiai į termometrą) name būna apie 28, o saulei nusisukus krenta iki 23/24 laipsnių. Antrame aukšte 1-2 laipsniai šilčiau. Didelių temperatūrinių svyravimų nėra, nes viską sugeria namo intertiškumas. Tik kadangi nėra užuolaidų, o mano langai - gerai praleidžiantys saulę, tai kai saulė spigina tiesiai į kambarius juose staigiai užkelia temperatūrą iki 28 ar net 30 laipsnių.