Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(cibulis @ 2016 05 12, 22:55)
Aš pasakiau, kad tik taip manau. Kai kurie teigia, kad viską žino. Štai čia yra diagnozė.
Papildyta:

Jis kitaip nemoka.

Jis kitaip nenori reikejo parasyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 13 gegužės 2016 - 05:34
Kokia butu nuomone apie PIR ploksciu panaudojima langu angokrasciu siltinimui-uzbaigimui is vidaus?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 05 20, 12:17)
Šiaip galiu pasakyti, kad antro aukšto A+ name šildyti praktiškai apskritai nereikia norint maždaug vienodos temperatūros visame name

Asmeninė patirtis ar šiaip iš kažkur ištraukta informacija? Jei asmeninė, tai namą šildėte visą šią žiemą ar tik kelis mėnesius? Kokios sąnaudos? Kokie rezultatai? Kaip sandarumo testas?
Atsakyti
Besivartant palatoje, kilo klausimas- kokio T-ros dabar Jūsų pliusiniuose namuose ? Kai saulė pašildo, nakty? Svyravymai? Pasišildyt nereikia?
Namiškiai rėkia, kad vėsoka....

QUOTE(cibulis @ 2016 05 21, 07:11)
Asmeninė patirtis ar šiaip iš kažkur ištraukta informacija? Jei asmeninė, tai namą šildėte visą šią žiemą ar tik kelis mėnesius? Kokios sąnaudos? Kokie rezultatai? Kaip sandarumo testas?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 08:43)
Besivartant palatoje, kilo klausimas- kokio T-ros dabar Jūsų pliusiniuose namuose ? Kai saulė pašildo, nakty? Svyravymai?  Pasišildyt nereikia?

Meistras baigia klijuoti plyteles, tai vis skundžiasi, kad jam karšta mano name. Vakar net klausė ar tikrai išjungiau siurblį, nes matė, kad ekranas dega. Galvojo, kad gal vis dar šildau namą. Kadangi jam karšta, tai visą dieną laiko pravirus visus langus. Vakar vakare name buvo 21,9 laipsniai. Drėgmė atrodo, kad buvo 33 proc.

Man kaip tik buvo kilusi mintis įjungti vėsinimą, bet kadangi parketlentes tik prieš kelias savaites baigė kloti, tai kažkaip nesiryžau įjungti. Galvojau gal verta temperatūrą name numušti keliais laipsniais, kad būtų meistrui vėsiau dirbti, bet nejungiau vėsinimo. Galbūt šiemet ir visai nejungsiu, o gal kokią liepą ar rugpjūtį ir pabandysiu savaitę ar kitą.

Tie 21,9 laipsniai yra pirmame aukšte. Antrame aukšte turiu kitą termometrą, kuris stovi pietryčių pusės kambaryje prie pat lango. Tai kai spigina saulė (ne tiesiai į termometrą) name būna apie 28, o saulei nusisukus krenta iki 23/24 laipsnių. Antrame aukšte 1-2 laipsniai šilčiau. Didelių temperatūrinių svyravimų nėra, nes viską sugeria namo intertiškumas. Tik kadangi nėra užuolaidų, o mano langai - gerai praleidžiantys saulę, tai kai saulė spigina tiesiai į kambarius juose staigiai užkelia temperatūrą iki 28 ar net 30 laipsnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gegužės 2016 - 09:10
QUOTE(cibulis @ 2016 05 21, 10:06)
Meistras baigia klijuoti plyteles, tai vis skundžiasi, kad jam karšta mano name. .... Kadangi jam karšta, tai visą dieną laiko pravirus visus langus.

As prisimenu kaip kazkas kazkur aiskino, kad langu nedarines ir vedins rekuperatoriumi biggrin.gif
Ir dar kazkas aiskino, kad varstomi langai niekam nereikalingi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 21 gegužės 2016 - 09:16
QUOTE(bruonius @ 2016 05 21, 09:16)
As prisimenu kaip kazkas kazkur aiskino, kad langu nedarines ir vedins rekuperatoriumi biggrin.gif
Ir dar kazkas aiskino, kad varstomi langai niekam nereikalingi biggrin.gif

Nežinau ar čia apie mane kalbate, bet kol kas rekuperatoriaus neturiu. Mano Zehnder aparatu Vokietijoje pradės prekiauti jau birželį, o į Lietuvą jis atkeliaus tik rugpjūtį. Būtent rugpjūtį jį man ir sumontuos. Galėtų iš anksto Paul Novus F 300 sumontuoti (jau kovą galėjo sumontuoti), bet nematau reikalo žaisti dėl kelių mėnesių. Pasivėdinsiu ir pro langus.

O kai bus rekuperatorius, tai ir pažiūrėsiu ar verta langus darinėti, ar neverta. Prie manęs kelias nėra asfaltuotas, todėl labai dulka tokiu sausu oru. Tikrai būtų gera mintis laikyti langus uždarus, vedinti namą rekuperatoriaus pagalbą, o nuo saulės gelbėtis su žaliuzėmis/užuolaidomis ir pasyvia šilumos siurblio vėsinimo funkcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 gegužės 2016 - 09:31
Tai panašu pernykštė situacoja kartojas. Su saule viduj 21-22. Be jos, vakare- 19-20.
Vedinasi naturaliai. Bet kodėl drėgmė laikosi apie 50-55- man mistika.

QUOTE(cibulis @ 2016 05 21, 08:06)
Meistras baigia klijuoti plyteles, tai vis skundžiasi, kad jam karšta mano name. Vakar net klausė ar tikrai išjungiau siurblį, nes matė, kad ekranas dega. Galvojo, kad gal vis dar šildau namą. Kadangi jam karšta, tai visą dieną laiko pravirus visus langus. Vakar vakare name buvo 21,9 laipsniai. Drėgmė atrodo, kad buvo 33 proc.

Man kaip tik buvo kilusi mintis įjungti vėsinimą, bet kadangi parketlentes tik prieš kelias savaites baigė kloti, tai kažkaip nesiryžau įjungti. Galvojau gal verta temperatūrą name numušti keliais laipsniais, kad būtų meistrui vėsiau dirbti, bet nejungiau vėsinimo. Galbūt šiemet ir visai nejungsiu, o gal kokią liepą ar rugpjūtį ir pabandysiu savaitę ar kitą.

Tie 21,9 laipsniai yra pirmame aukšte. Antrame aukšte turiu kitą termometrą, kuris stovi pietryčių pusės kambaryje prie pat lango. Tai kai spigina saulė (ne tiesiai į termometrą) name būna apie 28, o saulei nusisukus krenta iki 23/24 laipsnių. Antrame aukšte 1-2 laipsniai šilčiau. Didelių temperatūrinių svyravimų nėra, nes viską sugeria namo intertiškumas. Tik kadangi nėra užuolaidų, o mano langai - gerai praleidžiantys saulę, tai kai saulė spigina tiesiai į kambarius juose staigiai užkelia temperatūrą iki 28 ar net 30 laipsnių.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 21, 10:30)
Nežinau ar čia apie mane kalbate, bet kol kas rekuperatoriaus neturiu. Mano Zehnder aparatu Vokietijoje pradės prekiauti jau birželį, o į Lietuvą jis atkeliaus tik rugpjūtį. Būtent rugpjūtį jį man ir sumontuos. Galėtų iš anksto Paul Novus F 300 sumontuoti (jau kovą galėjo sumontuoti), bet nematau reikalo žaisti dėl kelių mėnesių. Pasivėdinsiu ir pro langus.

O kai bus rekuperatorius, tai ir pažiūrėsiu ar verta langus darinėti, ar neverta. Prie manęs kelias nėra asfaltuotas, todėl labai dulka tokiu sausu oru. Tikrai būtų gera mintis laikyti langus uždarus, vedinti namą rekuperatoriaus pagalbą, o nuo saulės gelbėtis su žaliuzėmis/užuolaidomis ir pasyvia šilumos siurblio vėsinimo funkcija.

As zinau, kad laikysi atsidares langus, jei tik tokiu name bus, o pas tave tokie yra ir naudojami pagal paskirti. Bus idomu, kai testuosi siurblio saldymo funkcija, pora savaiciu per metus jos tikrai prireiks. Idomu kaip tokiu atveju reiks daryt su rekuperatoriumi, palikti veikianti ir sildyti nama ar isjungti, kad vesintu nama ir kvepuoti uzsistovejusiu oru.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 21, 12:37)
Bus idomu, kai testuosi siurblio saldymo funkcija, pora savaiciu per metus jos tikrai prireiks. Idomu kaip tokiu atveju reiks daryt su rekuperatoriumi, palikti veikianti ir sildyti nama ar isjungti, kad vesintu nama ir kvepuoti uzsistovejusiu oru.

lyg kartais atrodo ,kad mąstote ,bet dabar kaip darželinukas klausimus uždavinėjete ,net keista g.gif
Rekuperatoriaus pagrindine funkcija atlikti šilumos mainus . Jis kaip ir gali sugrąžinti dalinai šilumą taip ir gali sugrąžinti vėsumą .
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 10:43)
Besivartant palatoje, kilo klausimas- kokio T-ros dabar Jūsų pliusiniuose namuose ? Kai saulė pašildo, nakty? Svyravymai?  Pasišildyt nereikia?

gerai ,kai gali vartytis ... as dabar sunkiai pasiverciu bet galiu atsakyti ... temperaturos normos ribose ,bendrai istraukiama rekupo t apie 23-24 . Kai pasildo salone buna apie 25 lC ,
buvo dasoke pries savaite iki 26 .Ta savaite naktimis nudojau bypass -a . Salone saules gaunu per vitrinas iki 12val.
pasildyt tikrai nereikia ,jau norejau jungti vedinima ,bet atveso orai ...

Pas tave matyt visur gerai is lauko seseliuojama . .

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 05 21, 12:18)
l...
  Rekuperatoriaus pagrindine funkcija atlikti šilumos mainus . Jis kaip ir gali sugrąžinti dalinai šilumą taip ir gali sugrąžinti vėsumą .
. .

Mat kaip, idomu. Ir veikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 21 gegužės 2016 - 11:38
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 21, 08:59)
Kokia butu nuomone apie PIR ploksciu panaudojima langu angokrasciu siltinimui-uzbaigimui is vidaus?

Gera. PIR dar net geriau nei XPS.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 05 21, 09:43)

Pas mane apie 22C-23C. Temperatūra paros bėgį svyruoja minimaliai, bent jau nesijaučia. Man tai tokia temperatūra pats tas.
Atsakyti