QUOTE(yuki @ 2016 05 14, 10:24)
100 proc.
atrodo, kad aš rašiau
cukraus atsisakymas ir daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaug kitų privalumų turi, gyvenimas prašviesėja
QUOTE(Auruma @ 2016 05 15, 11:07)
Tas atsisakymas cukraus, reiškia, kad atsisakote visų saldumynų/saldiklių? Ar tiktai pačio cukraus iš cukrinių runkelių/ cukranendrių ir pakeičiat juos kitais skaldikliais? Ar valgote pyragus/blynus? Jei taip, ką vietoje cukraus dedate? Be blynų mūsų šeima turbūt niekaip neišgyventų
Ne, labai retai(pavyzdžiui gimtadienių proga tortų gamybai) vartojam medų ar klevų sirupą. Pyragų ir blynų nebevalgau
Skonio receptoriai pradeda jausti subtiliau,dabar man avokadas salsternas, kokoso sviestas (kai ilga ilgai mali kokoso drožles). Dar tortams naudoju datules, slyvas, abrikosus, bananus. Blynus vyrasvaikams kepa, bet tik savaitgalį. Patiekiam su uogom, medum, kokoso aliejumi, kokosų dribsniais.
QUOTE(yuki @ 2016 05 15, 20:31)
atsisakymas ir yra atsisakymas
ir cukraus, ir visų saldiklių. juos pakeičiau šviežiais ir džiovintais vaisiais.
į blynus dėkite bananą vietoj cukraus, o patiekite su trintais vaisiais ar uogomis.
tortus gaminu, saldumas išgaunamas su datulėmis, slyvomis ir pan.
tiesiog išmečiau visus senus receptus, susiradau naujus - sveikus, tai užėmė daug laiko, bet rezultatas pateisino lūkesčius su kaupu
QUOTE(ivetacom @ 2016 05 15, 20:55)
Taip ir gaunasi, kad norisi skaniau - daugiau cukraus i blynus, ketcupo i makaronus ir visiskai issiderina skonio receptoriai, be ju tie produktai visiskai nevalgomi tampa. Kai atsisakote cukraus, saldainiai per saldus, tiesiog neimanoma valgyti ir nesinori, o savijauta be jo puiki
O taip!
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2016 05 16, 08:21)
bandau, bet kai aš buvau visą gyvenimą didžiausia šokoloda gerbėja, tai nepaprastai sunku
kad kovojant reikia išvis atsisakyti angliavandenių, tai man yra misija neįmanoma. Jų pilna visur, tame tarpe ir daugelyje vaisių.
Tai mėgaukitės šokoladu, bet rinkitės 70-99proc. kakavos turintį
Negalima visiškai atsisakyti angliavandenių. Bet juos galima gauti iš daugybės daržovių ir trupučio vaisių
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 05 16, 11:02)
Angliavandeniai organizmui reikalingi, be jų pradėtų trikti organizmo veikla. Tik aišku turėtų būti gerieji angliavandeniai, ne tuštieji, kuriuos mes labiausiai ir mėgstame.
QUOTE(ivetacom @ 2016 05 16, 16:00)
Kaip faina skaityti
, gaila, kad susimasto daugiausia zmones tik tada, kai jau labai prispiria, o iki tol teisina save, kad negali be bulku ir saldainiu gyventi.
Visiskai negalima atsisakyti angliavandeniu, bet kartais, kaip terapija labai gerai apriboti ju iki 20gr per diena ir pageidautina gauti jas is darzoviu.