Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Gal ir ne probleminis. Įsivaizduoju, kad panašūs poreikiai, kaip plokščiastiebės gyvatbarzdės. O ji mano šlapioje žemėje labai skirtingai žiemoja. Kol neprisidauginau, nešiojau. Kai pasodinau gėlyne, tai 2014/15 žiemą puikiai atlaikė, jau būčiau teigusi, kad ne probleminė. Po 2015/16 liko mažiau, nei pusė. Sušalo ar supuvo skirtingose vietose greta augę augalai.
Na, bandysiu sodinti, kurių turiu atsarginių. Vazonuose gana sparčiai plečiasi.
Atsakyti
Su darbo diena!
Vakar tiek prirašius buvau ir dingos viskas verysad.gif

Prisiroviau dar tris dėžes augalų pas anytėlę. Sodinu šiandien tiek, kad net nugara šlapia biggrin.gif Darbas vyksta taip, nukapstau juodžemį atsargiai, tada su kastuvu pasišokinėdama iškasu šlynmolio luitus su įaugusiomis varpučio šaknimis biggrin.gif Tada pusė karučio kompostinės, sodinamas augalas ir apkrapinama juodžemiu... Čia mano "gerasis" gėlynas biggrin.gif

Šita... O nėra kokios slaptos grupės FB? įmesčiau foto...

Dar prašysiu patarimo. Yra taip: kaip bonsai pušelė goldenwinter, paskui dičkis akmuo juodas su pilkai žilom juostom, prieš jį kažikoks miksas lelijų (davė kolegė, tai mėmiau ir džiaugiausi, spalva neaišku kokia bus) ir paslikau vietelę kažkokiam aukštam smilginiam. Ką patartumėt? kas tiktų? Akmuo maždaug 1 m aukščio, sodinčiau šalia jo, o ne už jo... Bijau spalvų susikirtimo...
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 05 01, 11:54)

Šita... O nėra kokios slaptos grupės FB? įmesčiau foto...

Nėra, bet būtų galima susikurt, kaip manot? Būtų tikrai lengviau dalintis vaizdinę medžiagą. Juolab, kad SM forumas jau toks bemerdintis atrodo, ne taip, kaip savo klestejimo laikais. Mažu ir visai nebeliks...Būtų toks atsarginis alternatyvus variantas...
-----------------
Pabaigiau vakar savo gelyno praplatinimą. Vienintelis pusdienis buvo, kai lauke kažką įmanoma veikti mirtinai nesulijus ar nesušalus... Šiandien vėl nedarbinis oras -ledinis vėjas, niūkalas, ir temperatūra vos pliusinė... , o kitam LT krašte saulė žeme ridinejasi- kalbejau telefonu su žmogum ten gyvenančiu...
Atsakyti

Tikrai taip, saulė pajūrį lepina, +13, jei nebūtų vėjo, būtų netgi šilta. Lupu velėną, ale jau taip nesinori šito darbo... mielai imčiausi kito etapo, o dar lupt lupt lupt it galo nesimato.

Į FB neisiu.

Atsakyti
Laba
Aš čia tik skaitove, retkarciais tik "pakarksiu". Vis tik galiu lyginti pokalbių turinį fb ir sm. Skaitau čia zmonių, kurie išmano reikalo esme, ir mokausi, fb to nera. Facebook-e prasiskiedžia žinovų ir paprastų (nesakau, kad prastu, nes pati tokia esu bigsmile.gif ) augintoju postai, nelabai yra iš ko mokytis. O ir mokytis fb "butina" tik iš lietuvišku, nebutinai skoningų pavyzdžių ( atlaiskit plastikiniu nykštukų turetojos ax.gif ), dažnai internetines foto yra tabu. Taip verda žmones savo sultyse.

Dar pliusas sm, kad paprasčiau yra sekti pokalbius. Galima neužeiti kuri laiką, o grįžus paprasta rasti. rolleyes.gif Ir turi išliekamą vertę. Nori paskaityti apie bet ką, gi atverčia sm diskusijas ( nebutinai apie šią temą jau kalbu). mirksiukas.gif Praktikų atsiliepimai geriau nei tik plika teorija mirksiukas.gif

aciuks.gif mokytojoms
mirksiukas.gif norisi tobuleti, o ne atvirkščiai ax.gif

Del foto įkelimo tai fb lenkia savo paprastumu. Nors visos čia susirinkusios gi nevengia darbo ne tik i žemę rankas sukišti, bet ir foto įkelti, nors ir daugiau triūso reikalauja mirksiukas.gif
Atsiprašau jeigu ka įžeidžiau, asmeniškai niekam netaikiau aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 01 gegužės 2017 - 14:28
Na, nenorit- nereikia, tik pasiulymas buvo- buciau galejus ant smugio uzdara grupe sukurt...
--------------
Mano i mirusiuas nurasyta knipofija pradejo labai galingai is mirusiuju prisikelinet- dygsta daugybe nauju ugliu wub.gif , nors buvo likes tik sausas sienas. Netiketa...Nors sis tas gero tokia apniukusia diena...Nu taip norejosi nagus i zeme suleist ale neimanoma- ejau net i ziemine striuke susivyniojusi, bet dulksna ir saltas kosiantis vejas abu kartus mikliai parvijo namo...
Atsakyti
Kur čia toks arktinis šaltis? neįtikėtina. Vakar su plonyčiu megztuku popietę prasibovijau, na, šiandien ant megztinio 'bolonkę" užsimetus, bet ir lyg per šilta.
Susodinau tujų gyvatvorę. Mano Persicaria polynmorphą nuvirinta. Ar šaltis pagavo, ar sustresavo nuo saulės į lauką išnešta. blink.gif Lygiai kaip ir vienas arunkas. Auga du, vienas jau kokių 5 metų keras, kitas pernykštis. Tai tas naujasis - amen. Nesuprantu, jie gi atsparūs. unsure.gif

Feisbuką išsitryniau prieš porą metų. Briedas kažkoks, atrodo, kad visi nieko neveikia, tik visokį šlamštą vieni kitiems siuntinėja : receptus, šokančius katinus, kas ką pasakė. Nesakysi gi artimai draugei, kad nustok nesąmonėmis užsiimti. Nematau ir nervai neima. Gerai čia Para parašė, FB visi profesionalai visomis temomis ir kiekvieną savo pirstelėjimą kelia kaip aštuntą pasaulio stebuklą.

Jūsų Didenybe, truputį studijavau landšafto architektūrą, tai tokį pusiau niekinį patarimą įmesiu. Galioja tokia proporcijų taisyklė 1:2; 2:3; 3:5 ir taip toliau. Čia apie dydžius, skaičius . Dar vertėtų prisiminti, kad viskas derinama prie didžiausio dydžio - namo. Jei vaizdas norimas parodyti einančiam pro šalį, paradinėje pusėje viską deriname prie namo. Jei vaizdas pro langą tik jums vieniems privačiai - renkamės kitą orientyrą. Taigi orientyras kas : pušis ar akmuo? Jei akmuo pušis už jo ne per vidurį , o į kairę ar dešinę. Toje pačioje pusėje - kiek žemesnės žolės, tik kad akmuo matytųsi. Tuo tarpu priešingoje pusėje jau reikia sodinti masę kad ir tų lelijų Galbūt įspūdžiui sustiprinti vertėtų dvi melsves, nes viskas siaurais lapais : lelijos, žolynai, pušis.
Pagaliau šioje temoje yra ir profesionali dizainerė, ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 01, 20:17)
Feisbuką išsitryniau prieš porą metų. Briedas kažkoks, atrodo, kad visi nieko neveikia, tik visokį šlamštą vieni kitiems siuntinėja : receptus, šokančius katinus, kas ką pasakė. Nesakysi gi artimai draugei, kad nustok nesąmonėmis užsiimti. Nematau ir nervai neima. Gerai čia Para parašė, FB visi profesionalai visomis temomis ir kiekvieną savo pirstelėjimą kelia kaip aštuntą pasaulio stebuklą.

Lygiai tokia pati ir mano nuomonė. Akurat. Irgi užblokavau prieš 3 metus.
Nieko, pavasaris bus. Jau rytinės aguonos žiedynus turi giliai krūme. Iškels. Man aguonoas labai. Šiemet prisidaiginau plikastiebių - Papaver nudicaule. Gal kas jau auginate ir keletą gerų žodžių ...
Dar turiu va tokių vienmečių http://www.e-seklos....ona_danish_flag. Pasėsiu ten kur ežiuolių pirmamečiai daigiukai, kad nebūtų plika .
Atsakyti

Mano rytinės aguonos buvo kone vieninteliai augalai nukentėję nuo šalnų. Lapai apskrudo. Reiks įsibrist į gėlyną paieškot žiedų ir man. Pas mane 'Prinsess Victoria Luis', labai patiko, tai šiemet užmačiau , kad Depo jų turi. Ale kol apsisprendžiau kad man jų reikia daugiau, beliko dvi. Ech, teks kitas iš sėklų augintis.

Vaikų kieme kuriu naujus želdynus, ten pagrinde bus krūmai,medžiai. Bet iki viskas sužels noriu kilimais želiančių augalų. Šiandien pasodinau mažąją žiemę. Kas turi patirties, ar joje išgyvena varputis, kiaulpienės? Skaičiau, kad jos išstumia vietonius augalus, ten kur įsigali, tai mano atveju būtų didelis pliusas, bet ar tik nebus taip, kad pienės ir kiti nepageidaujami gėlyne atributai žiemės visai nesureikšmins?

Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 05 01, 20:38)
Nieko, pavasaris bus. Jau rytinės aguonos  žiedynus turi giliai krūme. Iškels. Man aguonoas labai.  Šiemet prisidaiginau plikastiebių - Papaver nudicaule.  Gal kas jau auginate ir keletą gerų žodžių ...

Mėgstu ir aš aguonas. Atrodo, buvo pas mane plikastiebės - geltonos. Pora metų pasisėjo, paskui dingo. Tiesą sakant, nelabai gailėjau rolleyes.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Man geriau patinka rytinės, ypač, kad nužydėję dingsta smile.gif .

Beje, apie soruolę- pasodinau pernai pavasarį visgi pora kuokštelių ir į gėlynus, augo neblogai, deja, dabar- be šansų...

Ir dar -įdomu, kaip pas kitas, bet pas mane , atrodo, jau maža tikimybė, kad atžels melėsas (perovskia). sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 05 01, 11:54)

Dar prašysiu patarimo. Yra taip: kaip bonsai pušelė goldenwinter, paskui dičkis akmuo juodas su pilkai žilom juostom, prieš jį kažikoks miksas lelijų (davė kolegė, tai mėmiau ir džiaugiausi, spalva neaišku kokia bus) ir paslikau vietelę kažkokiam aukštam smilginiam. Ką patartumėt? kas tiktų? Akmuo maždaug 1 m aukščio, sodinčiau šalia jo, o ne už jo... Bijau spalvų susikirtimo...

Man visi trys dalykai kartu nesiderina. Pušis ir akmuo tinka, bet spalvos nelabai. Jei akmuo šalto pilkumo, tai geltona šalia ne mano akims. Spalvų ,,suliejimui" sodinčiau šalia ką nors žalio ir purpurinio. O lelijas traukčiau toliau nuo kalninio stiliaus. Bet kiekvienas savaip mato pasaulį, čia visai ne taisyklės.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 01, 21:29)
Man visi trys dalykai kartu nesiderina. Pušis ir akmuo tinka, bet spalvos nelabai. Jei akmuo šalto pilkumo, tai geltona šalia ne mano akims. Spalvų ,,suliejimui" sodinčiau šalia ką nors žalio ir purpurinio. O lelijas traukčiau toliau nuo kalninio stiliaus. Bet kiekvienas savaip mato pasaulį, čia visai ne taisyklės.

Man gražiausia, kai akmuo apsamanoja. Sutinku, kad dekoratyvinės žolės - "dykumos-pusdykumės kraštovaizdis". Bet jeigu turimi tik minėti augalai, tenka bandyti kažką iš jų išspausti. Jeigu būtų alpinariumas - lelijos ten niekaip. Bet jeigu tas vienintelis akmuo - kodėl gi ne. smile.gif
Jot.ka, kažkaip netikiu, kad kas nors gali užmušti varputį.
hmm.gif
Atsakyti