Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 27, 19:05)

nuo rutu kažkada apturejau antro laipsnio nudegimus, nes per neatsarguma sauleta diena prisiglaudžiau prie ju ačiu die tik rankas ir kojas , nes vyras kirpo jas o aš nešiojau glebiu, paskui dar įsimete infekcija, esmej randai like iki dabar , ypač gerai atrodo ant riešų apačios, ne kartą mačiau smailus žvilgnius i tas vietas biggrin.gif tipo gal venas pjovesi  biggrin.gif

ojei... nemyliu rūtų del jų specifinio kvapo.
o diemedžiai patinka. wub.gif vaikysteje prie daugiabučio Kaune jų buvo galybė prisodinta, o savo sklype nelabai matau jam vietos, nors kvapas dieviskas.
---------------
pastebejau, kad pas kaimynus prie kompostines nugulė didelis forzicijos krumas su visom šaknimis. matyt ne mane vieną užkniso daugybę metų tiketis geltono debesies ir taip ir nesulaukti. nu nežydi jos mano kaime anikaip- per šalta...
Atsakyti

Pas mane vėl varnėnai siautėja, pernai, užpernai nugenėdavo katžoles, šiemet paliko jas ramybėj, užtai laumenių žiedpumpuriai nuskabyti ir išmėtyti, ir šachmatinių margučių žiedelius peša, nu pasiutimas, mėgstu paukščius, bet margutės kur nuskintos jau ir nežydės, o man taip jos patinka. 

Atsakyti
Griebkit tą forsitiją ir darykite bonsą. Pusė darbo jau atlikta - nereiks kasti.
Iš rūtų gaunasi gražios ,,tatuiruotės", vaikystėje mažąjį broliuką pamokinau.
Negi niekas neaugina Hakonechloa macra?
Atsakyti
Diemedis pas mane nei gražiai auga, nei kvepia, kaip tik tik šiandien pamąsčiau, kad laikas išmesti.
Rūtos man patinka ir specifinis kvapas patinka, ir gražu kai žaliuoja kaip nedidelė gyvatvorė, ir gražu, kai žydi - geltonuoja... Bet visgi pasiryžau ir per šimtą krūmelių džiūsta sumesti į krūvą, nes į kompostą nutariau nedėti. Iškasiau pernai, buvo kaip apvadai visai rožių eilei, bet -...augo rūtos, o ne rožės. Rūtų šaknys iš abiejų pusių visą lysvę peraugo ir buvo didesnės už rožių, dar ir šiemet jų išrinkti neįmanoma, bijau, kad ir pūdamos kokius fitoncidus gali skleisti. Daugiau niekada apvadams jų nesodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 27, 20:56)
Griebkit tą forsitiją ir darykite bonsą. Pusė darbo jau atlikta - nereiks kasti.

Buvau susidomėjusi, bet pasirodo tai gana kaprizinga ponia. Nepatiks jai prastas gyvenimas.
Va čia: http://www.maziejiso...a...hloa macra
Atsakyti
Bet jos tokios gražios, tokios gražios, net silpna. Silpna ir nuo nešiojimo. Visos sąlygos augti pas mane lauke tinka, žalčių nėra, bet vis bijau dėl žiemų permainingumo. Kartais ir Kaune būna šalčiau, nei 5 zonoje.
Atsakyti
Jau rūtos komposte tai nebent po kokiu 10 metu susputų arba ne smile.gif, o jų šaknys galingos, aš buvau apvadą padarius vilkalgiams tai jau žiuriu, kad bebaigiančios mano grožius suvalgyt, taip ir teko atsisveikinti su jomis

idomu dar yra tos forzitijos vilniuj kur prie tunelio link seimo rumu? Na ir kodel jos ten žydedavo geltonu debeseliu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 28 balandžio 2017 - 07:52
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 28, 07:51)

idomu dar yra tos forzitijos vilniuj kur prie tunelio link seimo rumu? Na ir kodel jos ten žydedavo geltonu debeseliu  bigsmile.gif

nes Vilniuj yra silciau negu uzmiesty salia jo...bent per pora laipsniu, o ziema tai ir per visus 5.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 04 27, 21:24)
Buvau susidomėjusi, bet pasirodo tai gana kaprizinga ponia. Nepatiks jai  prastas gyvenimas.
Va čia:  http://www.maziejiso...a...hloa macra

o, kažkas panašaus natūraliai auga prie prūdo pavėsyje smile.gif gal koks panašus lietuviškas atitikmuo jiems yra?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 27, 20:56)

Aš auginu Hakonechloa Aurea treti metai, žiemoja puikiai, tik labai lėtai plečiasi - iki gražaus krūmo teks palaukti...

Atsakyti
QUOTE(mama+ @ 2017 04 28, 15:15)
Aš auginu Hakonechloa Aurea treti metai, žiemoja puikiai, tik labai lėtai plečiasi - iki gražaus krūmo teks palaukti...

O kokioj dirvoj? Laidžioj, neužmirksta žiemą?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 28, 17:09)
O kokioj dirvoj? Laidžioj, neužmirksta žiemą?

Dirva paprastas juodžemis, daugiau prie smėlio, tai neužmirksta. Net nepagalvojau, kad gali būti probleminis augalas smile.gif Pirkau Olisevičiaus prekyvietėje, kiekvienais metais jie turi.
Atsakyti