Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 25, 20:17)
Kopūstinė kandis. Jei vasara karšta, jų debesų debesai. Purkšti gal nenorėsite. Beje, pietauja jos visais kryžmažiedžiais, taigi rapsai, ropės ir kitas kopūstinis gėris. Beje, kopūstuose sulenda tarp lapų vikšrai, ir joks paukštis ten neįsispraudžia. Nebent kolibrių užsiveisti. Ar genius apmokyti.

Būten, ta pati. Suėde mano ropes, kopustus, brokolius ir kalafijorus. Bet labiausiai edė pačias garstycias... Jei ten sode kokia babyte kokį kvadratinį metrą garstyčių pasisėja kaip sideratus ir veliau nupjauna, perkasa- gal tos kandys ir nesuodžia. Bet maniskis buvo pasėjęs laisvam kaimyniniam sklype apie 10-15 arų ir leido joms žydėti... Nu tai teko atsisveikinti su visais kopustiniais. Vakare , išėjus į lauką atrodydavo lyg sniegą pustytų...labiausiai nejauku buvo, kad kiti kaimynai neimtų pykti- gi ir pas juos tas geris išsiplėtė...
---------------
taip ir stovi mano nepabaigtas gėlynas. ir dar iki šeštadinio ištisai lis...pomidorai vis dar ant palangių pamažu virsta žirafomis.
--------------------
šiek tiek susikaupė klausimų:
1. kas kiek metų reikia isskaidyti heucheras? Panašu, kad jau darosi nebegražios
2. Tas pats nutiko trimetėms poavižėms. Už jas senesni eraičinai atrodo n kartų geriau, O dar sako, kad poavižė ilgaamžė...vienas kitas peisas lenda i kupsto, o vidurys pilnas sauso sieno. ir visos taip, visa liūdna armija tokių poavižių...
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 25, 20:26)
Sūnus netyčia parodė ką galvoja dovanot per Motinos dieną, tai sakiau, kad geriau man arunką ar gojinį šalaviją nupirktų biggrin.gif

Geriau arunką, šalavijai tokioj žemėj greitai miršta. Arba kokią rodžersiją, Astilboides tabularis, pelkinę vingiorykštę.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 26, 08:00)
Geriau arunką, šalavijai tokioj žemėj greitai miršta. Arba kokią rodžersiją, Astilboides tabularis, pelkinę vingiorykštę.

Turiu ir "normalų" gėlyną kitoje namo pusėj ;)

Pasisodinau šiandien gautą rūtą. Dukrą auginu ir man jos labai reikėjo biggrin.gif Kol kas aplink ten tuštuma. Kas tiktų prie rūtos?

Ar kas auginate diemedį? Mačiau mugėj. 4 eu. Bet susilaikiau kažko. Reikia man jo ar ne... Pavadinimas labai gražus, sako, kad kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 26, 21:10)
Turiu ir "normalų" gėlyną kitoje namo pusėj ;)

Pasisodinau šiandien gautą rūtą. Dukrą auginu ir man jos labai reikėjo biggrin.gif Kol kas aplink ten tuštuma. Kas tiktų prie rūtos?

Ar kas auginate diemedį? Mačiau mugėj. 4 eu. Bet susilaikiau kažko. Reikia man jo ar ne... Pavadinimas labai gražus, sako, kad kvepia.

Aš aš turiu. Fantastiškas kvapas , lendantis įį dūšią.
Mano senutėlis. VIs atžalomis padauginu ir atnaujinu. Jis nemėgsta smėlio, tai šiemet jau n-ią vietą perkėliau 3 jaunus krūmelius. Senasis apkerpėjęs nuo švaras oro ir lėto augimo.
Kur jūs randatės Jūsų Didenybe? Rytoj važiuoju į Šiaulius , tai gal kur nos pakeliui.
Kelionė šonu Panevėžio, o paskui ar pro Radviliškį, ar pro Pakruojį.
Palikčiau kur pakrūmėje ar pan biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 balandžio 2017 - 21:27
QUOTE(amba41 @ 2017 04 26, 21:20)
Aš aš turiu. Fantastiškas kvapas , lendantis įį dūšią.
Mano senutėlis. VIs atžalomis padauginu ir atnaujinu.  Jis nemėgsta smėlio, tai šiemet jau n-ią vietą perkėliau 3 jaunus krūmelius. Senasis apkerpėjęs nuo švaras oro ir lėto augimo.
Kur jūs randatės Jūsų Didenybe?  Rytoj važiuoju į Šiaulius , tai gal kur nos pakeliui.
Kelionė šonu Panevėžio, o paskui ar pro Radviliškį, ar pro Pakruojį.
Palikčiau kur pakrūmėje ar pan biggrin.gif .

Kaunas... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 26, 22:41)

Supratau. Būsite Vilniaus miestelyje, užsukite ir išrausiu 1 padorų krūmelį. Jei sumanysite kad norite. Ir dykai. Ir bendravimo džiaugsmą apturėsime. 4u.gif
Dimedis labai jau noriai prigyja. Šakelė įkišta po krūmu dažniausiai išleidžia šaknis. Taip ir atnaujinu sau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 balandžio 2017 - 22:59
Rašo, kad ši lobelija http://www.daugiamet...s...t&Itemid=98 toleruoja šlapias vietas. Ir diemedis tik 90 centų http://www.daugiamet...s...t&Itemid=98 O koks jo kvapas? Gal ir man reikia ax.gif ar tikrai muses atbaido smile.gif

Gal kas augina http://www.daugiamet...s...t&Itemid=98 Pankolis ‚Giant Bronze‘ ar vertas dėmesio augalas? Ar dekoratyvus iki rudens jis būna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuroraBO: 27 balandžio 2017 - 09:02
Aš irgi labai myliu diemedį - kvapas man malonus, primena citrinas ir dar gal kokius gaivius vaisius. Nuėjusi prie jo visada pabraukiu rankomis - kaip gražiai amba41 pasakė - "lendantis dūšion"... wub.gif
Atsakyti
Turėjau diemedį, beje pirkau Kauno botanikos sode jau nemažą. Kažko pernai numiriojo. Gal kad tamsu, gal tujos ar pušys šalia nepatiko. Gal per drėgna. O dėl smėlio ..Kiek atmenu , pas tetą prie namo augo toks nemenkas. Jie gyveno galima sakyti gryname smėlyje, duobės buvo už ūkinių pastatų, karą žaisdavome.

Turėjau panašią lobeliją nusipirkusi turguje. Sodinau kur drėgna. Neatlaikė žiemos. Nežinau, gal žiema netikusi buvo.
Rūtas naudoju lysvės įrėminimui. Manau, ji tinka panašiai kaip ir rasakila, kur reikia žalsvo atspalvio žiedų, kad ir prie rožių. Nors pas mane lelijas rėmina.
Atsakyti
Gal diemedžius reikia atjauninti kas keletą metų. Turėjau didžiulį kaimynės palikimą, po vienos žiemos užmirko ir sušalo. Žvirbliai skindavo lizdams dezinfekuoti. Kasmet genimas buvo formai palaikyti.
Purpurinės lobelijos tik vienus metus gyveno. Gal pataikiau įsigyti prieš blogą žiemą, bet daugiau nerizikuoju. Viena 'Russian Princess', kitos veislės nepamenu:
https://get.google.c...gJI3-ynFcUJ3FRZ
Į tą pankolį aš irgi vis žiūriu. Kažkodėl maniau, kad vienmetis pas mus.

Ar yra pas ką eilę metų lauke gerai augančių hakonių?
Atsakyti
Diemedis labai lengvai kaip ir serbentas įsišaknyja pamerktas i vandeni, aš auginu krūmo forma ir vis kas pavasaris patrumpinu šakas, o pas kaimynus mačiau suformuotas vienu stiebu irgi neblogai atrodo smile.gif, esu girdejus kad juo žmones aromatizuodavo gaivą

nuo rutu kažkada apturejau antro laipsnio nudegimus, nes per neatsarguma sauleta diena prisiglaudžiau prie ju ačiu die tik rankas ir kojas , nes vyras kirpo jas o aš nešiojau glebiu, paskui dar įsimete infekcija, esmej randai like iki dabar , ypač gerai atrodo ant riešų apačios, ne kartą mačiau smailus žvilgnius i tas vietas biggrin.gif tipo gal venas pjovesi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 27 balandžio 2017 - 19:08
Mat kaip. Čia dėl diemedžio apsususio. Reikia tiesiog dažniau atnaujinti ir nekaltinti savo sausos žemelės. Ir dar pakalkinti kaip supratau galima.
Nelabai iš ties iki šiol ir gilinausi. Auga sau gyvas ir gerai.
Iš tikrųjų, jauni krūmai gana neblogai atrodo, bet gal 4-ais metais skurdena pradeda darytis.
Atsakyti