Sveikos
Kas auginat adonį, ar jau matosi pumpuriukai žiedu? Kažko jis man šiemet galvos nekelia
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 25, 08:17)
Sveikos
Kas auginat adonį, ar jau matosi pumpuriukai žiedu? Kažko jis man šiemet galvos nekelia
Laba,
mano mažiukas dar,bet vienas pumpuriukas yra Nemoku nuotraukų čia kelt
QUOTE(mamaSandra @ 2017 04 25, 06:41)
<p>
Mergaites, turiu galvosuki: sklypas ne lygaus reljefo, paradineje puseje aplink nama supiltas mazdaug 5m plocio 0,5 - 0,7m aukscio pylimas.</p>
<p>Galvoju ka su tuo pylimu daryt: virsuje, aplink nama susodinau vijoklines rozes, dar planuose kelios raganes, sausmedziai.</p>
<p>Aplink nama vaikstoma virsumi, va ka su tuo pylimu daryt? Lyg planas buvo kokia olandiska bankele ten irengt, bet ravet noriu minimaliai, su nugara problemos.</p>
<p>Gal kokius kruminio tipo augalus susodit? pamaisyt su spygliuociais?</p>
<p>Zodziu labai labai reiktu jusu ideju.</p>
<p>Puse - petvakariu, zeme - priesmelis.</p>
Mergaites, turiu galvosuki: sklypas ne lygaus reljefo, paradineje puseje aplink nama supiltas mazdaug 5m plocio 0,5 - 0,7m aukscio pylimas.</p>
<p>Galvoju ka su tuo pylimu daryt: virsuje, aplink nama susodinau vijoklines rozes, dar planuose kelios raganes, sausmedziai.</p>
<p>Aplink nama vaikstoma virsumi, va ka su tuo pylimu daryt? Lyg planas buvo kokia olandiska bankele ten irengt, bet ravet noriu minimaliai, su nugara problemos.</p>
<p>Gal kokius kruminio tipo augalus susodit? pamaisyt su spygliuociais?</p>
<p>Zodziu labai labai reiktu jusu ideju.</p>
<p>Puse - petvakariu, zeme - priesmelis.</p>
Vienas prie vieno mano variantas. Tik tiek, kad mano vos vos nuokalnėje, įvažiavimas į garažą normaliame lygyje, o kita pusė geroku pusmetriu žemiau. Apie namą sukėlėme, padariau sauso mūro sienelę ( tiesiog akmenis sudėjau perpildama žeme, kažkur rodžiau) Viršuje rožės, nuo krašto prisodinau nelepių svyrančių daugiamečių , kartais vienmečių. Ravėti labai patogu, nereikia beveik lenktis. Atrodo tvarkingiau, nei palaidas nuolydis, lyg ir zonos atidalintos skirtingais aukščiais.
Sodinti galima nebūtinai rožes. Iš krūmų greitai auga, neblogai atrodo : lanksvos, hortenzijos, tos naujosios Bloomberg alyvos, mažesnio ūgio veigėlės. Galima žeme paleisti laipiojančią hortenziją. ( nors pas mane ji nė karto nežydėjo, gal kasiu lauk)
Jūsų didenybe, pasižiūrėk į paskutinę įkeltą nuotrauką. Galima sukelti tik gėlyno vietą ir išsispręs bėdos dėl užmirkimo. Nors 30 cm pakeltum, ne tik jau daug tų žemių reikėtų.
dar klausimas, ar bandet kas siustis iš čia:
http://www.delphiniu...hinium-planten/
kainos aukštokos, bet fb mačiau sodinukus lyg gera kokybe
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 25, 09:10)
dar klausimas, ar bandet kas siustis iš čia:
Nėra jokios prasmės pentinių sodinukus siųstis, kai jie iš sėklų pražysta tais pačiais metais. Be to, pentinių sodinukai labai trapūs.
QUOTE(Emvida @ 2017 04 25, 10:00)
Nėra jokios prasmės pentinių sodinukus siųstis, kai jie iš sėklų pražysta tais pačiais metais. Be to, pentinių sodinukai labai trapūs.
bet va niuansas, kad man iš 4 skirtingu pakeliu ir skirtingu fasuotoju anei vienas nedygo niekad
QUOTE(mamaSandra @ 2017 04 25, 07:41)
Gal kokius kruminio tipo augalus susodit? pamaisyt su spygliuociais?
Lanksvos arba raugerškiai, pamaišant su spygliuočiais . Gal dar kokios kelios leukotojos
Hortenzijos vargs tokioje dirvoje.
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 25, 10:12)
bet va niuansas, kad man iš 4 skirtingu pakeliu ir skirtingu fasuotoju anei vienas nedygo niekad
Turiu NZ hibridinių pentinių, tačiau Jūs ne Vilniuje. Sėklų nebūna, nes nužydėjus nukerpu.
Dygt tai dygsta ir iš pakelių. Tik aš tai darže iš rudens pasėju ir tiek žinių. O siųstis verta retus hibridinius pentinius, pas mus skurdoka pasiūla.
nebeieškok nei sėklų, nei augalų
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 25, 07:33)
Įvairiai daro Uf, vieni sklypus keliasi ir pas kaimynus visas perteklius nueina; didesniuose sklypuose prūdą išsikasa ir t.t.
Paskutinėj Svajonių sodo laidoj patarė prisivežti miško smėlio ir su freza viską permaišyt. Bet jei jau pasėta veja, netinka šis variantas. Tiesiog problema pati savaime neišnyks.
Paskutinėj Svajonių sodo laidoj patarė prisivežti miško smėlio ir su freza viską permaišyt. Bet jei jau pasėta veja, netinka šis variantas. Tiesiog problema pati savaime neišnyks.
Jau jie ten priburia kaži kas iš to miško leis smėlį vežtis. Tinka tam reikalui ir paprastas, "sugraužia" tą molį
Nežinau, man kasmet pentiniai dygsta. Pašaldyti reikia. Kovo mėn pasėju į dėžutes ir statau ant palangės iš lauko pusės bent porai savaičių. Paskui greitai sudygsta. Šiemet net vienmečiai raudoni keli sudygo. Kelis metus gulėjusi sėkla, gavau pakelį Gratis , kaip visada galvojau, kad tie dovaniniai visiškas Š. O pasirodo, gyvybės kartais būna.
Kažkur angliškoje parduotuvėje mačiau pentinius pigiau. Kalbu apie tuos pilnavidurius karpytais žiedlapiais.
Lyžuka, peržvelgiau tą olandų pasiūlą, dauguma nieko naujo, sėklomis galima parsisiųsti. Kitais metais bandysiu, nes sėklos - seubas kokio brangumo Už 50 vnt - 15 eurų. Bet jei sudygs bent pusė- kaip ir atsipirktų.
Kažkur angliškoje parduotuvėje mačiau pentinius pigiau. Kalbu apie tuos pilnavidurius karpytais žiedlapiais.
Lyžuka, peržvelgiau tą olandų pasiūlą, dauguma nieko naujo, sėklomis galima parsisiųsti. Kitais metais bandysiu, nes sėklos - seubas kokio brangumo Už 50 vnt - 15 eurų. Bet jei sudygs bent pusė- kaip ir atsipirktų.
Įvairiai daro Uf, vieni sklypus keliasi ir pas kaimynus visas perteklius nueina; didesniuose sklypuose prūdą išsikasa ir t.t.
Na su tais prūdais irgi nesišku kas gaunasi. Matyt ir čia slypi kokie nors esminiai niuansai, nes visai netoliese yra sodyba, kur ir prūdas yra ir vistiek dideli plotai vejos po vandeniu.