Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Tai viskas ok, aš čia šiaip kai kalba pasisuko apie geometriją šitą niuansą paminėjau. Jei su dizainere konsultavotės, tai ji manau įvertino jūsiškę situaciją. O kaip ji siūlo išspręst drenažo problemą? 

Atsakyti

Kas auginat drėbūnus (sporobolus) ? Ar jie jau žaliuoja, dar tik lenda, o gal dar miega, kaip soros?

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 04 24, 07:46)
<p>Tai viskas ok, aš čia šiaip kai kalba pasisuko apie geometriją šitą niuansą paminėjau. Jei su dizainere konsultavotės, tai ji manau įvertino jūsiškę situaciją. O kaip ji siūlo išspręst drenažo problemą? </p>

Ji buvo atvykusi i vieta konsultacijai del zonavimo ir pan. Tada dar nebuvo vezta juodzemio, rengemes veja irenginet, tai jos nuomone buvo svarbi. Ir zolininkai ir visi reke, kad reikia sklypa kelt, daugiau zemes atvezti, o ji sako - geriau uz ta suma augalu prisipirk. Tvora segmentine pas mus jau buvo, tai su tuo kelimu vel sudetinga.. O lankesi ji vasara. Saisa buvo 😀
Atsakyti
Aš irgi už tiesias linijas. Praktiškumo prasme. Vaikai veją pjauna, sumaitotų pusę gėlynų negyvai. Net nelygiame reljefe ( o pas mane toks yra) galima labai gražiai pasidaryti.
Jūsų didenybei siūlyčiau jeigu griovelis bus skersai ir nevienodai dalinantis klypą, tai kašką padaryti išilgai bei taip pat nevienodai padalinant. Gausis 4 keturkampiai. Tada galima pagalvoti, kur dar tokį elementą įterpti. Gausis šiuolaikiškas sklypo sutvarkymas klasikinio dvasia.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Įsivaizduoju tokį tiesų, tik kaip jį padaryti, paslaptis... biggrin.gif

O gal kas matė kur tokių akmenų?

Atsakyti
Ojezusmarija! Jūsų Didenybe, nuo pirmos nuotraukos net vidurius susuko bandant isivaizduoti kaip zmogui reikia is tokio apvalumo žolę su žoliapjove išpjauti biggrin.gif mano išlankstymai buvo kur kas mažesni ir visgi buvo neįveikiami... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 24, 20:04)
O gal kas matė kur tokių akmenų?

Čia tik nuo stogų vandenį nukreipt? A kur dings vanduo, kuris ant vejos, gėlynų tiesiai iš dangaus nusileis? Ar kai sniegas ims tirpt, o pašalas dar nebus išėjęs.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 04 24, 19:19)
Ojezusmarija! Jūsų Didenybe, nuo pirmos nuotraukos net vidurius susuko bandant isivaizduoti kaip zmogui reikia is tokio apvalumo žolę su žoliapjove išpjauti biggrin.gif mano išlankstymai buvo kur kas mažesni ir visgi buvo neįveikiami... biggrin.gif

O ravėt kaip? Ten buvau radusi visą sodelį. Gražus mažas sklypelis, bet tas upeliukas tai vingur vingur keliais ratais. Nu nežinau.. Kur žengsi, ten vanduo lotuliukas.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 24, 20:15)
Čia tik nuo stogų vandenį nukreipt? A kur dings vanduo, kuris ant vejos, gėlynų tiesiai iš dangaus nusileis? Ar kai sniegas ims tirpt, o pašalas dar nebus išėjęs.

Namukas pas mus mažutis. Būdelė tokia. Tai jo, pradžioj norėtųsi nuo stogo nukreipti...
O kur pas kitus vanduo dingsta, kai pašalas dar nebūna išėjęs? mastau.gif Nuolydis šioks toks yra. Dar kai kur gal pataisysiu, nes veja dar tik dygsta...
Atsakyti
Gal kas sėjote skiautėtąjį virbenį (vienmetis vijoklis, bet rašau čia, apie vienmetes lyg nėra kur)? Ir gal turite kokį daigą atliekamą?
Sėjau du kartus, bet tikriausiai supūdžiau sad.gif . Labai jo norėjau.
Atsakyti
Kažkur juk praeina melioracija? Atsikasi, vamzdį šmaikšt prijungei ir tieg žinių. Nuburbuliavo į griovį. Kad neprikristų lapų, yra visokie tinkliukai.
Jeigu upeliuką nori daryti drenažui, tai tiesiog išsikais griovelį ir prikloji stambaus žvyro ar skaldos. Jeigu klosi kokius vamzdžius - tai nieko nenuves. Būna , beje, iš plastiko visokie pričindalai, a la "kriokliams, upeliams" Gal Šetelingas turi. Kažkada važiavome su jų vyrais į parodą, tai jie smaksojo prie tų paruoštukų.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 24, 21:53)
O kur pas kitus vanduo dingsta, kai pašalas dar nebūna išėjęs? mastau.gif Nuolydis šioks toks yra. Dar kai kur gal pataisysiu, nes veja dar tik dygsta...

Įvairiai daro biggrin.gif Uf, vieni sklypus keliasi ir pas kaimynus visas perteklius nueina; didesniuose sklypuose prūdą išsikasa ir t.t.

Paskutinėj Svajonių sodo laidoj patarė prisivežti miško smėlio ir su freza viską permaišyt. Bet jei jau pasėta veja, netinka šis variantas. Tiesiog problema pati savaime neišnyks.
Atsakyti

Mergaites, turiu galvosuki: sklypas ne lygaus reljefo, paradineje puseje aplink nama supiltas mazdaug 5m plocio 0,5 - 0,7m aukscio pylimas.

Galvoju ka su tuo pylimu daryt: virsuje, aplink nama susodinau vijoklines rozes, dar planuose kelios raganes, sausmedziai.

Aplink nama vaikstoma virsumi, va ka su tuo pylimu daryt? Lyg planas buvo kokia olandiska bankele ten irengt, bet ravet noriu minimaliai, su nugara problemos.

Gal kokius kruminio tipo augalus susodit? pamaisyt su spygliuociais?

Zodziu labai labai reiktu jusu ideju.

Puse - petvakariu, zeme - priesmelis.

Atsakyti