Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 22, 13:44)
Kas nematėte - termodėžės. Galima surasti ir parduotuvėse išmetamų.
http://www.elega.lt/...zuviai-ir-mesai

Neįtikėtinai vėlyvas pavasaris. blink.gif
Eisiu paguglinti, užsimaniau japoninės magnolijos. O gal kelių.

Įdomu.
Tačiau 400x300 cm tai 4x3 m . Taigi per visą mano šiltnamio plotį.
O aukštis tos didžiausios išeina 1,65 m. Taip? Per duris netelpa net šonu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 22 balandžio 2017 - 12:58
QUOTE(amba41 @ 2017 04 22, 12:57)
Įdomu.
O aukštis tos didžiausios išeina 1,65 m.  Taip? Per duris netelpa net šonu.

itariu ten klaida isivelus. milimetrais turejo buti. nesu macius tokiu deziu, bet jei butu 3X4 m. vargu ar kas tokia pilna prikrauta zuvies ar mesos bepakeltu...
---------------
nu neatsimenu tokio klaikaus pavasario. ryte guliu lovoj- vejas stoga kilnoja, i langus krusa istrizai lekia. nu kazkoks ne balandis , o lapkritis. dar nebuvo taip, kad balandzio antroj pusej nenesciau i siltnami daigu grudinti. dabar net per lauka iki jo nedanesi nesumaitotu... tykojau saulytes, kad bent suni galeciau isvest pavedziot, o tai istisai istrizai lyja arba krusa...
Atsakyti

:) nu nežinau, eilinis pavasaris, jau ne pirmi metai tokie, prasideda vasarį, kovą pašildo, balandį vėjai košia, gegužę niekaip nesušyla ir gerom šalnom pavaišina. Tame tarpe įsimaišo kelios karštos dienos, kurios priverčia visus užsimiršt. Kontrastai jau įprastas dalykas, tik prie jų priprast nesinori.

Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 04 22, 12:57)
Įdomu.
O aukštis tos didžiausios išeina 1,65 m.  Taip? Per duris netelpa net šonu.

Aišku, duota mm. Juk talpa 14 litrų. Man telpa į tokią kokie 15 daigų su 0,5 l vazonėliais.

Pas mus krušos nebuvo, bet paryčiais lietaus tiesiai į langą , atrodo, į lovą prilis.

Šiaip pavasaris tikrai šaltesnis, ir gerokai. Savo parkelyje turiu pridygusių tulpių, gal iš seniau kažkieno išmestų. Vienas didelis kupstas auga tiesiog prie pat milžino klevo šono iš pietų pusės. Žinau, kad motinos dienai jų nė kvapo nebūna likę, seniausiai žiedlapiai nubarstyti. Šiemet dar net nenusispalvinę.

Viskas, MB pataisė frezą, ryt kad ir peiliais lytų , eisiu frezuoti būsimą gėlyną ir reikia sodinti augalus , kuriuos parsisiunčiau. Laikau po kelis suguldytus į didelius vazonus ir apibėrus drėgnomis durpėmis. Per šilta jiems namie. Be to, daug ką reikia perkilnoti, paskui peraugs. Reikia kurpelę iš po raganės išvaduoti, pentinius iš rožių, pūstataurius iškelti, kelis flioksus į šviesesnę vietą.
Šiemet neradau paskutinės levizijos, matyt, nuo drėgmės užsilenkė. Sena jau buvo, tokia išsikėtusi, bet man viena gražiausių gėlių.
Beje, gal kas turite rožiažiedžių raktažolių? Na, tiksliau pilnavidurių? Kaip su jų žiemojimu, nerandu savo vienintelės. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 22, 18:42)
.

Šiaip pavasaris tikrai šaltesnis, ir gerokai. Savo parkelyje turiu pridygusių tulpių, gal iš seniau kažkieno išmestų. Vienas didelis kupstas auga tiesiog prie pat milžino klevo šono iš pietų pusės. Žinau, kad motinos dienai jų nė kvapo nebūna likę, seniausiai žiedlapiai nubarstyti. Šiemet dar net nenusispalvinę.

Viskas, MB pataisė frezą, ryt kad ir peiliais lytų , eisiu frezuoti būsimą gėlyną ir reikia sodinti augalus , kuriuos parsisiunčiau. Laikau po kelis suguldytus į didelius vazonus ir apibėrus drėgnomis durpėmis. Per šilta jiems namie. Be to, daug ką reikia perkilnoti, paskui peraugs. Reikia kurpelę iš po raganės išvaduoti, pentinius iš rožių, pūstataurius iškelti, kelis flioksus į šviesesnę vietą.
Šiemet neradau paskutinės levizijos, matyt, nuo drėgmės užsilenkė. Sena jau buvo, tokia išsikėtusi, bet man viena gražiausių gėlių.

Kad gegužę būdavo atšalimas- ypac antrą savaitę, tai labai gerai ir skaudžiai prisimenu, bet balandis būdavo kažkoks nuoseklesnis...jei lydavo, tai jau tokie kone vasariški lietūs, o ne diena iš dienos pliaupia kaip rudenį. Kažkaip įtariu būsiant lietingą vasarą- visa ta perteklinė drėgmė kažkur turės dėtis....
-----------------------
manęs tas pats laukia, o ir norisi jau lauke kažkiek padirbėti, bet tokiu oru visai mazochizmas...
Atsakyti
Vuo kur tas lietus toks gausus??? blink.gif Pas mus užeina tik kelioms minutėms. Vakar gatvė dulkėjo, kai vėjas kilo. Paryčiais palijo, dar pavakaryje trupučiuką. Vėjas draskėsi, vėl viskas sausa.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 22, 22:45)
Vuo kur tas lietus toks gausus??? blink.gif  Pas mus užeina tik kelioms minutėms. Vakar gatvė dulkėjo, kai vėjas kilo. Paryčiais palijo, dar pavakaryje trupučiuką. Vėjas draskėsi, vėl viskas sausa.

Pas mane lietus su kruša buvo, neužmuse, bet lengvai pasiautejo bigsmile.gif paziurejau lygiai 19.00 ax.gif
Matosi baltos kruopeles
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 22 balandžio 2017 - 22:36
O kas ten už tulpės lapų dešinėje geltonai žydi?
Jokios krušos nebuvo, bet mačiau juodą debesį virš miesto.
Reikia į augalų turgų palėkti, pasidairyti trijų pilkųjų kėnių vietoje nunykusių. Šalta, gal atidėsiu kitam šeštadieniui.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 23, 08:33)
O kas ten už tulpės lapų dešinėje geltonai žydi?
Jokios krušos nebuvo, bet mačiau juodą debesį virš miesto.
Reikia į augalų turgų palėkti, pasidairyti trijų pilkųjų kėnių vietoje nunykusių. Šalta, gal atidėsiu kitam šeštadieniui.

Ten snaputis "Golden spring" dekotatyvus lapai pavasari, vasara zali lapeliai buna. Radau foto pries 2 savaites daryta, dabar jau ugtelejęs. Reikes salia melynais ziedais augaliuku pasodinti smile.gif

Akyla moteris mirksiukas.gif bigsmile.gif

Šita viendiene labai dziaugiuosi, pernai isigijau, sviecia is tolo, nereikia nei ziedu ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 23 balandžio 2017 - 08:02
Mano gaurė tai kaip gavus kibira verdančio vandens, gaila o toks gražus jau krumelis buvo ir kas neleido uždengt, gi šalia augančius auskarelius tai pridengiau
Atsakyti
Pas mus (Kauno raj.) ką tik nusnigo unsure.gif

Hiacintai žydi, akims palaima wub.gif
Tulpės išsigandę, net splavos žiedų dar nesimato...

Pradėjo žaliuot sibiriniai vilkdalgiai, sodinti šiemet. Miskanatai, irgi šiemet įkišti, nerodo gyvybės. Taip ir turi būti ar jiems jau batai, nes pas mane užmirkusi dirva verysad.gif Toje pačioje vietoje įkišau narcizus. Kolegė naikino savo vieną gėlyną, tai prieš mėnesį iškasėm su dideliu guzu žemės. Pradėjo jie žydėt, šiandien priėjau arčiau - keli nupuvo nuo užmirkimo...

Norisi verkti dėl to šlynmolio... Sklypo priekyje viskas gerai, bet už namo, ilgasis gėlynas tai jetus jetus... Ištraukiau kelis nupuvusių alūnių stiebus, o ten vanduo stovi 10 cm gylyje blink.gif

Kieks skaičiau, užmirkusias dirvas pakelia arunkai. Reiks ieškoti... Dar norėčiau vienadienių pakaišiot, bet bijau. Ir lendrūnų palei terasą, bet irgi bijau... Pirkti gana nemaža suma gaunasi, o jei išdvės man...
Kuo būtų galima palengvinti dirvą sodinant? Ten žemė nėra labai jau baisi, bet užmirkusi... Pamaišyt su kokiu perlitu???

Drenuoti nesiūlykit. Tos dirvos, kuri mane nervina 22x5 metrų. Ir niekas tuo tikrai neužsiims verysad.gif
Atsakyti
O kodėl drenuoti nesiūlyti? Jeigu iškasus kokį šulinuką, kad ir 1 m gylio, jį nuolat išsiurbti. Aišku, jeigu yra kur vandenį nuvesti. Bet juk lietaus kanalizacija veikia? gal į ją.
Vilkdalgiai sibiriniai, ensantos myli drėgmę. Astilbės, arunkai, saulainės, burbuliai, purienos, vingiriai, raudoklės. Draugė praktiškai vos ne vandenyje astilbes prie tvenkinio susodinusi. Eini ir žemė siūbuoja po kojomis, irgi beveik šlynas. Bet jau žydėjimas būna wub.gif Toks įspūdingas plotas, mašinos atvažiuoja arčiau pasižiūrėti, kas ten tokio, nes nuo plento matosi rausvai balta jūra. Raudoklės praktiškai mirksta vandenyje. Iš krūmų - putinai, šeivamedžiai, kai kurios raganės. Žodžiu, kai kuriuos trūkumus galima paversti privalumais.
O tulpės narcizai hiacintai - pusdykumių augalai. Kur jau ten jiems vanduo palei šaknis.
Šlynui pagerinti - tik smėlis ir juodžemis.
Parvežė sūnus kažkokį krūmą ar gėlę dovanų. Nežinau kas, žydi baltai. Sodinsiu ir lauksiu vasaros, kad galima būtų vardą suteikti. biggrin.gif
Atsakyti