Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 19, 17:38)
Dėl forzicijų . Jeigu vasarą augo daug jaunų ūglių, jie kitais metais dar nežydi. O dar kitais - būtinai. Ar ne 4 zonos augalas, neturi pašalti.

Vobla, beje šiltnamio plėvelė labai menkai apsaugo nuo šalčio. Gal tik nuo vėjo.
Mano atradimas - dėžės nuo šaldytų žuvų. Tos, kur iš polistirolo. Dabar per šalčius palikau kelis padėklus išsodintų pomidorų, patalpintų į tas gilias dėžes. Ant viršaus nakčiai 2 sluoksniai agroplėvelės. Pomidorai laimingi ir nesustresavę. bigsmile.gif  Gal jomis apvožus augintinius nebūtų jokių bėdų. Reikės jų pasirankioti iš parduotuvių.

ne, matosi buna, kad ant senu saku daug ziediniu pumpuru, bet prasiskleidzia tik koks desietkas palei pat zeme. ir ne tik pas mane taip- pas visus cia taip aplinkui. del to ir padarem isvadas, kad susala.
--------------
net macius tokiu deziu nesu unsure.gif neisivazduoju kur tokiu gauti. kita vertus- sandeliuot namie virs 40 deziu ( tiek kasmet sodinu pomidoru) irgi butu nei sis nei tas...
--------------
as tai nebeklostau nieko. nu neuzklostysiu visu 25 aru. visur visko pilna. viskas suzaliavo, nosis iskiso. jauciu ir mano rabarbaru plantacija nuejo velniop. na ka dabar...
------------
kas ryta net ledas stovi ant kudros, masina ir zole viskas buna serksne, bet vat kas nustebino, kad siltamyje nepridengti ridikeliai zaliuoja. o ne karta net menkesne salna buvo man pavasari ridikelius nusniojus. susisukdavo i bumbuliukus nukrisdavo nuo salcio nabagams skilcialapiai, likdavo tik saknele ir uzsilenkdavo nebesugebedama be pirmuju lapeliu vegetuot. matyt siemet jie kazkokie uzsigrudine, nes sudygo pries pat oru atvesima...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 04 19, 19:26)
ne, matosi buna, kad ant senu saku daug ziediniu pumpuru, bet prasiskleidzia tik koks desietkas palei pat zeme. ir ne tik pas mane taip- pas visus cia taip aplinkui. del to ir padarem isvadas, kad susala.

o kuris čia kraštas? Nes labai norisi forsitijų pavasarį žydinčių..

Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2017 04 19, 20:57)
o kuris čia kraštas? Nes labai norisi forsitijų pavasarį žydinčių..

i pietyčius nuo Vilniaus. 20km.
Atsakyti
Pas mus gal per 12 metu tik porą kartu žydejo forzitija taip kad atrode kaip geltonas debeselis o šiaip tai vienas kitas žiedas kažkur apačioj ir tikrai bent viena tai negeneta niekad, o kita jau dovanojau, vietoj jos jau pasodinta šluoteline hortenzija
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 20, 07:00)
Pas mus gal per 12 metu tik porą kartu žydejo forzitija taip kad atrode kaip geltonas debeselis o šiaip tai vienas kitas žiedas kažkur apačioj ir tikrai bent viena tai negeneta niekad, o kita jau dovanojau, vietoj jos jau pasodinta šluoteline hortenzija

O Jūs kurioj LT vietoj?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 04 20, 08:15)
O Jūs kurioj LT vietoj?

Aš pusiaukelėj tarp Vilniaus ir Kauno
Atsakyti
Uždedu dar vieną pliusą astrancijoms. Šį pavasarį naujai pasodintos, jau sulapojusios tamsiam garaže, puikiausiai atlaikė paskutinį atšalimą. Stovi tokie ,,raudonkočiai grybukai", kai astilbės ir sibiriniai vilkdalgiai patižo.

Apie forsitijas. Neradau, kad jas priskirtų 4 zonai. Nebent tos ,,gyvatvorinės", tik nežinau, kokios jos rūšies. Kitos rūšys ir veislės 5 ir 6 zonos. Kaune jos irgi labai skirtingai žydi - pas kaimynę kitoje gatvės pusėje prie pietinės sienos gyvatvorė baigia žydėti, mano šiaurinėje pusėje nežinoma medelio formos pačiame žydėjime, dangsčiau. Buvo žiema, gal 2011m., kai ir pas kaimynę apšalo, ir prie Dubysos ,,gyvatvorinė" nuo šaknų atžėlinėjo.
Atsakyti
Aš tai vistiek neapsiraminu su magnolija bigsmile.gif , kas auginat ją ar jos dabar jau žydi? Kaip pernešė šitą atašlima?
Atsakyti
Auginu atspariausias magnolijas - japoninę ir žvaigždinę. Kad bent jų nereiktų dangstyti. Japoninė buvo pradėjus žydėti, prieš atšalimą prikarpiau keletą nemažų puokščių, turėjau ką nešti Velykoms, nes po sniegu neradau hiacintų. Šiek tiek apšalo viršutiniai žiedai, nurudo balti vainiklapiai. Apatiniai dar nesprogsta, bet jie visada vėliau. Žvaigždinę formuoju, tai dar tik besiveriantys pažemėje pumpurai.
Japoninė kasmet žydi. Buvo viena žiema, kai nušalo žiedpumpuriai, tada visame Kaune turbūt tik viena magnolija žydėjo slėnyje. Tada mano žvaigždinė visai iššalo, po to naują dangstau arba nešioju.
Atsakyti

Mano japoninė dar nežydi, kailiniuoti žiedpumpuriai dar laukia geresnių orų. Aplink dar irgi japoninės niekur nežydi. O Šilutėj jau prieš velykas skleidėsi. Seni medžiai labai gražiai atrodo. 

Pas mus didieji šalčiai nebuvo nuostolingi, apie -5 kelias naktis buvo. Mačiau tik vienam veronikūnui lapukai apskrudo, ir aguonai, visa kita kaip niekur nieko. Tik jau žemė tai kaip plyta, net žiūrėt skauda, naktimis šąla, dienomis stiprūs vėjai+ saulė. Šiandieninė dargana gal kiek atgaivins.

Atsakyti
Kaune, dar prieš Velykas gana dideli magnolijų medžiai žydėjo. Pas mane taip pat dar su kailiniais.

Važinėju aplink Kauną 25km spinduliu, visur forsitijos žydi. Ai, astrancijos ( toli nuo Kauno biggrin.gif ) žiemojo lauke ir šian apžiūrėjau - šauniai laikosi. Pentiniai 'pagražėjo', buvo labai liūdni. Kaip ir viskas jau prabudo, beliko perovskia sulaukti ir kelių varpinių.
Atsakyti
Kas nematėte - termodėžės. Galima surasti ir parduotuvėse išmetamų.
http://www.elega.lt/...zuviai-ir-mesai

Neįtikėtinai vėlyvas pavasaris. blink.gif
Eisiu paguglinti, užsimaniau japoninės magnolijos. O gal kelių.
Atsakyti