Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 10, 16:28)
Galvoju, kad va tokius tik dygstančius daigus sukišus į vazonėlius - viskas būtų OK. O iš sėklų gal statifikuoti reikia. Po žiemos tai jų pridygsta gan daug, gal paukščiai uogas ragauja. Sėti nė nebandžiau, nes pas gimines toooks kelmas , vos ne iki stogo palei sieną buvo. Kasmet nurodydavau palikti po kelis daigus, kol pagaliau prigijo.  smile.gif

Tai gal tada prašyčiau pasodinti tuos daigiukus ir kai bus galima, man išsiųsti - atsilyginsiu ax.gif
Atsakyti
Kaip gėlikės laikosi?
Užvakar po šalnos pentiniai kaip studentai po gero baliaus - visi nugriuvę. Gal tik po pietų prisikėlė. blink.gif
Margutės jau beveik žydinčios - irgi gulėjo. Gal šiai nakčiai kibirais užvošiu.
Atsakyti
Pas mane gal nieko dar, bet jau išsigandę... O viskas susodinta šviežiai, matėsi, kad startas geras, prigijo ir jau pasiruošė augt unsure.gif

Rožė pakišta po popieriniu maišu. Nušals?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 17, 19:08)
Kaip gėlikės laikosi?
Užvakar po šalnos pentiniai kaip studentai po gero baliaus - visi nugriuvę. Gal tik po pietų prisikėlė. blink.gif
Margutės jau beveik žydinčios - irgi gulėjo. Gal šiai nakčiai kibirais užvošiu.

Šianakt net šiltnamyje ant kibirų su vandeniu buvo ledukas. Gėliukų net nežiūrėjau. Palauksiu kol saulė atšildys sušalėlius. Ne pyragai jiems. Pentinius ir kitus mano nuomane jautresnius apklojau samanomis iš vakaro. Žiemai buvau daug ką samanomis apdėjusi, tai dabar krūva jų po kadagiu pakišta ir teliko išmėtyti . Žiūrėsim . Tulpės tai kaip kareiviai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 18 balandžio 2017 - 08:51
Kol kas dar anksti spręsti- dar pora saltų naktų prieš akis. Šianakt pas mus buvo -8 tai labai skaudžiai kirpo. Ryte mašinos stiklus skutau kaip gūdžiausią žiemą. Ant priekinio stiklo dar ir kalnas sniego prišalęs. Labiausiai neramina , kad bus peršalę forzicijų, alyvų ir kitų krūmų pumpurai. Kai būna tiek išbrinkę, o paskui pašąla- nebežydi...
Atsakyti
Na, forsitijos jau į pabaigą su savo žydėjimu. Tiesiog nuruduos ir nukris. Alyvoms dar truputį per anksti. Nelabai čia yra ko pergyvent. Bet žoliai augalai šiomis dienomis net labai liūdnai atrodo. Gaila būtų prarasti pentinius, juodžoles.
Atsakyti

Prie jūros forzicijos dar tik pradeda žydėt, o čia laukuose dar nė nepradėjo. Visa laimė, kad čia tokių šalčių nebuvo, nežinia dar kas bus kitomis naktimis, bet šiąnakt tik -2 tebuvo. 

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 18, 12:34)
Na, forsitijos jau į pabaigą su savo žydėjimu. Tiesiog nuruduos ir nukris. Alyvoms dar truputį per anksti. Nelabai čia yra ko pergyvent. Bet žoliai augalai šiomis dienomis net labai liūdnai atrodo. Gaila būtų prarasti pentinius, juodžoles.

tai cia gal Kaune i pabaiga. Palei Vilniu dar net pavienes nezydi... Mieste gal jau viena kita, bet ir tai abejoju. Siandien vaziavau miestan tai nustebau, kad sniego ten net daugiau nei pas mus uzmiesty.
Siaip tai musu kaime ne man vienai nepavyksta sulaukt zydinciu forziciju jau eile metu. Tiek daug buna sukrauta ziediniu pumpuru, bet zydi tik palei zeme, kur dengia sniego danga. Visi kiti nubyra neprasiskleide. Maniau, kad siemet ziema buvo svelni- gal pasiseks, ale kur tau- balandis uzkvailiojo.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 04 18, 15:39)
tai cia gal Kaune i pabaiga. Palei Vilniu dar net pavienes nezydi... Mieste gal jau viena kita, bet ir tai abejoju. Siandien vaziavau miestan tai nustebau, kad sniego ten net daugiau nei pas mus uzmiesty.
Siaip tai musu kaime ne man vienai nepavyksta sulaukt zydinciu forziciju jau eile metu. Tiek daug buna sukrauta ziediniu pumpuru, bet zydi tik palei zeme, kur dengia sniego danga. Visi kiti nubyra neprasiskleide. Maniau, kad siemet ziema buvo svelni- gal pasiseks, ale kur tau- balandis uzkvailiojo.

Oi, pas mane tik vienu atveju nežydi ir šiemet tas pats - kai atsibosta krūmą dabot. Rudenį vyrui vis ima maišyt ir apkarpo neatsiklausęs. Psio, kitą pavasarį iškart žaliuot pradeda. Kandantis minusas bent savaitę kiekvieną žiemą būna, neturi jokios įtakos ;)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 18, 16:45)
Oi, pas mane tik vienu atveju nežydi ir šiemet tas pats - kai atsibosta krūmą dabot. Rudenį vyrui vis ima maišyt ir apkarpo neatsiklausęs. Psio, kitą pavasarį iškart žaliuot pradeda. Kandantis minusas bent savaitę kiekvieną žiemą būna, neturi jokios įtakos ;)

Tarp Kauno ir Vilniaus ar apskritai Rytų Lietuvos didelis skirtumas. Forzitijos ir pas mane retai žydi, šiemet buvo tikėtina, nors jos man mažai rūpi. Jei visa savaitė tokia bus, neramu dėl daugelio augalų.

Lietuva maža, bet nevienoda. Man atrodo, tikrai nesunku parašyti bent apytikriai, kur gyvenate (čia - ne Gaudvilei ), nes tokia informacija - "aš nedengiu - niekada nenušąla" tiesiog klaidina nepatyrusius sodininkus.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 18, 15:45)

Tai as pati kaip ekskauniete zinau, kad tokio minuso kaip rytu Lietuvoj Kaune niekuomet nebuna. O cia -28, -32 - kaip padeta. Jei pas tevukus Kaune rodo -15, tai pas mane bent -25. tik pirmus metus stebindavo kai temperatura zemiau 30, dabar nebestebina, bet iprasti irgi neiprantu. Niekaip...
Pernai ir geguzes 15 diena pas mane stuktelejo -8 ir kaip taisykle nusinese puse siltnamio pomidoru. Nei uzklotai 10 sluoksniu, nei ant augalo po kibira ir kartonine deze ant galvos, nei zvakutes siltnamyje negelbejo...
O dar kai pas mane lengvas smelis, jokio pavesio nera, visa greit visa prabunda, atgyja, suvesi ir... stovi paskui kaip isvirinta...
Atsakyti
Dėl forzicijų . Jeigu vasarą augo daug jaunų ūglių, jie kitais metais dar nežydi. O dar kitais - būtinai. Ar ne 4 zonos augalas, neturi pašalti.
Temperatūrų skirtumas gali būti didelis net kelių kilometrų atstumu. Anksčiau mano darbas buvo rytais nuvažiuoti sandėlius atrakinti už kokių 3 km. Kas kilometrą prisidėdavo vis po vieną minusą. smile.gif Mieste - kaip tik į pliusą .

O margutės užklotos laimingai pernakvojo dvi naktis.
Labiau neramina žemaūgiai vilkdalgiai. Tokie pavandeniję lapai, gal per staigiai augti puolė. Tik pernai parsisiųsti, mažu aklimatizuojasi. blink.gif

Vobla, beje šiltnamio plėvelė labai menkai apsaugo nuo šalčio. Gal tik nuo vėjo.
Mano atradimas - dėžės nuo šaldytų žuvų. Tos, kur iš polistirolo. Dabar per šalčius palikau kelis padėklus išsodintų pomidorų, patalpintų į tas gilias dėžes. Ant viršaus nakčiai 2 sluoksniai agroplėvelės. Pomidorai laimingi ir nesustresavę. bigsmile.gif Gal jomis apvožus augintinius nebūtų jokių bėdų. Reikės jų pasirankioti iš parduotuvių.
Atsakyti