Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2017 04 08, 09:24)
Gal turit minciu ir patirties kaip pasidauginti kieti? saknis tai viena liemenine unsure.gif  noris turet daugiau vienetu ale nezinau kaip... seklu irgi nebrandina...

Mano kiečiukai varo į kairę ir į dešinę pasišokinėdami.
Jei toks su liemenine šaknimi tai gal kaip diemedį ar santoliną. . Šakelę įkišti į žemę.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 06, 19:27)
Labai man gražu eleborai, bet bijau, kad sudėtinga auginti. blink.gif

Mama baltų ir švelniai rausvų turi. Kažkokios ypatingos priežiūros bent jau šitiems nėra. Auga sau patys ir tiek biggrin.gif Nieks aplink nešokinėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 04 08, 09:08)
Mano kiečiukai varo į kairę ir į dešinę pasišokinėdami.
Jei toks su liemenine šaknimi tai gal kaip diemedį ar santoliną. . Šakelę įkišti į žemę.

vat as irgi mastau ar nebus auginiais. tada sakes. man jais niekaip nesiseka. grynai del laiko stokos- tai nepalaistau, tai nedaziuriu.
tu kieciu kur atzalom varo i visas puses maciau bernardinu sode, viena maza nugvelbiau, bet matyt per mazas buvo- neisgyveno jis man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 08, 09:43)
Kažkas norėjo "geros auros" fitolakos. Lyg tai jos du daigus mačiau. Palikti norinčiai ar išravėti?

Aš, aš norėjau - neravėkit, palikit, gal išeitų paštu atsiųsti? ax.gif
Atsakyti
Labas smile.gif

Tyliai paskaitinėjau, bet laaaaabai reikia patarimo...

Esame naujakuriai, renginėju gėlynus. Žemė čia tokia, kad vajaj - molis ir dar pastoviai užmirkęs. Pvz. vakar kišau ten miskantus, tai su kroksais prsėmiau... Šiaip pavėsio nėra, saulėta. Gal patarit kas tiktų tokiai šlynai, kaip pavadino kaimynė? Dabar sukišau miskantus, sibirinius vilkdalgius, barzdotieji vilkdagiai peržiemojo puikiai, bijūnai taip pat.
Kas tokioje žemėj gyventų? Plukė pvz. numirė. Iš tiesų, daug kas iš rudens sukištų užduso toje žemėje... Lieka tik viksvos? Raudoklės? Ežiuolėms, vienadienėms ar lelijoms nelabai tiks ten? Lendrūnai pakęstų molį?
Gal kokia puskrūmiai tiktų?
Nes neviltis ima. Kiek skaitau, tiek - žemė neturi būti užmirkusi.
Nu kiek žemėj knisausi, tokios dirvos dar paieškoti reikia unsure.gif
Atsakyti

Tai gal pas jus su drenažu yra problemų? Gal nuo to reiktų pradėt spręst problemą, nes užmirkimo daugelis augalų nemėgsta. Mano dirva sunki, bet susitvarkėm drenažą, ir užmirkstančių plotų nebėra, tai apysunkėj dirvoj nemažai augalų gerai auga, tokie kaip kemerai, lendrūnai, veronikūnai, raudoklės, astrancijos ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 04 09, 07:27)
Aš, aš norėjau - neravėkit, palikit, gal išeitų paštu atsiųsti?  ax.gif

Išeitų, tik reikės daigelius į vazonėlius sutupdyti. Pati kelis kartus bandžiau iš išrautų daigų įsiveisti, kol parsiveždavau iš kito Lietuvos krašto - nuvysdavo. Labai jau didelė lapija, o šaknis - runkelis pirmais metais dar nesusiformavusi.

Amise, nusipirkau eleborų. Sukišau kur ant akių, bet ten labai šilta vasarą. Paskui enciklopediją paskaitinėjau, rašo, kad reikia drėgno pusiau pavėsio. Kaip jie pas jus gyvena?

Jūsų didenybe, taigi kraujažolės nereiklos. Drėgnoms dirvoms tiks vingiriai, sinavadai. Tradeskantės. O gal galima kokio smėlio su juodžemiu atgabenti ?
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 04 09, 11:26)
Labas smile.gif

Tyliai paskaitinėjau, bet laaaaabai reikia patarimo...

Esame naujakuriai, renginėju gėlynus. Žemė čia tokia, kad vajaj - molis ir dar pastoviai užmirkęs.

Kaip pažįstama tas žemės sunkumas biggrin.gif Na aš dar nieko labai nekapstinėju, bet kai bandžiau žemę kiek pasipurent gluosniams sukišt šaknydit tai pavargau biggrin.gif Nors gal ne kiek dėl pačio molio, bet per velėną prasibraut reikia ir visokio gėrio kartu su akmenimis pilna. Ir dar gelbėja kad ant kalniuko esam tai nemirkstančių plotų rast eina. Į drėgnus eis drėgmę mėgstantys medžiai wub.gif
O pas jus visiškai juodžemio viršuj nėra?

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 09, 18:59)

Amise, nusipirkau eleborų. Sukišau kur ant akių, bet ten labai šilta vasarą. Paskui enciklopediją paskaitinėjau, rašo, kad reikia drėgno pusiau pavėsio. Kaip jie pas jus gyvena?

Na, kad daug drėgmės tikrai nepasakyčiau. Vasarą iškepina tai kartais net laistyti tenka, o tai leipsta viskas (priklausomai nuo orų, aišku). Saulės dabar gauna tikrai daug, ypač kai medžiai be lapų. Sužaliavus popietėn šešėlis per medžius užslenka, bet vidurdienio saulės dalis eleborų tikrai gauna. Ir kiek pamenu vasaros darželį tai rods nelabai ir pavėsio gauna nuo kitų augalų, jei pas jus išeina gal vasarą kokie kiti augalai pavėsio sudarytų, kad labai neperkeptų. Lapai jų, spėju, kad dėl saulės, vietom bordiniais kraštukais, bet šiemet jau tokie didelį krūmeliai užaugę ir gausiai žydi, kad net pati imu viliotis kokį vaikiuką išsikast smile.gif
Atsakyti
Amise, ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 09, 19:59)
Išeitų, tik reikės daigelius į vazonėlius sutupdyti. Pati kelis kartus bandžiau iš išrautų daigų įsiveisti, kol parsiveždavau iš kito Lietuvos krašto - nuvysdavo. Labai jau didelė lapija, o šaknis - runkelis pirmais metais dar nesusiformavusi.

Mano eleboras irgi auga tikrai atviroje vietoje, na, galkiti daugiamečiai šiek tiek šešėlį meta. Įsigijau Kauno botanikos sode, tai turėtų būti adaptuotas. Pirmais ir antrais metais augino tik lapus, o šiemet - jau ir pražydo.

Dėl fitolakos - kaip jums atrodo, ar tie daigiukai gali prigyti? O gal vis dėlto iš sėklų reikia bandyti?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 04 10, 09:10)
Mano eleboras irgi auga tikrai atviroje vietoje, na, galkiti daugiamečiai šiek tiek šešėlį meta. Įsigijau Kauno botanikos sode, tai turėtų būti adaptuotas. Pirmais ir antrais metais augino tik lapus, o šiemet - jau ir pražydo.

Dėl fitolakos - kaip jums atrodo, ar tie daigiukai gali prigyti? O gal vis dėlto iš sėklų reikia bandyti?

Galvoju, kad va tokius tik dygstančius daigus sukišus į vazonėlius - viskas būtų OK. O iš sėklų gal statifikuoti reikia. Po žiemos tai jų pridygsta gan daug, gal paukščiai uogas ragauja. Sėti nė nebandžiau, nes pas gimines toooks kelmas , vos ne iki stogo palei sieną buvo. Kasmet nurodydavau palikti po kelis daigus, kol pagaliau prigijo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2017 04 09, 22:11)
Saulės dabar gauna tikrai daug, ypač kai medžiai be lapų. Sužaliavus popietėn šešėlis per medžius užslenka, bet vidurdienio saulės dalis eleborų tikrai gauna. Ir kiek pamenu vasaros darželį tai rods nelabai ir pavėsio gauna nuo kitų augalų, jei pas jus išeina gal vasarą kokie kiti augalai pavėsio sudarytų, kad labai neperkeptų. Lapai jų, spėju, kad dėl saulės, vietom bordiniais kraštukais, bet šiemet jau tokie didelį krūmeliai užaugę ir gausiai žydi, kad net pati imu viliotis kokį vaikiuką išsikast smile.gif

Mano eleborai pietinej pusej, visiskoj saulej ir seseli gauna tik nuo gretimu augalu. Auga, zydi ir vargo nemato.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti