Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(amba41 @ 2017 04 07, 11:35)
Aš tai į temą  biggrin.gif .
Oi, nežinau net. Apeinu kasdien valdas.  kai kas gražiai lenda . Kai kam dar ne laikas. Čia ne apie svogūnius, o apie daugiametes.
Kažkas apie ežiuoles rūpinosi - pas mane jau dygsta.
O ar laikas melesui (perovskia). Pernai pačios išauginti iš sėklų gana gražūs jau buvo . Dabar stagarai sausi, Na sausi ir viskas. Negi iššalo. Kaip pas jus?
Viduvis gražiai peržiemojo šiemet. Lenda draugiškai visi.  Pernai tai iššalo ar iššuto.
Pernykščiai atradimai: mėlynoji katanankė lėtai, bet gyvybė aiškiai yra, o tuo tarpu gailiardija atsisveikino tikrai. Trukteli ir išsirauna.
Kas dar? Aaa va pernai sėjos iš sėklų. Zunda (eryngium yuccifolium) tai kas antra gyva. Jei lenda, tai taip, kur nelenda, tai radau sunykusias šaknis.
Gumbinis klemalis . Tas dar nelenda, bet gumbas šviečia baltai kai pakrapštau.
Tokie rūpestėliai. Kal kas nuramins, kad dar  viskas prieš akis ir nesijaudinti. Ypač dėl mėleso.

Perovskijos labai velai sprogsta. Maniskes pernai gal tik birzelio menesi gyvybe rodyt pradejo. Ir jos kasmet is naujo atzelia, ne is tu stagaru
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleta: 07 balandžio 2017 - 10:22
QUOTE(Aleta @ 2017 04 07, 11:19)
Perovskijos labai velai sprogsta. Maniskes pernai gal tik birzelio menesi gyvybe rodyt pradejo. Ir jos kasmet is naujo atzelia, ne is tu stagaru

Oi kaip dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Pas mane irgi visokių dalykėlių, kas dygsta, kas dar ne... Vienas iš įdomesnių - peržiemojo pernai sėtos gauros "Bride' ir jau rodo raudonus ūgliukus ax.gif Kažkaip nelabai ir tikėjausi...
Atsakyti
QUOTE(Aleta @ 2017 04 07, 10:19)

tikrai taip.
vejej kaip gerai, kad priminet, as net uzmirsau, kad jas turiu... bliamba, ar netycia uzsimirsus gelynus betvarkydama neiskapsciau ju... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 04 07, 09:35)
Aš tai į temą  biggrin.gif .
Oi, nežinau net. Apeinu kasdien valdas.  kai kas gražiai lenda . Kai kam dar ne laikas. Čia ne apie svogūnius, o apie daugiametes.
Kažkas apie ežiuoles rūpinosi - pas mane jau dygsta.
O ar laikas melesui (perovskia). Pernai pačios išauginti iš sėklų gana gražūs jau buvo . Dabar stagarai sausi, Na sausi ir viskas. Negi iššalo. Kaip pas jus?
Viduvis gražiai peržiemojo šiemet. Lenda draugiškai visi.  Pernai tai iššalo ar iššuto.
Pernykščiai atradimai: mėlynoji katanankė lėtai, bet gyvybė aiškiai yra, o tuo tarpu gailiardija atsisveikino tikrai. Trukteli ir išsirauna.
Kas dar? Aaa va pernai sėjos iš sėklų. Zunda (eryngium yuccifolium) tai kas antra gyva. Jei lenda, tai taip, kur nelenda, tai radau sunykusias šaknis.
Gumbinis klemalis . Tas dar nelenda, bet gumbas šviečia baltai kai pakrapštau.
Tokie rūpestėliai. Kal kas nuramins, kad dar  viskas prieš akis ir nesijaudinti. Ypač dėl mėleso.

Kaip susitarusios biggrin.gif
Ar perovskijos sėkla savos gamybos? Reikėtų man pasižiūrėti, gal dar koks stiebas neišmestas. Prasiplėsčiau. Stagarus tai reikia iškarpyti.
Gaura prastai peržiemojo. Gal kad sena. Naujai prisisėjusios net riečiasi iš laimės, žalios ir gražios.
Katanakių gal pusė gyvos. Per drėgna joms ten. Ten pat ir gludas Sterntaler numiriojo.
Gailiardija ir aš šiandien truktelėjau. Sušutusi . Jau norėjau mesti į karutį, bet įtartinai gyvos šaknys pasirodė. Apžiūrėjau, ogi ten panašu daug naujų ūgliukų bigsmile.gif Taip, kad prašome savas apčiupinėti. Prikasiau žeme, pažiūrėsiu, kada pasirodys. Net neįtariau, kad gailiardija taip plečiasi.

Dėl krokų. Pagalvojau, gal temperatūrinis rėžimas pažeistas. Kažkada auginome tulpes pardavimui. Tam tikru metu jas reikėdavo pašildyti, kad žydėtų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 07, 12:19)
Kaip susitarusios  biggrin.gif
Ar perovskijos sėkla savos gamybos? Reikėtų man pasižiūrėti, gal dar koks stiebas neišmestas. Prasiplėsčiau. Stagarus tai reikia iškarpyti. 
Gaura prastai peržiemojo. Gal kad sena. Naujai prisisėjusios net riečiasi iš laimės, žalios ir gražios.
Katanakių gal pusė gyvos. Per drėgna joms ten. Ten pat ir gludas Sterntaler numiriojo.
Gailiardija ir aš šiandien truktelėjau. Sušutusi . Jau norėjau mesti į karutį, bet įtartinai gyvos šaknys pasirodė. Apžiūrėjau, ogi ten panašu daug naujų ūgliukų  bigsmile.gif  Taip, kad prašome savas apčiupinėti. Prikasiau žeme, pažiūrėsiu, kada pasirodys. Net neįtariau, kad gailiardija taip plečiasi.

Dėl krokų. Pagalvojau, gal temperatūrinis rėžimas pažeistas. Kažkada auginome tulpes pardavimui. Tam tikru metu jas reikėdavo pašildyti, kad žydėtų.

Perovskijos sėklos pirktinės iš seedoholiko. Peržiemojo tkriausiai , nes laikosi, kai už to stagaro vieną truktelėjau. Pas mane daug kas pirmamečiai -antramečiai. Įdomumas pats - kas kaip ir su kuo biggrin.gif . Žodžiu, pažintininis takas mindomas.
Gerai , dėkui dėl gailiardijų. Dar liko neišpašolvonintų. Nešvarinu taip jau baisiai. Tegu sau pabūna, kad ir pūva .
Atsakyti
Dėl mėleso (perovskia) ir aš šiek tiek nerimauju, nors ir žinau, kad vėlai sprogsta, betgi norisi greičiau smile.gif . Sudžiūvusius stiebus , aišku, reikia nukirpti, bet skubėt nereikia, tai yra puskrūmis, ne žolinis augalas, tai išsaugojus gyvus ilgesnius stiebus, augalas bus aukštesnis ir vešlesnis. Aš buvau kiek pridengusi.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2017 04 07, 14:09)
Dėl mėleso (perovskia) ir aš šiek tiek nerimauju, nors ir žinau, kad vėlai sprogsta, betgi norisi greičiau smile.gif . Sudžiūvusius stiebus , aišku, reikia nukirpti, bet skubėt nereikia, tai yra puskrūmis, ne žolinis augalas, tai išsaugojus gyvus ilgesnius stiebus, augalas bus aukštesnis ir vešlesnis. Aš buvau kiek pridengusi.

kiek maciau musu miesto zeldynuose, tai perovskijos is rudens buvo nukirptos mazdaug 20-30 cm aukstyje. Nuo ju nusiziurejus ir as pernai taip dariau. Ziuresiu, ar bus skirtumas. Nes anksciau nukirpdavau iki pat zemes. Labai sunkiai jos pas mane pleciasi. As ziemai niekuo papildomai nedengiu. Bet zeme gelyne mulciuota
Atsakyti
Kadaise auginau karliną. Pirkau bestiebę, o išaugo ,,bijūnas", gal kiek žemesnė. Daug metų gerai augo (Kaune priemolyje, vanduo aukštai) iki tokios žiemos, kai lijo, lijo, speigas, speigas, žemės paviršiuje balos užšalo. Labai patiko augalas, nors ir badydavosi žiauriai, tai nusipirkau kitą, ta jau tikrai bestiebė. Pasodinau tinkamesnėje vietoje prie Dubysos ant pietinio šlaito, ten gerokai šilčiau ir rečiau lyja.

Ne į temą, bet į klausimą. Krokai galėjo užmirkti žiemą, kai Kalėdoms pradėjo dygti. Tada senieji gumbeliai tik augina naujus ir nežydi. Arba taip pat būna perkant akcijinius pavėluotai.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2017 04 07, 13:09)

Na, nežinau. Kiekvieną pavasarį neiškenčiu ir nukerpu. Atželia tokio pačio ūgio ir šakojasi nevisai kultūringai. Pačioj pradžioj augo kitoje vietoje ir buvo net labai kuklios. Perkėliau gėlių daržan - atsigavo šauniai. Žodžiu, netausoju pernykščių ūglių.
Atsakyti
Gal turit minciu ir patirties kaip pasidauginti kieti? saknis tai viena liemenine unsure.gif noris turet daugiau vienetu ale nezinau kaip... seklu irgi nebrandina...
Atsakyti
Kažkas norėjo "geros auros" fitolakos. Lyg tai jos du daigus mačiau. Palikti norinčiai ar išravėti?
Atsakyti