Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(pasteline @ 2017 04 05, 10:46)
Auginu aš Cortaderia selloana. Prieš 3 metus parsisiunčiau iš vieno Belgijos medelyno daigiuką ir labai ja džiaugiuosi. Tikrai nėra toks lepus augalas, kaip daug kur rašo. Na gal , dar nebuvo tokios aštrios žiemos per tuos metus, bet dabar jau keras nemažas ir kitais metais reiks bandyt dalint. Auga "suneštinėje", labai lengvoje, humusingoje žemėje, nes pas mane visur molinga(galbūt tokioje ir neperžiemotų).
Ir dar, pernai parsisiunčiau Cortaderia richardii sėklų, daigiukai jau peržiemoję sėkmingai pirmąją žiemą, matysim, kas vyks toliau. Sėklytės, aišku, nepigiausios, nu bet tas noras išbandyt kažką naujo,dažniausiai nugali. biggrin.gif

victory.gif
O aš netikėjau...
Atsakyti
Gyvenu ir auginu maždaug 5-oj zonoj, t.y. Jurbarko raj. Aišku, prieš didesnius šalčius užmetu eglišakių, nenukirpus lapų. Jeigu pasninga, dar ir sniego ant viršaus ir...laukiam pavasario. Beje, jinai pusiau visžalė, tik pernykščius lapus vistiek pavasarį nukerpu, nes jau jie nebūna dekoratyvūs. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pasteline @ 2017 04 05, 18:40)
Gyvenu ir auginu maždaug 5-oj zonoj, t.y. Jurbarko raj. Aišku, prieš didesnius šalčius užmetu eglišakių, nenukirpus lapų. Jeigu pasninga, dar ir sniego ant viršaus ir...laukiam pavasario. Beje, jinai pusiau visžalė, tik pernykščius lapus vistiek pavasarį nukerpu, nes jau jie nebūna dekoratyvūs. ax.gif

Na tikrai įdomu, aš jau nesitikėjau, kad pas mus įmanoma kortaderijas auginti. O neturite nuotraukų? Kokio aukščio užauga?

Ir dar norėjau paklausti ir kitų augintojų apie Persicaria polymorpha. Ar ji visą sezoną išlieka dekoratyvi, kaip ilgai žydi? Ir dar vienas žmogus mugėje minėjo, kad turi nemalonų kvapą? Ar tiesa?

Pas mane pradėjo savo grožį rodyti eleboras wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Turiu dar vieną eleborą - Helleborus foetidus. Gal kas auginate? Maniškis labai "liūdnas", buvo trys stiebai, tai du iš jų visai nurudo, vienas dar bando kežėti. Gal sunkiai tveria mūsų žiemas?
Atsakyti
Eleborai man gražu, deja kažkada per žioplumą pavasarį aš ji ant saules pakepiau doh.gif ir išnyko, pas vyšniauskus yra visa ju kolekcija surinkta, teko būti pavasarį, per patį ju žydejimą wub.gif
Atsakyti

Persicaria polymorpha puikus augalas, pirmus antrus metus ji neturi to vaizdo, nes būna kelios ilgos šakos, o jas ir vėjas gali aplaužyt. Bet su metais ji tik gražėja. Jokio nemalonaus kvapo neturi, uosčiau saviškę, sakyčiau visai bekvapė. Pas save prie terasos pasisodinau. Žydi ilgai, kartu su katžole pradeda. O vėliau krauna naujus žiedus. Senieji žiedai neruduoja kaip astilbių, o lyg į rausvumą dažosi. Rudenį kai nukanda šalnos dekoratyvumo ir nebelieka, bet šiltojo sezono metu tai nuostabus, gražus, įspūdingas augalas. Atrodo kaip didelis krūmas.

Atsakyti

http://www.gardenson.../Show_3930.aspx

Va taip atrodo kai balti žiedai pasensta

Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 04 06, 11:10)
Eleborai man gražu, deja kažkada per žioplumą pavasarį aš ji ant saules pakepiau  doh.gif ir išnyko, pas vyšniauskus yra visa ju kolekcija surinkta, teko būti pavasarį, per patį ju žydejimą  wub.gif

Maniškis irgi saulėje, bet lyg ir nesiskundžia ax.gif . Va dvokiantysis tai didokame šešėlyje ir nyksta, nežinau, zoną nurodo 5, lygtai turėtų tikti...

jot.ka, ačiū už komentarą, dabar jau tikrai imsiu šitą Persicaria bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 04 06, 11:27)
Maniškis irgi saulėje, bet lyg ir nesiskundžia  ax.gif . Va dvokiantysis tai didokame šešėlyje ir nyksta, nežinau, zoną nurodo 5, lygtai turėtų tikti...

jot.ka, ačiū už komentarą, dabar jau tikrai imsiu šitą Persicaria  bigsmile.gif

na maniškiai skurdo, skurdo ir kaput, tai kaltę saulei suverčiau smile.gif, nes kad juos rekomenduoja pavesį sodinti
Atsakyti
Vivica, gal žmogus mugėje sumaišė su ta invazine rūgtimi, kur seniau vadino sachalinine reinutre. Man jos žiedų kvapas irgi nemalonus, dar muses vilioja.
Atsakyti
Mamos darželyje eleborai tikrai pusdienį gauna saulės tiesioginės, tai puikiai žydi ir plečiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 06, 13:14)
Vivica, gal žmogus mugėje sumaišė su ta invazine rūgtimi, kur seniau vadino sachalinine reinutre. Man jos žiedų kvapas irgi nemalonus, dar muses vilioja.

Suprantu, apie ką kalbate. Gali būti, kad ir sumaišė, bet mane tuokart atbaidė nuo šio augalo pirkimo. Bet nieko, dabar jau "jamsiu" bigsmile.gif
Atsakyti
nemalonus sios dienos atradimas- suvisam uzsilenke vienas didelis bobramunis. kazin kas jam nepatiko? unsure.gif toks vaizdas, kad supuvo. pernai viena iskasiau- padalinau i tris dalis. sudetingas tas dalinimas, nes saknis veik viena. o sito nejudinau, nedauginau - vat jis ir pasimire. o toks galingas krumas buvo...
Atsakyti