Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2017 04 01, 19:12)
jei alternatyva buti nupjautiems, as bandyciau. nepastips, tik tiek, kad siemt tai jau turbut nezydes...

Svarbu išgyventų smile.gif Visvien viskas dabar eina į daug maž saugų slypo gabaliuką-sandėliuką kol išeis saugiai viską sodint.
Dėkui!
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 01, 21:07)

Gėlynus tręšiu jau šią savaitę, jeigu taip šilta bus. Esmė : prasidedant vegetacijai. Tai prieš saulę dauguma gėlikių jau pradės augti, kur pavėsyje gal dar ne.

na va as ir mastau: jei taip bus silta- labai greitai viskas sulapos, o paskui labai sunku paberti granules, taip, kad nepakliutu ant lapu ir jaunu ugliu ir ju nenudegintu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 01, 13:08)
Lidle yra daugiamečių. Šiandien netyčia įkrito į krepšį rudbekija Herbstsonne, Aquilegia alpinus ir Geranium sanquinea. Yra dar ten visokio gėrio, mačiau melsvės, dar himalajinis snaputis, agapantas, yra raganių, lelijų. Daugiametės po 0,89 pinigo, tai jeigu ir neprigis, didelio nuostolio nebus. Gėlikės lyg ir gyvos, sinavado lapai žali riečiasi.

Ir agapantai po 0,89 €? Ten šaknys supakuotos, ar kokiam pavidale? Gal pastebėjote, ar melsvės su pavadinimais?
Beje, mano Persicaria polymorpha greičiau malka, nei šaknys, reiktų matuoti kilogramais ar kubais, o ne litrais. Tai tokią jei norėsiu vėliau padauginti ar persodinti, reiks kirvio.

Aš jau prieš savaitę pabėriau lėtai tirpstančių trąšų aplink svogūnines, nors dar anksčiau reikėjo. Šiandien tikiuosi spėti iki lietaus ir pavasarines pažerti. Tik prisipirkau tokių ryškiai mėlynų, tai klaikiai atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisoja: 02 balandžio 2017 - 08:52
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 02, 08:49)
Ir agapantai po 0,89 €? Ten šaknys supakuotos, ar kokiam pavidale? Gal pastebėjote, ar melsvės su pavadinimais?
Beje, mano Persicaria polymorpha greičiau malka, nei šaknys, reiktų matuoti kilogramais ar kubais, o ne litrais. Tai tokią jei norėsiu vėliau padauginti ar persodinti, reiks kirvio.

Aš jau prieš savaitę pabėriau lėtai tirpstančių trąšų aplink svogūnines, nors dar anksčiau reikėjo. Šiandien tikiuosi spėti iki lietaus ir pavasarines pažerti. Tik prisipirkau tokių ryškiai mėlynų, tai klaikiai atrodo.

Šaknys, supakuotos į polietileno maišelius su durpe. Tada tas maišelis dar įdėtas į plastikinį indelį su užrašu ir nuotrauka ant viršaus. Vienų rašomos veislės, kitų tik rūšies pavadinimas. Dabar dėl agapantų. Nepamenu, ar jie tose dėžutėse po 0,89 ar vazonėliuose po 1,49. Raganės tai po 1,49, kai kurių buvo ir veislės pavadinimas.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 02, 08:49)
Tik prisipirkau tokių ryškiai mėlynų, tai klaikiai atrodo.

oj, vienais metais tokiu buvau uzpirkus- pabarscius atrodo tikrai klaikiai, bet augalams labai labai patiko. daugiau kazkaip neuztaikau- gal pamenat koks pavadinimas?
Atsakyti
Aš jau baigiau praeita savaite barstyt, mano tokios rasvai melsvos, jos letai tirpsta, augaliukai irgi letai bunda viskas pats tas bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 02, 12:37)
Šaknys, supakuotos į polietileno maišelius su durpe. Tada tas maišelis dar įdėtas į plastikinį indelį su užrašu ir nuotrauka ant viršaus.  Vienų rašomos veislės, kitų tik rūšies pavadinimas. Dabar dėl agapantų. Nepamenu, ar jie tose dėžutėse po 0,89 ar vazonėliuose po 1,49. Raganės tai po 1,49, kai kurių buvo ir veislės pavadinimas.

Agapantai buvo dezutese (0,89 €), vienas augaliukas, gyvas, išleides jau 2-3 cm lapelius. Buvo idomu užtat pasiciekavinau. Bet iki zydejimo, tai toki augaliuka reiketu ne vienus metus auginti. Šiemet saviskius agapantus persodinau i didesnius vazonus, nes lipo jau is jo. Atskirti koki augala, tai misija neimanoma. Tokių monstrišku šaknu raizgalyne. ,doh.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 02 balandžio 2017 - 16:57
QUOTE(Vobla @ 2017 04 02, 14:29)
oj, vienais metais tokiu buvau uzpirkus- pabarscius atrodo tikrai klaikiai, bet augalams labai labai patiko. daugiau kazkaip neuztaikau- gal pamenat koks pavadinimas?

Tai gal gryną vario sulfatą? biggrin.gif Ui, pamėlynuotų viskas aplink.
Na, tvarkausi toliau gėlynus. Radau pridygusių bandrenių. Na va, galėsiu jų pievą turėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 02 balandžio 2017 - 18:01
QUOTE(Vobla @ 2017 04 02, 14:29)

Trąšos Fertis. Juodose kartoninėse dėžutėse maišeliuose, pro langelį matosi granulės. Rudenį prisipirkau visokių, kai Maximose akcija buvo. Susigundžiau, kad bechlorės, nes daug visokių rūgščiamėgių daugiamečių turiu. Atrodo visai taip pat, kaip moliuskocidas.
O šiaip patinka tokios nepigios Osmocote trąšos. Kažkada Schetelig'e pirkau suklijuotų porcijomis vandens augalams. Pernai tokių neradau, tai palaidų maišelį įsigijau ir pribėriau į daugelį vazonų, tai gerokai stipriau užbujojo. Minusas, kad labai panašios į šliužų ir sraigių kiaušinius. Ir į lauką šiek tiek gaila pilti dėl kainos.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 04 02, 17:59)
Tai gal gryną vario sulfatą?  biggrin.gif Ui, pamėlynuotų viskas aplink.
Na, tvarkausi toliau gėlynus. Radau pridygusių bandrenių. Na va, galėsiu jų pievą turėti.

nea, buvo kompleksines, bet tokios antifrizinio melynumo biggrin.gif
QUOTE(Daisoja @ 2017 04 02, 18:21)
Trąšos Fertis. Juodose kartoninėse dėžutėse maišeliuose, pro langelį matosi granulės.

4u.gif reiks pasidairyti juodu pakuociu...
Atsakyti
Gerbiamos ir patyrusios gėlininkės, patarkit... apturėjau nesvietišką stresą ir vos nenudėjau vieno niekšo sode... Gyvatvorė,kuri ribojasi su kaimynais-iki vakar jokių problemų su jais-apsodinta kaži kokiais žabarais. Ją prižiūrėdami ir neskubėdami plikinti vietos,prieš kelis metus įterpinėjom forsitijų krūmelius. Pati juos šaknydinau ir popinau iš mažų vytelių.Šiemet jie iki 1,5 m paaugo,išsiplėtė, gausybę šakelių priaugino ir pasiruošė gausybę žiedukų.10 metų ta gyvatvorė kaimynams neužkliuvo,savo pusėj net tvora nuo jos atsiskyrė, o vakar NUTARĖ KAIMYNAS JĄ PAGRĄŽINT.... žmona sakė,kad liepė kažkur kitur kažką pakirpt.Tai tas parazit...negaliu kitaip,atleisk viešpatie,tokie nuo žagrės, matyt, tikrai nesuviokia,ką daro.Nuvarė mūsų forsitijas nachrien -iki stagarų.žmona atbėgo visais matais jį koliodama atsiprašyti,nu bet kas sodininko širdį sugipsuos...Susirinkau kalną aplipusių pumpurais šakų,sumerkiau, bet šaknydinti geriausia rudenį ir šakos storokos. Gal į kokius hormonus merkt,patarkit, bo baigiu validoliu apsivalgyt ir valerijonais apsigert...
Atsakyti
nu bet kaimynas tai pagerintas bash.gif
Atsakyti