VIvica, prašom detaliau apie tą griovelio iškasimą. Kaip suprantu, žoliapjovės ratas leidžiamas grioveliu ? Ir švariai nupjauna kraštelį ? Nereikia taisyti. ? Man labai bjaurus darbas kas keli pjovimai eiti su žirklėmis ir apkarpyti likusias žoles. Gal su trimeriu galima, bet pas mus baisulinis, su juo gražiai nepraeisi.
Atkeliavo mano gėlikės. Mulenbergija, dierama ir Persicaria polymorpha.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 29, 18:30)
VIvica, prašom detaliau apie tą griovelio iškasimą. Kaip suprantu, žoliapjovės ratas leidžiamas grioveliu ? Ir švariai nupjauna kraštelį ? Nereikia taisyti. ? Man labai bjaurus darbas kas keli pjovimai eiti su žirklėmis ir apkarpyti likusias žoles. Gal su trimeriu galima, bet pas mus baisulinis, su juo gražiai nepraeisi.
Ne, deja, neišeina taip visai be rūpesčių - griovelis daugiau tam, kad žolė ne taip smarkiai eitų į gėlyną. O padailinti tą kraštą tenka, na, ne kiekvienąkart pjaunant, bet tenka...
Va čia gan išsamiai parodyta, kaip tą kraštą suformuoti - čia labai jau preciziškai, aš taip tobulai nedarau
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 29, 17:30)
Kokio maždaug dydžio Persicaria polymorpha? Man šiandien atsiuntė sąskaitą, tai kaina mažesnė, nei kataloge už 2 l vazoną. Aišku, nedaug liko laukti, tuoj pati pamatysiu, bet iki to sulėtėja laikas.
O dieramą nešiosite?
QUOTE(Daisoja @ 2017 03 29, 20:42)
Kokio maždaug dydžio Persicaria polymorpha? Man šiandien atsiuntė sąskaitą, tai kaina mažesnė, nei kataloge už 2 l vazoną. Aišku, nedaug liko laukti, tuoj pati pamatysiu, bet iki to sulėtėja laikas.
O dieramą nešiosite?
O dieramą nešiosite?
Persicaria visai ne vazone, o popieriniame maišelyje. Plikomis šaknimis, na, kažkuo apibarstytomis. Labai dar nedraskiau. Stiebukai gal 4-5 nukarpyti 5 cm aukštyje ir didokas šaknų gumulas, maždaug 2 l vazonui.
Mulenbergijos anei dieramos nenešiosiu, bet sodinsiu tokiame kampe pietvakarių pusėje prie pat pamatų. Ten net žiemą žemė beveik neįšala. Dar bandysiu užmesti kokį plaką šiaudų ir plėvelės ant viršaus. Labai nustebau, kad dieramos lapai kaip kokios varpinės žolės. O gal sumaišė? Turite kas nors ją?
Aišku. Tada visai gerai, kad šaknys pigiau, moku pasisodinti.
Dieramos neturiu, bet internetinėse nuotraukose atrodo kaip žolių kupstas su nuostabiais varpeliais. Užtilindžiuos, jei pavyks išlaikyti. Statyčiau specialiai suoliuką netoliese. Aš su 7 zonos augalais neprasidedu, man patys netinkamiausi - nei laukui, nei kambariui, nei garažui. O ypač iš Pietų Afrikos neišgyvena.
Dieramos neturiu, bet internetinėse nuotraukose atrodo kaip žolių kupstas su nuostabiais varpeliais. Užtilindžiuos, jei pavyks išlaikyti. Statyčiau specialiai suoliuką netoliese. Aš su 7 zonos augalais neprasidedu, man patys netinkamiausi - nei laukui, nei kambariui, nei garažui. O ypač iš Pietų Afrikos neišgyvena.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 28, 20:46)
Kol plėšiau velėną naujam gėlynui, oho kad priplepėta
Kadangi nuosavas vergas tik technikai vergauja, tenka pačiai. Jau kad užsimojau. bus gal 15 m ilgio ir 4 m pločio.
Kadangi nuosavas vergas tik technikai vergauja, tenka pačiai. Jau kad užsimojau. bus gal 15 m ilgio ir 4 m pločio.
nugriuvau ir neatsikeliau! man reikia iveikt 12 metru ir iki 1.5 plota tai as jau antri metai atidejineju dar priekyje reikia praplest gelyna puse metro ir 9 i ilgi, tai tik akimis pamatuoju, pamatuoju ir vsio...
nu reiks ir man susiimti, o tai jau gelbejimosi ratas po ziemos ant pilvo užaugo...
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 28, 20:46)
Vobla, tos rudos gėlės, tai Rudbeckia hirta. Sugalvojau kažką į kompaniją rožei Caramella. Visiškas fiasko. Rožė išbujojo į krūmą virš pusantro metro, žydėjo viršūnės, nelabai panašūs žiedai į karamelinius. Na, gal į labai smarkiai nučiulptą karamelę. O rudbekija buvo per tamsi, labai jau nesiderino, todėl nelaukiau jos žiemojančios ir išmečiau. Dar buvau šalia ežiuolių pasodinusi, derinys irgi labai nevykęs buvo.
ot gaila, kad ispasalvoninot- bučiau sėklų prašiusi, nes kiek esu pirkus misinių, tai tik geltonos sudygsta. O geltonų as noriu mažiausiai. bet o jau kaip jos sėjasi gyvatės- puse savo kaimo pernai apdalinau, o kai siemet tvarkiau nenukirptus iš rudens gėlynus, viešpatie kaip sėklos byrėjo- jaučiu pridygs visko antra tiek...
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 29, 17:30)
as tokiam darbui nusipirkau mazuti elektrini trimeriuka. dziaugiuos tuo ir natsidziaugiu. didelio trimerio as neivaldau, tai sitas mazas ir lengas man labai prie dušios. jau kokius tris keturis sezonus su juo draugauju. pas mane daugiausiai apie gelynus ta britki banguota ruda juosta ikasta, tai va tas trimeriukas man pasiteisino idealiai...
dierama tik nuo 7 zonos prasideda
QUOTE(Vobla @ 2017 03 30, 07:31)
nugriuvau ir neatsikeliau! man reikia iveikt 12 metru ir iki 1.5 plota tai as jau antri metai atidejineju dar priekyje reikia praplest gelyna puse metro ir 9 i ilgi, tai tik akimis pamatuoju, pamatuoju ir vsio...
trimeriukas man pasiteisino idealiai...
trimeriukas man pasiteisino idealiai...
Kai tik ateina pavasaris , manyje prabunda žvėris. Greičiausiai praeitame gyvenime buvau kurmiu, net po reinkarnacijos tas didelis noras neišnyko. Žiemą žiūriu pro langą ir svajoju, kad ten ten ir ten dar reikia kažko. Apsimatuoju, susižymiu, pradedu. Tingisi, bet kaip rusai sako "Obosramsia, no nie zdamsia" Jeigu būna geras oras vakare, po 5 metrus nužygiuoju. Nuimu velėną, išpurtau žemę iš jos. Paskui atsivarysim tokį elektrinį "arklį". Horizontali freza, labai giliai sufrezuoja, tik akmenys laksto. Tik tiek, kad kol įsibėgėja, tokius griovius žemių sustumia. Tenka palyginti.
Nors pernai platinau smarkiai du gėlynus, susikasiojau.
Taigi po savaitės turėsiu tą gėlyną.
Reikės tada pasiieškoti kokio dėvėto trimeriuko. O gal tokias žirkles pirkti?
http://www.levantina...t-rinkinys-8890
Lyžuka, yra kažkuri dieramų rūšis, kuri iškenčia 6 zoną. Pabandysiu, pasižiūrėsiu ar man patiks gėlikė. Tada jau siųsiuosi sėklų tos atsparesnės. Ten, kur sodinsiu, už sienos rūsyje katilinė. Matyt kažkiek šilumos eina į žemę, nes vienais metais pamiršti kardeliai išgyveno.
Iš pietų Afrikos augaliukai sunkiai prisitaiko todėl, kad pas juos šaltasis periodas lygu sausasis periodas. O pas mus lyja lyja lietūs, paskui ateina šalčiai, kurie šlapią dirvą sušaldo labai giliai.
Atėjo siuntinukas iš Gintos, kas per ją užsakinėjo lenkų gėlikes. Jei tik šeštadienis bus šiltas - kapstysiu sodinsiu persodinsiu iki negalėjimo.
Tikrai pritariu IK, kai užeina noras, jegu jau net nepatrigubeja , bile kiek padideja , aš taip pernai rožems išplešiau panašu , tik dirbau naktimis, na teoriškai vakarais betspalio men tokie ten ju ir vakarai po darbo iš kart tamsa
Aš deja dar nieko iš lenku negavau, tik nusistebejau, kad Ginta raše kad neidejo bijunu vienu, kai mano veliau užsakineti tie patys neužkliuvo lenkui, tik ežiuoliu mano daliai jau neliko vienu
Ik kaip lenkučių kokybė?
Aš deja dar nieko iš lenku negavau, tik nusistebejau, kad Ginta raše kad neidejo bijunu vienu, kai mano veliau užsakineti tie patys neužkliuvo lenkui, tik ežiuoliu mano daliai jau neliko vienu
Ik kaip lenkučių kokybė?
Išpakavau. Kokybė liuks Šaknelės drėgnos. Vienadienės jau į žemę prašosi.
kazka praleidau?? kai ir is kur uzsisakinejot??
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 30, 21:35)
Išpakavau. Kokybė liuks Šaknelės drėgnos. Vienadienės jau į žemę prašosi.
tai dar reiškia firma nesugedus , tik bėda viena kur sodinti , be pletimosi manau niekaip, beto kur pernai rudeni lelijas persodinau dabar nepamenu tiksliai ,reiks vel iš mb daržo skolintis lysvę