Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Kol plėšiau velėną naujam gėlynui, oho kad priplepėta wub.gif
Kadangi nuosavas vergas tik technikai vergauja, tenka pačiai. Jau kad užsimojau. karsta.gif bus gal 15 m ilgio ir 4 m pločio. Atėjęs MB iš pradžių bandė prieštarauti, šiandien jau mato , kad esu nepakaltinama. Ryt pirmosios gėlikės iš daugiametės.lt atvažiuoja. ax.gif
Susakysiu, ką žinau.
Medėjantis bijūnas labai nemėgsta persodinimo. Maniškis persodintas gal trečiais metais teikėsi vėl pražysti. Ir dar kartais nušala, nes pirkau dar iš Bauhofo kažkokiu įmantriu kiniku pavadinimu , kažkas panašaus į "Miau, -au - hau" , žodžiu, katinų karo šūkis. Turėjau du, švelniai rožinį ir tamsiai rožinį. Labai pilnaviduriai ir labai dideli žiedai. Šviesusis po persodinimo iškeliavo į bijūnų rojų. Geriausi tai tokie bobutiniai arba auginti iš sėklų. O tada variacijų begalė, vaikai nebūtinai panašūs į tėvus.

Amise, atrodo šitos kosmėjos pas mane. Žinau, kad pirkau dėl ryškių viduriukų. Dabar jau atsiranda vienas kitas rožinis augalas, bet šiaip spalvą laiko. Gal nuotraukose nėra spalva aiški, bet šiaip ir truputį ne tokia kaip ant pakelio buvo. Labiau į violetinį atspalvį traukia.

http://zaliastotele....stosios-carmine

Vobla, tos rudos gėlės, tai Rudbeckia hirta. Sugalvojau kažką į kompaniją rožei Caramella. Visiškas fiasko. biggrin.gif Rožė išbujojo į krūmą virš pusantro metro, žydėjo viršūnės, nelabai panašūs žiedai į karamelinius. Na, gal į labai smarkiai nučiulptą karamelę. biggrin.gif O rudbekija buvo per tamsi, labai jau nesiderino, todėl nelaukiau jos žiemojančios ir išmečiau. Dar buvau šalia ežiuolių pasodinusi, derinys irgi labai nevykęs buvo.

Merginos, dėl gėlių vešlumo. Kaip ir kiekvienam augalui, reikia tręšimo. Na žinau kelias gėles, kurios mėgsta skursti, kad ir nasturtės. Bet daugumai reikia trąšų ir vandens. Iš pavasario praeinu gėlynus gausiai paberdama daržovėms skirtų trąšų, Tinka tos, kurių santykis NPK maždaug 10:10:20, kelli procentai į vieną ar kitą pusę nieko tokio. Truputį papurenu, kad su žeme pasimaišytų.
Atsakyti
man tos tamsios kosmejos pasakiškos smile.gif

Aš irgi dazniausia gėlyno pletimosi darbus atlieku, kai mb nebuna namuose, o ką paskui? biggrin.gif Gi jau velėnu atgal neneš biggrin.gif

pernai dariau projekta viena linija pentiniu, kita bijunų, trečia žemesniu jau bile ko, tai ždabar laukiu kas ir kada parodys savo galvas smile.gif

Ar siuntetes kas iš Dariaus gėlės ir Gėlės tinkle? kažin kaip kokybe?

Kas gero iš daugiameciu atvažiuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 29 kovo 2017 - 07:41
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 29, 08:40)
man tos tamsios kosmejos pasakiškos smile.gif

Ar siuntetes kas iš Dariaus gėlės ir Gėlės tinkle? kažin kaip kokybe?

Kas gero iš daugiameciu atvažiuoja?

Dariaus gėles žinau - ne kartą pirkau (tiesiogiai, nesisiunčiau), likau labai patenkinta - ir kokybe, ir atitikimu ax.gif
Papildyta:
Sakau, gal gražaus oro proga temą reikėtų kiek paspalvinti? Ne visai daugiametės, bet prie daugiamečių auga mirksiukas.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Vivica, kai[p gražu wub.gif wub.gif wub.gif
Mintiju ir pati krokų pasisodinti, bet į veją po langais. Ko gero, nebus tokie gražūs, kai tarp žolės.
Lyžuka, kai atvažiuos, matysiu. Visokių lepūnėlių užsakiau.
Pernai iš lenkų atsiųstas eremūras ko gero žydės. bigsmile.gif Kiek aš vargau su jais, pagyvendavo vieną dvi vasaras ir chana. Manau, kad per šlapiai ir vėjų pagairėje sodinau. Nors pagal visas taisykles : dėdavau smėlio drenažą, klojau, glosčiau.

Dabar mano idėja fix - žiemojančios fuksijos. Kad ir fuksija magelanica. Noriuuuuuu

http://gardenofeaden...agellanica.html
Atsakyti

Krokų takelis smile.gif

Nors ne iš krokų giminės , bet irgi iš pirmųjų pavasarinių smile.gif

į tą pačią temą mirksiukas.gif
Papildyta:
Man su eremūrais tas pats, vienas tik pora metų žydejo, žiedas vien apie 1,5 m ilgio , o kur dar kotas, kai ėjom su joninem kaimynu sveikint , vyras nešės kaip veliavą ant peties biggrin.gif , bet tas iššalo, kiti irgi buna net pirmos žiemos neatlaiko...šiemet vel užreikė, iš sodinu.lt nedygo verysad.gif, dabar gėlės tinkle apžiurejau, bandysiu siustis, nors ju kainos žiauriai ne krikščioniškos bigsmile.gif
Atsakyti
Lyžuka, man irgi šie irisai labai patinka, bet pati dar neužsiveisiau ax.gif

Eremūrų nesu bandžiusi auginti, bet kažkur skaičiau, kad jie turi per vasarą sudžiūti. Todėl mūsų ganėtinai drėgnu klimatu siūlo vasarą iškasti ir išdžiovinti, vėliau rudenį vėl pasodinti
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 03 29, 11:33)
Lyžuka, man irgi šie irisai labai patinka, bet pati dar neužsiveisiau  ax.gif

Eremūrų nesu bandžiusi auginti, bet kažkur skaičiau, kad jie turi per vasarą sudžiūti. Todėl mūsų ganėtinai drėgnu klimatu siūlo vasarą iškasti ir išdžiovinti, vėliau rudenį vėl pasodinti

tai nebent po žydejimo, nes jie žydi birželio gale, liepą mirksiukas.gif , jie smėlynu augalas, tai tiesos yra tame
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 29 kovo 2017 - 10:47
Eremūrai labiausiai bijo drėgmės nuo liepos pabaigos iki rugsėjo vidurio, iškasinėti nelabai gerai, nes šaknys labai trapios. jei šis laikotarpis nelietingas, tai viskas gerai. Arba reikėtų sugalvot , kaip apsaugot, jei sunkesnė dirva. Žiemai būtina apsaugoti ne tiek nuo šalčio, nors vertėtų užpilti kompostu ar durpėm, bet taip pat nuo drėgmės. Aš uždėdavau ant viršaus putoplasto gabalą.
Deja, nutariau persodinti, tai dabar net nežinau, kur jie unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 29, 08:03)
Vivica, kai[p gražu  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Mintiju ir pati krokų pasisodinti, bet į veją po langais. Ko gero, nebus tokie gražūs, kai tarp žolės.
Lyžuka, kai atvažiuos, matysiu. Visokių lepūnėlių užsakiau.
Pernai iš lenkų atsiųstas eremūras ko gero žydės. bigsmile.gif Kiek aš vargau su jais, pagyvendavo vieną dvi vasaras ir chana. Manau, kad per šlapiai ir vėjų pagairėje sodinau. Nors pagal visas taisykles : dėdavau smėlio drenažą, klojau, glosčiau.

Dabar mano idėja fix - žiemojančios fuksijos. Kad ir fuksija magelanica. Noriuuuuuu

http://gardenofeaden...agellanica.html

Aš krokų tik vejoje po langais ir prisisodinus, man labai patinka. Tik ilgainiui pirmo sodinimo beveik išnyko per kelerius metus, rudenį naujai prisisodinau smile.gif
Atsakyti
Labai norėčiau paklausti IŠ KAIMO,kuo atskirsite tokio ilgumo gėlyną nuo žolyno ar kitos paskirties žemės, esančios greta. Svajoju ir aš apie tokį ale ilgą liežuvinę gėlyno juostą.Gražiausiai tai atrodo, kai ją supa žolynas.Maži mano gėlynukai apjuosti ta banguota juosta ir apdėti įleistais akmenim arba įleistom pigiausiom pilkom trinkelėm-vienam žoliapj. ratukui užvažiuoti. Bet tokius ilgius apjuosti nei akmens tiek nėra, nei trinkelių mb neišrašys. Mislyju apie tą storą nebanguotą juostą- bet braaangu.Kas lenkus siekia, gal pigiau. Bet mums toli. Taip ir trypčioju nežinomybėj, gal kas išmoningesnės pigumo reikaluose ?
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 03 29, 11:48)
Labai norėčiau paklausti IŠ KAIMO,kuo atskirsite tokio ilgumo gėlyną nuo žolyno ar kitos paskirties žemės, esančios greta. Svajoju ir aš apie tokį ale ilgą liežuvinę gėlyno juostą.Gražiausiai tai atrodo, kai ją supa žolynas.Maži mano gėlynukai apjuosti ta  banguota juosta ir apdėti įleistais akmenim arba įleistom pigiausiom pilkom trinkelėm-vienam žoliapj. ratukui užvažiuoti. Bet tokius ilgius apjuosti nei akmens tiek nėra, nei trinkelių mb neišrašys. Mislyju apie tą storą nebanguotą juostą- bet braaangu.Kas lenkus siekia, gal pigiau. Bet mums toli. Taip ir trypčioju nežinomybėj, gal kas išmoningesnės pigumo reikaluose ?

Ateityje galvoju apie tą trinkelių apvadą, Kol kas nėra piastrų šitaip išsidirbinėti. Vienoje pusėje per ilgį sodinsiu gyvatvorę, nes žadu dalinti sklypą kambariais. Kitoje pusėje kaip ir teks su kastuvu darbuotis kelis kartus per metus. Tos žalios ar rudos juostos - man tai nilabai... Turėjau atskyrus veją nuo pušelių juostos kažkada, kai pušelės buvo mažos. Paskui jos užaugo, tą juostą sumaitojo, vietomis ji dingo po velėna ar po šaknimis. Pernai atsikasiau galiuką, bandžiau išlupti. Nepasiduoda mano jėgoms. Tai ir palikau trūnyti iki paskutiniojo teismo dienos. unsure.gif
Atsakyti
Mano manymu - ir pigiausia, ir geriausia jokio apvado nedėti, jei gėlynas yra vejoje. Tiesiog kartą per sezoną visą gėlyno kraštą apipjauti specialiu ar net ir paprastu kastuvu ir palikti griovelį. Iš mūsų patirties - net uždėjus į žemę įkasamą bortą Platsbort (jei gėlyną supa veja), žolė vis tiek bortą perlipa ir velėną vis tiek reikia atpjauti. O kai yra bortas, tą padaryti netgi sunkiau, nes nelabai gali kastuvu kasti, reikia peiliu pjauti. Taip kas mes vienam gėlynui uždėjom tą bortą, o kitur nedėsim.

Jei uždėsite kokį nors stacionarų bortą - trinkeles, akmenis ar pan., kuris bus aukščiau žolės, vis tiek kraštą reikės prižiūrėt: žolę apkirpt ir pan. Man geriausia be jokio borto ax.gif
Atsakyti