Kleomes pats laikas. Pikuoju jas ir vargo nemato. Išsodinu į puslitrinius vazonus, kad į lauką keliautų jau didokos. Kol jauni daigai labai bijo šalnų. O auga : kuo šilčiau, tuo geriau. Dar pageidautina, kad ir vandens netrūktų.
Lyžuka, tos švelniai rožinės - iš paprasčiausių pakelių. Vienais metais buvau prisipirkusi rūšinių. Mažiausiai patiko tokios beveik violetinės. Per daug niūrios. O baltos - tiesiog pasaka. Kadangi sodinu netoli namo, kur šilta, tai naktį kiek iš namų apšviestos atrodo nerealiai. Švyti tamsoje.
Va, aukštaūgės. Gal už mane aukštesnės buvo.
Alchilea, kosmėjas nusipirkau kažkurioje sėklų parduotuvėje. Dabar jau keli metai pačios užsisėja, ir gausiai. Labai nebloga spalva ir tas aksomas. Kiek pirkausi pilnavidurių, jos pačios nesidaugina arba išnyksta.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 27, 20:16)
O auga : kuo šilčiau, tuo geriau. Dar pageidautina, kad ir vandens netrūktų.
Gražu labai čia pas jus.
Taip , kad vandens netrūktų...
Pernai prisiklausiusi pagyrų auginau kleomes. Gražu buvo , kol girdomos, o kai sugrįžau po savaitinės kelionės, tai padžiuvimas sugadino jas negrįžtamai .
Tai pasakoju toms, kurių žemė smėlinga. Nors gėlynams pas mane pritempta derlingos ir nemažas sluoksnis, bet apačioje viską sugeriantis žvyringas smėlis.
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 26, 22:36)
Bet jau viskas paruošta,stovi maišai daigų durpės ir kepu orkaitėj savo sodo žemę pamaišymui,nes man gryna durpė mėgėja pelyti,o kai su savo daržine pamaišau smėline,rodos geriau ventiliuojasi.
Man žemės ventiliacijai ir ne tik pernai labai pasiteisino perlitas- Tai aukštoje temperatūroje (850-1000 laipsnių) kaitinta vulkaninė uoliena su tūkstančiais mažų oro kišenėlių, kurios leidžia greitai pasiimti ir atiduoti vandenį, turi aeracinių savybių.
Šiemet nusipirkau vermuklito irgi labai panašios savybės:
Vermikulitas gaminamas iš natūralaus nuosėdinio mineralo žėručio, gali sugerti didelį kiekį vandens ir mineralinių medžiagų (Mg, Ca, K), o paskui iš lėto jas grąžinti. Jis taip pat pagerina dirvos aeraciją. Naudojamas kaip priedas substratams.
Buvo keli indeliai, kur pamiršau sumaišyti su durpėmis, tai pradėjo pelyti, bet dabar ant viršaus pripyliau ir viskas susitvakė
Esu šiaulietė,todėl žymesni daugiamiačių daigynai ar ūkiai toli nuo mūsų. Vienintelis pasiekiamas važiuojant pas daktarus į Kauną- Vyšniauskų gėlės, patys užsiima selekcija.Pirmą kartą tiesiog nuo plento pastebėjau žiedų jūrą -tada buvo pats lelijų žydėjimas.Kai sustoję pavaikščiojom tomis vagomis-žadą atėmė.Ten viskas auga paprastam lauko dirvos gabale,todėl parsivežtos lelijos,melsvės, irisai,vienadienės auga, kaip čia kas puikiai įvardijo, pasikriuksėdamos. Žinau, kad jie siunčia, bet neteko susidurti, visad jamam gyvai. Nu bijūnų jie neturi, bet be to....ko tik ten nėra...Turi intern.svetainę,kam įdomu.Bet labiausiai patariu nuvykti, kai ten žydi lelijos arba vienadienės - šventė akims,nervai protui. Prie daigyno didžiulis tulpmedis, va irgi norėčiau pamatyt kaip žydi-sakė bais gražu ir kvepia neapsakomai,bet kur tu, žmogeli,visus Lietuvos grožius gyvai pamatysi. Siūlykit, gal dar kas žinot tokių ūkių, vasarą bekeliaujant būtų proga pasmalsauti, apžiūrėti.
Papildyta:
Pernai apie Velykas važiuojant iš Palangos specialiai aplankiau,labai netoli, Pajūrio gėlės. Pirkau petunijų, foninių žolynų vazonams, sundeviles, nu kaina tokia gera,kad nustebau.Augaliukai puikiai augo, nusprendžiau, kad ne kainų plėšikai, ir pasirikimas l.gausus.
Papildyta:
Pernai apie Velykas važiuojant iš Palangos specialiai aplankiau,labai netoli, Pajūrio gėlės. Pirkau petunijų, foninių žolynų vazonams, sundeviles, nu kaina tokia gera,kad nustebau.Augaliukai puikiai augo, nusprendžiau, kad ne kainų plėšikai, ir pasirikimas l.gausus.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 27, 19:16)
Alchilea, kosmėjas nusipirkau kažkurioje sėklų parduotuvėje. Dabar jau keli metai pačios užsisėja, ir gausiai. Labai nebloga spalva ir tas aksomas. Kiek pirkausi pilnavidurių, jos pačios nesidaugina arba išnyksta.
O gal patartumėt, geriau pirkt kur miksas būna spalvų ar atskirai? Ta nuotrauka taip suviliojo, kad reiks keletą pakelių užsipirkt O jei dar pasisėja savaime tai išvis dieviška.
QUOTE(Amise @ 2017 03 28, 11:05)
O gal patartumėt, geriau pirkt kur miksas būna spalvų ar atskirai? Ta nuotrauka taip suviliojo, kad reiks keletą pakelių užsipirkt O jei dar pasisėja savaime tai išvis dieviška.
Aš pirkau iš mydobro, keliu skirtingų spalvų ir iš e-seklos žemaūgių, labai gražiai tos žemaūgės aprašyta, matysiu kas čia iš jų išaugs
Aš tai vargstu su sumedejusiu bibūnu, na niekaip aš jo neįsiveisiu ir dabar atrodo po žiemos jam nokautas, nedengiau jo, o gal reikėjo? Įdomu aplamai tai lepus ar nelabai augaliukas?
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 28, 12:12)
Aš tai vargstu su sumedejusiu bibūnu, na niekaip aš jo neįsiveisiu ir dabar atrodo po žiemos jam nokautas, nedengiau jo, o gal reikėjo? Įdomu aplamai tai lepus ar nelabai augaliukas?
Per giliai pasodintas gal būt. Traukt į viršų. Ir drėgmės jam reikia. Va tokias žinias turiu. Bet ką aš žinau, taip skaičiau. Aš irgi vargstu su juo. Jau 4-ą kartą persodinu ieškodama vietos.
Lyg tai auga dabar. Aš nedengiu.
QUOTE(amba41 @ 2017 03 28, 13:24)
Per giliai pasodintas gal būt. Traukt į viršų. Ir drėgmės jam reikia. Va tokias žinias turiu. Bet ką aš žinau, taip skaičiau. Aš irgi vargstu su juo. Jau 4-ą kartą persodinu ieškodama vietos.
kad man iš vis neprigyja , ir dabar jokių gyvybės ženklu nerodo
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 28, 12:12)
Nedengiu, bet pernai pirmą kartą buvo nemažai apšalusių šakų, tai šiemet visgi apsukau popierium, dabar jau pumpurai po truputį sprogsta. Pas mane tai augalas, į kurį atkreipiu dėmesį tik tada, kai žydi. Niekada nelaistau, auga praktiškai po pušim. Persodinimų nelabai mėgsta.
Dar palaukit, neturėjo iššalti. Jie auga lėtokai.