Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 25, 15:18)
Kaip manote, jį būtina atjauninti?

Privaloma net gi biggrin.gif

Balsiete, jei bus užuovėja, stovės iki sekančio sezono visų. Kitu atveju, žiemos antrojoje pusėj nebe atlaiko.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 03 25, 17:22)
Privaloma net gi biggrin.gif

Balsiete, jei bus užuovėja, stovės iki sekančio sezono visų. Kitu atveju, žiemos antrojoje pusėj nebe atlaiko.

Privaloma tai privaloma. Bet gal žemes iškasiu ir vėl sodinsiu į tą pačią vietą. Žiemą jo sausi stiebai sudaro užuovėją jukoms, iš rytų milžinas akmuo. Vasarą ten kaip savanoje, karšta užuovėjoje, žydi jukos po 2 m žiedynus išstiebusios. wub.gif

Prisejau į indelius dar daugiamečių. Lyg iki šiol būtų palangės neapkrautos. ax.gif
Atsakyti

Ačiū visoms draugėms už pasidalinimus miskantų tema,pamąstysiu apie bobutinę rūšį,ir Rossi turėsiu omeny.

Dar parašykit,kokių gėlių pirktumėt,jei turėtumėt daug sukastos saulėtos gėlynų žemės ir pinigųųųųųųų!

Argi ne puiku paleist fantazijos vadžias?Aš tai tiesiog kaip ant sparnų :)

Atsakyti

Prisejau į indelius dar daugiamečių. Lyg iki šiol būtų palangės neapkrautos. ax.gif

Aš tai laukiu,kol laikrodis išmuš balandį,kaip parašyta ant pakelių.Bet jau viskas paruošta,stovi maišai daigų durpės ir kepu orkaitėj savo sodo žemę pamaišymui,nes man gryna durpė mėgėja pelyti,o kai su savo daržine pamaišau smėline,rodos geriau ventiliuojasi.

Apžiūrėjau,kad palangių dar turiu,tik padėklus dar kokius 6 reiks pirkti.Vakar pas mus snigo :(

Atsakyti
Ko gero mane bus sunku perspjauti. smile.gif Visokio gėrio apie 60 indelių. biggrin.gif Jau kai kurias po truputį nešiu į šiltnamį, nes stybsta. Arčiau saulės keliaus pomidorai ant palangių, o visokias daugiametes, kurios šalnų nebijo- po saule šiltnamyje.

Žiūriu, pridygo daug citrininių monardų. Ar verta ją sodinti į gėlynus? Sugalvojau į gėlynus kelti raudonėlį, pelyną, laiškinį česnaką ( lyg taip tribuliai vadinami), sodinsiu gal artišoką ( nors pernykščiai sužydėjo ir nebeprisikėlė po žiemos), sodinsiu fonui pankolių, pernai buvo krapų pridygę. Palikau kol sužydėjo, paskui į marinuotus agurkus nukeliavo. tongue.gif Gal dar gelsvę, nes ūgio įspūdingo ir lapai gražūs.

Balsiete, jeigu yra laisvos žemės, galima pirmais metais prikaišioti vienmečių. Mano favoritės - kosmėjos. Tik reikėtų gerai apskaičiuoti, kad nenugultų kaimynų. Gal rodžiau, kai žydi kosmėjos, kitiems pasireikšti nebelieka vietos. Nors smėlyje jos ne tokios riebios.
vartotojo įkelta nuotrauka

Ir dar kleomės. Pasaka ne gėlė. Kai sužysta mažas augaliukas, vis auga, vis nauji žiedai, naujos šakos. Rudenėjant užauga galingi krūmai. Žiedai nebijo vėjo lietaus anei kokių vabalų. Labai gražios puokštėse su kokiais ažūriniais augaliukais.
Šiemet pasėta pirma partija neišdygo, savos sėklos. Matyt, jau buvo kelių metų. Šiandien pasėjau parduotuvinių ir dar savų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 26, 23:34)

Balsiete, jeigu yra laisvos žemės, galima pirmais metais prikaišioti vienmečių. Mano favoritės - kosmėjos. Tik reikėtų gerai apskaičiuoti, kad nenugultų kaimynų. Gal rodžiau, kai žydi kosmėjos, kitiems pasireikšti nebelieka vietos. Nors smėlyje jos ne tokios riebios.
vartotojo įkelta nuotrauka

Ir dar kleomės. Pasaka ne gėlė. Kai sužysta mažas augaliukas, vis auga, vis nauji žiedai, naujos šakos. Rudenėjant užauga galingi krūmai. Žiedai nebijo vėjo lietaus anei kokių vabalų. Labai gražios puokštėse su kokiais ažūriniais augaliukais.
Šiemet pasėta pirma partija neišdygo, savos sėklos. Matyt, jau buvo kelių metų. Šiandien pasėjau parduotuvinių ir dar savų.

Pas mane kosmėjos žydi darže smile.gif , prisisėja pačios, palieku kelis daigus, tik spalvos blankios -balta ir rausva. Pernai pirkau ž.stotelėje tamsiai vyšninių, nors auginau daigais, bet iki šalnų spėjo pražysti tik vienas žiedas! Iš kur sėklos šitų grožybių?
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 26, 21:32)
Dar parašykit,kokių gėlių pirktumėt,jei turėtumėt daug sukastos saulėtos gėlynų žemės ir pinigųųųųųųų!</p><p>Argi ne puiku paleist fantazijos vadžias?Aš tai tiesiog kaip ant sparnų smile.gif</p>

Turbūt vistik rožes ir dar kartą rožes bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 26, 22:34)
Ko gero mane bus sunku perspjauti. smile.gif Visokio gėrio apie 60 indelių. biggrin.gif Jau kai kurias po truputį nešiu į šiltnamį, nes stybsta. Arčiau saulės keliaus pomidorai ant palangių, o visokias daugiametes, kurios šalnų nebijo- po saule šiltnamyje.

Žiūriu, pridygo daug citrininių monardų. Ar verta ją sodinti į gėlynus? Sugalvojau į gėlynus kelti raudonėlį, pelyną, laiškinį česnaką ( lyg taip tribuliai vadinami), sodinsiu gal artišoką ( nors pernykščiai sužydėjo ir nebeprisikėlė po žiemos), sodinsiu fonui pankolių, pernai buvo krapų pridygę.

Ir dar kleomės.

Aš visas daugiametes jau sesiu šiltnami į indelius , nes netelpa kambariuose vienmetes:)

Na jei krapas tiko tai monarda tuo labiau tiks mirksiukas.gif , nors aš ja įsodinus prie prieskoniu lysves, kaip ir paprastają rausvą ežiuole

O kleomes jau galima set? Aš turiu keliu rūšiu, vienas l gražias pirkaus per ebay, tokios švelniai rožines rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Achilea @ 2017 03 27, 07:39)
Pas mane kosmėjos žydi darže  smile.gif , prisisėja pačios, palieku kelis daigus, tik spalvos blankios -balta ir rausva. Pernai pirkau ž.stotelėje tamsiai vyšninių, nors auginau daigais, bet iki šalnų spėjo pražysti tik vienas žiedas! Iš kur sėklos šitų grožybių?

Skaičiau , kad jas iš vis rekomenduoja set i tą vieta kur jos augs, gal jos labai nemyli pikiavimo?
Atsakyti
Jei daug pinigėlių ir daug saulėtos vietos, tai pavasariui griebčiau naujoviškų bijūnų -dieve,jų žiedų kepurės toookio grožio...ir kaaaina graži.Vasarai būtinai reiktų rūšinių vienadienių- irgi nelepus augintinis,didokas-ir aklas pastebės įspūdingais žiedais linksintį.Žinoma, lelijų varpai vasarai būtini-ir kvepiančios, ir tokia įvairovė, ir ūgiu prie paminėtųjų tinka. Žemesnei juostai norėčiau varpinių kupstelių-kurie nelepūs, žiemoja ir neokupuoja kaimynų,visad brangoki.Dėl nelepumo imčiau bobramunių, saulakių, katilėlių-tų žemesniųjų rūšių. O rudenėliui,kai gėlynas jau išsisėmęs, dabar tiek rudeninių astrų rūšinių yra. Pagal ūgį, spalvą žydėjimo laiką,dar ir priežiūra paprasta. Pamiršau medėjantį bijūną,šiemet mano augintinis (iš turgaus bobutės) pirmus keturis pumpurus turi, vaje kaip laukiu žiedų. Juk žiemoja gerai, auginimas paprastas, o didokas žydintis keras nenusileidžia magnolijai ar rododendrams.Svarbiausia augalus gauti iš tokio ūkio, kur augina paprastom lauko sąlygom,natūraliai,kad tie diiiideli pinigėliai atsipirktų greitu grožiu.Iš kur aš imčiau visa tai ,žinau, daug ką iš paminėtų turiu. Nuvažiuoji, po vagas pavaikštai ir viską akivaizdžiai išsirenki.Nerašau kur, nes l.piktai kaltinate,kad tai reklama,bet taip atsisijoja,kuriais neverta pasitikėti. Va ir paskraidžiau svajonių rūke...
Atsakyti
iš rudeninių man nuostabios saulainės, pernai pirkau 3 rūšis iš daugiamečiu, deja idejo tik dvi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 03 27, 10:55)
JNerašau kur, nes l.piktai kaltinate,kad tai reklama,bet taip atsisijoja,kuriais neverta pasitikėti. Va ir paskraidžiau svajonių rūke...

tai gal visdėlto parašykite,kad užsiminet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 26, 22:32)
Dar parašykit,kokių gėlių pirktumėt,jei turėtumėt daug sukastos saulėtos gėlynų žemės ir pinigųųųųųųų!

Oi, dėl pinigų nežinau nieko. Ne tokie dideli plotai ir net neskaičiuojant visada perku už panašią sumą. Gėles, medeliams, krūmams kitas skaičiavimas. A jei bütų daugiau 'žemės', įvairesnių šilokų įsigyčiau. Silpnybė wub.gif
Atsakyti
jei jau svajot tai svajot- noreciau miskiniu leliju wub.gif daugumos anglisku roziu. bet labiausiai prilabiausiai noreciau persikelti bent viena klimatine zona silciau...
Atsakyti