Liatrai dar tikrai nelenda, net mano lengvai isylanciam pietiniame smelyne nesimato gyvybes...
nustebino kone per sprindi islindusios lelijos nezinojau, kad jos taip anksti bunda...
[quote=jot.ka,2017 03 24, 12:19]
<p>Liatrių ir aš laukiu, pirmi metai kaip iš sėjinukų turiu, manau dar ne laikas jiems. Nors po to, kai vienos žiemos neišgyveno, tai nenustebčiau jei ir nepasirodys, pas mane anąkart supuvo</p>
Skyriau laiko liatriui. Patobulinau žinias taip sakant..
Rašo , kad 3 zona. Ir daugiametės.lt ir davesgarden.com ir missouribotanicalgarden.org.
Bet va čia http://sad.zeleno.ru...reename=liatris kaltina pelytes.
Уход: весной обработайте куст. Хорошо удобряйте почву. Соцветия после их цветения срежьте. Корневище часто грызут мыши.
<p>Liatrių ir aš laukiu, pirmi metai kaip iš sėjinukų turiu, manau dar ne laikas jiems. Nors po to, kai vienos žiemos neišgyveno, tai nenustebčiau jei ir nepasirodys, pas mane anąkart supuvo</p>
Rašo , kad 3 zona. Ir daugiametės.lt ir davesgarden.com ir missouribotanicalgarden.org.
Уход: весной обработайте куст. Хорошо удобряйте почву. Соцветия после их цветения срежьте. Корневище часто грызут мыши.
[quote=amba41,2017 03 24, 21:07]
[/quote]
Na, dar negirdėta, kad liatriai iššaltų, auga gal dešimt metų, neskiriu jokio dėmesio, ir dar patys pasisėja net pas mane. Bet dabar dar nepastebėjau, nors labai ir nesidairiau, darbų " iki kaklo"
[/quote]
Na, dar negirdėta, kad liatriai iššaltų, auga gal dešimt metų, neskiriu jokio dėmesio, ir dar patys pasisėja net pas mane. Bet dabar dar nepastebėjau, nors labai ir nesidairiau, darbų " iki kaklo"
QUOTE(Emvida @ 2017 03 24, 21:30)
Toliau į mišką, daugiau medžių.
Liatris pycnostachya / Tankiagraižis liatris- 5 zona
Liatris spicata / Varpotasis liatris - 3 zona
Liatris elegans / Dailusis liatris -6 zona
Liatris scariosa / Plėvelinis liatris - 3 zona
QUOTE(amba41 @ 2017 03 24, 21:48)
Toliau į mišką, daugiau medžių.
O kam tiek daug tų liatrių
QUOTE(Emvida @ 2017 03 24, 23:48)
O kam tiek daug tų liatrių
Iš tikro . Kam?
Pas mus augina paprastai varpotąjį.
Bet matyt ir Liatris pycnostachya matyt pasitaiko, nes labai jau panašus. Atsisiunti per daug neįsigilinęs žmogus sėklų ir še tau .
Tas gali iššalti.
Mielos žolynų mėgėjos,gal kuri auginate jau daug metų miskantus?Pas mane didelių naujų gėlynų gimimas,reikia apsispręsti,kokius pirkti.
Labai įdomu,kokios rūšies krūmas didėja greičiausiai,kurios smilgos tvirtai per žiemą stovi?
Nusižiūrėjau Malepartus dėl didelio aukščio ir dailiai garbanotų plauukų vėlų rudenį,gal kuri ką pasakysite apie jį?
Dabar auginu Purpurascens ir Flamingo,tokie skirtingi!!!
Tik labai jau lėtai didėja krūmas,tokiais tempais dešimtmečio reiks iki mano svajonių vaizdo.... Pasidalinkit įspūdžiais!!!!
Nepasakyčiau, kad labai jau lėtai plėstųsi miskantai, gal "Flamingo' ir pas mane lėtesnio augumo, bet įtariu dėl to, kad auga visiškai lengvoje žemėje, nehumusingoje. Kitos veislės, pasodintos sunkesnėje, derlingesnėje dirvoje plečiasi stipriai ir jokių problemų su žiemojimu. Greičiausias iš mano auginamų turbūt "Rosi". Jis ir pats aukščiausias, ir šluotelės labai didelės ir garbanotos.
O iš kitų varpinių - ištvermingiausi žiemą lendrūnai ir soros.
O iš kitų varpinių - ištvermingiausi žiemą lendrūnai ir soros.
Mano miskantas ko gero irgi be pavadinimo. Bet per penkis metus išsiplėtė sulig metro skersmens. Jau vidurys išpliko, reikėtų išskirstyti. Bet jis vizualiai labai tinkamoje vietoje, tai nė nesinori pradėti kažką daryti.
Kaip manote, jį būtina atjauninti?
Eisiu sėti daugiamečių, kurios dar likę.
Dvylikadeivė dygsta. O akanto nesimato, jau dvi savitės pakastas. Kas per išsidirbinėjimas ???
Kaip manote, jį būtina atjauninti?
Eisiu sėti daugiamečių, kurios dar likę.
Dvylikadeivė dygsta. O akanto nesimato, jau dvi savitės pakastas. Kas per išsidirbinėjimas ???