Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 20, 12:58)

Vienais metais turėjau labai gražių vienmečių kaktusinių jurginų. Gražiausius išsikasiau, pavasarį pasodinau ir nusivyliau. Kažkokie išbėgo į aukštį, liauni stiebai, ant tų liaunų aukštų stiebų palyginus proporcijas mažoki žiedai. Bandykite, išsilaiko per žiemą gumbai visai normaliai.

Pirmą kartą tuos jurginus bandysiu auginti, maniškiai - tamsiais lapais, tiesiog darželiniais pavadinti, man tie ryškūs žiedai bordo lapų fone paveiksliuke gražiai atrodo, o kaip užaugs, bus matyti, išdygo per 4 dienas, kažin ar ne vieninteliai daigai kol kas iš sodinu .lt hmm.gif
Skaičiau, kad ne visos ežiuolės sėkmingai peržiemoja, mano senosios rausvažiedės matosi gyvos, o pernai turgelyje pirkta oranžinė nesirodo. Jei tokias teko auginti, ar skiriasi "prabudimo" laikas skirtingų ežiuolių?
Atsakyti
Apziurejau savo darzeli: praejusiais metais pirkti astranciju krumeliai nerodo jokios gyvybes zenklo, nors nusisauk...
Pirkau berods 8 krumelius....
Atsakyti
Gal dar anksti astrancijoms? Maniškės ežiuolės irgi be gyvybės ženklų blink.gif Šiandien ryte dar apėjau ir nemačiau nei vienos atželiant blink.gif negi bus pernai metų pirkiniai visi prapuolę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2017 03 22, 15:15)
Gal dar anksti astrancijoms? Maniškės ežiuolės irgi be gyvybės ženklų  blink.gif Šiandien ryte dar apėjau ir nemačiau nei vienos atželiant  blink.gif  negi bus pernai metų pirkiniai visi prapuolę verysad.gif

Na taip sakant prašom nekranksėti bigsmile.gif ,nes pernai ežiuoles pirkau brungiai , tai liudna but jei pamirtu visos unsure.gif
Atsakyti

Dar anksti apie nuostolius šnekėt, šviežiai sodinti augalai gali truputį vėluot.

Pas mane pernai astrancijas pelės apgraužė, tai nors ir vėlavo, atžėlė ir iš mažo šaknies gabalėlio. Taigi kantrybės :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 22 kovo 2017 - 15:46
QUOTE(Para @ 2017 03 22, 16:15)
Gal dar anksti astrancijoms? Maniškės ežiuolės irgi be gyvybės ženklų  blink.gif Šiandien ryte dar apėjau ir nemačiau nei vienos atželiant  blink.gif  negi bus pernai metų pirkiniai visi prapuolę verysad.gif

Ramiai laukite. Pas mane (Vilniaus krašte) nesirodo irgi, bet kad gyvos žinau. Dar per anksti. Be to ne visos jos išlenda vienu metu. Geltonos pas mane vėliau už kitas pasirodo.
Atsakyti
Aš irgi neplanuoju nusišauti dėl astrancijų. Bunda jos vėlai, o ši žiema švelni buvo.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 22, 15:32)
Na taip sakant prašom nekranksėti  bigsmile.gif ,nes pernai ežiuoles pirkau brungiai , tai liudna but jei pamirtu visos  unsure.gif

Tik nekapstinėkite ežiuolių jos labai nemėgsta judinimo, o ir atrancijoms dar ankstoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmukas1964 @ 2017 03 24, 09:43)
Tik nekapstinėkite ežiuolių jos labai nemėgsta judinimo, o ir atrancijoms dar ankstoka smile.gif

Ačiū, bandysiu iškentėt unsure.gif
Atsakyti
Keistas metas dabar. Ypač jei nežinai kada nosytę kiša ta ar kita .
Dėl akanto rami, nes jis tik gegužės mėn pasirodo . Jau pernai jį čia apšnekėjom.
Va sunerimui dėl liatrio. Ar jis jau bunda pas jus? Du pavasarius pas mane jis sutiko ir neįsikirtau kaip anksti pasirodo.
Pentiniai tikrai lenda, o šilagėlė tai turėjo mažiučius lapukus ir nuleipo užvakar naktį. Bet gyva ir gerai. Bus dar tų šalnų.
Atsakyti

Liatrių ir aš laukiu, pirmi metai kaip iš sėjinukų turiu, manau dar ne laikas jiems. Nors po to, kai vienos žiemos neišgyveno, tai nenustebčiau jei ir nepasirodys, pas mane anąkart supuvo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 24 kovo 2017 - 11:20
Pas mane kasmet apšala dailusis auskarėlis, vis jau pasižadu kad kitais metais tikrai ji agro pridengsiu, gal jau šiemet neapleisiu jo, svarbiausia kad jam labiausia kenkia tos nestiprios šalnos, kur buna vėlai unsure.gif
Atsakyti