Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Aha ramunių giminė ir pas mane gyva, dar bijūnai galvas kelia, irisai, kraujazoles, įtartinai tuščia kur pentinai bet jie gal vėliau unsure.gif
Atsakyti
Muilines gubojos visas sepetys prisisejo, reikia pikiuot. Kas nori - dalinuos.
Klaipeda.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 03 17, 09:25)
Muilines gubojos visas sepetys prisisejo, reikia pikiuot. Kas nori - dalinuos.
Klaipeda.

Keista, kad radot pirkti muilinės gubojos sėklų, nes tai yra invazinis augalas ir jį pardavinėti arba platinti yra draudžiama.
Atsakyti

Tai kad nėra jokio vargo rast sėklų, įsiveskit pavadinimą ir išmes krūvą variantų. 

Atsakyti
QUOTE(Brighton @ 2017 03 18, 14:14)
Keista, kad radot pirkti muilinės gubojos sėklų, nes tai yra invazinis augalas ir jį pardavinėti arba platinti yra draudžiama.

va tai tau... visad maniua, kad tai saugomas augalas, o ne invazinis. pamenu net vaikysteje tevai ziuredavo, kad pajuryje net sakeles nenusilauztume unsure.gif gal dabar kitaip...
muilines gubojos tikrai ne problema seklu rasti. pati esu sejus, auginu ne viena. vienas minusas, kad po nuostabaus ju zydejimo lieka tuscia didele skyle gelyne...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 03 18, 17:42)
va tai tau... visad maniua, kad tai saugomas augalas, o ne invazinis. pamenu net vaikysteje tevai ziuredavo, kad pajuryje net sakeles nenusilauztume unsure.gif  gal dabar kitaip...
muilines gubojos tikrai ne problema seklu rasti. pati esu sejus, auginu ne viena. vienas minusas, kad po nuostabaus ju zydejimo lieka tuscia didele skyle gelyne...

Tai gal zunda saugoma?
Gubojas reikia sodinti kažkur prie takų, kad nupjovus nebūtų skylės. Labai gražu su rožėmis.
Na ir plušau šiandien. Sūnus rėdamas ir keikdamas mano rožes išvežė nukarpytas šakas . Susibadė kroksus kiaurai. Nukarpiau levandų apvadus, liko rūtų apvadai. Pilna lelijų, lauk lipančių. Reikės sugalvoti, kur jas sukaišioti.
Atsakyti

tikrai apie guboja paskaiciau...

http://www.delfi.lt/...a.d?id=71892888

tai blogai padarysiu dabar kruva prisodinus?

Atsakyti

Kopose ji bėdų pridaro, o savam gėlyne auginkit ir galvos nesukit, netinkamoj dirvoj ji neauga, antraip būtų visos pievos pilnos, bet taip nėra. Galiausiai neleiskit sėkloms subręst, kad nesisėtų. Juk ir lubinai invaziniai, o gėlynuose žmonės augina. 

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 16, 21:42)

Yra šiuolaikinės piliarožių veislės, kurios pamiršta, kad jos turi būti dvimetės. Priskiriama daugiametėms.

nusipirkau pakutį piliarožių tai parašyta, jog dvimetės, bet dar darašyta, kad vienąkart pasisėjus turėsit visam gyvenimui biggrin.gif

QUOTE(jot.ka @ 2017 03 18, 22:13)
Kopose ji bėdų pridaro, o savam gėlyne auginkit ir galvos nesukit, netinkamoj dirvoj ji neauga, antraip būtų visos pievos pilnos, bet taip nėra. Galiausiai neleiskit sėkloms subręst, kad nesisėtų. Juk ir lubinai invaziniai, o gėlynuose žmonės augina. 

Na lubinai tikrai daug didesni invaziniai nei kad gubojos smile.gif Bet tik tam tikrai jų veislė, yra tokių kurie vienmečiai, žiemų nepakeliai, taip lengvai neplinta tai juos "leidžiama" augint, tik kad sėklų jų rasti daug sudėtingiau nei tų gajausių..
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 18, 19:00)

Nukarpiau levandų apvadus, liko rūtų apvadai. Pilna lelijų, lauk lipančių. Reikės sugalvoti, kur jas sukaišioti.

Kokioje dirvoje levandas auginat, aš buvau pasodinusi prie rožių, nepatiko joms, tada persodinau į priesmėlį, kur ir palieti pamiršdavau, atsigavo jos ten, labiau patiko skurdesnė sausa vieta. Dabar noriu tą mažą gėlynėlį naikinti, tai vėl neapsisprendžiu, kur levandas iškelti.
Astrancija Roma kelia lapelius, ir kita balta, pirkau lenkiškuose maišeliuose tik šaknis pernai nieko gero nesitikėdama, bet prigijo ir va peržiemojo. O sėklos astrancijų nedygsta, kaip ir rūgtys, nors jau laisčiau ir vandenilio peroksidu rolleyes.gif
Ar kraujalakė pas ką jau rodosi, pradedu nerimauti.
Girdėjau, kad vienmečių jurginų gumbelius, jei tokie užauga, galima pasilikti ir vėl sodinti kaip daugiamečius, gal bandėte?
Atsakyti

Astrancijų, kaip ir visų salierinių geriausiai dygsta šviežios sėklos. Belieka viltis, kad dar sudygs. Kraujalakės jau lenda, nors dar ne visos, officinalis lenda, obtusa dar nemačiau

Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 03 20, 09:23)
Kokioje dirvoje levandas auginat, aš buvau pasodinusi prie rožių, nepatiko joms, tada persodinau į priesmėlį, kur ir palieti pamiršdavau, atsigavo jos ten, labiau patiko skurdesnė sausa vieta. Dabar noriu tą mažą gėlynėlį naikinti, tai vėl neapsisprendžiu, kur levandas iškelti.
Astrancija Roma kelia lapelius, ir kita balta, pirkau lenkiškuose maišeliuose tik šaknis pernai nieko gero nesitikėdama, bet prigijo ir va peržiemojo. O sėklos astrancijų nedygsta, kaip ir rūgtys, nors jau laisčiau ir vandenilio peroksidu  rolleyes.gif
Ar kraujalakė pas ką jau rodosi, pradedu nerimauti.
Girdėjau, kad vienmečių jurginų gumbelius, jei tokie užauga, galima pasilikti ir vėl sodinti kaip daugiamečius, gal bandėte?

Auginu kur karšta ir sausa. Levandos kepa prieš saulę ir apsaugo kitus augalus nuo išdžiūvimo. Vienoje pietų pusėje tai gera žemė, tik tiek, kad visą dieną atokaitoje. Kita vakarų pusė, ten toks lyg priemolis, viskas negyvai išdžiūva. O kai yra levandų apvadai, šešėlyje jau gali kažkas augti.

Vienais metais turėjau labai gražių vienmečių kaktusinių jurginų. Gražiausius išsikasiau, pavasarį pasodinau ir nusivyliau. Kažkokie išbėgo į aukštį, liauni stiebai, ant tų liaunų aukštų stiebų palyginus proporcijas mažoki žiedai. Bandykite, išsilaiko per žiemą gumbai visai normaliai.
Atsakyti