Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Brighton @ 2017 03 13, 23:29)
Balsiete, pamėginkit savo vargstančius daigelius ir nedygstančias sėklas palaistyti vandenilio peroksido tirpalu, vaistinėj parsiduoda 3 procentų, litrui vandens pilkit 2 šaukštus, labai geras dalykas, naikina grybelį, turi antibakterinį poveikį, stiprina šaknų sistemą, purena ir išvalo žemę, aš tokiu tirpalu aplamai karts nuo karto laistau visas gėles ir daržovių daigus, super efektas, ir lapus apipurškiu, kai lieka, tik reikia jį išnaudoti iškart, nes po kelių valandų vandenilis skyla ir poveikio jau nebeturi. Galite jame ir sėklas pamirkyti prieš sėjant, mano pomidorų sėklos dabar mirksta kaip tik. Žodžiu, tikras gėris tas vandenilio peroksidas ir natūralus visiškai, trąša ir vaistas viename. Dar juo galima šiltnamį išsiplauti ir išsidezinfekuoti, pamėginkit, gal padės.

pirm karta girdziu apie vandenilio peroksido naudojima augalams blink.gif
kazin gal ir baklazanams sueitu? kasmet isimeta kazkoks lapu alpulys- jie man dera ir su tais nualpusiais lapais, bet kas karta nemazai streso ivaro, kad tuoj tuoj ims ir uzsilenks. kazin, o miltiliges nenaikina- pentinius bandyciau gelbeti?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 03 13, 21:42)
žemutis miskantas

sora iki 0,8m

smailiažiedis lendrūnas, nuo 1,3m - gražios vertikalios formos, anksti pavasarį prabunda, pirmi du daug vėliau. Man tai jie labai skirtingi biggrin.gif

Ačiū labai 4u.gif Paskutiniai patiko labiausiai biggrin.gif
Papildyta:
Dar paklausiu 4u.gif Paskaitinėjau straipsnius, visur rašo, anksti atželia, sodinti pavasarį arba rudenį. Sakykit, kurio metu tas "pavasaris", kada jau galima lendrūnų ieškot ir sodint?
Atsakyti

Pas mane lendrūnai jau želia, nukirpau stagarus vasario mėnesį, jau gyvybė budo. Aišku, aktyvus augimas dar neprasidėjęs, bet jei lyginant su sora ar miskantu, tai jie nubus geriausiu atveju balandžio gale, o gal ir gegužę, lendūnas tokiu metu jau bus ūgtelėjęs.

Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 03 14, 12:09)
kazin gal ir baklazanams sueitu? kasmet isimeta kazkoks lapu alpulys- jie man dera ir su tais nualpusiais lapais, bet kas karta nemazai streso ivaro, kad tuoj tuoj ims ir uzsilenks. kazin, o miltiliges nenaikina- pentinius bandyciau gelbeti?

O baklažanai nepasigauna voratinklinės erkutės? Labai jau jie tai erkei jautrūs.

Peroksidas žemei gal ir padėtų, greičiausiai trumpam. Ilgesnį poveikį duotų previcuras.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 03 14, 12:09)

Aš peroksidu laistau ir purškiu tik kambarines gėles ir daržoves ir tik daigų stadijoje kol jos ant palangės, nes lauke jau tik iš šlango laistau, o lauko gėles purškiu chemikalais, tai nežinau ar miltligę išnaikintų, bet kai man pernai dėmėtligė nuniokojo visus pomidorus šiltnamyje, net ir atspariausius hibridus, tai šiemet nusprendžiau profilaktiškai purkšti tuo tirpalu ir suaugusius augalus, pažiūrėsiu ar padės ar ne, tuo pačiu ir pentinius su flioksais išpurkšiu, birželio vidury parašysiu kaip sekėsi ;)
Atsakyti

Balsiete, pamėginkit savo vargstančius daigelius ir nedygstančias sėklas palaistyti vandenilio peroksido tirpalu, vaistinėj parsiduoda 3 procentų, litrui vandens pilkit 2 šaukštus, labai geras dalykas, naikina grybelį, turi antibakterinį poveikį, stiprina šaknų sistemą, purena ir išvalo žemę, aš tokiu tirpalu aplamai karts nuo karto laistau visas gėles ir daržovių daigus, super efektas, ir lapus apipurškiu, kai lieka, tik reikia jį išnaudoti iškart, nes po kelių valandų vandenilis skyla ir poveikio jau nebeturi. Galite jame ir sėklas pamirkyti prieš sėjant, mano pomidorų sėklos dabar mirksta kaip tik. Žodžiu, tikras gėris tas vandenilio peroksidas ir natūralus visiškai, trąša ir vaistas viename. Dar juo galima šiltnamį išsiplauti ir išsidezinfekuoti, pamėginkit, gal padės.

Ačiū,kad priminėt,brighton!Pirmąkart sėtas tokiu tirpalu vieną kart jau apdorojau,labai ačiūūūū!

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 14, 18:38)
O baklažanai nepasigauna voratinklinės erkutės? Labai jau jie tai erkei jautrūs.

Peroksidas žemei gal ir padėtų, greičiausiai trumpam. Ilgesnį poveikį duotų previcuras.

ne, tikrai ne erkutes. man visgi panasiausia i koki nors virusa, kuris plinta tik prastu dregnu, lietingu oru. jei uzeidavo kokia karscio banga- viasas tas vytulys sustodavo, vos tik lyja ir vel lapai glemba...
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 13, 10:18)
Mano irgi pagrindinis rūpestis- naujų gėlynų vietos ir formos,gal jungsiu kelis senuosius,yra daug nedidelių,atskirtų veja.Mano asmeninis vergas žadėjo viską sugabaluoti ir velėną išvežti į atskirą krūvą kompostavimui,mat visi eksperimentai su velėnos apvertimu ir supūdymu patyrė fiasko,lindo visokios piktžolės kiaurai gėles,mat veja 10 metų amžiaus,pilna piktžolių ir samanų.Aš tai dengčiau juodu polietilenu porai mėnesių,bet mano vergas nepakenčia kieme jokių neestetiškų intarpų net neilgam...Tai pirksiu mašiną komposto naujiem plotam pagerinti,nes pas mus pušyno žvyrelis.
Žodžiu pagrindinė mintis-pasirįžę lenkti nugaras!!!

Pas mane knipofija 3 metus gyvavo visiškai žiemai nedengta,bet paskui iššalo.Mėginsiu agroplėvelę,ačiū,kad pasidalinot

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

geras dalykas, gal nuomuojamas biggrin.gif

Aš tai sodinu.lt nusivylus, dar pernai kas išdygo tai šiemet gyvybes nerodo, o dabar ka pagal ju rekomendacijas sejau irgi jokio daigelio unsure.gif
Atsakyti

Buvo sensenokai tokia istorija apie žemaūges piliarožes Majorette,kurios žydi pirmais metais,apėjau sėklu parduotuves,neradau....

O dėl vieno pakiuko užsakinėti brangiai išeina,jau viską atsisiunčiau

Gal mielosios kuri turit jųpasirinkusios????

Tayyyp norėčiau!!!

Atsakyti
Laba, galiu dalintis tik tokiomis (sėklomis), baltos į eterį nepapuolė. Bet jos iš aukštų, kokius 1,60 tikrai buvo, jeigu neaukščiau g.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka
Šiemet treti metai, pažiūrėjau, kad lapeliai jau jų išleisti. Nesuprantu ar jos ir trečiaisiais dar žydės blink.gif

Sodinu.lt ir man daug kas nedygo. Bandžiau visokiais būdais daiginti: ir šaldytuve stratifikavau, ir rudenį natūraliai į žemę sėjau. Kas dygo sudygo bet kokiu būdu, kas nedygo, nedygo ką bedaryčiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 16 kovo 2017 - 15:51

Ačiū,tokių turiu,taip pat ir ružavų dviejų spalvų.Pas mane irgi trečius metus atsprogo,žiūrėsim,kokios bus.O tos,kurias buvau pernai susidaiginusi,kažkodėl neperžiemojo,gal kad ištysusios buvo,truputėlį užstelbtos motinų,kiečių ir katžolių.Man kol kas su patagoninėm verbenom nekas,sudygo tik 5 sėklytės,kur daiginau maišely.....Tai išmečiau į terasą,pašildysiu dar po 10 dienų.

Laba, galiu dalintis tik tokiomis (sėklomis), baltos į eterį nepapuolė. Bet jos iš aukštų, kokius 1,60 tikrai buvo, jeigu neaukščiau g.gif
[url=http://vfl.ru/fotos/9bfcdc3f16484059.html]16484059_m.jpg[/url]
[url=http://vfl.ru/fotos/d633883216484157.html]16484157_m.jpg[/url]
Šiemet treti metai, pažiūrėjau, kad lapeliai jau jų išleisti. Nesuprantu ar jos ir trečiaisiais dar žydės blink.gif

Sodinu.lt ir man daug kas nedygo. Bandžiau visokiais būdais daiginti: ir šaldytuve stratifikavau, ir rudenį natūraliai į žemę sėjau. Kas dygo sudygo bet kokiu būdu, kas nedygo, nedygo ką bedaryčiau ax.gif
Atsakyti
Jau koks briedas tos sėklos iš Sodinu.lt. Apie gėlės nieko nežinau, yra kur pigiau pirkti. Bet medžių krūmų - tai blogiau nebūna. Vienais metais gal kokius 20-30 pozicijų buvau užsakiusi. Iš viso to gėrio kol kas auga : pūslius, egzochorda, ailantas, dar kažkas. Keli egzotai neatlaikė pirmos žiemos, kiti net nesiteikė dygti, nors šildžiau-šaldžiau-garinau-parinau pagal visus jų aprašymus. Man kažko tos jausmas, kad pasiperka paigiaiska iš kokios kinų parduotuvės, perfasuoja ir pateikia kaip super duper grožį. Nes kažko beveik visų kilmės šalis - Kinija, Himalajai, Japonija ir panašios šalys.

Yra šiuolaikinės piliarožių veislės, kurios pamiršta, kad jos turi būti dvimetės. Priskiriama daugiametėms.

Pernai iš sėklų užsiauginau raktažolių. Šiandien ilgai rymojau, bandydama suprasti, kas per monai dygsta. blink.gif Toks stooooras stoooras pumpuras, vos ne kiaušinio dydžio. Apčiupinėjau lapukus, ogi švyst atmintis : raktažolė. wub.gif Čiaudulinės kraujažolės kalasi, pentiniai, visokios žolės iš ramunių giminės. Taškuotieji katilėliai jau nemaži.
Atsakyti