Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 13, 10:53)
Sliekai buvo užveisti krūvoje, kuri pildoma šitaip :
pavasarį sugrėbiami lapai maždaug iš 50-60 arų parko, su traktoriniu kaušu sustumiami į tą krūvą.
Vasarą ten pat užmetama nubyrėjusių nuo daigų durpių, na gal pusė priekabos. Tai, kas vadinama buitinėmis atliekomis - lašas vandenyne.
Tai ir nežinau, kas jiems nepatiko. Iškeliauti negalėjo, artimiausia kaimynų komposto krūva - gal už pusės kilometro. Žodžiu, sudėtingiau, nei Kolumbui Ameriką atrasti.

Daigai vis labiau džiugina. Šiandien jau radau sudygusią vingiorykštinę kraujažolę, dar visokie kalasi. Labiausiai laukiu diktono, gal šiemet pasiseks. Pernai per durnumą pašėriau kinus iš Aliexpreso. Prisisakiau visokių sėklų, mol būsiu gudri ir prasisuksiu popigiai.  Atsiuntė visko, tik į reikiamas sėklas nieko panašaus. Arba nedaigias. Vienintelės panašios į ežiuoles iš gal 10 veislių ežiuolių buvo baltos. Tai šiemet jas pasėjau. Ko gero, nieko iš jų nebus.

Mano knifofijai po kibiru irgi amen. blink.gif  doh.gif

Del slieku, tai jeigu kurmiai nesuvalge per ziema, tai pasidalinsiu, dar neapziurejau kompostines mirksiukas.gif Tiek prisiveisę buvo, kad jau pykino pažiūrėjus. ax.gif

Pirmametę knifofiją parsinesiau i garaža, želia jau.

Jeigu būsi kantri, tai kai išsiples eziuoles, pasidalinsiu. Dabar tik seklu turiu, bet is ju gal maza naudos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 13 kovo 2017 - 17:37
Pariuke, kokių ežiuolių sėklų turi? Gal pilnavidurių? Būk žmogas, surink, jeigu paukščiai nesulesė. Įdomu būtų pasižiūrėti, ar iš pilnavidurių nors koks procentas tokių pačių gaunasi?
Kai po žiemos išsibarsto paprastos ežiuolės, tai jų pridygsta , kur tik kauptukas neužmato.

Smilgos balkone - turėtų būti visai gera mintis. O kodėl ne kokie vijokliai? Ar noras yra ir žiemą atsitverti?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 03 13, 15:40)
Reikia pasiūlyti Gedimino kalną apsodinti melvenėmis. Kad šlaitus sutvirtinti. O kaip būtų gražu rudenį, kai jos pataptų auksinėmis! Įsivaizduojate? Galėčiau parduoti kelias desėtkas, jeigu ką...

bijau, kad melvenes kalnui nebepades... biggrin.gif

QUOTE(EnBlanc @ 2017 03 13, 16:01)
Sveiki, esu visiškai pradedančioji, bet noriu pasigražinti balkoną. Gal galėtumėte rekomenduoti ar įsivaizduojat kas per augalas yra tokios gana aukštos (gal apie 0,5-1 m) , tankios tokios kaip dekoratyvinės smilgos.
Balkonas pietų/vakarų pusėje, atokaitoj, be šešėlio. Iki šiol auginau petunijas ir kt., bet šiemet noriu aukštesnių augalų "sienai" padaryti nuo kaimynų. Ar gal kažką kito rekomenduotumėt, kas pakęstų karštį  4u.gif

galima butu bandyti lendrunus, nes miskantams vargu ar patiks augti vazone...
pas mano gimines, 5 auksto balkone, kokius 20 metu vazone auga vinvytis. Rudeni jo lapija graziai raudona, jaukumo balkonui priduoda...
Papildyta:
Tiesa, ivertinau, kad siemet itin svelnios ziemos buta: kapsciaus darze ir radau zydint ziedus zemuogiu. taip ir nesupratau ar cia jos jau siemet ar nuo pernai rudens po sniegu su visais ziedais perziemojo blink.gif beja, kas nedziugina, tai, kad kazkokios zoles irgi jau su smilgomis- seklas brandina. o zliuges tai turbut kiaura ziema zydejo doh.gif pjoviau braskiu senus lapus, tai kirmeliu visokiu po jais- ir pliku, ir gauruotu, ir zaliu, ir juodu, ir rudu, ir visi gyvi- jau kazkur skuba... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 13 kovo 2017 - 19:39

Mano mama šiemet balkone irgi smilgas augins, ašuotes +  heliotropai. Bet čia neaukštas derinys. 

Pas mane žiema irgi nebuvo šalta, bet pliko šalčio pakako, kad iš braškių kaži kas ar bebus likę, piktžolės aišku želia smagiai, gyvasties aplink pilna, o kaip bus su kenkėjais ateitis parodys, viliuosi kad plikas šaltis čia bus savo darbą atlikęs.

Atsakyti

Ir aš rašaus į laukiančių mirtingųjų būrį.O kokios rūšies Jūsų melvenės?

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 13, 18:06)
Smilgos balkone - turėtų būti visai gera mintis. O kodėl ne kokie vijokliai? Ar noras yra ir žiemą atsitverti?

Net nežinau. Gražu biggrin.gif Viso ploto nenoriu uždengt, tik kad kavą geriant kaimynams šiek tiek užstotų biggrin.gif
Nepaminėjau, kad balkonas visiškai atviras, terasa turbūt skaitytųsi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2017 03 13, 20:03)
<p>Mano mama šiemet balkone irgi smilgas augins, ašuotes +  heliotropai. Bet čia neaukštas derinys. </p>

Ačiū, paieškosiu kas čia per augalai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti

Tai balkonas pas jus ar terasa? Nes jei vazonai stovi ant grindų tai prisidengimui iš ties reikia gana aukštų augalų. Su ašuote neprisidengsit :) 

Atsakyti
QUOTE(EnBlanc @ 2017 03 13, 16:01)
Sveiki, esu visiškai pradedančioji, bet noriu pasigražinti balkoną. Gal galėtumėte rekomenduoti ar įsivaizduojat kas per augalas yra tokios gana aukštos (gal apie 0,5-1 m) , tankios tokios kaip dekoratyvinės smilgos.
Balkonas pietų/vakarų pusėje, atokaitoj, be šešėlio. Iki šiol auginau petunijas ir kt., bet šiemet noriu aukštesnių augalų "sienai" padaryti nuo kaimynų. Ar gal kažką kito rekomenduotumėt, kas pakęstų karštį  4u.gif

Šiemet sodinsiu soras į du aukštokus vazonus. Bet tinka ir lendrūnai, ir miskantai tam reikalui ;)
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 03 13, 20:26)
<p>Tai balkonas pas jus ar terasa? Nes jei vazonai stovi ant grindų tai prisidengimui iš ties reikia gana aukštų augalų. Su ašuote neprisidengsit smile.gif </p>

biggrin.gif Susivėliau biggrin.gif
Pas mus terasa, kurią dengia tik turėklai. Turiu 3 vazonus 40 cm aukščio ir norėčiau augalų apie metrą aukščio. O jei augalai galėtų žiemot tuose vazonuose lauke (nžnau ar įmanoma apskritai), būtų puiku unsure.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 03 13, 20:27)
Šiemet sodinsiu soras į du aukštokus vazonus. Bet tinka ir lendrūnai, ir miskantai tam reikalui ;)

Paguglinau, kad visi jie labai panašūs biggrin.gif O kurie geriausiai pakenčia kaitrą ir apie metrą aukščio? Soros gal? Tuos ir pirksiu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti

Pas kokį vokietį? Prašome nuorodą į studiją. smile.gif

http://www.ebay.de/i...IMAAMXQCgpRzdHl

pas ji daug kas po 1 eur, siuntimas 3 eur uz viska

Atsakyti
QUOTE(EnBlanc @ 2017 03 13, 21:04)
Paguglinau, kad visi jie labai panašūs  biggrin.gif O kurie geriausiai pakenčia kaitrą ir apie metrą aukščio? Soros gal? Tuos ir pirksiu  4u.gif  biggrin.gif

žemutis miskantas

sora iki 0,8m

smailiažiedis lendrūnas, nuo 1,3m - gražios vertikalios formos, anksti pavasarį prabunda, pirmi du daug vėliau. Man tai jie labai skirtingi biggrin.gif

Atsakyti
Balsiete, pamėginkit savo vargstančius daigelius ir nedygstančias sėklas palaistyti vandenilio peroksido tirpalu, vaistinėj parsiduoda 3 procentų, litrui vandens pilkit 2 šaukštus, labai geras dalykas, naikina grybelį, turi antibakterinį poveikį, stiprina šaknų sistemą, purena ir išvalo žemę, aš tokiu tirpalu aplamai karts nuo karto laistau visas gėles ir daržovių daigus, super efektas, ir lapus apipurškiu, kai lieka, tik reikia jį išnaudoti iškart, nes po kelių valandų vandenilis skyla ir poveikio jau nebeturi. Galite jame ir sėklas pamirkyti prieš sėjant, mano pomidorų sėklos dabar mirksta kaip tik. Žodžiu, tikras gėris tas vandenilio peroksidas ir natūralus visiškai, trąša ir vaistas viename. Dar juo galima šiltnamį išsiplauti ir išsidezinfekuoti, pamėginkit, gal padės.
Atsakyti