QUOTE(jot.ka @ 2016 05 17, 21:03)
Pas mane tarp šluotsmilgių vingiuoja baltų ežiuolių juosta, 'Alba', jos sudaro didžiąją dalį, ir 2-3 vietose šmėstels 'Magnus superior'. O terasiniame gėlyne ežiuolių nedaug, ten irgi baltos, tik ne 'Alba' , o 'Happy star', iš rožinių vienas egzempliorius 'Rubinstern' ir vienas 'Magnus'(Tik tiek sėkmingai peržiemojo). Susodinti grynai iš smalsumo, koks gi skirtumas yra tarp rožinių ežiuolių veislių
, beje kaip ir tarp baltų.
Mano akiai dabar gėlyne labiausiai kliūva vėlyvų žolių stagarai, turiu galvoje soras. Kaip jos vargiai bunda, tuo tarpu ankstyvosios žolės tiesiog verčia širdį dainuoti. O kaip šiuo metu atrodo drėbūnai?Dailūs kupsteliai, ar irgi kaip soros, vos lendantys?
Su drėbūnais viskas ok, ypač vyresniaisiais, kurie jau ketvirtus (ar trečius? nepamenu...) metus čia. Jie anksti pradeda želti. Jei visi būtų 3-4 metų, plikos žemės nesimatytų, nors susodinau juos su 30-40 cm tarpais. Labai dailūs kupstai. Savaitgalį nufotografuosiu padėjimui čia. Dar labai dailūs šiuo metu yra lendrūnų giminaičiai
Stipa calamagrostis, - kupsto forma, spalva ir lapų architektūra analogiška drėbūnams, tik išmiera žymiai didesnė. Deja, iš 5 šių augaliuku grožiu pasižymi tik 1... Jiems reikia laiko, ramybės ir geros vietos. Iki pernai metų jie turėjo tik laiką...
Pernai gerą vietą gavo 2, tačiau persodinimas vieną iš jų paveikė labiau nei kolegą. Kitus 3 čia perkėliau prieš porą savaičių. Žiūrėsim, kaip bus. Šiaip jau pas Rasą šis žoliukas man padarė didžiausią įspūdį absoliučiai tobulas, bet... ne pievinis, nes labiau solistas.
Beje, iš žoliukų labai gerai dabar atrodo pernai pasodintos zuikio/gegutės ašarėlės tankūs (greitai plečiasi), kuplūs, sodriai žalios spalvos sultingi kupsteliai.
Dėl ežiuolių, tai šiemet turėčiau pamatyti pernykščio įdirbio rezultatus tolimiausioje saloje jų ten tarp barzdūnų ir šluotsmilgių pritupdyta 17: 10 baltų WHITE SWAN ir 7 riožinės AUGUSTKONIGIN. Visos peržiemojo. Turėtų gerokai žybtelti baltai-riužavai! Nors normalaus derliaus reikėtų laukti jau nuo kitų metų. Barzdūnai, aišku, kaip ir jūsiškės soros, šiuo metu vaizdelį stipriai gadina, pašaliečiams keldami klausimą kas čia per nesąmonė? !...
Trečioje saloje oranžinių ežiuolių gojelyje dar liko laisvos vietos (pirmas atvejis per 5 metus!), tai jau dabar seilė varva, pagalvojus, kad galėsiu ten įkurdinti kažką naujo, bet su protu ir į temą. Tai bus ežiuolės, aišku, bet kokios? Gal geltonos? Yra įtarimas, kad tos mano a la oranžinės bus iš neilgaamžių, o jei taip, tada jas reikės kuom nors keisti. Rausvų nesinori, tai tada kokios? Turint omenyje, kad šioje saloje yra tokie spalviniai plėmai (žolynais atskirti): rausvas (ežiuolių Fatal Attraction ir galiorkoje nonameų), gelsvas (gludai Moonbeam), blyškiai oranžinis/surausvėjantis (ežiuolės) ir melsvas (katžolės). Rausva su geltona... ir dar mėlyna... net vėliavų tokių nemačiau, išskyrus 1...
Gal turite kokių minčių?