Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Gaudvilė @ 2016 05 13, 20:13)

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 05 13, 23:22)

Ačiū 4u.gif
Bandysiu sėklas sėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 05 14, 22:13)
Tai va, po šitos rūsčios žiemos bekasinėdama radau pamirštus ir išgyvenusius kardelius. Jau ir daigai prasimušė. Galtonijų visur pridygo, o atrodo, visas žiemai susirinkau.

linksmai skaitosi biggrin.gif pas mane per ziema pamirsta kana isgyveno. o iskasta numire, nes pamirsau inesti is nesildomos patalpos i sildoma.
Atsakyti
Labai vertingos leliumai pastabos apie augalų ilgaamžiškumą, dėkoju 4u.gif

Kalbant apie nuostolius, pas mane kažko beveik nesirodo monardos - M. menthifolia tai dar keli silpni diegeliai matyti, o "Beauty of Cobham" ir dar kažkokią dar vieną rudeniop sodinau - visai nieko. Ar jos vėlokai atželia?

ir dar kemero nėra - irgi vėlai pasirodo ar jau atia? Jaunas, sodintas tik rudens pradžioje...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 05 16, 09:34)

ir dar kemero nėra - irgi vėlai pasirodo ar jau atia? Jaunas, sodintas tik rudens pradžioje...

Jei pernai sodintas, tai gal dar nenurašykit, jie išties vėlyvi, bet pas mane per karštąją savaitę išlindo ir jau gerokai pašoko.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 05 16, 09:34)
Labai vertingos leliumai pastabos apie augalų ilgaamžiškumą, dėkoju  4u.gif

Kalbant apie nuostolius, pas mane kažko beveik nesirodo monardos - M. menthifolia tai dar keli silpni diegeliai matyti, o "Beauty of Cobham" ir dar kažkokią dar vieną rudeniop sodinau - visai nieko. Ar jos vėlokai atželia?

Auginu/auginau tik raudonųjų monardų hibridus, tai Kaune priemolyje labai dažnai iššąla. Todėl atsargai įnešu su vazonu į vėsią patalpą. Lauke paliktos šiemet irgi nesirodo. Žemėse labiau į vakarus peržiemoja, tik šiais metais dar nemačiau, tai negarantuoju.
Rūgtis 'Firedance' vos gyvas lauke - du maži daigiukai lyg komoje, nors keras dar nėra senas ir pasodintas pagerintoje vietoje. Atsargos vazonuose jau gausiai sužėlę.
Plokščiastiebėms gyvatbarzdėms 'Nigrescens' ši žiema buvo blogesnė, nei praeitos besniegės. Teko nukirpti iki žemės, dar neatželia. Nešiojamos gerai atrodo.
Atsakyti
Turiu vieninteles raudonas paprastas monardas, tai tos jau senai pas mane bruzda. Tik siemet labai netolygiai- vienos vos is zemes islinde, o kitos- jau dvieju sprindziu. panasu, kad jos eme ir issibegegiojo- auga aplink ta vieta kur pernai/uzpernai augo, o siemet tas vidurys ispliko.
Atsakyti
o kaip pas su heucheromis-alūnėmis ar visos islindusios, pas mane ziuriu vienos lenda, o kitos net nzn. gal nusalo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2016 05 16, 14:17)
o kaip pas su heucheromis-alūnėmis ar visos islindusios, pas mane ziuriu vienos lenda, o kitos net nzn. gal nusalo. smile.gif

Maniškės irgi labai skirtingai - vienos peržiemojo su lapais, net iškirpti nereikia, kitų nauji nemaži, senus tik nukirpau. Kelios turbūt iššalo. Net nežinau nuo ko priklauso, beveik toje pačioje vietoje peržiemoja skirtingai, tai tos gal lepesnės neišgyvena. Bet ir raudonlapės heucheros skirtingai žiemojo - Marmalade augo dvejose vietose, bet išliko tik vienoje, iššalo Milan, o netoliese Sashay klesti.
Atsakyti
Monardos linkę pabėgti, pas mane yra sėjinukų, tai kiek mačiau visi gyvi, o alūnės visos žiemojo plastikiniuose vazonėliuose neįkastos, visos gyvos, jau žiedus kelia. Ir bordinės, ir 'Marmalade' ir žalios.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 05 14, 16:16)
<...>
pas mane panašus procesas  biggrin.gif , aš taip iš terasinio išnešinėju ir parnešinėju kitas, bet kaip jau rašiau didėja plotai, mažėja įvairovė.  plotai ir pas mane per maži didesniems vienarūšiams lopams, tai pasirinkau vieną žolę - šluotsmilgę kuri užima pagrindinę žolių masę, ir pravingiavau per abu gėlynus, kiek įstrižokomis bangomis, na bus matyt kaip tai atrodys, bet ir pas mane žolėse bus ežiuolės, tai ko gero  panašumo mūsų pievose šiemet bus daugiau smile.gif

Ežiuolės su žolėmis belenkaip gerai eina... tad turėsim kuom pasidžiaugti... smile.gif Kokios pas jus ežiuolės, priminkite prašom? Tikiuosi, kad jūsiškis fotoaparatas bendrą vaizdą įžiūrės, kai ateis laikas, ir mums parodys. Mano atveju tai būtų per sudėtingas uždavinys agregatui. Akimis tai dar dar, gal kaip nors ir pajamtum...
Maniškio augalyno trečiąją salą galima būtų įsivaizduoti, kaip nuo taisyklių žiauriai nukrypusį trikampį, kreivą (kitos kraštinės irgi ne tiesios) įstrižainę atsukusį į jį įsivaizduojantį, o dešinį kampą tiesiog nusilaužiusį. Šiame trikampyje štai kas dedasi:
1. kairiajame kampe gyvena berods 10, gal daugiau, drėbūnų su berods 5, gal mažiau, ežiuolėmis FATAL ATRACTION
2. toliau nuo kairės kraštinės iki nulaužto kampo, bet į įstrižainę įsibesdamas kiek žemiau jo, pravingiuoja 5 STIPA CALAMAGROSTIS, paskutinis įstrigęs tarp 2 gludų MOONBEAM
3. už jų per vidurį yra oranžinių ežiuolių gojelis be žolytės priemaišų, tiesiog 5-7 ežiuolių pulkelis ir tiek,
4. galiorkoje 4 aukštos ir skirtingų rūšių bei spalvų ežiuolės, perskirtos 2 smailiažiedžių lendrūnų, o paskutinė prisišliejusi prie 2 katžolių WALLKERS LOW.
5. aukščiau ir dar aukščiau paminėti gludai ir katžolės atskirti melvene CORDOBA. Šis kolektyvas ir užima nulaužtą kampą ir net užgriebia kiek žemiau jo.

Jei tuom pasakojimas ir pasibaigtų, būtų vos ne pieva, bet gi nesibaigia. Dar tame trikampyje gyvena: 2 miskantai, juodulis astras, kraujalakė PINK TANNA, 2 melvenės EDITH DUDSZUS ir 4 melvenės VARIEGATA ir 1 balta ežiuolė. smile.gif Vienžo, fotoaparatui šitos įvairovės būtų ryškiai per daug...
QUOTE(jot.ka @ 2016 05 14, 16:16)
gal artimiausiose ausyse sumažėsjus augalų įvairovei bus lengviau ir idėją pamatyti?
<...>

Kas dėl pirmųjų 2 salų, tai jose įsitaisiusios mano pirmosios kompozicijos, o tiksliau, jų liekanos – 1) saulainių, rykštenių ir Ko 2) mažųjų astrų, rūgčių TAURUS ir kraujalakių. Sentimentai kol kas neleidžia jų suvisam atsisakyti ir idėją kitokią pamatyti. Tiesa, rykštenes ir 2 iš 3 kraujalakes išnešiau dar pernai. Šiemet stebėsiu rūgtis ir saulaines, visos pernai atšviežintos, tad turi parodyti geriausią, ką moka. Jei neparodys, bus lengviau apsispręsti.

Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2016 05 16, 15:17)

Mano alūnės puikiai atsilaikė ir subujojo. Tik su viena rausvalape jau 3 m.niekaip nesusitariam, kad augtų... Vos keli mažuliukai lapeliai išlindę.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2016 05 16, 15:17)

kad jos net nesulenda niekur, kaip ir visžalės yra. Tik viena apdegė nuo žieminės saulės. Bet jau seniausiai atsigavus. Geriausiai pavėsyje augančios gyvena.
Atsakyti