Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Daisoja, ačiū. Pasiskaičiau, bandysiu pradžioje vazone auginti. Nors buvau pasodinusi tiesiog saulės atokaitoje, bet gal žemė per gera. Gi pageidauja uolų.( ir kur man jų gauti)
O dėl vilkdalgio. Pasižiūrėjau nuotraukas tos ensatos, nagi po medžiais auga. hmm.gif Kažkur buvau radusi Jediaros postus, ji lyg augina ir žydi pas ją. Pas mane pusiau pavėsyje, šiltoje drėgnoje vietoje. Kaip jau bus taip, matysiu pavasarį. Bet jų kokių gražių yra, jaučiu vėl prisipirksiu kaip kvailys ropių.
Atsakyti
Taip supratau, kad Ferraria kambarinis žiemą.
Jediara man atrodo 6 zonoje gyvena.
Kiek žiūrėjau ensatų nuotraukų, tai tėvynėje tvenkinių pakrantėse vasarą auga.
Atsakyti
Su pusiaužiemiu! Pavasariop temelė atsigavus mirksiukas.gif aš irgi tyliai po katalogus kuičiuos. Pasidalinkit, mergiotės, jei galit, patikimu lenkų gėlynėlių augintojų-olatintojų katalogu su kainomis.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 01 24, 11:11)
Parodė žiedynus pentiniai: pirkau baltus ir mėlynų miksą. Gaila, kad mikse gana vienodi pentiniai - arba tamsiai violetiniai su baltu viduriu, arba tokie mėlynai violetiniai pereinamos spalvos. Labai norėjau skaisčiai žydrų, bet tokių, deja, neišaugo...

Aš irgi pernai iš sėklų auginau va tokius. http://www.e-seklos....ius_caroline_f1. Irgi radosi tik melsvi tamsiau ir šviesiau. Labai jau gražu ir noriu dar kitokių ir dar. Tačiau vienas dalykas nepatinka - kaip pentinius, taip reikia pagaliuko, nes sunkūs žiedynai ir išlinksta. Raizgiau plona vielute bent poroje vietų.
Gal ne visi taip nes rašo Darželinis pentinius Galahad žiedai sniego baltumo, pusiau pilnaviduriai, tvirti stiebai. Tai gal yra kur nereikia pagaliuko. Šiuos atrodo išKaimo pernai rodė nuotraukoje. Ar tas "tvirti stiebai" sako, kad galima be žagaro apsieiti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 25, 18:42)
blink.gif  blink.gif  blink.gif O velniava. Kai pirkau, buvo parašyta , kad šalčiui atsparus. 

Pas mane japoninis vilkdalgis lauke auga jau kokius 5 m. (Kaišiadorių raj.) Paskutinius 2-3 m. žydėjo, didžiuliais, delno dydžio žiedais. Suaugęs nemažas krūmas. Kai pirkau, irgi rašė, kad atsparus šalčiui, tai aš per daug nesijaudinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 26, 08:33)
Aš irgi pernai iš sėklų auginau va tokius. http://www.e-seklos....ius_caroline_f1. Irgi radosi tik melsvi tamsiau ir šviesiau. Labai jau gražu ir noriu dar kitokių ir dar.  Tačiau vienas dalykas nepatinka - kaip pentinius, taip reikia pagaliuko, nes sunkūs žiedynai ir išlinksta. Raizgiau plona vielute bent poroje vietų.
Gal ne visi taip  nes rašo Darželinis pentinius Galahad žiedai sniego baltumo, pusiau pilnaviduriai, tvirti stiebai. Tai gal yra kur nereikia pagaliuko. Šiuos atrodo išKaimo pernai rodė nuotraukoje. Ar tas "tvirti stiebai" sako, kad galima be žagaro apsieiti.

Kuo didesnis grožis, tuo sunkiau jį išlaikyti. Turiu tą Galahad. Kol auga į saulę 10-12 stiebų, atrodo labai tvirtai. Pražysta, super gražu. Iš štai netikėtai ( pagaliau gi pats audrų sezonas) užslenka debesys su perkūnija ir vėju. Kad ir kokio tvirtumo būtų stiebai, išlaikyti 50 cm ilgio žiedyną, o dar dėl lietaus pasunkėjusį dvigubai trigubai misija neįmanoma. Pagal elementarius fizikos dėsnius svorio centras persikelia į viršų ir nuo vėjo nusicentruoja žemyn.
Stengiuosi auginti pentinius tarp kitų aukštaūgių, geriausiai krūmų. Tada špagato aplink stiebus, iš vieno pusės parišu prie vieno krūmo ar atramos, iš kitos pusės prie kito. Tada kažkaip dar išsilaiko. Tik svarbu nesuvėlinti šito darbo, suvaldyti jau pražydusį bergždžios pastangos. Prie namo turiu melsvų įvairių mėlynų - violetinių eilę. Įsaulyje užauga iki 2,5 -3 metrų. Kol dar nežydi, kalu stiprius kuolus keturkampiu, per ilgį prikalu tvirtas lysteles. Tada tarp jų špagatu padalinu į skyrelius kiekvienam kelmui. Viskas. Po savaitės kuolų nesimato, viskas po lapais. Užėjus vėjui nebeturi kur dingti, tik savo teritorijoje kiek pasilanksto. Nemažai auga palei kalninių pušų gyvatvorę. Tai su jais paprasčiausia. Reikia tik daug plono špagato, po kelis stiebus rišu prie pušelių. Jokia audra neišlaužo.

Ausma, nuraminote 4u.gif Reiškia, japoninius galima auginti. Pas mane gal kiek šilčiau būna.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 26, 10:07)
Kuo didesnis grožis, tuo sunkiau jį išlaikyti. ....

Dėkui. Reiškia tenka susitaikyti su tuo, kad riboti judėjimą reikia visiems pentiniams. Ir pirkti tai ko norisi, o ne "tvirtus stiebus" Taip, pilni lietaus žiedynai nulinksta. Ir tie šoniniai iš pažastėlių irgi, nors ir mažesni. Oho 2,5 -3 m . Pas mane taip nebus, nes matyt tik derlinga žemė taip išugdo.
Turiu mėšlo krūvą atvežto rudenį , tai koks karutis kitas bus gėlyno tonuso palaikymui. Gal ir įtręšiu link senatvės. Apie įtręšimą jau minėjo Vobla (na ta, kurios žemė už mano kalninių pušaičių biggrin.gif )
Atsakyti
Na taip, tas išsivartymas - išsilankstymas tai problema. Man įdomu, kaip rašo natūralistinių želdynų propaguotojai, kad nieko nereikia rišti. Turbūt renkasi tvirtesnius augalus, plius kai susodina masyvais, tai matyt vieni kitus prilaiko. Per 'Sodininkų pasaulį' kelis kartus mačiau, kad kai augalai būna maždaug pusiau užaugę, juos ne riša, bet tarp jų prikaišo išsišakojusių šakelių aukštyn kojomis. Beaugdami augalai jas paslepia, o tos šakelės po to juos prilaiko ax.gif

Supratau, kad pentinius teks rimtai rišti - mano pirmamečiai pernai po lietaus atsiguldavo ant žemės, o buvo dar tik mažiukai...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 26, 09:25)
m . Pas mane taip nebus, nes matyt tik derlinga žemė taip išugdo.

Na, žeme nesiskundžiu. 62 balai vietomis siekia smile.gif
Kažkaip nesuvokiu pentinių natūralistiniame peisaže. Man jie kaip tik čiustijamų gėlynų augalai. Gal vietoje pentinių rinktis kurpeles? Nors mūsų gatvėje mačiau didelis kupstas vejoje pasodintas ir dėl visa ko kuoliukas.

Kas ieškojote lenkų augalų .
http://kwietnik.com.pl/pl/c/Byliny/1

Tik nėra žinių, kaip su siuntimu į užsienį. O ir palėkti tolokai , kažkur už Krokuvos. Bet pasirinkimas įspūdingas.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 26, 09:25)

Turiu mėšlo  krūvą atvežto  rudenį , tai koks karutis kitas bus gėlyno tonuso palaikymui. Gal ir įtręšiu link senatvės. Apie įtręšimą jau minėjo Vobla (na ta, kurios žemė  už mano kalninių pušaičių biggrin.gif )

biggrin.gif o zinosiu kur su karuciu nubegti, nes mano meslo kruva rudeni ant darzo sugule.
o kas del pentiniu tai turiu zemus( iki metro), tai siti nors galingais ziedynais net mano veju pagaireje atlaiko . Magic fountains kiek pamenu, beda ta, kad uzpernai man i juos miltlige isisuko ir pernai jau smarkiau visus apsedo. nei jokie purskalai nepadejo unsure.gif
Atsakyti
Na ir pas mane pentinių yra. Beveisliai paprasti iš močiučių gėlynų užveisti. Taigis vat ir negaliu paaiškint, bet pas mane jie augo vienam plotely, ir nerašioti, apie vėjus pajūry pasakot turbūt nereikia. Nieko, gyveno, yra tekę kraštinius žiedynus po audros nukirpt, bet iš esmės augo be nuostolių. Apskritai pastebėjau, kad pas mane atviruose laukuose, augalai auga kiek kompaktiškesni, bet tvirtesni. Gal tiesiog prisitaiko prie esamų sąlygų? O gal žemė priemolis be jokio papildomo pagerinimo įtakoja? Pernai to pentinių ploto neliko, sukėliau visus į patvorį tarp miskantų, kol miskantai auga, prilaiko ir pentinius, o po to nesimato pentinių negrožio. Bet pernai pirmamečius vėjas aplankstė.
Atsakyti
Nuo miltligės labai gerai padeda pats pigiausias ir stipriausias alus paduodamas 'bambaliuose' smile.gif Aš taip pat raišioju savo pentinius, bet kai užlyja stiprus lietus vis tiek jie nulūžta. Gal reikėtų bandyti ir aukščiau pradėti parišinėti ax.gif Na, bet tie nulaužti labai gerai puokštėse žiūrisi, o tai vis gaila būtų kirpti.
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti