Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Žinau, kad šilingės labai jau plečiasi. Kažkada per kvailumą ančiasnapę šilingę pasodinau tarp rožių. Tai dabar nežinau, ar rožę iškasti ir tik tada šilingę išnaikinti, ar bandyti šilingę išraustyti. Tokios įkyrios raudonos šaknys į visas puses kad varo. blink.gif Nors garži, ilgai žydi ir prie tamsių rožių dera. Reikia sugalvoti, kur ją nekenksmingai įkurdinti.
vartotojo įkelta nuotrauka

O alūnių raudonai violetiniais lapais pasidairau įdomesnių veislių, bet reikėtų kažko aukštesnio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 24 sausio 2017 - 15:50
Taip, teisingai, persodinimas nelabai patiko. Kai pamačiau, kad nusisukę, tai 2-ais metais pavasarį perkėliau į kitą vietą. Gražiai, su kupstu žemės , bet vistiek buvo sutrikdytas augimas. Atrodo, kad jos turi kamieninę šaknį.
Perskaičiau ką tik flores.lt - Dauginamos sėklomis ir kero dalijimu. Keras dalijamas pavasarį, tačiau gana sunkiai.
Gera žinia , kad pačios pasisėja. Aš rudenį pribarsčiau sėklyčių prie senųjų krūmų ir truputį užbėriau žeme. Gal išdigs. Žinau vietą, nekrutinsiu .
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 24, 15:48)
Taip, teisingai, persodinimas nelabai patiko. Kai pamačiau, kad nusisukę, tai 2-ais metais pavasarį perkėliau į kitą vietą.  Gražiai, su kupstu žemės , bet vistiek buvo sutrikdytas augimas. Atrodo, kad jos turi kamieninę šaknį.
Perskaičiau ką tik flores.lt  - Dauginamos sėklomis ir kero dalijimu. Keras dalijamas pavasarį, tačiau gana sunkiai.
Gera žinia , kad pačios pasisėja. Aš rudenį pribarsčiau sėklyčių prie senųjų krūmų ir truputį užbėriau žeme. Gal išdigs. Žinau vietą, nekrutinsiu .

Man irgi pasirodė, kad šaknis pagrindinė viena, už tai ir nesigavo padalint, o sėjinukų manau tikrai rasit, aš visam gėlyne randu.

O ančiasnapė šilingė pas mane ne tik kad nespėjo išsiplėst, bet išnyko antrais metais, po žiemos neradau nieko, lyg niekad ten augusios nebūtų. Nesupratau kodėl, bet tais metais ne man vienai taip nutiko, tai gal žiema pasirodė nedraugiška.

Beje, Lietuvos kitam krašte gal dar žiema, o aš šeštadienį saulutei šviečiant visai smagiai paravėjau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 24 sausio 2017 - 15:54
Šeštadienį nebent sniegą ravėti pas mus smile.gif
Sakyčiau, ančiasnapė irgi nemyli persodinimo. Nusipirkau, vos kvapsėjo gal du metus. Bet paskui jau atsigriebė. Pernai apdalinau artimesnes mamkas, reikės pasiklausti, ar prigijo pas jas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 24, 15:47)
Žinau, kad šilingės labai jau plečiasi. Kažkada per kvailumą ančiasnapę šilingę pasodinau tarp rožių. Tai dabar nežinau, ar rožę iškasti ir tik tada šilingę išnaikinti, ar bandyti šilingę išraustyti. Tokios įkyrios raudonos šaknys į visas puses kad varo. blink.gif Nors garži, ilgai žydi ir prie tamsių rožių dera. Reikia sugalvoti, kur ją nekenksmingai įkurdinti.

O alūnių raudonai violetiniais lapais pasidairau įdomesnių veislių, bet reikėtų kažko aukštesnio.

...As labai noreciau, kad pas mane anciasnapes kiek prasiplestu ax.gif . Sodinau keliose vietose, tai vis kokie trys stiebukai. Per sausa zeme.
Del tamsiu silingiu Fireckracher, tai pleciasi, bet gi galima saknis vis prarauti., ka as ir darau. Uztai tinka prie daugelio maziau lepiu augalu. Prie roziu, aisku - nekas mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 24 sausio 2017 - 16:43
Labai norėčiau auginti ančiasnapę šilingę. Labai jau man graži. Bet ne tau Martynai mėlynas dangus, Per sausa, per prasta pas mane. Net ta paprasta šilingė neatrodė gražiai, tai teko panaikinti.
Ypač kai šaknų priplatino 3-4 -ais metais, tai iš viso nulėpusi, nutriušusi vieta buvo.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 01 24, 15:51)

Beje, Lietuvos kitam krašte gal dar žiema, o aš šeštadienį saulutei šviečiant visai smagiai paravėjau smile.gif

uzu Vilniaus norint raveti- reiktu sniega gera sprindi nusikast biggrin.gif o kadangi ant virsaus dar gerokai palijo- tai ir leduka prasidauzyti sniego kasimui. Atrodo tokia maza ta musu Lietuva, o temperaturu skirtumai nepaprastai dideli. Pries kelias savaites negalejau atsistebeti, kad kai uzejo salciai- Vilniuje dienos metu buvo -19( pas mane tomis dienomis daugiau 25 nepakilo, net suns negalejau normaliai pavedziot- visom kojom nuo salcio slubavo), o Klaipedoj tuo metu rode -2. jei lygint su mano parapija- daugiau nei 20 laipsniu skirtumas. apskritai sia ziema ko jau ko, o sniego pas mus netruksta. Kaip uzsnigo lapkricio pabaigoj, tai gal tik per Kaledas trumpam nutirpe buvo( cia, kad butu bjauriau per sventes). Man isvis gavos zapadlo desnis- kelios ziemos buvo besnieges, o masinos padangas droziau scipuotas, tai siemet pirma ziema be dygliu uzsidejau ir gailiuos neatsigailiu, nes nepamenu kaip asfaltas atrodo- vien tik privazinetu balto ledsniegio keliu tenka vazinet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 24 sausio 2017 - 18:54
PO šiandieninės saulutės sniego "nibebėla", nebent kur giliau sunešta. Pilna veja kurmiarausių, kad juos kas visus išdvasintų. Jeigu dabar sugalvos šalti, tai nežinau kuo beklostyti gėlikes reikės. Šiemet budlėjos tokio didumo buvo, kad vėl neapšaltų. Magnolija pilna pumpurų.
Taigi liriopė plika vėpso ir knifofija, o dabar prisiminiau, kad ir sirinė kinrožė taigi liko nedengta. unsure.gif Pernai parsisiųstas vilkdalgis puodo dydžio žiedais ...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 24, 20:03)
PO šiandieninės saulutės sniego "nibebėla", nebent kur giliau sunešta. Pilna veja kurmiarausių, kad juos kas visus išdvasintų. Jeigu dabar sugalvos šalti, tai nežinau kuo beklostyti gėlikes reikės. Šiemet budlėjos tokio didumo buvo, kad vėl neapšaltų. Magnolija pilna pumpurų.
Taigi liriopė plika vėpso ir knifofija, o dabar prisiminiau, kad ir sirinė kinrožė taigi liko nedengta. unsure.gif Pernai parsisiųstas vilkdalgis puodo dydžio žiedais ...

Kaune tai dabar tik pabalinta, nes buvęs gan storas sniego sluoksnis gražiai susileido per praeitą savaitgalį. Vėliau vėl pasniguriavo. Ilgalaikė prognozė nerodo didelių šalčių, bet ja, kaip žinia, nelabai galima pasitikėti ax.gif

Iš Kaimo, raudonais lapais buvau nužiūrėjusi dar vieną įdomų augalą - Raganė 'Purpurea' - niekas neauginate?
Atsakyti
Mūsų kieme pusnys sukastos ant augalų nespėjo tiek susmegti, tai augalai dar storai apkloti ir po lediniu stogu. Lepesnių rododendrų pumpurai išlindo, bet toks žadamas šaltis dar nebaisus.
Baisiai įdomu, kas per vilkdalgiai puodo dydžio. Ar jau taip ir žydėjo pernai?
Stačiąją raganę tik pernai atsisiunčiau, tai nelabai ką galiu pasakyti. Buvo viena maža šakelė, tai šiemet dar nežydės. Tikrai purpurinė, bet greitai miltligę pasigavo, o gal jau tokią gavau.
Kaip lengvai nauji gėlių katalogai išvaro depresiją, o galvojau šiemet nieko nenorėti, pataupyti. Jau ir Darius priima užsakymus, ir Puskelniai naujas nuotraukas kelia.
Atsakyti
Iriso negaliu parodyti, dar svetainė neveikia, žiemos miegu miega. Panašus į šitą, bet toks švelniai žydras su daug tamsių gyslelių ir žiedai buvo be proto dideli kokių 15-17 cm skersmens jei ne didesni wub.gif
http://cebule-kwiato...usto-1-szt.html

Va, ta tamsi raganė man super.
Man irgi depresija, visko noriu, Daugiametėse apžiūrėjau ežiuolių gražių, reikia rododendro vietoje šuns nulaužto ir būtent tokio, koks buvo. Budlėjos reikia Rojal Red, nes pirkta neišgyveno.
Alyvomis kaip ir pasisotinus, , suskaičiavau gal 7 ar 8 veisles. Reikia sibirinių vilkdalgių, reikia garbanotųjų vienadienių. Na, gal kokios vienos dvejų lelijų. Reikia montbrečių, kažkada turėjau oranžinių . Dabar gerai būtų raudonos. Šiemet mačiau vaizdą, kur jų buvo tiesiog jūra. wub.gif O už jų daaaug bandrenių, bet ne mėlynos, o tokios pilkšvos spalvos. iš priekio vilnotosios notros apvadas ir dar kažkas žalio, nepamenu Labai patiko derinys.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 24, 19:03)

na, jau geriau tada sniegas. pernyksciai uzpernyksciai salcio suoliai be sniego man skausmingai kainavo. dabar vel lyg zada -15( jei nepakeis). be sniego ant veju pagaires ir tiek butu jau daug.
QUOTE(Vivica @ 2017 01 25, 07:32)

Iš Kaimo, raudonais lapais buvau nužiūrėjusi dar vieną įdomų augalą - Raganė 'Purpurea' - niekas neauginate?

nu bliamba, nereikejo jos rodyti biggrin.gif uzsimaniau mirtinai....
Atsakyti