A, toks beveik violetinis. Man klemalių sėklos irgi labai gražios. Turiu sirinį klemalį, tai po gėlyną ,,vaikšto" kur pats nori, nežinia, kur kitais metais pasirodys. Labai vėlai dygsta, dažnai nespėja sužydėti, po šaltų žiemų sumažėja.
https://get.google.c...Kw_TvJO0YpQ3CWV
Jų sėklų dėžutės, kaip žalios papūgėlės, bet žiemą pats augalas man negražus, vėjo išvartytas, nupjaunu rudenį.
O gumbinį klemalį bijau lauke palikti. Kada nors tikiuosi išvežti prie Dubysos ant šlaito, ten turėtų jam patikti.
Knipofijos auga siauruose aukštuose vazonuose, vasarą lauke įkasu. Žiemą dažniausiai žaliuoja įneštos į vėsią patalpą, nelaistau, pakanka drėgmės nuo rudens. Ta mano patalpa nelabai tinkama, per speigą pasieniai kartais peršąla, tada jau nežaliuoja. Kasmet žydi tokia smulki, pirkta, kaip 'Little Maid', bet internete ji beveik balta, mano - geltona.
https://get.google.c...nkb9Ot2A1QleInf
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 22, 20:45)
Beje, gal kas žinote, kaip su babtisijų kilnojimu? Ar misija įmanoma? Pasodinau tokioje kvailoje vietoje, kad kaimynai jas garantuotai apvalgo, trys metai , o kaip coliukės taip coliukės.
Jei baptisijos mažos, tai ir šaknis nebus labai ilga, bandykit persodinti, aš persodinėjau.
Bet ar dėl kaimynų jos nedidelės, tai klausimas, nes jos auga labai lėtai. Pas mane jau didelis krūmas, auga dirvone praktiškai gryname smėlyje.
Na va, o sirinis klemalis buvo mano norų sąraše. O kaip pas kitas jis auga? Kažkur mačius nuotrauką, kur labai jau gražus vešlus sąžalynas.
Gumbinis klemalis mano supratimu vienas nereikliausių. Pas mane auga gal 8 metus, molingoje vietoje, tiksliau, kur vedant komunikacijas buvo išverstas molis. Šiaurinė pusė, kartais sniegą plikai nupusto. Labai nesiplečia, bet ir nemažėja.
Kažin, o jeigu knifofijas žiemai kokiais šiaudais uždengti ? Viršuje ant lankų agro arba polietilenas geriau būtų Juk jos sausų vietų augalai, gal bijo labai drėgnos lietuviškos žiemos. Šiemet palikau lauke šitokią
https://www.google.l...AUIBigB#imgrc=_
Vakar apžiūrėjau, lyg gyva sveika. Rašo, kad 6 zona. Buvo sniegu storai užpustyta.
Gumbinis klemalis mano supratimu vienas nereikliausių. Pas mane auga gal 8 metus, molingoje vietoje, tiksliau, kur vedant komunikacijas buvo išverstas molis. Šiaurinė pusė, kartais sniegą plikai nupusto. Labai nesiplečia, bet ir nemažėja.
Kažin, o jeigu knifofijas žiemai kokiais šiaudais uždengti ? Viršuje ant lankų agro arba polietilenas geriau būtų Juk jos sausų vietų augalai, gal bijo labai drėgnos lietuviškos žiemos. Šiemet palikau lauke šitokią
https://www.google.l...AUIBigB#imgrc=_
Vakar apžiūrėjau, lyg gyva sveika. Rašo, kad 6 zona. Buvo sniegu storai užpustyta.
Siriniai klemaliai gal kokiose saulėtose pamiškėse gerai augtų. Gėlyne betvarkę padaro, nes aukščių jie ,,nežiūri". Ir šaknis pakapoti tenka, kad ir netyčia. Nebent kokiame labai ilgai nejudintame pavojus negrėstų.
Knipofijoms šlapios permainos nepatinka. Todėl ir rišti pataria, kaip jukas. Jei bus šilta žiema, po šiaudais iššus. O būdą po langais statyti kažin ar norėsis. Gal jas tiktų sodinti prie sausai dengiamų rožių, kas tuneliais dengia.
Liriopės irgi nepalikinėju. Nelabai ji sparčiai plečiasi, tai atsarginių dar neturiu. Draugei daviau šiemet lauke išbandyti. Gal ir gerai augtų iki pirmos šaltos žiemos. Bet šiemet rimtų šalčių dar nebuvo.
Juodą gyvatbarzdę prieš kelis metus išsodinau lauke, visai gerai žiemojo, o po pernykštės žiemos daugiau nei pusė iššalo. Likę kerai ilgai gaivelėjosi. Jų ir liriopių poreikiai panašūs. O pastaroji pas mane dar nei karto nežydėjo.
Knipofijoms šlapios permainos nepatinka. Todėl ir rišti pataria, kaip jukas. Jei bus šilta žiema, po šiaudais iššus. O būdą po langais statyti kažin ar norėsis. Gal jas tiktų sodinti prie sausai dengiamų rožių, kas tuneliais dengia.
Liriopės irgi nepalikinėju. Nelabai ji sparčiai plečiasi, tai atsarginių dar neturiu. Draugei daviau šiemet lauke išbandyti. Gal ir gerai augtų iki pirmos šaltos žiemos. Bet šiemet rimtų šalčių dar nebuvo.
Juodą gyvatbarzdę prieš kelis metus išsodinau lauke, visai gerai žiemojo, o po pernykštės žiemos daugiau nei pusė iššalo. Likę kerai ilgai gaivelėjosi. Jų ir liriopių poreikiai panašūs. O pastaroji pas mane dar nei karto nežydėjo.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 22, 21:39)
pernai pas mane perziemojo viena apklota sienu ir apvozta plastikiniu kibiru. bet... perziemojo ir dar daugiau nei desietkas, kurios buvo uzklotos pora sluoksniu agropleveles. sitos net geriau atrode. siemet kartojau- tas pacias kisau po plevele, ir ta pokibirine- po kibiru. beda ta, kad man rodos as siemet per ilgai tempiau. kai klosciau, tai jau buvo ir pasale ir gerokai pasnige. kiek uzkliudydavau lapus- tiek atitrukdavo. jauciu siemet bus ne kas...
Aš irgi papasakosiu, kas išėjo iš mano pernai sėtų sėklų - viskas, ką bandžiau sudygo. Parodė žiedynus pentiniai: pirkau baltus ir mėlynų miksą. Gaila, kad mikse gana vienodi pentiniai - arba tamsiai violetiniai su baltu viduriu, arba tokie mėlynai violetiniai pereinamos spalvos. Labai norėjau skaisčiai žydrų, bet tokių, deja, neišaugo...
Visi kiti augaliukai - pradinės stadijos. Barškių - vienas arba du stiebeliai, apie 10 cm. Sudygo net ir 5 diktonai, dydis per vasarą panašus į barškių. Tankiažiedžiai katilėliai - 5 cm skrotelės, kurias dar šliužai apgraužė . Sėjau ir baltą klemalį, užaugino po vieną stiebą apie 30-40 cm, bet nepražydo, tai matysiu, ar peržiemos... Sakot, gana įkyrūs jie? O ar kvepia vanile, kaip apie juos rašo?
Dabar dar žiūrinėju kaukazinę žvaigždūnę, kaip jos jums? Ar ne apie jas kažkada anksčiau čia buvo rašyta, kad užauga kaip kopūstai?
Visi kiti augaliukai - pradinės stadijos. Barškių - vienas arba du stiebeliai, apie 10 cm. Sudygo net ir 5 diktonai, dydis per vasarą panašus į barškių. Tankiažiedžiai katilėliai - 5 cm skrotelės, kurias dar šliužai apgraužė . Sėjau ir baltą klemalį, užaugino po vieną stiebą apie 30-40 cm, bet nepražydo, tai matysiu, ar peržiemos... Sakot, gana įkyrūs jie? O ar kvepia vanile, kaip apie juos rašo?
Dabar dar žiūrinėju kaukazinę žvaigždūnę, kaip jos jums? Ar ne apie jas kažkada anksčiau čia buvo rašyta, kad užauga kaip kopūstai?
QUOTE(Vivica @ 2017 01 24, 10:11)
Sėjau ir baltą klemalį, užaugino po vieną stiebą apie 30-40 cm, bet nepražydo, tai matysiu, ar peržiemos... Sakot, gana įkyrūs jie? O ar kvepia vanile, kaip apie juos rašo?
Na kokios neišlavintos uoslės reikia būti, kad klemalių kvapą prilyginti vanilei. Čia apie tuos, kurie tuos aprašymus sumeistrauja.Man nė iš tolo nepanašu. Toks salsvas kvapas lyg medaus su kažkokiomis žolelėmis. Bet bičių būna daug. Kvepia neįkyriai, tik arti priėjus galima jausti. Man jie sužydi pirmais metais be problemų, tie sėti iš sėklų, tiek savaiminukai. Gal dėl to, kad pas jus baltas.
Beje, kažkada norėjau prie terasos pasidaryti kvapų gėlyną. Nelabai išdegė.
Žvaigždūnes žiūrinęjau, bet man miksas nelabai, išderina kompozicijas. Ar nebus taip kaip su austėja, Susigundžiau, pražydo ir panaikinau
Šiaip dabar ieškau tamsiai vyšniniais ar violetiniais lapais augaliuko, kad tiktų prie geltonų gėlynų.
Kas auginate penstemonus? Koks jų žydėjimo terminas ir ilgumas. Yra visokių rūšinių, tik bijau vėl ne į temą prisiauginti.
ALUNES buna gražiais tamsiais lapais
QUOTE(Vivica @ 2017 01 24, 11:11)
Turiu ir patinka. Tik tiek negerai ( o gal kam ir gerai), bet reikia žinoti, kad jos žiedeliai atsisukę į saulę. Mano žemį ne sviestas, tik tiek , kad patręšiu. Taigi ir žvaigždūnė nėra galingas augalas. Tačiau kuo toliau, tuo labiau patina, nes žydėjimo laikas ilgėja ir toks žiedų gaminimo motoriukas gaunasi. Nepergausiai, bet pastoviai. Turiu jau 3 metai ir tik 4 augaliukus. Galėtų būti daugiau. Geroje žemėje gal ir "kopūstas".
Ačiū už atsakymus apie žvaigždūnę. Tai nieko, kad miksas, po to išsirūšiuosiu, kurios patiks. Vis ieškau, kas ilgiau žydėtų . Aišku, seedaholic labai gražių yra ir atskiromis veislėmis, bet nenoriu dėl vieno-kito pakelio užsisakinėt.
Raudonais lapais pastebėjau, kad yra tokia šilingė, gal jums tiktų, per sodininkų pasaulį keletą kartų rodė. Bet kiek pamenu, linkusi plėstis ...
Raudonais lapais pastebėjau, kad yra tokia šilingė, gal jums tiktų, per sodininkų pasaulį keletą kartų rodė. Bet kiek pamenu, linkusi plėstis ...
Auginu ir aš žvaigždūnes, patvarūs augalai, pas mane apysunkėje dirvoje auga. Bandžiau skaidyt, kažkaip nesigavo, gal dar keras per jaunas buvo, kitus tiesiog persodinau, tai tuos metus praleido vegetuodamos, o kitais metais vėl klestėjo, tai matyt nėra iš tų, kurios mėgsta kilojimą. Beje pas mane sėjasi. Mano kieme jos tik vieną trūkumą turi, amba jau minėjo, kad jos sukasi į saulę. Tai nuo manęs jos nusisukusios būna. Iš Danijos parsivežiau baltų žvaigždūnių sėklų, bandysiu sėt, žiūrėsiu kas gausis.
Supratau, man tai tinka tas sukimasis į saulę - žiūrėtų kaip tik į kiemą, reiškia, bandysiu sėklų imti :-)