Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2017 01 17, 11:22)

Mažųjų sodų atnaujintas radikaliai tinklapis. Ir naujovių yra. Bet čia tiek kiek atsimenu kas buvo. Augalų pateikimas kitoks, nors aname buvo informatyviau. Eini sau ir žiūri, o dabar norint detaliau peržiūrėti reikia lysti gilyn, o po to vėl atgal spausti.
Daugiametės.lt sakė savo naują asortimentą pateiks tik vasario pradžioje. Skambinausi ir domėjausi kodėl neleidžia suformuoti užsakymo. Lyg tai supratau kad irgi keičia tinklapį.
Dėl krunės . Aš bandau iš e-sėklos sėklų auginti. Pernai nedygo. Gal kas ne taip su daiginimu. Šiemet padėjau jau stratifikavimui. Žiūrėsiu kas gausis. Jei ne, tai teks išdygusę įsigyti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 17, 10:47)
QUOTE(Vivica @ 2017 01 17, 11:22)

Mažųjų sodų atnaujintas radikaliai tinklapis. Ir naujovių yra. Bet čia tiek kiek atsimenu kas buvo. Augalų pateikimas kitoks, nors aname buvo informatyviau. Eini sau ir žiūri, o dabar norint detaliau peržiūrėti reikia lysti gilyn, o po to vėl atgal spausti.
Daugiametės.lt sakė savo naują asortimentą pateiks tik vasario pradžioje. Skambinausi ir domėjausi kodėl neleidžia suformuoti užsakymo. Lyg tai supratau kad irgi keičia tinklapį.
Dėl krunės . Aš bandau iš e-sėklos sėklų auginti. Pernai nedygo. Gal kas ne taip su daiginimu. Šiemet padėjau jau stratifikavimui. Žiūrėsiu kas gausis. Jei ne, tai teks išdygusę įsigyti.

pareklamavot, tai perzvelgiau mazuju sodu puslapi. man nauja versija kaip tik labiau patiko.
kazkaip neturiu as dar ikvepimo gelynams- sniego ciut ne iki keliu- gili ziema ir mintys ziemos miegu miega. tiesa, pasivaiksciojau siandien po seklas, elementariausioms darzovems palikau 16 euru blink.gif unsure.gif baisu net namiskiams apie tai prasiziot...
is geliu daug pernai setu liko benames- kas susodinta darze laikinai, kas vazonuose ziemoja( gali ir neperziemot, nes
neprikasiau), tai kazkaip nekyla ranka naujas aukas kankinti. kol kas turiu viena tikrai stipru nora- noriu tos didziosios zundos (Miss Willmotts Ghos) , bet parduotuvese neradau, o viena pakiuka siusti is e- seklu- tingiu. nu gal iki pavasario kaip nors susitiksim, bet dar reik spet stratifikuot... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 17 sausio 2017 - 18:51
QUOTE(Vobla @ 2017 01 17, 18:26)
kazkaip neturiu as dar ikvepimo gelynams- sniego ciut ne iki keliu- gili ziema ir mintys ziemos miegu miega. tiesa, pasivaiksciojau siandien po seklas, elementariausioms darzovems palikau 16 euru blink.gif  unsure.gif  baisu net namiskiams apie tai prasiziot...

biggrin.gif Aš tai gerokai po sėklas pasiganiau. Susirašiau norus į kelis lapus. Pagriebiau skaičiavimo mašinėlę ir pradėjau spaudyti n+n+n+n+n+... Kai skaičius pakilo iki 400 eurų , pabijojau pati sau pasakyti. blink.gif
Nesugalvoju, nuo kurios pusės norus mažinti blink.gif
Pašėlusiai noriu šitos
https://www.google.l...TMGBiEQ_AUIBigB

Pernai parsisiunčiau sėklų, nugi parazitės nė viena nedygo. Kartosiu, gal iš kito pardavėjo.

Pernykščiai atradimai : čiaudulinė kraujažolė, katanachė, dieviško grožio žiognagės. Dar pilnavidurės raktažolės, pavasarį tikiuosi žiedų sulaukti ( pagausiu kurmį, nagus nutraukysiu, viena vargšelė beliko) Dar daug kitokių gėlikių, na ir mano meilė pentiniai. wub.gif Svarbu, daug ir nebrangiai.
Šiemet noriu pabandyti kažką iš spalvotų žolių, pasigirsiu, jeigu pasiseks.
Beje, o tos violetinės tūbės labai pasisėja. Tiksliau jau nevaldomai į veją pasisėjo baltai žydinčių. Jų laimė, jeigu spėja pražysti, dažniausiai su žoliapjove gauna šnai. Spalvotos gyvena gėlyne, bet man vienas minusas - po pietų tampa negražios. Gal todėl, kad pavėsyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 20 sausio 2017 - 22:10
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 20, 23:09)
Pernykščiai atradimai : čiaudulinė kraujažolė, katanachė, dieviško grožio žiognagės. Dar pilnavidurės raktažolės, pavasarį tikiuosi žiedų sulaukti ( pagausiu kurmį, nagus nutraukysiu, viena vargšelė beliko) Dar daug kitokių gėlikių, na ir mano meilė pentiniai. wub.gif Svarbu, daug ir nebrangiai.
Šiemet noriu pabandyti kažką iš spalvotų žolių, pasigirsiu, jeigu pasiseks.
Beje, o tos violetinės tūbės labai pasisėja. Tiksliau jau nevaldomai į veją pasisėjo baltai žydinčių. Jų laimė, jeigu spėja pražysti, dažniausiai su žoliapjove gauna šnai. Spalvotos gyvena gėlyne, bet man vienas minusas - po pietų tampa negražios. Gal todėl, kad pavėsyje.

Oho, kokie norai tų n+n .... Pasukiočiau pirštą , bet kad nepamatysit ,o namiškiai nesupras kodėl taip darau. biggrin.gif
Catananche ir aš pernai užsiauginau iš sėklų, Žydi ilgai, bet skystai kažkaip atrodė. Gal kad pirmi metai. Žiūrėsim kada žiemet pražys ir kokia žiedų gausa bus. Išdžiovinau dalį ir į sausą puokštę su soruolėmis sukišau.
Pas mane violetinės tūbės laibai kukliai pasisėja . Gal sausa žemė savo daro. Matyt nelabai išgyvena. Pastebėjau ir aš, kad būna metas kai jų žiedai skuduriniai tampa. Bet nenervino manęs.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 01 21, 00:19)
Oho, kokie norai tų n+n ....  Pasukiočiau pirštą , bet kad nepamatysit  ,o namiškiai nesupras kodėl taip darau. biggrin.gif
Catananche ir aš pernai užsiauginau iš sėklų, Žydi ilgai, bet  skystai kažkaip atrodė. Gal kad pirmi metai. Žiūrėsim kada žiemet pražys ir kokia žiedų gausa bus. Išdžiovinau dalį ir į sausą puokštę su soruolėmis sukišau.
Pas mane violetinės tūbės laibai kukliai pasisėja . Gal sausa žemė savo daro. Matyt nelabai išgyvena.  Pastebėjau ir aš, kad būna metas kai jų  žiedai skuduriniai tampa. Bet nenervino manęs.

Nereikia sukioti. biggrin.gif Čia man dar ta stadija, kai noriu visko. Žinau, kad praeis. O be to, mano sklypas gėlėms prie namų apie 20 arų, turiu dar ateityje panašiai tiek apželdinti prie gamybinių pastatų.
Katanachė nesakyčiau kad skysta. Irgi pirmametė, bet gan tankiai susodinta, , žiedų nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 21, 10:09)
Nereikia sukioti. biggrin.gif  Čia man dar ta stadija, kai noriu visko. Žinau, kad praeis. O be to, mano sklypas gėlėms prie namų apie 20 arų, turiu dar ateityje panašiai tiek apželdinti prie gamybinių pastatų.
Katanachė nesakyčiau kad skysta. Irgi pirmametė, bet gan tankiai susodinta, , žiedų nemažai.

na, bijau, kad šita stadija tęsiasi labai ilgai, o kai kam niekada nepraeina rolleyes.gif , jei aš tik tiek norėčiau biggrin.gif
Atsakyti
Truputis vasaros

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 21, 22:23)
Truputis vasaros

[url=http://www.part.lt/perziura/4f682db46125178e3410ad1943c3082e187.JPG]

ale viduviu grozis wub.gif pernai tik viena daiga pavyko uzsiauginti, tai siemet nusipirkau nauja pakeli misinio- dvieju atsalviu ruzavi ir balti. o sakiau, kad tik zundos noriu biggrin.gif ir daugiau nieko nesesiu. aha aha...kaip sakoma- dar ne pavasaris...vasaros pradzioje turbut busiu apsikasusisi daigyklomis ir naujais benamiais sodinukais...
Atsakyti
Viduviai per žiemą labai nukenčia. Ne nuo šalčio, nuo iššutimo. Visa laimė, kad patys pasisėja, tai galiu perkelti daigus į tuštesnes vietas. . Ten šalia dar klemalis, tas irgi be saiko sėjasi. Palieku jo sėklų dėžutes per žiemą, gražios jos apšerkšnijusios.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 22, 12:40)
Viduviai per žiemą labai nukenčia. Ne nuo šalčio, nuo iššutimo. Visa laimė, kad patys pasisėja, tai galiu perkelti daigus į tuštesnes vietas. . Ten šalia dar klemalis, tas irgi be saiko sėjasi. Palieku jo sėklų dėžutes per žiemą, gražios jos apšerkšnijusios.

hm... bandau suvokti kaip jie cia issunta? nuo dregmes pertekliaus? jei taip, tai sita ziema ypac tam palanki. sninga/lyja/sninga ir vel ant virsaus lyja. tas mano vienintelis egzempliorius gali ir neperziemot, o seklu nespejo subrandint- tai gerai, kad nusipirkau. dar mastau kaip sia ziema bus su knipofijomis unsure.gif irgi ne pyragai...
Atsakyti
Aš knipofijų jau seniai nepalikinėju lauke. Berods 2011 žiema buvo baisiai šalta, kai visur net vyšnios iššalo, tada net surištom knipofijom blogai baigėsi. Bet pas mane šlapia, tai nėr ko norėti.

Žiūrėjau, žiūrėjau ir neįžiūrėjau nuotraukose klemalio. Tai labai įdomu pasidarė, kuris žiemojantis žiemą gražiai atrodo.
Atsakyti
Pirmoje nuotraukoje raudonas. Va šitoks . Kurie pernykščiai, žydi nuo birželio, kurie naujai sudygę apie rugjūtį. Tik tiek, kad šaknys kaip baobabo, kasiodama už metro randu. Iščiulpia bet kokią gyvybę aplinkui.
http://www.e-seklos....alis_cinderella

Gal galima smulkiau apie knifofijų iškasimą? Kaip saugojate? Ar per žiemą nesudžiūsta , ar kasiojimas nekenkia žydėjimui? Pas mane irgi per kelis kartus jos su nuostoliais. Du tris metus gyvos, paskui po kokios žiemos nerandų nė kaulelių.

Beje, gal kas žinote, kaip su babtisijų kilnojimu? Ar misija įmanoma? Pasodinau tokioje kvailoje vietoje, kad kaimynai jas garantuotai apvalgo, trys metai , o kaip coliukės taip coliukės.
Atsakyti