Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Emvida @ 2016 12 08, 22:20)
Šiandien ir aš  labai pasiilgau vasaros smile.gif .

Labai vasariška wub.gif Čia prie jūsų namų tokie natūralistiniai vaizdai? Gražios tūbės, kiek suprantu, jos daugiametės? seedaholic.com nužiūrėjau panašias baltas, įdomu, kaip jų augimas/žydėjimas per visą vasarą?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
[quote=Vivica,2016 12 09, 08:18]
Labai vasariška wub.gif Čia prie jūsų namų tokie natūralistiniai vaizdai? Gražios tūbės, kiek suprantu, jos daugiametės? seedaholic.com nužiūrėjau panašias baltas, įdomu, kaip jų augimas/žydėjimas per visą vasarą?

Taip, vaizdeliai pas mane. Šios geltonos tūbės yra laukinės, pačios pasisėja, tai smėlingų dirvų augalas. Man atrodo, kad šios žydi ilgai, bet gal dėl to, kad jos didelės ir jų pas mane netrūksta, nes dažniausiai palieku, neišraviu. man jos patinka. O kultūrinės visgi žydi neilgai. Turiu ir tokią baltą, nežinau, gal blogoje vietoje pasodinta, bet pas mane ji žydi gana trumpai ir labai nedidelė. Bet matyt susikryžmino su geltonosiomis ir šalia žydi persikiniai hibridai smile.gif . Ir dar turiu tokią -

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 09 gruodžio 2016 - 12:20
[quote=Emvida,2016 12 09, 13:19]
[quote=Vivica,2016 12 09, 08:18]
Ir dar turiu tokią -

[/quote]

Gražus derinukas su rože wub.gif

Man atrodo, kad čia skirtingos tūbės. Jūsų parodyta geltonai žydinti greičiausiai yra juodoji tūbė, ji tikrai turėtų ilgai žydėti. Ta balta, kurią nusižiūrėjau, irgi yra juodoji tūbė, tik baltoji forma (VERBASCUM NIGRUM VAR. ALBUM), tai tikiuosi irgi ilgesnio žydėjimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 09 gruodžio 2016 - 12:31
Violetinė tūbė (Verbascum phoeniceum). Žydi nuo birželio pirmos pusės iki liepos vidurio. Man labai ji tinka dėl žydėjimo meto . Pradeda baigiantis tulpių bangai , o baigiant perduoda lelijoms.
Atsakyti
Tūbėm susižavėjau senokai, tai dabar nepasakysiu, kokia ta baltoji, kažkada labai seniai siunčiausi sėklas, liko tik viena. Rausvoji iš paskutinės nuotraukos pirkta turguje prieš keletą metų, bet irgi neilgai žydi, bet pas mane labai sausa, nors "lietuviškoms " tai nesvarbu.
Atsakyti
Tos geltonos senovines tubes tai labai uzsiseja, darze ju gyvas galas kiekvienais metais. Viena kita palieku, bet i komposta keliauja kibirais... niekad ju nesejau, jos pacios pas mane atejo, nors nuo apilnkiniu sklypu atstumai nebenki- kazkaip atleke. Gal pauksciai atnese, gal su kokiu meslu atsiveziau. ir atrodo amziams...
Atsakyti
Vartau vasaros nuotraukas, grožiuosi ir jums parodysiu smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šiuo metu iš daugiamečių gražiausiai atrodo eleborai, plautės, aronai. Iš kiliminių - tiarelės, notrelės. Gebenės ir ąžuolialapės hortenzijos iš kitos temos, bet gėlyne, tai irgi dar gražiai atrodo. Braškės pas mane irgi kaip gėlės, tik spalvotais žiedais lauke nepalieku, kai 'Pink Panda' vieną žiemą iššalo. Gaila, kad beveik visas bergenijas išvežiau į sodą, turėtų būti dabar gražios.
Sinavadai pradeda želti, gal nepakenks artėjantis šaltis. Prisirinkau vasarą jų sėkladėžių, gražiai atrodo sausos puokštės, net gaila traiškyti, kad sėklas iškratyti.
Bajorės pas mane elementarios mėlynžiedės, kasmet pasigauna miltligę, tada apkerpu. Laikau, nes toje vietoje niekas daugiau neauga.
Kažkokie astrai dar bando žydėti šiltomis dienomis, kurių nenukirpau.
Kitų daugiamečių nepalieku virš žemės. Pas mane ne ,,olandiška banga". Nuo lietaus išvirtę, ištižę stagarai gadina vaizdą.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 12 10, 12:00)
Vartau vasaros nuotraukas, grožiuosi ir jums parodysiu smile.gif

O, barškės wub.gif . Ar čia rūšinės ar kokia nors veislė? Per kiek laiko įgauna vaizdą? Aš pavasarį sėjau rūšinę iš sėklų, tai šiemet tik po du stiebelius išaugino, tai turbūt dar laukt ir laukt...

Daisoja, mano eleborai dabar irgi gražūs. Aroną pas sesę nužiūrėjau, tikrai puikiai atrodo tokiu metu, sakiau, reiks kaulyti svogūnėlių... Kiti mano dar gražiai atrodantys augalai - viksva (Carex morrowii 'Variegata'), rudgrūdėlės, vaisginos...
Atsakyti
Aš tai vis varinėju po "sėklų pasaulį".
Atradau Didiscus caeruleus. Tai ne daugiametė, ne morka (suskambėjo kaip Margaritos reklama), bet manau gražiai gali užpildyti tarpus tarp daugiamečių ar tarp galingų žolinių.
Rašo, kad žieduko skersmuo iki 8 cm.
Šiandien pamačiau, kad jau yra ir e-sėklose. Taip pat ten atsirado ir Ammi majus. O aš jį paskubėjau atsisiūsti iš svetur.
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 12 12, 13:40)
O, barškės  wub.gif . Ar čia rūšinės ar kokia nors veislė? Per kiek laiko įgauna vaizdą? Aš pavasarį sėjau rūšinę iš sėklų, tai šiemet tik po du stiebelius išaugino, tai turbūt dar laukt ir laukt...

Manau, kad rūšinės, auginu jau seniai. Iš tiesų auga jos lėtai, buvau pasėjusi prieš keletą metų (tiesa, neprižiūrėjau), tai irgi dar tik su keletu lapelių, pagaliau rudenį persodinau, persodinimo irgi nemėgsta. Kai žydi, man labai patinka, ir paskui visai neblogai atrodo. Pas mane auga gryname smėlyje.

Ir dar apie tūbes. Visai buvau pamiršusi verbascum olympicum, gaila, neradau nuotraukos, kur matosi visa jos didybė.
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka. Ir baltoji - vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Na, sakau, pabandysiu temą pažadinti iš žiemos miego ax.gif

Kokie planai pavasariui, kokie pirkiniai numatyti? rolleyes.gif

Aš tai vis žiūrėjau žiūrėjau į seedaholic asortimentą, buvau ir wishlist'ą pasidariusi, bet nusprendžiau susilaikyti. Kai ką e-seklos.lt radau, kai kuriuos augalus radau pas daugiamečių pardavėjus. Dar labai norėčiau kvapiosios krunės, bet ją parduoda tik Mažieji Sodai Vilniuje, nežinau, ar priprašysiu vyrą vežti... Gal kas nors auginate? Labai norėčiau pasipildyti savo nedidelę aromatinių augalų kolekciją ax.gif
Atsakyti