QUOTE(amba41 @ 2016 11 17, 12:16)
Kaip tik vakar apie šias ir skaitinėjau. Galvojau gal ne anų , o šitų norėti. Bet ten "Out of stock" joms. Tuo tarpu Pennisetum macrouruna 'Tail Feathers' sėklų yra.
Labai įdomu kada sėjote , jei rasite užrašuose. Kaip supratau nežydėjo labai gausiai . Nespėjo. Manau jų graži lapija, kontrastuojanti su žalialapiais gėliukais. Pasodinus vieną kitą tarp soruolių Hameln , manu išryškins jų kupstus. Dabar šiek tiek Hameln užgožia viena kitą ir atkreipia dėmėsį tik kai gausiai sužysta.
Suradau ir Lt. E-sėklos turi. Manau, kad tas pats ar Baronas ar Majestras. Pas juos Varpotoji soruolė Purple Baron.
Radau taip: 2016.02.25 per 2 d. ant radiatoriaus sužėlė soruolių sėklos.
Jas užmerkiau patikrinimui. Aišku, išmesti gaila buvo, tai visas sudėliojau į vazonėlius, paauginau ir išnešiau pas draugę po lempom (pati nebeturiu). Kai paaugo, dalį parsinešiau, bet dar buvo šalta išnešti, tai pas mane išblyško ir nugeibo be saulės. Pas draugę gerai augo, žydėjo, tik buvo labai žemos, manau todėl, kad neišskirstė po vieną daigą, o kokius 6 augino viename vazone.
Prieš keletą metų bandžiau sėti vėlokai, tai įsibėgėjo augti tik rudeniop, jokio vaizdo nebuvo.
Su žolių sėklom turbūt nebežaisiu, kol neturėsiu lempų ir šiltnamio. Vieną kitą vazoną gal įpirksiu kasmet. Tas raudonlapes dar vis bandau išlaikyti įneštas per žiemą, bet vis nesėkmingai.
Radau kur užsakyti nebrangiai daigelių, bet tik didelius kiekius po 77 kasetėse, tai reiktų didelę chebrą surinkti.
Amiala, aš bloga kaimynė sodininkams, negaliu rodyti viešai nuotraukų. Man patinka biologinė įvairovė, nepakenčiu plikos žemės ir lysvių. Neturiu mažų vaikų ir šunų, tai ir skutamas gazonas nereikalingas, prie namų veją sumažinau iki minimumo. Sodas be daržo, iš valgomų augalų vaismedžiai, uogakrūmiai ir daug aktinidijų. Daugiau - visokie dekoratyviniai medžiai ir gėlės labiau stebėjimams, nei pagal taisykles. Bendros aplinkos nuotraukų kaip ir nėra, tik fragmentai kiemo prie namų, nes bandau išvengti kaimynų tvoros, neperdažyto namo, automobilių gatvėje.