Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2016 11 17, 12:12)
Sėjau tik kitas soruoles, tokias:
https://get.google.c...dTy1-UyZgP_8MoD
Šviežios sėklos labai smagiai sudygo, tik daigus auginti neturėjau kur. Sėti reikėjo anksti, galiu pažieškoti užrašuose.

Kaip tik vakar apie šias ir skaitinėjau. Galvojau gal ne anų , o šitų norėti. Bet ten "Out of stock" joms. Tuo tarpu Pennisetum macrouruna 'Tail Feathers' sėklų yra.
Labai įdomu kada sėjote , jei rasite užrašuose. Kaip supratau nežydėjo labai gausiai . Nespėjo. Manau jų graži lapija, kontrastuojanti su žalialapiais gėliukais. Pasodinus vieną kitą tarp soruolių Hameln , manu išryškins jų kupstus. Dabar šiek tiek Hameln užgožia viena kitą ir atkreipia dėmėsį tik kai gausiai sužysta.
Suradau ir Lt. E-sėklos turi. Manau, kad tas pats ar Baronas ar Majestras. Pas juos Varpotoji soruolė Purple Baron.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 17 lapkričio 2016 - 12:20
QUOTE(Daisoja @ 2016 11 17, 12:12)
Taip, dar ir to siekiame, kad pašaliniai mažiau vaikščiotų. Ir šakų ant takų užverčiame. Bet graži panorama neatbaido romantikos mėgėjų, tai vis maišelius taros parsivežam.
O sode reiks daugiau dilgėlių pasėti, kad kaimynų statybininkai užpakalius nusidilgintų ir nesišluostytų mano gražiosiomis melsvėmis.
Sėjau tik kitas soruoles, tokias:
https://get.google.c...dTy1-UyZgP_8MoD
Šviežios sėklos labai smagiai sudygo, tik daigus auginti neturėjau kur. Sėti reikėjo anksti, galiu pažieškoti užrašuose.

Daisoja, tai gal turi kur nors savo sodo aplinkos nuotraukų įmetus? Nusipirkom nesenai sodą, tai galvoju kaip tą aplinką susitvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 11 17, 11:28)
Kaip supratau, niekas neaugino tų mano nužiūrėtų gėliukų. Na gal VI_ atsilieps dėl Patrinia scabiosifolia.

Šitas augaliukas irgi mane užkabino, jų sėklų yra seedaholic.com, būtų įdomu sužinoti, kaip pas mus jam sekasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 11 17, 12:16)
Kaip tik vakar apie šias ir skaitinėjau.  Galvojau gal ne anų , o šitų norėti. Bet ten "Out of stock" joms. Tuo tarpu Pennisetum macrouruna 'Tail Feathers'  sėklų yra.
  Labai įdomu kada sėjote , jei rasite užrašuose. Kaip supratau nežydėjo labai gausiai . Nespėjo. Manau jų  graži lapija, kontrastuojanti su žalialapiais gėliukais.  Pasodinus vieną kitą tarp soruolių Hameln , manu išryškins jų kupstus. Dabar šiek tiek Hameln užgožia viena kitą ir atkreipia dėmėsį tik kai gausiai sužysta.
Suradau ir Lt. E-sėklos turi. Manau, kad tas pats ar Baronas ar Majestras. Pas juos  Varpotoji soruolė Purple Baron.

Radau taip: 2016.02.25 per 2 d. ant radiatoriaus sužėlė soruolių sėklos.
Jas užmerkiau patikrinimui. Aišku, išmesti gaila buvo, tai visas sudėliojau į vazonėlius, paauginau ir išnešiau pas draugę po lempom (pati nebeturiu). Kai paaugo, dalį parsinešiau, bet dar buvo šalta išnešti, tai pas mane išblyško ir nugeibo be saulės. Pas draugę gerai augo, žydėjo, tik buvo labai žemos, manau todėl, kad neišskirstė po vieną daigą, o kokius 6 augino viename vazone.
Prieš keletą metų bandžiau sėti vėlokai, tai įsibėgėjo augti tik rudeniop, jokio vaizdo nebuvo.
Su žolių sėklom turbūt nebežaisiu, kol neturėsiu lempų ir šiltnamio. Vieną kitą vazoną gal įpirksiu kasmet. Tas raudonlapes dar vis bandau išlaikyti įneštas per žiemą, bet vis nesėkmingai.
Radau kur užsakyti nebrangiai daigelių, bet tik didelius kiekius po 77 kasetėse, tai reiktų didelę chebrą surinkti.

Amiala, aš bloga kaimynė sodininkams, negaliu rodyti viešai nuotraukų. Man patinka biologinė įvairovė, nepakenčiu plikos žemės ir lysvių. Neturiu mažų vaikų ir šunų, tai ir skutamas gazonas nereikalingas, prie namų veją sumažinau iki minimumo. Sodas be daržo, iš valgomų augalų vaismedžiai, uogakrūmiai ir daug aktinidijų. Daugiau - visokie dekoratyviniai medžiai ir gėlės labiau stebėjimams, nei pagal taisykles. Bendros aplinkos nuotraukų kaip ir nėra, tik fragmentai kiemo prie namų, nes bandau išvengti kaimynų tvoros, neperdažyto namo, automobilių gatvėje.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 11 18, 10:13)
Šitas augaliukas irgi mane užkabino, jų sėklų yra seedaholic.com, būtų įdomu sužinoti, kaip pas mus jam sekasi  ax.gif

Nesvarbu jei nieks ir neaugino. Iš ten ir siūsiuosi, ir bandysiu. Tą seedaholiką atradau pernai kaip primtiniausią dėl kainos ir sėklų kiekio pokelyje. Man nereikia 500, užtenka ir 25 sėklų pvz Cephaliarija ar 50 sėklų Molinia.
Jau suformavau norų krepšelį pas juos. Tiesa, dėl kai kurių norų yra dar abejonių, taip kad palauksiu kol e-sėklos gaus naują siuntą ir apsispręsiu.
Dėkui Daisoja. Supratau , kad kad užteks sėti ir vasario mėn. Pas mane bus gerai, nes langai iki grindų. Nors ir nešilta, bet pernai sėta viskas lėtai ir gražiai augo - lendrūnas, melvenė, šluotsmilgė. Be lempų.
Atsakyti
Kaip šiandien atrodo mūsų mylimos daugiametės, kur skraido kolibriai:
http://www.smallsunn...om-in-november/
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 11 17, 11:28)
Įsisiūbavo lėtas didžkių apkalbėjimas.
Kaip supratau, niekas neaugino tų mano nužiūrėtų gėliukų. Na gal VI_ atsilieps dėl Patrinia scabiosifolia.
<...>

Nieko neslepiu ir viską čia parodau, taigi būčiau jau pasigyrus, jei turėčiau. smile.gif Neturiu, deja. Kaip neturiu ir laukinių morkų, apie kurias čia vis pakliedžiu. Neužsiimu auginimu iš sėklų kažkodėl. Patagoninių verbenų pakelį pernai nusipirkau, bet tuom viskas ir baigėsi. Namie nėra sąlygų daiginimui, nes turiu katę agronomę, kuri okupavo visas palanges. Kažkaip jai taip gavosi, kad ji ten vienintele gėlele jau paliko, be konkurencijos. Juoda orchidėja prisimeta... smile.gif

Atsakyti
Vis užeinu čia ir ... gaila, bet tema apmirusi. Pasidalinkime šerkšnu ar sniegu pasidabinusiais gėlynais ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Arba prisiminkime vasarą 4u.gif

Kauno botanikos sodas birželio pradžioje

Ne visai į temą, bet pasigrožėti galima - rododendrai ir azalijos wub.gif

Papildyta:

Atsakyti
Vivica, dekui, kad praskaidrinot nuotaika 4u.gif puikios vasaros akimirkos. Bajoriu plantacija verta demesio: paprastai tenka matyti po viena atskira augala, visai pasimetusi salia savo kaimynu , neisraiskinga ir blausu, o va toks masyvus lopas maloniai nustebino.
-------------
si naktis parklupde mano melvene cordoba ... paskutiniu metu ji buvo viso kiemo puosmena- ryskiai geltonas milziniskas fontanas salia ivaziavimo. nebaisus jai buvo nei sniegas. nei vejai. o siryt visos smilgos priplotos- vargu bau ar dar atsistos. nes nakti lijo, salo, plius vejai blaske. paprastai ji taip isguldavo tik kovo pradzioj...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 12 08, 09:57)
Vivica, dekui, kad praskaidrinot nuotaika 4u.gif puikios vasaros akimirkos. Bajoriu plantacija verta demesio: paprastai tenka matyti po viena atskira augala, visai pasimetusi salia savo kaimynu , neisraiskinga ir blausu, o va toks masyvus lopas maloniai nustebino.
-------------
si naktis parklupde mano melvene cordoba ... paskutiniu metu ji buvo viso kiemo puosmena- ryskiai geltonas milziniskas fontanas salia ivaziavimo. nebaisus jai buvo nei sniegas. nei vejai.  o siryt visos smilgos priplotos- vargu bau ar dar atsistos. nes nakti lijo, salo, plius vejai blaske. paprastai ji taip isguldavo tik kovo pradzioj...

Tai va ir stengiuosi, o tai tokia niūrybė... Kai pagalvoji, kiek dar iki pavasarėlio, tai ojojoj blink.gif Kad dar nors ta žiema normali būtų, o tai šiandien Kaune vėl lietus lyja...

Pas mane pačios atspariausios tai soros "Northwind' - stovi kuo gražiausiai, bet žadėtos geltonos spalvos pas mane nerodo - jos šyvos tongue.gif

Taip, tos bajorės man irgi padarė įspūdį. Kažin, kai nužydi, kokia jų išvaizda lieka unsure.gif
Atsakyti
Šiandien ir aš labai pasiilgau vasaros smile.gif .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 08 gruodžio 2016 - 21:24