Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(vi_ @ 2016 10 08, 19:19)
Man kontrastai patinka, tik norėtųsi daugiau chaoso. smile.gif Ir dar ką supratau po 7, jei ne daugiau, metų bandymų sukurti svajonių augalyną – nesukursiu, ir... nereikia. Svarbu kūrybos procesas, kuriame tiek gerų dalykų: pažinimo, atradimų, judėjimo, vilties ir t.t. Apie ką aš čia? Nesustokite – pasidžiaukite tuom ką sukūrėte, o pavasarį jau ieškokite priekabių, ir... raskite. smile.gif

ploja.gif ploja.gif ploja.gif Lyg mano mintis surašiusi biggrin.gif Man irgi labiausiai patinka ieškojimai ir kilnojimai. O tiksliau - svajonės apie tobulą gėlyną. ax.gif

Augalynų vaizdeliai tokie graudžiai mieli, o aprašymas - iš kur tiek pas moterą poeto sielos wub.gif
Atsakyti
vi- puikus kadrai, skanus aprasymai!
Atsakyti
Nesu iš besidžiaugiančių degančiu kaimyno tvartu, bet geriau pasijutau, radus kitokią, nei visos ,,putojančios" Pieto Oudolfo gėlynų nuotraukos:
https://s-media-cach...d575159da0e.jpg
Atsakyti
Iš Kaimo ir Vobla, grožis slypi žiūrinčiojo akyse. Bet vis vien ačiū. smile.gif Šiaip jau man dabar vien David Bowie patinka, o čia vien tik džiazas (yra toks filmas, All That Jazz,... geras, liūdnas ir senas...).

Strung out in heaven's high
Hitting an all-time low

Kokie žodžiai! Tartum Bowie‘is būtų mano augalyną pamatęs... smile.gif

Ataskaita arba pastebėjimai
1. Žolynai. Vasara buvo labai mielaširdinga žolynams, tai šie, o tiksliau dauguma jų, parodė tai, ko iki šiol nebuvau regėjusi. Miskantai su nendrinėmis melvenėmis sumušė belenkokius aukščio rekordus. Atsigavo ir subujojo net ir tie miskantai, kurių po žiemos buvo likę tik po 1-2 gyvas skroteles, kurias, savo ruožtu, žadėjau iškasti ir tuom baigti šios dinastijos darkymąsi kuklioje mūsų kaimo bendruomenėje. Ne pievų tai augalas. Aišku, būtų galima jiems nudraskyti tas mandras skiauteres ir palikti tik lapus, kurių forma graži vasarą, o rudenį nekurie iš jų taip gražiai nusispalvina, bet galiausiai jie vis vien pavirstų kolonomis pievoje. Pievos projekte jie 3 įsipainioję, 2 dar skysti, tad kol kas nesimaišo. Ateitis jų miglota...

Štai 2 kitaicai (Flamingo, o už jo Floridea) lietuviško peizažo fone... lapelius pasimarginę... baisiai čia... gerai, kad skysti dar, bo peizažą tiek ir tematytum... Čia ne pievos projektas. Šiaip kampelis.

user posted image

Cordobos (melvenės) savo galybe pakerėjo net ir gryn gėlių garbintojus. Bet kad ir koks galingas šis augalas, jo didybė fotoakiai yra sunkiai pagaunama. Reikėtų rūko ir dar šio to, kad ją pačiuptum, bet nebuvo. Šioje foto bent matyti, kad visi kiti, smulkmė, šiems dičkiams trinasi tik apie kojas.

user posted image

O juk smulkmė, tai drėbūnai ir virblės (galų gale atradau Stipa calamagrostis lietuvišką pavadinimą), kurie čia čiut ne 1 m ima. Beje, drėbūnai su kiekvienais metais vis aukštėja ir tirštėja. Jau net nežinau, ar galima į jų košę gėliukus kišti – paskęs gi... Čia įžiūrit skenuoles Fatal Attraction?

user posted image

Aišku, ežiuolės dar nepasiekusios savo maksimalaus aukščio, bet papildomi 20-30 cm šiuo atveju mažai ką mačytų – žiedukai tik tik gaudytų orą košės paviršiuje. Gal kokios laukinės morkos būtų geriau? Atkreipkite dėmesį, kad drėbūnai jau link šieno juda. Ir dar pastebėkite, kad gludai ir spalio mėnesį žydi. Birželį pradėję... Šaunuoliukai koki!

Kas mane kiek nuvylė? Šluotsmilgės. Jų lapijos vaizdelis dabar ir jau senokai taip, tai... verysad.gif Štai, čia 2 Schottland priekyje (toliau parišti, kad ant kitų negriuvinėtų, 4-5 barzdūnų krūmai):

user posted image

Gražu? Ankstyvosios Goldschleier dar baisesnės. Nerodysiu, gausite patikėti. Ar mane jau atmintis paveda, bet anksčiau būdavo, kad žiemą jos pasitikdavo žalesnės? Jos gi iš pusžalių?

Apie likusių žolynų elgesį kitą sykį. O dar ir gėliukų esama!

O kokie jūsų atradimai/praradimai?

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 10 09, 14:06)
Nesu iš besidžiaugiančių degančiu kaimyno tvartu, bet geriau pasijutau, radus kitokią, nei visos ,,putojančios" Pieto Oudolfo gėlynų nuotraukos:
https://s-media-cach...d575159da0e.jpg

eaaa... as musiau nelabai minti pagaunu unsure.gif kas cia blogai? mano akiai graziai uzsodinta stipriu augalu kompozicija besiruosianti naujam startui. dar neputoja, bet garantuotai putos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 10 10, 07:28)
eaaa... as musiau nelabai minti pagaunu unsure.gif  kas cia blogai? mano akiai graziai uzsodinta stipriu augalu kompozicija besiruosianti naujam startui. dar neputoja, bet garantuotai putos smile.gif

Aš irgi nepagaunu minties... kiek matau ankstyvas pavasaris gėlyne, o kaip jis dar turi atrodyti???

vi_, man vaizdas vis labiau ir labiau patinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 10 spalio 2016 - 09:34
QUOTE(Vobla @ 2016 10 10, 07:28)
eaaa... as musiau nelabai minti pagaunu unsure.gif  kas cia blogai? mano akiai graziai uzsodinta stipriu augalu kompozicija besiruosianti naujam startui. dar neputoja, bet garantuotai putos smile.gif

Ne blogai, bet žiūrint visas jo nuotraukas internete galima įsivaryti nepilnavertiškumo kompleksą. Atrodo, kad jo gėlynai gražūs visais metų laikais, o rudenį ir žiemą ypatingai. Ir tarsi jokios priežiūros nereiktų. Pas mane šerkšno kaip ir nebūna, sniego paskutinėmis žiemomis kaip ir kitur. Žolynai iš šieno greitai virsta į košę, kurią šaltam purvyne tvarkyti jokio malonumo. Todėl geriau nukirpti rudenį, kai oras leidžia. Tai ir pasidžiaugiau šita nuotrauka, kad ne tik pas mane plika žemė žiemą būna.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 10 10, 11:09)
Ne blogai, bet žiūrint visas jo nuotraukas internete galima įsivaryti nepilnavertiškumo kompleksą. Atrodo, kad jo gėlynai gražūs visais metų laikais, o rudenį ir žiemą ypatingai. Ir tarsi jokios priežiūros nereiktų. Pas mane šerkšno kaip ir nebūna, sniego paskutinėmis žiemomis kaip ir kitur. Žolynai iš šieno greitai virsta į košę, kurią šaltam purvyne tvarkyti jokio malonumo. Todėl geriau nukirpti rudenį, kai oras leidžia. Tai ir pasidžiaugiau šita nuotrauka, kad ne tik pas mane plika žemė žiemą būna.

manrods, čia nei ruduo, nei žiema, o ankstyvas pavasaris - tolumoj lyg narcizų žiedai šviečia. O pavasarį ir vasaros pradžioj gana nykus vaizdas. Jau šitas šokas senokai išgyventas biggrin.gif
Atsakyti
wub.gif nuostabu...ypač antroji foto...tiesiog užburia wub.gif
Atsakyti
ax.gif nepaprastai norėjau įsigyti kraujalakių...tokios jos man wub.gif ir labai tiktų...laukiau sodo kraitės , bet ten neradau , gal nebuvo , o gal neužmačiau...o dabar -iki kada jas galima sodinti...ir ar gauti dar kur įmanoma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 10 10, 12:35)
ax.gif nepaprastai norėjau įsigyti kraujalakių...tokios jos man wub.gif ir labai tiktų...laukiau sodo kraitės , bet ten neradau , gal nebuvo , o gal neužmačiau...o dabar -iki kada jas galima sodinti...ir ar gauti dar kur įmanoma rolleyes.gif

Jei tinka siųstis, tai turi:
http://dariausgeles....giametes-sa-se/
Tik nežinau, kokiam pavidale, pagal aprašymą lyg ir be vazonų. Tada jau vėlu.
Vazonuose siunčia daugiametes.lt, bet turi tik vieną veislę šiuo metu. Prieš porą metų tokiu metu iš jų siunčiausi kitokias daugiametes, nes užsisakinėjau bijūnų šaknis. Tai keistoka buvo gauti vazonus su žemėm, nors to ir tikėjausi. Bet aš turiu kur padėti per žiemą, tai viskas gerai buvo, pavasarį sužėlė.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 10 10, 16:54)
Jei tinka siųstis, tai turi: 
http://dariausgeles....giametes-sa-se/
Tik nežinau, kokiam pavidale, pagal aprašymą lyg ir be vazonų. Tada jau vėlu.
Vazonuose siunčia daugiametes.lt, bet turi tik vieną veislę šiuo metu. Prieš porą metų tokiu metu iš jų siunčiausi kitokias daugiametes, nes užsisakinėjau bijūnų šaknis. Tai keistoka buvo gauti vazonus su žemėm, nors to ir tikėjausi. Bet aš turiu kur padėti per žiemą, tai viskas gerai buvo, pavasarį sužėlė.

ax.gif Supratau...Labai ačiū už komentarą.Tai teks atidėti pavasariui.
Atsakyti