Iš Kaimo ir
Vobla, grožis slypi žiūrinčiojo akyse. Bet vis vien ačiū.
Šiaip jau man dabar vien David Bowie patinka, o čia vien tik džiazas (yra toks filmas, All That Jazz,... geras, liūdnas ir senas...).
Strung out in heaven's high
Hitting an all-time low
Kokie žodžiai! Tartum Bowieis būtų mano augalyną pamatęs...
Ataskaita arba pastebėjimai1.
Žolynai. Vasara buvo labai mielaširdinga žolynams, tai šie, o tiksliau dauguma jų, parodė tai, ko iki šiol nebuvau regėjusi. Miskantai su nendrinėmis melvenėmis sumušė belenkokius aukščio rekordus. Atsigavo ir subujojo net ir tie miskantai, kurių po žiemos buvo likę tik po 1-2 gyvas skroteles, kurias, savo ruožtu, žadėjau iškasti ir tuom baigti šios dinastijos darkymąsi kuklioje mūsų kaimo bendruomenėje. Ne pievų tai augalas. Aišku, būtų galima jiems nudraskyti tas mandras skiauteres ir palikti tik lapus, kurių forma graži vasarą, o rudenį nekurie iš jų taip gražiai nusispalvina, bet galiausiai jie vis vien pavirstų kolonomis pievoje. Pievos projekte jie 3 įsipainioję, 2 dar skysti, tad kol kas nesimaišo. Ateitis jų miglota...
Štai 2 kitaicai (Flamingo, o už jo Floridea) lietuviško peizažo fone... lapelius pasimarginę... baisiai čia... gerai, kad skysti dar, bo peizažą tiek ir tematytum... Čia ne pievos projektas. Šiaip kampelis.
Cordobos (melvenės) savo galybe pakerėjo net ir gryn gėlių garbintojus. Bet kad ir koks galingas šis augalas, jo didybė fotoakiai yra sunkiai pagaunama. Reikėtų rūko ir dar šio to, kad ją pačiuptum, bet nebuvo. Šioje foto bent matyti, kad visi kiti, smulkmė, šiems dičkiams trinasi tik apie kojas.
O juk smulkmė, tai drėbūnai ir virblės (galų gale atradau Stipa calamagrostis lietuvišką pavadinimą), kurie čia čiut ne 1 m ima. Beje, drėbūnai su kiekvienais metais vis aukštėja ir tirštėja. Jau net nežinau, ar galima į jų košę gėliukus kišti paskęs gi... Čia įžiūrit skenuoles Fatal Attraction?
Aišku, ežiuolės dar nepasiekusios savo maksimalaus aukščio, bet papildomi 20-30 cm šiuo atveju mažai ką mačytų žiedukai tik tik gaudytų orą košės paviršiuje. Gal kokios laukinės morkos būtų geriau? Atkreipkite dėmesį, kad drėbūnai jau link šieno juda. Ir dar pastebėkite, kad gludai ir spalio mėnesį žydi. Birželį pradėję... Šaunuoliukai koki!
Kas mane kiek nuvylė? Šluotsmilgės. Jų lapijos vaizdelis dabar ir jau senokai taip, tai...
Štai, čia 2 Schottland priekyje (toliau parišti, kad ant kitų negriuvinėtų, 4-5 barzdūnų krūmai):
Gražu? Ankstyvosios Goldschleier dar baisesnės. Nerodysiu, gausite patikėti. Ar mane jau atmintis paveda, bet anksčiau būdavo, kad žiemą jos pasitikdavo žalesnės? Jos gi iš pusžalių?
Apie likusių žolynų elgesį kitą sykį. O dar ir gėliukų esama!
O kokie jūsų atradimai/praradimai?