QUOTE(sara77 @ 2016 10 06, 09:21)
Kol pučia žvarbūs vėjai, pateikiu kompoziciją JŪSŲ kritikai
Prašom įvertinti, ar tik čia nesigavo "choras iš solistų", anot vienos forumo dalyvės
<...>
Man kontrastai patinka, tik norėtųsi daugiau chaoso.
Ir dar ką supratau po 7, jei ne daugiau, metų bandymų sukurti svajonių augalyną nesukursiu, ir... nereikia. Svarbu kūrybos procesas, kuriame tiek gerų dalykų: pažinimo, atradimų, judėjimo, vilties ir t.t. Apie ką aš čia? Nesustokite pasidžiaukite tuom ką sukūrėte, o pavasarį jau ieškokite priekabių, ir... raskite.
Svarbiausia neužmirškite, kad kūrėjas kuria sau, o ne kitiems. Ir dar. Lygtais įžiūrėjau mažytę sidabrinę eglutę? Ji man panaši į tą mielą mažiuką kosuliuką iš TV reklamos... Sodyboje turime jau cielą kosulį. Tragedija, kuriai linkiu katastrofos... žaibo kokio ar rundapo...
Kontrastingi, nesušukuoti, be įsimintinos melodijos ar bent ritmo... Nors padaryti veik vien iš oudolfinų, ponas Oudolfas juos užmatęs, įtariu, lėktų per kalnelius pas mūsų kaimyną, neturintį anei 1 gėliuko, gerti samanėko... O gal ir nelėktų. Neseniai per TV mačiau, kaip anglų sodininkui aiškino, kad gerai yra taip, kaip pačiam sodinančiajam patinka. Vat ir prašom!
Kažkiek foto ta proga.
Aišku, rytmetinis žolynas, kaip kad sviestas, košės sugadinti tiesiog neįgali. Yra kaip yra. Košė ir tiek. Gerąja to žodžio prasme.
Čia jau ne rytas. Bet spalvos visai nieko. Be to, mano mylymukai Stipa calamagrostis, žiūrėkite, kaip tvarkingai kažkur brenda visų galvelės nukreiptos į tą patį objektą, ką čia beslėpsi į kluoną. Jie man panašūs į stebuklingų gyvuliukų bandą, be to, judančią. Prieš kelis metus mačiau panašią bandą pievoje už sodo. Toji iškeliavo ir, deja, negrįžo. Matyt, atkreipėte dėmesį į žolines sąvėlas už apkalbamų augaliukų? Čia barzdūnų darbelis. Kotais jie šiemet nepastovi ant kojų... Gal per daug lietaus prisivartojo?
Čia barzdūnas stačiai užgulė baltąją rūgtį, kuri pernai buvo bebaigianti nunykti, bet šiemet jau pradėjo atsigauti ir būtų daugiau pasiekusi, jei ne tas chamas... Nežinau kodėl, bet šitame barzdūnų chaose įžvelgiu kone dailininko teptuko potėpius. Gal todėl, kad tai panašu į mano pačios plaukuoseną?
Gal geriau į augalyną žiūrėti jam iš nugaros? Prisiruošiau prakasti griovelius, kad veja į augalyną nelįstų, tai kone pusė chaoso iš bendro vaizdo kurtais pasišalino. Nepergyvenu pargrįš, ne kur dėsis.
O čia archainis vaizdelis. Kompozicijos, čiki-piki, žydi gėlės, veik neapžėlusios žolėmis, na ir pan. Astrai šioje vietoje tiesiog vargsta vargelį. Jau kiek metų, o jie kaip skysti, taip skysti. Per lengvas dirvožemis, o dar tas kosulys, t.y. sidabrinė eglė, matyt, jau iki čia bus kojas sukišusi...
Sekantį kartą parašysiu pastebėjimus iš augaliukų gyvenimo. Sezonas juk galima sakyti baigėsi, tad laikas kloti kažkokius rezultatus. Ir iš kitų bus pareikalauta atsiskaityti. Galite nesislapstyti nepadės...