QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 22, 06:46)
O kurie augalai skaitosi neužmušami?
paprastai rudenį skaidomi augalai, kurie žydi pavasarį, pirmoj vasaros pusėj, o pavasarį atvirkščiai. Mažiau lepūs yra rūšiniai augalai, o veisliniai mandresni, kai kurie būna labiau kaprizingi. Na tie neužmušami tai dažniausiai ir būna tie, kurie nuo seno augo močiučių, mamų sodybose. Nors šilokai žydi rudenį, bet iškasiau ir išskaidžiau, tai nereiklus augalas, bet jis pas mane ir atkeliavęs iš močiutės gėlyno, o va pernai šiloką 'Matrona' vėlai išskaidžiau, ir labai jau šiemet jis varganai atrodė, išvis maniau neįsikabins. Pernai labai smulkiai išskaidytos katžolės nespėjo įsišaknyt, nors atrodo toks nereiklus augalas. Tai va visko būna ir laikantis ir nesilaikant taisyklių
. O pradedančiuosius dažniausiai lydi sėkmė, tai sodinkit ir tikėkit, kad viskas bus gerai
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 09 22, 06:58)
Prieš kelis metus pas mus seniūnija sugalvojo išpjauti palei vieną kelią tuopų alėją. Medžius vietoje sudrožė ir išsivežė granulėms toks baisulinis aparatas. Liko kelmai. Juos irgi sudrožė į skiedras kitas monstras kaip iš Transformerių.
Kas liko, nuspręsta paskirstyti krūvas po šalikelę. Nulėkėme su traktoriumi ir prisikrovėme to gėrio priekabėlę. Privariau ant braškių, po tujų gyvatvore, kas liko apie medžius. Nemačiau vargo gal keturis metus,Po tujomis pripilta labai storai, tai tik usnys drįsta stiebtis į šviesą. Mulčio apačia palengva virsta puriu juodžemiu, pilna visokios gyvybės. Jei būtų kur gauti, dabar jau parsivežčiau daug daug.
Man neužmušamos : pentiniai, sinavadai, tos pačios rūtos ( beje, jos deriniuose labiau patinka už rasakilas, nes nužydėjusios atrodo dekoratyviai). Bitkrėslės, kokios nors nepretenzingos ramunės, astrai, vienadienės.
Tai kaip suprantu tuos kelmus sudrožus išėjo kaip ir pjuvenos? O tai papildomai trešėt azotu? Nes kiek skaičiau, tai pjuvenų irimo metu gausiai naudojamas azotas, ir augalus reikia papildomai pamaitint. Na tujoms gal ir nieko, o kaip braškės? Nes pažįstamų sode po pjuvenų kailiniais numirė ir braškės ir šilauogės..
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2016 09 22, 13:48)
tikrai taip- ten kur pamatysite sukrautas rietuves nukirstu pusu- salia bus nemazai ivairaus kalibro mulco. reikia tik nepatingeti su supeliu ji susisemti.
Pas mane kieme ilgai stovėjo pjautos pušies medienos, oje kiek tos žievės liko. Surinkau ir užmulčiavau hortenzijyną. Be plėvelių, tiesiog ant dirvis supyliau. na kadangi toks ekspromto variantas, o ir žievės gabalai gana stambūs, tai po žiemos vėjų teko susirinkt nemažą dalį iš žolyno. Bet čia ne bėda, nes ta žievė iš tiesų sulaiko drėgmę, piktžolės lenda, ypač tokios, kurios šakniastiebiais keliauja, varputis, pienė, bet ne tokiais kiekiais kaip atviroj dirvoj. Žodžiu man patiko, jei pasidaryt kaip priklauso, kad mulčo storis būtų didesnis, želdynas turėtų aiškius kraštus, žievė būtų smulkesnė - tai tikrai būtų tobulas reikalas.