Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2016 09 19, 09:03)
Smagu, kad „pamačijo“  4u.gif

Pasteline, dėkui, už atsakymą

Vobla, aš jau irgi mąsčiau, kas galėtų augti sausame pavėsyje. Puslapyje Mažieji sodai išrūšiavus "dalinis pavėsis+pavėsis" ir"sausas+sausenis", parodo kai kuriuos augalus. Manau, prie jų dar būtų galima pridėti japoninę plukę...  g.gif

Japoninė plukė sausos dirvos nemėgsta
Atsakyti
Galima durnus klausimus uždavinėti? blush2.gif

Užvežė dabar pas mus žemės, ruošiuosi sodinti augalus. Kažkiek, nes ir finansiškai sunku viską iš karto susipirkti, o ir gerai apgalvoti norisi. Dabar rengia veją. Toje vietoje kur gėlynas, tiesiog plika žemė augalams. Kuo mulčiuoti? Pirkti žievę? Ar klojate kažkokią agroplėvelę po apačia? Planas toks, kad augalai dengtų vienas kitą.
Atsakyti
nezinau kodel neleidzia cituoti g.gif
apie japonine pluke buvo mintis, plius kaip tycia vakar mugej isigijau tokia galinga stabiaziede pluke ''Honorine Jobert'' ir jau TEN isodinau pabandymui, o tik ryte cia abi jus perskaiciau.
na, bus matyt kaip jai seksis. turiu paprasta senoviska japonine pluke, tai keli kerai auga analogiskom salygom, tik zydi maziau ir trumpiau. o siaip pas mane tai senovinei visai patinka, gal ir sita issiaugs g.gif .
apskritai man vakar mugeje kazkoks praregejimas ant plukiu- ju tiek ivairiu jau priveista: nu visai zemuciu kokiu 3O cm. iki pusantro metro giganciu. o ziedai tokie naturalus, plius jei joms patinka, tai isiauga nepribaigiamos.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 09 19, 10:05)
nezinau kodel neleidzia cituoti g.gif
apie japonine pluke buvo mintis, plius kaip tycia vakar mugej isigijau  tokia galinga stabiaziede pluke ''Honorine Jobert'' ir jau TEN isodinau pabandymui, o tik ryte cia abi jus perskaiciau.
na, bus matyt kaip jai seksis. turiu paprasta senoviska japonine pluke, tai keli kerai auga analogiskom salygom, tik zydi maziau ir trumpiau. o siaip pas mane tai senovinei visai patinka, gal ir sita issiaugs g.gif .
apskritai man vakar  mugeje kazkoks praregejimas ant plukiu- ju tiek ivairiu jau priveista: nu visai zemuciu  kokiu 3O cm. iki pusantro metro giganciu. o ziedai tokie  naturalus, plius jei joms patinka, tai isiauga nepribaigiamos.

Pas mane Honorine Jobert pirmos žiemos neišgyveno, ir mano žemėje jos kažko sunkiai įsikabina. O sausam pavėsiui kiek girdėjau pachisandra tinka
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 09 19, 11:40)
Pas mane Honorine Jobert pirmos žiemos neišgyveno, ir mano žemėje jos kažko sunkiai įsikabina. O sausam pavėsiui kiek girdėjau pachisandra tinka

na, bus matyt g.gif bet pirkau tikrai griozdiskai nuaugusi galinga kera. labai sunku isivaizduot, kad jis man ziemos neisgyventu. pagerinau jam zeme kibiru komposto ir priliejau gerai. o paskui jau stos rudeniniai lietus.
man siaip su plukemis susidare tos ispudis, kad jos jau geriau toleruoja sausra, negu uzmirkima. ypac ziema. nes kiek snekejau su dregno molio turetojomis, tai kas ziema- taip praradimas g.gif
o pachisandrai pas mane butu per salta... 5 zona, o pas mano kone trecia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 19 rugsėjo 2016 - 13:35
QUOTE(Vobla @ 2016 09 19, 14:32)
na, bus matyt g.gif  bet pirkau tikrai griozdiskai nuaugusi galinga kera. labai sunku isivaizduot, kad jis man ziemos neisgyventu. pagerinau jam zeme kibiru komposto ir priliejau gerai. o paskui jau stos rudeniniai lietus.
man siaip su plukemis susidare tos ispudis, kad jos jau geriau toleruoja sausra, negu uzmirkima. ypac ziema. nes kiek snekejau su dregno molio  turetojomis, tai kas ziema- taip praradimas g.gif
o pachisandrai pas mane butu per salta... 5 zona, o pas mano kone trecia...

Pachizandra turėtų žiemoti. Pas mano mamą Anykščių rajone (kurį kai kurie augintojai Sibiru vadina) puikiausiai auga po kaukazinių slyvų gyvatvore.

Aš irgi norėčiau tos "Honorinos", tik negaunu, Vilniuj mugėj nebuvau.. Pernai pirkau tokią kaip ir "no-name", parašyti lyg ir vazonėlio buvo 'Wirl', tai radau, kad yra tokia 'Wirlwind", graži, bet maniškė tai vargana. Labai vėlai atsprogo, tik dabar bando žydėti, ir tie patys žiedeliai kažkokie neišsivystę... Na duosiu dar vienus metus jai pasirodyt.

Jūsų didenybe
, manau, ar mulčiuot, ar nemulčiuot turite jūs nuspręsti. Aš nemulčiuoju žieve ar pan., kai augalai suauga, žemės nebesimato, žolės ir taip nebelabai auga. Kiek skaitinėjau, daugiamečių gėlynų augintojai pavasarį nupjautus augalus smulkina šakų smulkintuvais ir ta mase užberia viską... Gal kiti iš patirties galėtų papasakoti?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 20, 10:32)

Jūsų didenybe[/b], manau, ar mulčiuot, ar nemulčiuot turite jūs nuspręsti. Aš nemulčiuoju žieve ar pan., kai augalai suauga, žemės nebesimato, žolės ir taip nebelabai auga. Kiek skaitinėjau, daugiamečių gėlynų augintojai pavasarį nupjautus augalus smulkina šakų smulkintuvais ir ta mase užberia viską... Gal kiti iš patirties galėtų papasakoti?

O tai kol naujus augalus susodina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 20, 11:13)
O tai kol naujus augalus susodina?  g.gif

Aš iš pradžiu mulčiavau, bet supratau, kad čia tik pinigu išmetimas i bala, na metai, max pora ir tie augalai uždengia viska, o kai auga tai gal net geriau augalu šaknims kai papurent gali, o jau su mulčiu nepripurensi
Atsakyti
Tik neskubėkit teisti plukių. Visos vėlyvo žydėjimo rūšys ne taip iš karto pagauna augimą. Reikia joms duoti laiko 2-3 metelius, kad pradėtų keras tvirtai želti, tada ir žydėjimas atsiras normalus.
O pachizandrai puiki alternatyva epimedis. Nors daug kur rašoma, kad jis mėgsta augti drėgnai, tačiau iš praktikos sakau, kad puikiausiai atrodo ir sausame pavėsyje(na, gal pusiau pavėsyje). Jau kelis metus po sena kriauše pas mane trijų veislių epimedžiai auga ir gausiai žydi. Palaistau, nebent, kai visiška sausra, o jie tikrai prisitaiko ir prie sausų gyvenimo sąlygų. Be to labai gražiai atrodo susodintos ploteliais kelios veislės jų vienoje vietoje.
Atsakyti
Labas vakaras,
norėjau paklausti kada ir iki kada daug maž rudenį sodinti visokius svogūnėlius, daugiametes gėles ir kitus augaliukus? Kad kitą met jau būtų galima džiaugtis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jūsų Didenybė,2016 09 19, 10:04]
Galima durnus klausimus uždavinėti? blush2.gif

Užvežė dabar pas mus žemės, ruošiuosi sodinti augalus. Kažkiek, nes ir finansiškai sunku viską iš karto susipirkti, o ir gerai apgalvoti norisi. Dabar rengia veją. Toje vietoje kur gėlynas, tiesiog plika žemė augalams. Kuo mulčiuoti? Pirkti žievę? Ar klojate kažkokią agroplėvelę po apačia? Planas toks, kad augalai dengtų vienas kitą.
[quote]

Nesu tikra ar teisingai supratau, bet jei šiemet susisodinsit augalus, reikiamais atstumais, tai nemulčiuočiau, tiesiog kitais metais iš pradžių reiks kruopščiau paravėt, o paskui augalai susiima. Jei sodinsit tik dalį augalų, ir lieka daug laisvos vietos, tai sekančiam sezonui galima pasisėt vienmečių. Dangos nenaudočiau, augalui reikia vietos plėstis, o tos dangos mano galva riboja tokias galimybes. Ypač jei norit, kad augalai persipintų, tai gal visai patiks aptikti esančių augalų sėjinukus. Dangos tą natūralų procesą padarytų negalimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 20 rugsėjo 2016 - 20:46
QUOTE(Thea! @ 2016 09 20, 17:56)
Labas vakaras,
norėjau paklausti kada ir iki kada daug maž rudenį sodinti visokius svogūnėlius, daugiametes gėles ir kitus augaliukus? Kad kitą met jau būtų galima džiaugtis smile.gif 4u.gif

Tulpes narcizus hiacintus panašiai spalio gale, daugiametes jau dabar galima pradėti.
Man patinka mulčiuoti nupjauta smulkia žole. Kai augalai suauga, piktžolės yra nustelbiamos. Gal tik dirvinis vijoklis kaip Kaščiejus Nemirtingasis vis iš kažkur pasirodo ir taikosi ką nors užsmaugti negyvai. Vejos žolės mulčas labai gerai sulaiko drėgmę, per žiemą supūva ir dar patręšia žemę. Šiaip esu prieš visokių plėvelių klojimą ir dar žievių mulčio ant jų schmoll.gif Draugė pasišaukė dėl augalyno problemų, tuo pačiu buvo pakelta juoda agro, ant kurios buvo akmenukų mulčas. Vaje vaje... Dar gyvenime nesu mačiusi taip sugadintos dirvos struktūros. Tiesiog dirva pavirtusi į suplūktą šlyną be jokių sliekų veiklos požymių, be purumo. Todėl manau, kad piktžoles sulaikanti danga + sunkokas mulčas - skausmingas išbandymas augalams Tiesiog gamtoje šito nėra. O va lengva "atidirbusių" lapų, žolės ar stambių patrūnijusių žievių danga - gėris. Visai kaip miške.
Atsakyti