Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Bene pats gražiausias sezono metas (bent jau man), kai pūkuotas šluoteles išleidžia soruolės, korėjiniai lendrūnai, vėliavėlėm pradeda mosuot miskantai.
Soruolė, manau, viena iš puošniausių varpinių augalų. Mano kieme ji auga jau daugiau kaip 10 metų, pridauginta, prisodinta ant kiekvieno kampo ir nei vieną žiemą nebuvo iššalusi.

Soruolė "Hameln" su ežiuole

user posted image

Su saulakiu

user posted image

user posted image

Purios lendrūno uodegėlės

user posted image

user posted image

Astrai šiemet kažkodėl vėluoja. Pilnu pajėgumu žydi tik šiurkštusis.

user posted image

"Vasterival" pradeda žydėjimą

user posted image

user posted image

Miskantas "Rosi" pribloškė savo ūgiu. Kiek skaitinėjau internete, tai jis neva teužauga iki 2 metrų, o maniškis jau perkopė 3 metrus.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 09 15, 19:49)
Labai gražu, bet ir rožininkė neeilinė, vargiai kas Lietuvoje gali kruopštumu lygintis.

Sutinku, kai paskaitau, kokios Loretos sodo apimtys, kiek rožių krūmų ir veislių, o kur dar daugiametės, ir kad ji praktiškai viena darbuojasi, tai ohoho... O kokios rožių dengimo technologijos, tai ir rezultatas atitinkamas. Bet aš žiūrinėju įvairius erškėčius arba senovines rožes, kuriems reikia mažiau priežiūros ax.gif

Bet ši tema ne apie rožes, tai atsiprašau visų už lyrinį nukrypimą blush2.gif

Pasteline, na jau kokių tik grožybių pas jus nėra... Soruolės atrodo puikiai, bet mane erzino tas vėlyvas atsprogimas, tai matyt taip jau lemta buvo, kad ji iš mano lysvės "pabėgo"...

O kaip korėjinis lendrūnas? Kada jis atsprogsta?
Atsakyti
biškį ne į temą... Matau, kad čia susirinkę normalaus apželdinimo mėgėjos ir profės... Patarkit...
Turiu nedicką sklypą, labai reikia vienos tiesiog konsultacijos, kad paskui nesigailėčiau, jog krūmas pasodintas metru per arti. Tiksliau - pasitarti kur sodinti du medžius ir padėti 4 didelius akmenis ax.gif Gal galėtumėt rekomenduoti kokį aplinkos dizainerį, kuris galėtų tiesiog pakonsultuoti vietoj. Jokių planų man nereikia, gėlyną ir krūmyną paskui darysiu pati. Tiesiog bendrus štrichus suvewsti, nes sklypas toks... mažutėlis visai.. Nes kiek dairausi specų, jų darbuose vien akmenukynai ir alpiniariumai, nuo kurių man net negera, jei atvirai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 16, 12:28)
biškį ne į temą... Matau, kad čia susirinkę normalaus apželdinimo mėgėjos ir profės... Patarkit...
Turiu nedicką sklypą, labai reikia vienos tiesiog konsultacijos, kad paskui nesigailėčiau, jog krūmas pasodintas metru per arti. Tiksliau - pasitarti kur sodinti du medžius ir padėti 4 didelius akmenis  ax.gif Gal galėtumėt rekomenduoti kokį aplinkos dizainerį, kuris galėtų tiesiog pakonsultuoti vietoj. Jokių planų man nereikia, gėlyną ir krūmyną paskui darysiu pati. Tiesiog bendrus štrichus suvewsti, nes sklypas toks... mažutėlis visai.. Nes kiek dairausi specų, jų darbuose vien akmenukynai ir alpiniariumai, nuo kurių man net negera, jei atvirai  verysad.gif

Neteko bendrauti, bet kiek internete žiūrėjau ir paskaitėlę klausiau, tai čia tikrai ne alpinariumų gerbėja Prerijų sodai. Tik neaišku, ar teikia tokias konsultacijas...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 16, 11:35)
Neteko bendrauti, bet kiek internete žiūrėjau ir paskaitėlę klausiau, tai čia tikrai ne alpinariumų gerbėja Prerijų sodai. Tik neaišku, ar teikia tokias konsultacijas...

Sandra tikrai konsultuoja vietoje. Tik iš anksto laikus derinkit, ruduo pats darbymetis.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 16, 11:28)
Turiu nedicką sklypą, labai reikia vienos tiesiog konsultacijos, kad paskui nesigailėčiau, jog krūmas pasodintas metru per arti. Tiksliau - pasitarti kur sodinti du medžius ir padėti 4 didelius akmenis  ax.gif Gal galėtumėt rekomenduoti kokį aplinkos dizainerį, kuris galėtų tiesiog pakonsultuoti vietoj. Jokių planų man nereikia, gėlyną ir krūmyną paskui darysiu pati. Tiesiog bendrus štrichus suvewsti, nes sklypas toks... mažutėlis visai.. Nes kiek dairausi specų, jų darbuose vien akmenukynai ir alpiniariumai, nuo kurių man net negera, jei atvirai  verysad.gif

neparaset koks miestas. Vilniuje ir aplink- rekomenduociau.
Atsakyti
Kaunas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 16, 14:16)

gaila, Kaune nezinau nieko, bet gal kitos merginos patars ka...
Atsakyti
Vivica, korėjiniai lendrūnai pradeda žaliuot anksčiau negu soruolės, maždaug tuo pačiu metu kaip ir smailiažiedžiai.
Atsakyti
Buvp prerijos šaindien pas mane biggrin.gif Super! Aiškumas visame kame. Kai ką įtariau , kad taip geriau, kai kas sklypą suraižius virvele, nepasitvirtino smile.gif
Ir dar. Supratau, kad nereikia bijoti didelių medžių ir gavau tam patvirtinimą. biggrin.gif

Vivica, ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 17, 23:39)
Buvp prerijos šaindien pas mane  biggrin.gif  Super! Aiškumas visame kame. Kai ką įtariau , kad taip geriau, kai kas sklypą suraižius virvele, nepasitvirtino smile.gif
Ir dar. Supratau, kad nereikia bijoti didelių medžių ir gavau tam patvirtinimą.  biggrin.gif

Vivica, ačiū!  4u.gif

saunuma! maciau kazkiek ''Preriju sodu'' darbu interneto platybese- jie man patinka smile.gif
-----------------
del dideliu medziu... bijoti tai nereikia- medis turtas wub.gif ir grozis, ale mano pagalukams paaugus ir pavirtus i siokius tokius pusmedzius susiduriu su ligi siol nepatirtais sunkumais- dar nesumasciau kokie augalai gali augti pomedziuose. Pvz.: po jaunutem akacijom puikai augo knipofijos, silokai, rasakilos, melvenes, bet dabar... jauciu kad jos ne tik meta gresminga seseli, bet ir nusausina mano ir taip sausa dirva. nors zeme ten gan gausiai mulciuota pusu zieve. sausramegiai augalai paprastai kartu yra ir sauliamegiai. zodziu, suku makaule- gal kas patars ka nors( ne zemo ir ne sliauziancio)?
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 09 18, 00:39)
Buvp prerijos šaindien pas mane  biggrin.gif  Super! Aiškumas visame kame. Kai ką įtariau , kad taip geriau, kai kas sklypą suraižius virvele, nepasitvirtino smile.gif
Ir dar. Supratau, kad nereikia bijoti didelių medžių ir gavau tam patvirtinimą.  biggrin.gif

Vivica, ačiū!  4u.gif

Smagu, kad „pamačijo“ 4u.gif

Pasteline, dėkui, už atsakymą

Vobla, aš jau irgi mąsčiau, kas galėtų augti sausame pavėsyje. Puslapyje Mažieji sodai išrūšiavus "dalinis pavėsis+pavėsis" ir"sausas+sausenis", parodo kai kuriuos augalus. Manau, prie jų dar būtų galima pridėti japoninę plukę... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 19 rugsėjo 2016 - 09:04