Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2016 09 13, 09:07)
Nu gražu tos soruolės, tokie faini pukuotukai:) ir verbenas matau, nuostabus augalas

Patagoninės verbenos per visus gėlynėlius išsimėtę. Dygsta paskui kur papuola, o žydi ten, kur leidžiu gyventi. (Kuo ne Dievas biggrin.gif ). Prie soruolių savaiminukas, išdygęs vėlokai ir todėl toks menkas. Bet gražu gaunasi. Prie Klemalio - per žiemą rūsyje išsaugota šaknis. Čia matosi tik apačia. Galingas krūmas gaunasi. Anksti ir galingai pražysta. Šiemet bandysiu tuos krūmus vėl išsaugoti.
Nors pirmamečių ažūras ne mažiau žavu.
Atsakyti
Man irgi patinka soruolės. Deja, maniškė antros žiemos neišgyveno, gal pastaroji nenormali žiema jai buvo labai nepalanki... unsure.gif

Klemalį šiemt sėjau baltą, "Ice Ballet' berods, tai tik tokius aukštokus stiebus užaugino, žiedų dar nėra...

Verbenos manęs irgi nenuvylė, bandysiu vieną kelmą per žiemą išsaugot, kaip anksčiau patarėt.

jot.ka, o kraujalakė, galvojau, gal kokia mišrūnė, nežinau. nes niekur nuotraukose tokios nemačiau - jos žiedynėliai pagal formą kaip "Tanos', bet žalsvai balti. Lapai dideli.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 11:03)
jot.ka, o kraujalakė, galvojau, gal kokia mišrūnė, nežinau. nes niekur nuotraukose tokios nemačiau - jos žiedynėliai pagal formą kaip "Tanos', bet žalsvai balti. Lapai dideli.

Va kokia mano nelegalė bigsmile.gif

user posted image

O čia mano prieskoninių ir aromatinių augalų kampelis vėl žysta iš naujo thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 10:03)
Man irgi patinka soruolės. Deja, maniškė antros žiemos neišgyveno, gal pastaroji nenormali žiema jai buvo labai nepalanki...  unsure.gif

Manoji soruolė Hameln. Kokie 4 ar 5 metai nuo pirmojo krūmelio įsigijiimo. Prisidauginau visą juostą ir kitur po vieną kitą pamėtyta. Labai jau atspari. Čia betoninis bordiūras įleistas į žemę apie 40 cm. Nekurios šioje juostoje vos 10-15 cm nuo jo. Ir nieko . Pražiemojo kuo puikiausiai.
Matosi baltos šluotelės , tai http://www.e-seklos....uole_feathertop. Ši nė pro kur žiemoti. Pernai planavau įsinešti į namus į nešildomą šviesų kambarį. Nespėjau, nes po pirmos minusinės nakties pakratė kojas.
Šiemet Hameln daug išdalinau. Ne tiek iš geros širdies, kiek su išskaičiavimu smile.gif . Jei pas mane bus bėda, tai gal pas kitus liks išlaikyta veislė.
Atsakyti
Soruolės labai gražios, žydi ir pas mane, ačiū smile.gif

Rudens vaizdelis.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 09 13, 11:54)
Manoji soruolė Hameln. Kokie 4 ar 5 metai nuo pirmojo krūmelio įsigijiimo. Prisidauginau visą juostą ir kitur po vieną kitą pamėtyta.  Labai jau atspari.  Čia betoninis bordiūras įleistas į žemę  apie 40 cm. Nekurios šioje juostoje  vos 10-15 cm nuo jo. Ir nieko . Pražiemojo kuo puikiausiai.
Matosi baltos šluotelės , tai http://www.e-seklos....uole_feathertop. Ši nė pro kur žiemoti. Pernai planavau įsinešti į namus į nešildomą šviesų kambarį. Nespėjau, nes po pirmos minusinės nakties pakratė kojas.
Šiemet Hameln daug išdalinau. Ne tiek iš geros širdies, kiek su išskaičiavimu smile.gif . Jei pas mane bus bėda, tai gal pas kitus liks išlaikyta veislė.

Ta 'Feathertop' tokia jau minkštutė atrodo, tiesiog zuikio uodegytė :-). Ai, nelabai mėgstu tuos nešiojimus, tai susilaikysiu. Tik patagoninę verbeną įsinešiu pabandymui, gal greičiau sužydės ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Emvida @ 2016 09 13, 12:10)
Soruolės labai gražios, žydi ir pas mane, ačiū smile.gif
Rudens vaizdelis.

user posted image

Oho, koks vešlumas pušų fone, labai gražu wub.gif

Lyg ir rožę kažkokią dar matau. Įdomu, ką įterpėte į gėlyną? ax.gif Aš irgi vis galvoju, turiu dar vieną kampą nebaigtą, norėčiau prancūzinių rožių porą paderint su daugiametėmis gėlėmis, bet žinau, kad jos labai didelės auga...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 12:14)

Lyg ir rožę kažkokią dar matau. Įdomu, ką įterpėte į gėlyną?  ax.gif  Aš irgi vis galvoju, turiu dar vieną kampą nebaigtą, norėčiau prancūzinių rožių porą paderint su daugiametėmis gėlėmis, bet žinau, kad jos labai didelės auga...

Būtinai bandykit, bet gal geriau su angliškom. Vienąkart žydinčias rožes sodinčiau atskirai, kur nuo vasaros vidurio apie jas būtų galima užmiršti smile.gif .
Šis mano gėlynas dar tik bandymas ir rožės dar beveik nežydėjo, čia yra dvi senovinės ir kanadietiška.. Kaip bus toliau, dar nežinau. Bet, kai žydės rožės, aplink faktiškai niekas nežydės. Šiaip nelabai man patinka daugiametės tarp rožių, išskyrus patagoninę verbeną, nes rožių "teritorijoje" būna pernelyg vešlios ir "apvalgo" rožes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 13 rugsėjo 2016 - 14:28
QUOTE(Emvida @ 2016 09 13, 15:24)
Būtinai bandykit, bet gal geriau su angliškom. Vienąkart žydinčias rožes sodinčiau atskirai, kur nuo vasaros vidurio apie jas būtų galima užmiršti smile.gif .
Šis mano gėlynas dar tik bandymas ir rožės dar beveik nežydėjo, čia yra dvi senovinės ir kanadietiška.. Kaip bus toliau, dar nežinau. Bet, kai žydės rožės, aplink faktiškai niekas nežydės. Šiaip nelabai man patinka daugiametės tarp rožių, išskyrus patagoninę verbeną, nes rožių "teritorijoje" būna pernelyg vešlios ir "apvalgo" rožes.

Tai va, aš irgi galvoju, kaip čia protingiau padaryti. Anksčiau perskaičiau vienos labai sėkmingos rožininkės nuomonę, kad ji mišriuose gėlynuose sodintų tik vienąkart žydinčias rožes, kurias derintų su rudeniop žydinčiomis daugiametėmis, tai už tos minties ir užsikabinau...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 14, 09:11)
Tai va, aš irgi galvoju, kaip čia protingiau padaryti. Anksčiau perskaičiau vienos labai sėkmingos rožininkės nuomonę, kad ji mišriuose gėlynuose sodintų tik vienąkart žydinčias rožes, kurias derintų su rudeniop žydinčiomis daugiametėmis, tai už tos minties ir užsikabinau...

Na ko gero rožė rožei nelygu, vistiek kero forma skiriasi, ar užmezga uogytes ar ne, ar labai serga ir pan. Turiu vieną, žydinčią tik kartą, tai ji pas mane tiesiog kaip krūmas. Savo žaluma gal ir galėtų būti fonas rudeninės gėlėms, tiksliau gėlės nutrauktų į save dėmesį, nes grožio iš jos nedaug. Bet čia aš kalbu tik apie saviškę.
Atsakyti
Vivica, grįžtant prie vakar temos, jūsų nuotraukoje šalia ''nelegalės'' kraujalakės labai gražios spalvos ežiuolė. Čia fototechnikos triukas, ar visgi veislinė ežiuolė? Ir nelegalė labai graži .

Emvida, gėlyne visai nesijaučia rudens pėdsakų( nurudimų, nugeltimų), spalvos kaip vidurvasarį smile.gif
Papildyta:
Vakar neturėjau laiko, tai foto sukeliu šiandien. Mano gėlyne jau tikrai jaučiasi ruduo, spalvos prigesę vasarinių gražuolių, o ryškiai šviečia tik šviežiai/naujai žydintys augalai. Bet nepaisant to ruduo man patinka savo prislopintu grožiu, jau ir gėlynams neskiriu tiek dėmesio kiek vasaros pradžioj, dabar viskas tiesiog pasiduoda laiko tėkmei.

Mano kraujalakė sanguisorba dodecandra
user posted image

sanguisorba obtusa, vasaros gale jos rėkiantis barbiškas rūžavumas man visai patinka, nuotraukoje jau gerokai pablukęs
user posted image

tarp dar vienos baltos kraujalakės 'Bur Blank' vėlyvas ežiuolės 'Magnus' žiedynas
user posted image

korėjinis lendrūnas su kampe įlindusia blakėžude
user posted image

balta astrancija 'Snow star' su jau matytu korėjiniu lendrūnu
user posted image

astrancija 'Florence'
user posted image

melvenė
user posted image

user posted image

astras 'Little Carlow'
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 14 rugsėjo 2016 - 10:22
jot.ka, na ir grožybių pridėjote, ir kraujalakės, ir astrancijos puikios wub.gif O kur dar žolynai thumbup.gif .

Maniškė ežiuolė - "August Konigen", jau tikrai labai ilgai žydi, ir vis dar graži. Spalva labai panaši į realią. Kai pradeda žydėti, būna ryškesnė, dabar jau šiek tiek blunka. Yra keli jos sėjinukai, maniau, gal bus prastesni, bet vienas labai gražiai ir labai panašiai pražydo...

Dėl rožių tai vis tik esu linkusi joms atskirą plotelį skirti, man labai gražu čia

user posted image

Čia ne mano nuotrauka, čia Loretos Androsovienės sode, aš paskaitinėju rožininkų draugijos forumą čia

Gal tiesiog Copy+Paste padarysiu, krūmai nereiklūs, nenoriu tokių, kur labai tupinėti reikėtų... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 15, 09:45)
jot.ka, na ir grožybių pridėjote, ir kraujalakės, ir astrancijos puikios  wub.gif O kur dar žolynai  thumbup.gif .

Maniškė ežiuolė - "August Konigen", jau tikrai labai ilgai žydi, ir vis dar graži. Spalva labai panaši į realią. Kai pradeda žydėti, būna ryškesnė, dabar jau šiek tiek blunka. Yra keli jos sėjinukai, maniau, gal bus prastesni, bet vienas labai gražiai ir labai panašiai pražydo...

Dėl rožių tai vis tik esu linkusi joms atskirą plotelį skirti, man labai gražu čia

user posted image

Čia ne mano nuotrauka, čia Loretos Androsovienės sode, aš paskaitinėju rožininkų draugijos forumą čia

Gal tiesiog Copy+Paste padarysiu, krūmai nereiklūs, nenoriu tokių, kur labai tupinėti reikėtų...  blush2.gif

Labai gražu, bet ir rožininkė neeilinė, vargiai kas Lietuvoje gali kruopštumu lygintis.
Atsakyti