QUOTE(Vobla @ 2016 04 28, 08:05)
<...>
panasiai bandziau ir katzoles kera padalinti- sokinejau ant jo su peiliu kaip suzverejus kol siaip ne taip padalinau. nemaniau, kad kaztoliu keras toks kietas, kad nei peilis neima.
man irgi tenka taip dalinti, bet katžolės kerą padalijus pusiau, paskui jau nors ir po vieną daigelį man labai nesunkiai išsidalina. Va miskantus, melvenes dalint jau visai nefaina. Šiemet vėl varnėnas niokoja mano kvietkas, katžoles skabo, vingirius ir astrantijas. Šiandien mačiau, kaip katžolę purtė purtė ir su šaka nuskrido pas pačią, nu džentelmenas, ale kodė mano kvietkas rauna??
QUOTE(Amri @ 2016 05 02, 07:35)
Vakar radau rpisisėjusio šalavijo daigelių. Suabejojau, ar Ametist šalavijas pats pasisėja? Aplink Corodoną tai nėra nei vieno sėjinuko? <...>
Gal ne visos veislės vienodai intensyviai sėjasi, kelis metus apie Caradonną nebuvo nė vieno sėjinuko,o šiemet radau, auginsiu, pažiūrėsiu ar stipriai skiriasi nuo motininio augalo, jei nelabai, tai plotams užpildyti tiks. Bet šiaip norint grynos veislės, geriau daugint skaidant kerą. Šiemet perskaičiau, kad šalavijai labai lengvai dauginami žaliais auginiais, svarbu nebūtų žiedo. Dabar apžiūrėjau, kol kas visi ūgliai žiediniai.
QUOTE(erika_daug @ 2016 05 04, 18:17)
Sveikos moteros
Norejau paklausti, ar verta sėti dekoratyvinius cesnakus is seklu, ar reikia sėklas statifikuoti?
tikriausiai stratifikacija pagerintų dygimą, tik iš sėklų reiks ilgai laukt kol pražydės, pas mane jau treti metai, dar nežydi.